Eutanazija
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Eutanazija
Eutanazija, kao potpomognuto samoubojstvo, je neprihvatljiva. Komu se ne živi, nek se sam ubije pa nek to raspravlja s Bogom, a ne da opterećuje one koji ostaju nakon njega.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Bio je slučaj u Švicarskoj (mislim, ali nisam baš posve siguran) gdje su muž ili žena otišli liečniku (?) da ih ubije jer imaju neku neizlječivu bolest (čak nije bila ni završna faza, sam početak) pa se i onaj zdravi bračni drug prijavio da i njega ubije jer ne može živjeti bez onoga prvoga. Liečnik je posve uredno ubio oboje jer mu je to tadašnji zakon dopuštao.Eva wrote:Dok je čovjek pri svijest, tj. nije izgubio razum, eutanazija mi se čini suvišnom.
Zašto tražiti druge da te nose na savjesti? Moze valjda doci do prozora sama..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Right. Razlozi su čak nebitni.maggie13 wrote:Njen odabir. Ako tako misli i osjeca,onda je to-to :\
Trinity-
2014-04-17
Ne može kolicima kroz pozor. Ali može do ruba provalije pa još jedan okret naoried.kaja_333 wrote:Zašto tražiti druge da te nose na savjesti? Moze valjda doci do prozora sama..
Naravno. Svatko se moze ubiti , ne treba tražiti donošenje nakaznih zakona, sudjelovanje i pomaganje javnosti i drzave i pojedinaca u tom kako bi napravila predstavu od toga čina od kojega je svima mučno. Teško ti je živjeti , kupi tablete za spavanje i ubij se . Ne trebaju svi sudjelovati u tom užasu.Regoč wrote:Ne može kolicima kroz pozor. Ali može do ruba provalije pa još jedan okret naoried.kaja_333 wrote:Zašto tražiti druge da te nose na savjesti? Moze valjda doci do prozora sama..
2015-08-15
Uvijek si može staviti kamen oko vrata i odvoziti se do prvog mosta. Isto tako može si odšarafiti kočnice na kolicima, pa neka jurne niz koje brdo i problem riješen.
Zašto drugima stavljati sebe na savjest?
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Predstave radi. Da joj javnost kaže laku noc! I da im bude slabo narednih dva mjeseca.gargamel0101 wrote:Uvijek si može staviti kamen oko vrata i odvoziti se do prvog mosta. Isto tako može si odšarafiti kočnice na kolicima, pa neka jurne niz koje brdo i problem riješen.
2015-08-15
Pa ne moze se svako ubiti, paraplegicar se recimo ne moze sam ubiti, a niti terminalni bolesnik.
darla- Admin
2015-10-22
Jel moze progutati tablete ?darla wrote:Pa ne moze se svako ubiti, paraplegicar se recimo ne moze sam ubiti, a niti terminalni bolesnik.
2015-08-15
Uostalom ako je ona sigurna da neće živjeti nek se ubije dok moze. Zar od drugih tražiti da ju ubiju?!
2015-08-15
kaja_333 wrote:Jel moze progutati tablete ?darla wrote:Pa ne moze se svako ubiti, paraplegicar se recimo ne moze sam ubiti, a niti terminalni bolesnik.
Moze ako mu ih netko drugi doda. Prvom ravno u usta, a drugom pocesto isto tako, plus jel sto danas tesko da ce biti u posjedu dovoljne kolicine istih dovoljne da ih ubije.
darla- Admin
2015-10-22
kaja_333 wrote:Uostalom ako je ona sigurna da neće živjeti nek se ubije dok moze. Zar od drugih tražiti da ju ubiju?!
To je ono sto mislim da je problem sa eutanazijom, sto ostavlja za sobom dosta moralnih pitanja, odnosno problem je na koje slucajeve ju ograniciti.
darla- Admin
2015-10-22
Pa sada moze. Ako moze sudjelovati na paraolimpijadi moze se i ubiti. Zašto čeka da ju netko ubije ili joj pomaze u tom kada vise neće moći ako je sigurna u to!darla wrote:kaja_333 wrote:Jel moze progutati tablete ?darla wrote:Pa ne moze se svako ubiti, paraplegicar se recimo ne moze sam ubiti, a niti terminalni bolesnik.
Moze ako mu ih netko drugi doda. Prvom ravno u usta, a drugom pocesto isto tako, plus jel sto danas tesko da ce biti u posjedu dovoljne kolicine istih dovoljne da ih ubije.
2015-08-15
A na nikoje, legaliziraj to i masu tetki sa nasljedstvom ce se " poželjeti ubiti". Bolesnici na aparatima ce odjednom shvatiti da se zele ubiti da " nisu na trošku familiji". Itd. Drugo, zivot je nešto najvrijednije, kakav god bio, jednom i nikad vise, treba ga držati do kraja. A ako bas netko ne želi, ubij se dok možes , jel treba ubojice raditi od drugih i predstavu?!darla wrote:kaja_333 wrote:Uostalom ako je ona sigurna da neće živjeti nek se ubije dok moze. Zar od drugih tražiti da ju ubiju?!
To je ono sto mislim da je problem sa eutanazijom, sto ostavlja za sobom dosta moralnih pitanja, odnosno problem je na koje slucajeve ju ograniciti.
2015-08-15
Meni se kosa na glavi digne kad čujem eutanazija. Ili kada eutanaziraju psa jer je bolestan. Pa liječi ga picka ti materina , ako ne uspije liječenje i tako ce umrijeti.
2015-08-15
Pa ne govorim o samo ovom konkretnom slucaju, u ovom slucaju po meni nema razloga za eutanaziju.
U nekim drugim, ne znam bas, koja je svrha zivota u krevetu na maksimalnoj dozi fentaleina, sto da mozes reci kako se nisi ubio? Nije to bas tak crno-bijelo.
U nekim drugim, ne znam bas, koja je svrha zivota u krevetu na maksimalnoj dozi fentaleina, sto da mozes reci kako se nisi ubio? Nije to bas tak crno-bijelo.
darla- Admin
2015-10-22
Svrha.. Mozda nada? Da nije tako bolnice bi postale mjesta za ubijanje.darla wrote:Pa ne govorim o samo ovom konkretnom slucaju, u ovom slucaju po meni nema razloga za eutanaziju.
2015-08-15
Meni se diže kosa na glavi kad se izjednačava eutanazija ljudi i životinja.kaja_333 wrote:Meni se kosa na glavi digne kad čujem eutanazija. Ili kada eutanaziraju psa jer je bolestan. Pa liječi ga picka ti materina , ako ne uspije liječenje i tako ce umrijeti.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Meni se diže kosa na glavi kad se izjednačava eutanazija ljudi i životinja.kaja_333 wrote:Meni se kosa na glavi digne kad čujem eutanazija. Ili kada eutanaziraju psa jer je bolestan. Pa liječi ga picka ti materina , ako ne uspije liječenje i tako ce umrijeti.
Moj tetak često provodi eutanaziju na svinjama.
crvenkasti-
2014-04-17
što ako preživi pokušaj samoubojstva i ostane invalid?gargamel0101 wrote:Uvijek si može staviti kamen oko vrata i odvoziti se do prvog mosta. Isto tako može si odšarafiti kočnice na kolicima, pa neka jurne niz koje brdo i problem riješen.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Eutanazija
» Eutanazija: da ili ne?
» Užas u Srbiji: eutanazija!
» eutanazija na "civiliziranom" zapadu...
» Eutanazija: da ili ne?
» Užas u Srbiji: eutanazija!
» eutanazija na "civiliziranom" zapadu...
Page 2 of 3