Užas u Srbiji: eutanazija!
Page 1 of 1
Užas u Srbiji: eutanazija!
EUTANAZIJA SVINjA U NEGOTINU: Celo selo pogođeno ovom merom - odluka doneta zbog afričke kuge
ZBOG afričke kuge svinja koja se najpre pojavila u nekoliko domaćinstava u selu Aleksandrovac kod Negotina humano je pogubljeno oko 200 do 250 svinja.
Popis domaćih svinja i eutanazija je jedna od mera suzbijanja afričke kuge svinja koje realizuje Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
- Celo selo je moralo da bude pogođeno ovom merom i tamo više nema domaćih svinja. Bili smo u Aleksandrovcu pre eutanazije, sve je popisano i sve će biti refundirano od strane resornog ministarstva i države- kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.
Rešenjem resornog ministarstva od 15. septembra, područje poluprečnika od najmanje tri kilometra u Aleksandrovcu i okolnim selima Kovilovu, Rajcu i Crnomasnici proglašeno je za zaraženo, a područje poluprečnika od najmanje 10 kilometara od Aleksandrovca za ugroženo.
-Uzeti su kontrolni uzorci krvi životinja iz ova tri ostala sela koja spadaju u zaražena i čekaju se rezultati. Za sada, koliko znam, nema uginuća- kaže Veličković.
Na zaraženom području, inače, popisane su sve svinje, uzorkovana je krv na analizu, a izvršena je i dezinfekcija domaćinstava.
-U timočkim selima je velika populacija divljih svinja, tu je Timok granica sa Bugarskom u kojoj je afrička kuga svinja prisutna poslednjih godina. Prostanstva su velika, divlje svinje su se namnožile, a ta se populacija i teže kontroliše, pa lako može da dođe do zaražavanja domaćih svinja – kaže Dragan Radosavljević, savetodavac za stočarstvo Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin i član Opštinskog veća.
Zaraza je, ističu nadležni, za sada suzbijena, a od poštovanja propisanih mera i rezultata analiza krvi životinja u ostalim selima, zavise i dalji koraci na suzbijanju afričke kuge svinja.
https://www.novosti.rs/srbija/vesti/921860/eutanazija-svinja-negotinu-celo-selo-pogodjeno-ovom-merom-odluka-doneta-zbog-africke-kuge
--------------------------
Eto ti. Samo donesu odluku i eutaniziraju te.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas u Srbiji: eutanazija!
Točno se vidi srpski genocidni karakter.
Dobro, ovdje se radi o svinjama.
Ali pitam ja vas, što da su u pitanju Šiptari? Ili Hrvati?
Dobro, ovdje se radi o svinjama.
Ali pitam ja vas, što da su u pitanju Šiptari? Ili Hrvati?
crvenkasti-
2014-04-17
vuksadinare wrote:ovaj puk'o
Danas su to svinje. A sutra?
crvenkasti-
2014-04-17
fakat..od cega ti bolujes...da ti pomognem (o)crvenkasti wrote:vuksadinare wrote:ovaj puk'o
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Vidi, ja bih mu odmah terapiju dala da preskočimo dijagnozu . A to je apstinencija od srpskih portala i televizije dva mjeseca da ga mamurluk prođe, pa onda dalje.vuksadinare wrote:fakat..od cega ti bolujes...da ti pomognem (o)crvenkasti wrote:vuksadinare wrote:ovaj puk'o
Al mislim da bi to shvatio da kao da sam ljubomorna jer najviše testiraju i sila su i na sulju što mi nemamo takvog ...pa neću.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:
Vidi, ja bih mu odmah terapiju dala da preskočimo dijagnozu
dalo bi mu puno ljudi ovdje terapiju malo puno žešću od te koju predlažeš
...ja ga shvacam..nije lako bit papucar doma i jos suljin sendvicar...
2015-09-08
To znam .marcellus wrote:kaya wrote:
Vidi, ja bih mu odmah terapiju dala da preskočimo dijagnozu
dalo bi mu puno ljudi ovdje terapiju malo puno žešću od te koju predlažeš
2015-08-15
Jbt...i to u hrvatskoj familiji. Ovi valjda jebu majke sulji a on mora šutit da je sendvičar i da se slaže s njim.vuksadinare wrote:...ja ga shvacam..nije lako bit papucar doma i jos suljin sendvicar...
2015-08-15
a kaj da mu radim..sam je priznao da je papucarkaya wrote:Jbt...i to u hrvatskoj familiji. Ovi valjda jebu majke sulji a on mora šutit da je sendvičar i da se slaže s njim.vuksadinare wrote:...ja ga shvacam..nije lako bit papucar doma i jos suljin sendvicar...
2015-09-08
..jbg mora se negdje istrest pa nasao forum da se pravi dasa
2015-09-08
Stari mu pobjegao u srbiju a njega ostavio
2015-09-08
Dobro je da smo se odcijepili od njih.