Ispričavamo se....
Page 17 of 24
Page 17 of 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Re: Ispričavamo se....
Kad je puknem po čelu...Stanojko wrote:Pa kaco na zabarskom je pimpek, tako da logickim rasudjivanjem pretpostavljam da mu to dodje "nakurcen"... :)dzango wrote:Šta ti jeto?Eva wrote:Džango, ti si danas malčice incazzato!
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Eva wrote:Regoč wrote:Kojih romanah, iz ustijuh dide i bake!Eva wrote:Regoč wrote:Ćuprija, rakija, kajsija?Eva wrote:
Ma mi smo stari znanci, davno smo mi s njemački prestali. On želi popravit svoj hrvatski a ja vježbam turski da ne ishlapi tih 50 riječi koje znam.
Evet, pekmez, Beč, zumbul, jok, bujrum, čakšire, kapija, pendžer i ostali turcizmi iz Andrićevih romana. Igudželar
Moje obje bake nisu upotrijebljavale turcizme, nego germanizme, vanjkuš, štaubcuker, miščafl, flajšmašina, partviš, aufinger, nahtkastl, badecimer, itd, itd.
Mi smo Slavonci, nama je jezik prepun i jednoga, i drugoga, a i mađarštine. Imam i grecizama kao što su drum, iljada i temelj.
Stanojko wrote:Pa kaco na zabarskom je pimpek, tako da logickim rasudjivanjem pretpostavljam da mu to dodje "nakurcen"... :)dzango wrote:Šta ti jeto?Eva wrote:Džango, ti si danas malčice incazzato!
Bravo, poliglot:))
Guest- Guest
Ja bi da se organizujemo u trojke. Nema druge.Stanojko wrote:Jebi ga... Nista sto par molotovljevih koktela na TV Pink ne bi resilo...dzango wrote:Sve dobrotvori koji su doneli kulturu, pismenost i dobrobit na ovim prostorima. Jebote, još se borimo sa sranjem koje su nam doneli a ovi puštaju "istoriske serije" o njima.Stanojko wrote:Ne znas? To je Fikretove zene Avlije zaova. Inace pasenog joj je Husein, brat Alijine sestre Merhudise...dzango wrote:KO je sad ta jebena Hurem?Eva wrote:
Onda joj je Hurem čukunbaka.
dzango wrote:Pa jebote, ova kuga su došla do Beča.Noor wrote:dzango wrote:Gde su ti babe bile? U Švedskoj? Istoriske činjenice su da je ovaj zlotvor koji je ovde silovao, palio crkve, ubijao decu....Noor wrote:dzango wrote:
Sa istoriskog aspekta, taj Sulejman ti je silovao babu. Sa ljubavnog aspekta to je turska limunada zamotana u govna. Ne razumem ni sa jednog.
do moje sasvim sigurno nije stigo...ni jedne...a tvoje je možda pregazio, tko zna
nije limunada, već prema povijesnim činjenicama.
sjeverno od Siska
jest...al preko mađarske
Guest- Guest
Pazi čelo.Eva wrote:Stanojko wrote:Pa kaco na zabarskom je pimpek, tako da logickim rasudjivanjem pretpostavljam da mu to dodje "nakurcen"... :)dzango wrote:Šta ti jeto?Eva wrote:Džango, ti si danas malčice incazzato!
Ih, pa znas me...Eva wrote:Stanojko wrote:Pa kaco na zabarskom je pimpek, tako da logickim rasudjivanjem pretpostavljam da mu to dodje "nakurcen"... :)dzango wrote:Šta ti jeto?Eva wrote:Džango, ti si danas malčice incazzato!
Zlatko je ozbiljan, dokazuje to životom i politikom.Eva wrote:Regoč wrote:Kaže Crvenkasti i da je Hrvat pa tko ga doživljava ozbiljno?
Pa trebali bi svi oni koji Hasančeta takvim doživljuju, čist da budu konzistentni.
KO kaže da tvoja baba baš tih dana nije svratila do Pešte.Noor wrote:dzango wrote:Pa jebote, ova kuga su došla do Beča.Noor wrote:dzango wrote:Gde su ti babe bile? U Švedskoj? Istoriske činjenice su da je ovaj zlotvor koji je ovde silovao, palio crkve, ubijao decu....Noor wrote:
do moje sasvim sigurno nije stigo...ni jedne...a tvoje je možda pregazio, tko zna
nije limunada, već prema povijesnim činjenicama.
sjeverno od Siska
jest...al preko mađarske
I to je opcija...dzango wrote:Ja bi da se organizujemo u trojke. Nema druge.Stanojko wrote:Jebi ga... Nista sto par molotovljevih koktela na TV Pink ne bi resilo...dzango wrote:Sve dobrotvori koji su doneli kulturu, pismenost i dobrobit na ovim prostorima. Jebote, još se borimo sa sranjem koje su nam doneli a ovi puštaju "istoriske serije" o njima.Stanojko wrote:Ne znas? To je Fikretove zene Avlije zaova. Inace pasenog joj je Husein, brat Alijine sestre Merhudise...dzango wrote:
KO je sad ta jebena Hurem?
Ja ću sa Megi i Kajom.Stanojko wrote:I to je opcija...dzango wrote:Ja bi da se organizujemo u trojke. Nema druge.Stanojko wrote:Jebi ga... Nista sto par molotovljevih koktela na TV Pink ne bi resilo...dzango wrote:Sve dobrotvori koji su doneli kulturu, pismenost i dobrobit na ovim prostorima. Jebote, još se borimo sa sranjem koje su nam doneli a ovi puštaju "istoriske serije" o njima.Stanojko wrote:
Ne znas? To je Fikretove zene Avlije zaova. Inace pasenog joj je Husein, brat Alijine sestre Merhudise...
dzango wrote:KO kaže da tvoja baba baš tih dana nije svratila do Pešte.Noor wrote:dzango wrote:Pa jebote, ova kuga su došla do Beča.Noor wrote:dzango wrote:
Gde su ti babe bile? U Švedskoj? Istoriske činjenice su da je ovaj zlotvor koji je ovde silovao, palio crkve, ubijao decu....
sjeverno od Siska
jest...al preko mađarske
jest...gonjala je pokemone
Guest- Guest
Regoč wrote:Zlatko je ozbiljan, dokazuje to životom i politikom.Eva wrote:Regoč wrote:Kaže Crvenkasti i da je Hrvat pa tko ga doživljava ozbiljno?
Pa trebali bi svi oni koji Hasančeta takvim doživljuju, čist da budu konzistentni.
Dok ne sastavi bombu.
Guest- Guest
I Crvenkasti. Doduše, Crvenkasti je malo ubedljiviji.Regoč wrote:Zlatko je ozbiljan, dokazuje to životom i politikom.Eva wrote:Regoč wrote:Kaže Crvenkasti i da je Hrvat pa tko ga doživljava ozbiljno?
Noor wrote:dzango wrote:KO kaže da tvoja baba baš tih dana nije svratila do Pešte.Noor wrote:dzango wrote:Pa jebote, ova kuga su došla do Beča.Noor wrote:
sjeverno od Siska
jest...al preko mađarske
Nije valjda i one obrezane?
Rokselana ili Ruslana, što će reći Ruskinja ili, od milja, Rujka. Zapravo se zvala Aleksandra.Eva wrote:dzango wrote:KO je sad ta jebena Hurem?Eva wrote:dzango wrote:Sa istoriskog aspekta, taj Sulejman ti je silovao babu. Sa ljubavnog aspekta to je turska limunada zamotana u govna. Ne razumem ni sa jednog.Noor wrote:
pa šta? gledaj to s povijesnog aspekta...možeš i kao s aspekta jedne ljubavne priče, koja je odrazila na povijest...
meni zanimljivo s oba
Roxelana, kod nas je poznatija pod tim imenom.
Stanojko wrote:Ih, pa znas me...Eva wrote:Stanojko wrote:Pa kaco na zabarskom je pimpek, tako da logickim rasudjivanjem pretpostavljam da mu to dodje "nakurcen"... :)dzango wrote:Šta ti jeto?Eva wrote:Džango, ti si danas malčice incazzato!
Odličan si! Nego, ne znam jel znaš, idemo do Vladivostoka, karte su nam žepu i viza u putovnicama.
Guest- Guest
dzango wrote:Noor wrote:dzango wrote:KO kaže da tvoja baba baš tih dana nije svratila do Pešte.Noor wrote:dzango wrote:
Pa jebote, ova kuga su došla do Beča.
jest...al preko mađarske
jok, njih su vaše babe
Guest- Guest
Regoč wrote:Rokselana ili Ruslana, što će reći Ruskinja ili, od milja, Rujka. Zapravo se zvala Aleksandra.Eva wrote:dzango wrote:KO je sad ta jebena Hurem?Eva wrote:dzango wrote:
Sa istoriskog aspekta, taj Sulejman ti je silovao babu. Sa ljubavnog aspekta to je turska limunada zamotana u govna. Ne razumem ni sa jednog.
Roxelana, kod nas je poznatija pod tim imenom.
Naši izvori kažu da je Židovka bila.
Guest- Guest
Nakon toga zator unutrag pet naraštajah pa sve do zadnjega potamaniti.Eva wrote:Regoč wrote:Zlatko je ozbiljan, dokazuje to životom i politikom.Eva wrote:Regoč wrote:Kaže Crvenkasti i da je Hrvat pa tko ga doživljava ozbiljno?
Dok ne sastavi bombu.
Pa na koga si onda ti?Noor wrote:dzango wrote:Noor wrote:dzango wrote:KO kaže da tvoja baba baš tih dana nije svratila do Pešte.Noor wrote:
jest...al preko mađarske
jok, njih su vaše babe
Page 17 of 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Page 17 of 24