Plenković: Politika HDZ je antifašizam koji je i u ustavu
Page 13 of 20
Page 13 of 20 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20
Re: Plenković: Politika HDZ je antifašizam koji je i u ustavu
marcellus wrote:jer, ako su milošević i kadijević bili antifašisti (partizani), onda su šušak i tuđman fašisti (ustaše). Ako su Tuđman i Šušak antifašisti zašto onda nisu imali petokrake?
Jel znaš što je to "sofizam"?
Krokodil uhvati dijete i obeća majci koja stoji na obali da će joj ga vratiti ako pogodi što namjerava učiniti s njim.
Mama mudruje: Ti namjeravaš ili pojesti dijete ili mi ga vratiti.
Ako ga namjeravaš vratiti, vratit ćeš mi ga zato što to namjeravaš. Ako ga namjeravaš pojesti, a ja to pogodim, vratit ćeš mi ga zato što sam pogodila.
Prema tome, vratit ćeš mi ga u svakom slučaju.
Krokodil odgovara: Ako namjeravam pojesti dijete, a ti to pogodiš, neću ti ga vratiti zato što ga namjeravam pojesti.
Ako ne namjeravam pojesti dijete, a ti to ne pogodiš, neću ti ga vratiti zato što nisi pogodila.
Dakle, neću ti ga vratiti ni u kom slučaju.
crvenkasti- Posts : 29708
2014-04-17
znam što je sofizam, znam i što je antifašist... u potonje spadate ti i plenković, dakle dva četnika
Pitanje uopće nije jednostavno i uzrokuje moždane udare slabijeg intenziteta u glavi današnjih antifašista... Jer zaista jest riječ o kaotičnoj situaciji, koja vjeru i nauk u sam antifašizam stavlja na veliku kušnju...marcellus wrote:
je li tako teško odgovoriti na jednostavno pitanje?
No jasno je, kada se sve varijable izvažu, da su antifašisti uvijek oni koji dobiju na kraju! Samo je to ovaj puta teže objasniti, puno bi lakše bilo da je antifašistička JNA izvojevala potpuni trijumf i danas bi govori o odmenutom Titinom generalu Franji te ustaško/fašističkoj uroti potekloj iz emigracije
2014-04-15
marcellus wrote:znam što je sofizam, znam i što je antifašist... u potonje spadate ti i plenković, dakle dva četnika
Ako nisam antifašist, a jesam četnik, znači da sam antifašist, jer četnici su antifašisti.
Ako nisam četnik, a jesam antifašist, znači da jesam antifašist jer sam antifašist.
crvenkasti-
2014-04-17
Ako antifašist tvrdi da nije antifašist, a nije fašist, onda je antifašist, a laže da nije.
crvenkasti-
2014-04-17
Ako fašist tvrdi da je antifašist, onda je prikriveni antifašist, i znači da je antifašist.
crvenkasti-
2014-04-17
HDZ-ovci postali cetnici, jebate sto covjek svasta dozivi ako dovoljno dugo zivi .
darla- Admin
2015-10-22
darla wrote:HDZ-ovci postali cetnici, jebate sto covjek svasta dozivi ako dovoljno dugo zivi .
antifašisti, četnici, partizani iz devedesetih godina prošlog stoljeća, sve je to isti vrag...
marcellus wrote:
antifašisti, četnici, partizani iz devedesetih godina prošlog stoljeća, sve je to isti vrag...
Svako vrijeme ima svoj kontekst, tak da meni takve generalizacije su deplasirane. Partizana 90-tih nije ni bilo u kontekstu rata jel, bilo je cetnika (paravojne snage tipa Arkan) i bila je JNA koja se kitila antifasizmom sto je u tom kontekstu bilo smijesno. To sto je sve svedeno na ustase i cetnike, to je po meni bez veze.
darla- Admin
2015-10-22
darla wrote:marcellus wrote:
Svako vrijeme ima svoj kontekst, tak da meni takve generalizacije su deplasirane. Partizana 90-tih nije ni bilo u kontekstu rata
vraga nije, provjeri kako su se zvale srpske jedinice, ova-ona partizanska, a i one uniforme s petokrakom su bile antifašističke pravo, a i JNA je pravna sljednica antifašista
marcellus wrote:
vraga nije, provjeri kako su se zvale srpske jedinice, ova-ona partizanska, a i one uniforme s petokrakom su bile antifašističke pravo, a i JNA je pravna sljednica antifašista
Dobro to ne znam, kako su sebe nazivale sve, paravojne formacije srpske. JNA se u tom ratu pokazala fasistickom prema tome i tu se nema sto oko toga rapsravljati i u tom kontkestu se moze reci da je zlorabila obiljezja.
Sve to nema veze sa antifasizmom u II svjetskom ratu, a jos manje sa time da se danas drzavotvornu stranku naziva cetnickom jel. Tako nikad na zelenu granu.
darla- Admin
2015-10-22
Kako se JNA ponijela fašistički?
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Kako se JNA ponijela fašistički?
Sireci velikosprski nacionalizam.
darla- Admin
2015-10-22
briga me za neprijatelja, jna, cetalje i slicne
vazno mi je da nas konacno prepoznaju i nasi hrvatski gradjani
sad nas i oni zovu ustasama kao neprijatelj 91
ako to nije napredak ne znam sto jest
dijagram-
2015-08-09
darla wrote:n_razbojnik wrote:Kako se JNA ponijela fašistički?
Sireci velikosprski nacionalizam.
JNA je braneći federativno uređenje , što joj je i bio smisao, podlegla pod Slobinu kontrolu i njegovu ideju srpske dominacije...ali nikada nije širila ijedan nacionalizam osim jugoslavenskog.
2014-04-15
dijagram wrote:briga me za neprijatelja, jna, cetalje i slicne
A to je kao novo nesto? Bilo je uvijek onih koji su vas zvali ustasama i onih koji su vas zvali branitelja, ovi prvi su i manjini i tada i danas. Ne vidim razlog za neku sveopcu histeriju po tom pitanju.
darla- Admin
2015-10-22
n_razbojnik wrote:
JNA je braneći federativno uređenje , što joj je i bio smisao, podlegla pod Slobinu kontrolu i njegovu ideju srpske dominacije...ali nikada nije širila ijedan nacionalizam osim jugoslavenskog.
Mos misliti. To je isto muda pod bubrege.
darla- Admin
2015-10-22
Razlika je drasticna.darla wrote:dijagram wrote:briga me za neprijatelja, jna, cetalje i slicne
A to je kao novo nesto? Bilo je uvijek onih koji su vas zvali ustasama i onih koji su vas zvali branitelja, ovi prvi su i manjini i tada i danas. Ne vidim razlog za neku sveopcu histeriju po tom pitanju.
Sad to cujemo i s tveja od vodecih politicara sto je bilo nezamislivo.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:
Razlika je drasticna.
Sad to cujemo i s tveja od vodecih politicara sto je bilo nezamislivo.
Kojih? Ekipe iz Srba? Nes ti bitnosti.
darla- Admin
2015-10-22
darla wrote:n_razbojnik wrote:
Mos misliti. To je isto muda pod bubrege.
Eh sad, pa JNA je umarširala u Vukovar slaveći SF SN, nisu pjevali Od Topole
2014-04-15
n_razbojnik wrote:
Eh sad, pa JNA je umarširala u Vukovar slaveći SF SN, nisu pjevali Od Topole
Mogla je pjevati sto hoce, jasno je ciju je ideologiju slijedila, koji crni jugoslavenski nacionalizam, prvo sto bi to uopce bilo, s obzirom na izjasnjavanje ljudi tada u Jugi, glede nacionalnosti, drugo s obzirom na mindset vodecih generala JNA.
darla- Admin
2015-10-22
Page 13 of 20 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20
Similar topics
» Talijanska vanjska politika prema Rusiji i tajni diplomatski dokument koji otkriva zabrinutost Washingtona
» Plenkovic : Medved i ja smo dvojac koji će voditi HDZ
» Plenković pije šampanjac s globalističkom elitom na titaniku koji tone
» Raspudić: Plenkovic je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga
» Cacic:Mostovci su diletanti koji nanose stetu Hrvatskoj,Plenkovic nije Karamarko
» Plenkovic : Medved i ja smo dvojac koji će voditi HDZ
» Plenković pije šampanjac s globalističkom elitom na titaniku koji tone
» Raspudić: Plenkovic je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga
» Cacic:Mostovci su diletanti koji nanose stetu Hrvatskoj,Plenkovic nije Karamarko
Page 13 of 20