'Liga SFRJ'
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: 'Liga SFRJ'
...ono...mislim bila je to 1989...igrao hajduk-partizan..sjedimo mi na jednom zidicu na skalicama...pridruzila nam se cetri momka iz duća..i razvise oni onaj transparent torcida-duće...kad evo ti ulete tri milicajca..jedan brko pita..'ciji je ovo transparent'..svi sutimo..on opet..'ciji je'..javi se jedan decko..i kaže..'naš'...a ovaj opet ma kako to mislis naš..pa nas iz duća....a ovaj njemu 'marš ti u onu stvar..vodite ga...on će meni tu musolinija uzdizat'...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ovo će na kraju biti, godine pokušavanja neke srednjeuropske lige nisu urodile plodom, sad ova južnoslavenska zajednica ima šansu :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Sve je to bjelosvjetska urota da se obnovi Jugoslavija. Otkvačiti sve sveze s Balkanom osim trgovinskih.
Regoč wrote:Sve je to bjelosvjetska urota da se obnovi Jugoslavija. Otkvačiti sve sveze s Balkanom osim trgovinskih.
Blago moliškim hrvatima, oni su barem otišli s balkana
2015-08-06
vjerujes ti regoc...kako ej bila glupa ondasnja milicija....ono aj da su jedan put priveli ekipu iz duća..pa se ispricali zbog zabune..nego nekoliko puta i uvijek sramocenej..ono duće 15-20 km od splita kod omisa...tadasnji milicajci godinama zive u splitu i okolici..jedna od poznatih plaza je u duceu..i oni pojma nisu imali da je to mjesto...veli mi lik iz duća ako nisam deset puta bio priveden zbog tog transparenta..onda mi rezi glavu..i svaki put bi se ispricavali kad bi ga pustili...i opet ista ekipa ih privede..ono totalni debiliRegoč wrote:Sve je to bjelosvjetska urota da se obnovi Jugoslavija. Otkvačiti sve sveze s Balkanom osim trgovinskih.
2015-09-08
Regoč-
2015-08-21
Regoč-
2015-08-21
Ma jebali te navijači više. Divljaci,neradnici i pijanci.vuksadinare wrote:...bez gostujucih navijaca nista....adrenalina i tako to
Samo ni ta liga će biti kurac od ovce,ako igrači sa 20 godina budu odlazili u inozemstvo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...e bio ti je jedan bas takav dolej u splitu..bosanac rade..poznat tada milicioner..zajeban ali glup totalno..spickali ti mi par delija(bili iz benkovca) pa se htjeli dalmatinskom spikom prosverati po splitu..no ejdnom ispao zvezdin sal...i onda ono samaranje...malo cipelarenja..i tako to...uzeli mi zvezdine salove od ovih...i tako mi po splitu...đirali..i viidmo tog brku sa jos jednim kolegom..ajd da ga malo cimnemo...dođemo mi kod njega i kazemo da se tu mota jedna grupa zvezdasa i da ce najebat ako ne interveniraju..a on..'gdje..kuda..kako'..mi mu pokazemo smjer i on ode sa ovim kolegom pozvavsi pojacanje...mi precicom..uz put smo stavili zvezdine salove...i drito pred njih..a on..'stojte momci...kuda..traze vas splicani da vas biju'....a bili sa njim prije 3,4 minute..uopce nas nije prepoznao...Regoč wrote:Kad su u miliciji bili sve sami domaći dečki.
2015-09-08
jastreb wrote:Ma jebali te navijači više. Divljaci,neradnici i pijanci.vuksadinare wrote:...bez gostujucih navijaca nista....adrenalina i tako to
Samo ni ta liga će biti kurac od ovce,ako igrači sa 20 godina budu odlazili u inozemstvo.
zato treba zabraniti prodaju igrača....drzavna regulacija
2015-08-06
Ne nego kao u bivšoj Jugi. Do 27-me godine moraš igrati u Jugoslaviji i nema van.epikur37 wrote:jastreb wrote:Ma jebali te navijači više. Divljaci,neradnici i pijanci.vuksadinare wrote:...bez gostujucih navijaca nista....adrenalina i tako to
Tako su se i stvarale one ekipe. jake ekipe.
Bi vraga bile onako dobre da su igrači od 18-19 godina brisli vanka.
2014-04-22
jastreb wrote:Ne nego kao u bivšoj Jugi. Do 27-me godine moraš igrati u Jugoslaviji i nema van.epikur37 wrote:jastreb wrote:Ma jebali te navijači više. Divljaci,neradnici i pijanci.vuksadinare wrote:...bez gostujucih navijaca nista....adrenalina i tako to
Tako su se i stvarale one ekipe. jake ekipe.
Bi vraga bile onako dobre da su igrači od 18-19 godina brisli vanka.
slažem se
2015-08-06
Ja sam nekad bio pristalica regionalne lige,ali sad sam sve više protiv.
To više nije to i oni stari navijači i ljubitelji nogometa iz doba SFRJ samo bi doživjeli razočaranje.
Jer niti je Dinamo više Dinamo,niti Zvezda Zvezda,a o ovim manjim klubovima da se ne govori.
I nikad više ne bi bilo prepoznatljivih ekipa,ono da isti igrači igraju zajedno bar 5 godina.
To više nije to i oni stari navijači i ljubitelji nogometa iz doba SFRJ samo bi doživjeli razočaranje.
Jer niti je Dinamo više Dinamo,niti Zvezda Zvezda,a o ovim manjim klubovima da se ne govori.
I nikad više ne bi bilo prepoznatljivih ekipa,ono da isti igrači igraju zajedno bar 5 godina.
2014-04-22
Uzmimo samo Zvezdu koja je 91.bila prvak Europe.
Pa bar 90% sastava je igralo zajedno 3-4 godine.
Igrači su se znali u dušu.
Sada u našoj ligi skoro svaki klub je neprepoznatljiv u odnosu na prošlu sezonu.
Pa bar 90% sastava je igralo zajedno 3-4 godine.
Igrači su se znali u dušu.
Sada u našoj ligi skoro svaki klub je neprepoznatljiv u odnosu na prošlu sezonu.
2014-04-22
Nikakva državna regulacija, nemojte da nam Abena strefi herc, samo nevidljiva ruka.
a što kažu šatoraši na to???? za šta su se oni borili????
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
oba daju gol...v_vlado wrote:a što kažu šatoraši na to???? za šta su se oni borili????
oni hrabriji s vise domoljublja 1 pol./kraj
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Secam se tranzistora, idu po Savi i prate ukljucenja.
Kazu 3 miliona eura i direktan plasman u LS.
TV prenosi bi doneli neke pare.
Kazu 3 miliona eura i direktan plasman u LS.
TV prenosi bi doneli neke pare.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Od 2018. godine kreće regionalna
Od 2018. godine kreće regionalna liga u fudbalu?
Novosti online | 23. jul 2016. 12:12 | Komentara: 5Ideja je da se to takmičenje igra paralelno sa domaćim šampionatima, a održavalo bi se između februara i maja. Nagrade bi bile veoma značajne – kaže Slaviša Kokeza
eć duži niz godina se priča o pravljenju regionalne lige u fudbalu u kojoj bi učestvovali Zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Hajduk, Budućnost...Do sada je sve bilo samo na spekulacijama, a od 2018. godine bi to moglo da postane stvarnost.
Ideja je da se to takmičenje igra paralelno sa domaćim šampionatima, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi veliki uticaj na budžete svih klubova – rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza gostujući na televiziji „Arena sport“.
Ovaj projekat bi podržala i UEFA pa bi šampion imao potencijalno mesto u Ligi šampiona, uz nagradu od 2.5 miliona evra, dok od prvih desetak timova nijedan ne bi dobio manje od 700-800 hiljada.
- Mislim da sam zapamtio sve brojke – dodao je Kokeza.
U tom takmičenju bi Srbiaj i Hrvatska imale po tri ili četiri mesta, Bosna i Hercegovina dva, a Crna Gora, Makedonija i Slovenija po jedno.
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Izraelska Agentura o SFRJ
» Događa li se EU ono što je rušilo SFRJ?
» jadran / hr.- nameštaj made in sfrj :(
» Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ
» CIA o SFRJ : Hrvati bi mogli da krenu ka secesiji
» Događa li se EU ono što je rušilo SFRJ?
» jadran / hr.- nameštaj made in sfrj :(
» Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ
» CIA o SFRJ : Hrvati bi mogli da krenu ka secesiji
Page 2 of 6