ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ Empty Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ

Post by RayMabus 14/7/2020, 11:12

Propala kolonija

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ljubo-jurcic-hrvatska-je-sve-blize-polozaju-kosova-u-sfrj-na-putu-smo-da-postanemo-najnerazvijenija-i-najsiromasnija-zemlja-europe-1032224
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ Empty Re: Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ

Post by AssadNaPodmornici 14/7/2020, 11:49

velike štete. kao koletivistička nacija smo otišli u kurac. sada je svaka ovca za sebe pa šta bude.

2018-06-14

Back to top Go down

Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ Empty Re: Hrvatska je sve bliže položaju Kosova u SFRJ

Post by Guest 14/7/2020, 11:51

RayMabus wrote:Propala kolonija

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ljubo-jurcic-hrvatska-je-sve-blize-polozaju-kosova-u-sfrj-na-putu-smo-da-postanemo-najnerazvijenija-i-najsiromasnija-zemlja-europe-1032224
miha kaze ..dobro je i dobro se zivi..kako sad???? Suspect
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 14/7/2020, 11:53

AssadNaPodmornici wrote:velike štete. kao koletivistička nacija smo otišli u kurac. sada je svaka ovca za sebe pa šta bude.
ne...to moze dapace korisno..jer na drugaciji nacin necemo progledati...dok ovisimo onima kojima je jedino bitno da hdz ili sdp ne bude na vlasti...tako ce nam biti...razumijem frustracije zbog povijesnih ili nekih drugih razloga...ali ne mora nuzno zbog toga biti hdz ili sdp na vlasti....ima i drugih opcija..to sto padnu na price plenkija i slicnih po sistemu 'vidime jesam lijep,govorim pet jezika i bez mene nema eu milostinje tj love' njihova stvar..i 'pamet'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by jastreb 14/7/2020, 12:21

Glupa usporedba s Kosovom.

Jedino što nas čini donekle sličnim jest sve veći dotok ilirsko-torlačkog elementa na obali i otočadi.

A imamo i Kosovo kod Knina.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 14/7/2020, 12:22

Uhhh,pazi pa i ja imam jednog na avataru. lol!
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/7/2020, 12:36

Sirotinjo i Bogu si teška.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 14/7/2020, 13:04

Kad bi Srbija bila u EU, možda bi ona bila još gora nego mi.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by IL Risorto 14/7/2020, 13:21

Mislim da je vrijeme da se Ljubo povuče u zasluženu mirovinu,vrijeme ga je pregazilo.
U Hrvatskoj se lagodnije i ležernije živi nego u mnogim drugim članicama EU.
Ja ne znam gdje ti katastrofičari vide toliku bijedu i propast.
Za Hrvatsku bi najbolje bilo da ukine sva ograničenja na prodaju nekretnina i poljoprivrednog zemljišta strancima,te proda sve udjele u državnim tvrtkama,rasproda svu neprofitabilnu imovinu poput nekakvih socijalističkih ljetovališta,kombinata,autoceste dat u koncesiju,djelimično privatizirat zdravstvo.
Liberalizirat zakonske okvire za razvijanje stanovitih turističkih grana,koje su sada neizvedive zbog dosta konzervativnog zakonodavstva.
Hrvatska bi mogla bit i Kalifornija i Florida Europe,poticat otvaranje kasina,golf terena,pa čak i nekih grana turizma od kojih se mnogi zgražaju.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 13:40

Legendovich wrote:
RayMabus wrote:Propala kolonija

miha kaze ..dobro je i dobro se zivi..kako sad???? Suspect
pa ljubo sere na labrnju... lik je u situaciji što ga je zapalo da sudjeluje u izvršnoj vlasti napravio štete za 100 godina... potpuna je glupost konstantno brslat kako smo ili ćemo biti najsiromašnija država (debilu i ti i on, mi smo država a ne zemlja) u europi... jer to nismo niti ćemo biti, a u svijetu pogotovo... da možda neće biti bajno i krasno zasigurno neće, ali nećemo biti najveća sirotinja, nikad to nismo bili pa niti nećemo... tak i onaj šupak tica iz sdp-a veli da nam je gospodarstvo na razini ili čak i lošije od albanskog, pa su ga miloloža i bago ubili sa pol rečenice u kojo čak nisu koristili ni argumente... poslije više krele ni pisnuo nije...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 13:42

crvenkasti wrote:Kad bi Srbija bila u EU, možda bi ona bila još gora nego mi.
srbija će biti jednom u EU, ali ti ćeš tada biti star i senilan, a ne samo podal i zajedljiv
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 13:43

סמאל wrote:Mislim da je vrijeme da se Ljubo povuče u zasluženu mirovinu,vrijeme ga je pregazilo.
Za Hrvatsku bi najbolje bilo da ukine sva ograničenja na prodaju nekretnina i poljoprivrednog zemljišta strancima,te proda sve udjele u državnim tvrtkama,rasproda svu neprofitabilnu imovinu poput nekakvih socijalističkih ljetovališta,kombinata,autoceste dat u koncesiju,djelimično privatizirat zdravstvo.
Liberalizirat zakonske okvire za razvijanje stanovitih turističkih grana,koje su sada neizvedive zbog dosta konzervativnog zakonodavstva.
Hrvatska bi mogla bit i Kalifornija i Florida Europe,poticat otvaranje kasina,golf terena,pa čak i nekih grana turizma od kojih se mnogi zgražaju.
ovo je ok rezon...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by marcellus 14/7/2020, 13:48

סמאל wrote:Za Hrvatsku bi najbolje bilo da ukine sva ograničenja na prodaju nekretnina i poljoprivrednog zemljišta strancima,te proda sve udjele u državnim tvrtkama,rasproda svu neprofitabilnu imovinu poput nekakvih socijalističkih ljetovališta,kombinata,autoceste dat u koncesiju,djelimično privatizirat zdravstvo.

Za ovo da sve treba rasprodat se slažem i to pilim otkad živim, plus treba emigraciju aktivirati jer je to ircima pomoglo, dakle radikalna privatizacija... i apsolutno težište na turizam jer je to industrija budućnosti. To pilim otkad pišem, ali 99 posto hrvata za to ne želi čut.

ali hrv. ne može biti ni kalifornija ni florida europe.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 13:50

kak možemo biti na putu da postanemo najnerazvijenija država kad smo trenutno jedna od infrastrukturno najrazvijenijih država u svijetu, sa dovršetkom kraka AC prema sisku, i pelješkim mostom i novim cestovnim rješenjima kod i oko dubrovnika mi smo u osnovi završili i zgotovili kompletnu infrastrukturnu rešetku... ukoliko u naredne dvije godine uspijemo održati makroekonomsku stabilnost i pokrenemo aktivnosti u smjeru ovog što hordak navodi mi bi osim turizma koji će nakon ove korona krize eksplodirati po pitanju nikad do tada dosegnutih brojeva, mogli kroz investicije kojih će itekako biti promijeniti i gospodarsku sliku na bolje... ali o tom potom, brzo će proći te dvije godine pa budemo vidjeli...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 13:53

marcellus wrote:
סמאל wrote:Za Hrvatsku bi najbolje bilo da ukine sva ograničenja na prodaju nekretnina i poljoprivrednog zemljišta strancima,te proda sve udjele u državnim tvrtkama,rasproda svu neprofitabilnu imovinu poput nekakvih socijalističkih ljetovališta,kombinata,autoceste dat u koncesiju,djelimično privatizirat zdravstvo.

Za ovo da sve treba rasprodat se slažem i to pilim otkad živim, plus treba emigraciju aktivirati jer je to ircima pomoglo, dakle radikalna privatizacija... i apsolutno težište na turizam jer je to industrija budućnosti. To pilim otkad pišem, ali 99 posto hrvata za to ne želi čut.

ali hrv. ne može biti ni kalifornija ni florida europe.
pa treba rasprodati sve o čemu država i lokalna uprava i samouprava nije u stanju adekvatno voditi brigu... i pravo prvokupa što ti veliš dati hrvatskom iseljeništvu
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 14/7/2020, 13:58

סמאל wrote:Mislim da je vrijeme da se Ljubo povuče u zasluženu mirovinu,vrijeme ga je pregazilo.
Još pola miliona ljudi izbaciti iz države, povećati javni sektor
Koji će kao u Hitlerovom bunkeru zadnje dane branit suverenitet lijepe naše...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 14/7/2020, 13:59

michaellcmacha wrote:
srbija će biti jednom u EU, ali ti ćeš tada biti star i senilan, a ne samo podal i zajedljiv

veber mi je rekao da sam zao
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/7/2020, 14:04

crvenkasti wrote:
michaellcmacha wrote:

to je zato jer sam te ja pustio... da nisam ne bi bio, ni zao, ni podal ni zajedljiv... bio bi hladan... ;)
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by crvenkasti 14/7/2020, 14:09

michaellcmacha wrote:
crvenkasti wrote:
michaellcmacha wrote:

to je zato jer sam te ja pustio... da nisam ne bi bio, ni zao, ni podal ni zajedljiv... bio bi hladan... ;)

koliko si ih pobio?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by IL Risorto 14/7/2020, 14:14

Mala država s vrlo malo stanovnika,stvarno ne vidim razloge zbog čega se u Hrvatskoj ne bi moglo postić ugodno mjesto za življenje koje bi privlačilo ljude iz drugih krajeva Europe.
Zašto neki umirovljeni Njemac ne bi svoju mirovinu uživao u Hrvatskoj,umjesto na Ibizi.
Čak i kad ne bi ukinuli županije,država bi se mogla reorganizirat i strukturirat tako da bi i domicilnom stanovništvu,ali i onom slabijeg imovinskog ranga,bio lakši život.
Samo ljudi trebaju bit svjesni da ne mogu svi bit u prvoj zoni,klasi te u žiži,i ako svi žele živiti u Zagrebu,ili negdje na obali,ali i ljudi slabijeg imovinskog i socijalnog statusa trebaju preživit,a takvima se može omogućiti raznim zakonskim ali upravnim programima olakšat življenje.
Nešto kao što su sada područja od posebne državne skrbi,ili brdsko-planinska područja.
Recimo,onako kao što postoje različite cjenovne zone parkinga,po tom modelu uvesti i komunalne naknade,porezne razrede.
Naravno,treba uskladiti i prostorne planove gdje bi postojale elitne i socijalne zone,te možda čak i neki vid poreza na nekretnine,ali na taj način da taj porez ne destimulira strance za kupnju nekretnine u Hrvatskoj,ali isto tako da država,pa i lokalna zajednica imaju neku korist od toga što bi strancima prodavali nekretnine i zemlju.
Mnogo je zapuštenog zemljišta i kuća koje nisu još od rata obnovljene,te bi trebalo zakonski omogućiti uklanjanje tih nakarada ali da istovremeno poštuje pravo privatnog vlasništva,vlasnicima poslat pozive i dat neke rokove,te ukoliko se ne jave,država treba ukoniti te nakarade koje štete našoj turističkoj slici.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics