Izvan crkve NEMA spasenja!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Izvan crkve NEMA spasenja!
aben wrote:Pa stvoria mu ju je.
Ne, ne piše igračka, nego žena.
Ne kužim... ima li ispravno opravdanje za zločin i nepravdu?meni je lako, al nije važno jel lako, nego jel ispravno. I to nije prošlost, nego se samo radnja odvija u prošlosti.
Točno.Dodajem..."i u sadašnjosti".
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Pa e.
ne nego jel ispravno zaključivanje. Sada je najnormalnije uzet toster i staviti ga na balkon preko cijele noći. kad usvojimo nov obrazac ponašanja i prema strojevima i proširimo moralni krug, tada će također biti ispravno zaključiti kako je ok bili ostaviti toster na balkonu.
ne nego jel ispravno zaključivanje. Sada je najnormalnije uzet toster i staviti ga na balkon preko cijele noći. kad usvojimo nov obrazac ponašanja i prema strojevima i proširimo moralni krug, tada će također biti ispravno zaključiti kako je ok bili ostaviti toster na balkonu.
2014-04-16
a jebiga, al ona je kriva
2014-04-16
genitalni_herpes wrote:Možda Adam nije bio toliki Željko, možda on njoj nije dao...a da, šta ona oće kad god joj se digne da je i on spremanSefirot wrote:aben wrote:stvorena je ravnopravna, al ako mi je zena onda je stupanjen u brak usla u zamrsen pravni sviet prava ali i duznosti :)
Da, što ne znači da ti treba dati svaki puta. Tako i Lilith nije dala svaki puta Adamu jer nije njezino vlasništvo i imala je pravo na to. Nadalje, nigdje se ne govori da je to Adamova žena, tj. nigdje se ne govori o braku.....
Tko je veći željko? Muškarci ili žene?
Tko je više "horni" po pitanju seksa, muškarci ili žene?
2014-04-29
ovisi o godištu, obrnuto je proporcionalno :)
2014-04-16
genitalni_herpes wrote:na način da jednu od opcija popljuješ?Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Rado,evo nemoj nikada povjerovat da je Isus Mesija.,,please.Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Niš se ne sekiraj.Nebu on tebe molio,on poštuje čovjekovu slobodu,čak i kad zaželi da nebude spašen!RobinUd wrote:Takozvani bog, kojeg su ubili ljudi, nije mogao ni znao spasiti sam sebe.
Neka se samo drzi dalje od mene.
Bude li bilo potrebno spasenje, ja cu se vec spasiti sam.
(Spasiti cu i Isusa, samo ako se osobno uvjerim da je dobar covjek.)
Ja želim biti spašen. Želim da se mene i druge spasi od kršćana i njihovog idola Isusa...
A druge pusti na miru,nemaš pravo govoriti u njihovo ime!
Naravno da nemam pravo govoriti u njihovo ime, KAO NI TI, ali se imam pravo stati u njihovu obranu... u obranu za samoopredjeljenje.
"Želim da se mene i druge spasi od kršćana i njihovog idola Isusa", mogao bi dodat "e sad kad sam to rekao da vam svima te riječi ostanu u uhu, sad si odaberite put"
-bar to tako zvuči, a "znamo se"(bar koliko forum dopusti) da ustvari ne voliš misionarenje i da ti smeta politika Crkvinih "višerangiranih", a ne sama vjera...
ako sam točno rekao, zašto mal ne biraš riječi jer netko tko te čita (u par razvrata) mogao bi pomisliti da pokušavaš usmjeriti nečiju osobnu vjeru?
Koliko vidim da ljudi ne vide razliku između osobne, privatne stvari gdje spada vjera, seksualnost itd, od opće i javne stvari. Da li ja imam pravo reći da se mene i druge spasi od kršćana i njihovog idola? Naravno da imam. To je čista reakcija na pokvareno misionarenje. Ako si netko odabere put kršćanstva, ok, no to ne znači da svoju privatnost ikome nabijaš na nos, jel? *ebese meni da li je netko hetero ili homo, *ebese meni da li je netko musliman, kršćanin ili pagan. Ali me *ebe kad netko ima cilj koji je 'privesti sve na "pravu" vjeru', a da sami ne mogu dokazati da je to prava vjera nego se radi o osobnom vjerskom mišljenju. A znaš kako se kaže, mišljenje je ko šupak, svatko ga ima...
Da, ne volim misionarenje jer je cilj pokvaren. To je rak ljudskog roda. Ne smetaju me "visoko rangirani", ali politika koju provide me smeta, naravno. Kad ta politika ne bi utjecala na opće stanje i kad njihova sranja ne bi plaćali i oni koji nisu njihovi i ne slažu se sa njihovom politikom nego da se radi možda samo o njihovim ovcama, ne bi me diralo.
Kako bi ja to mogao usmjeriti nečiju osobnu vjeru raspravljajući na forumu otvoreno?? Ako se tako netko osjeti, onda je idiot kojeg je lako manipulirati jer se ne zna sam postaviti i pobrinuti za sebe.
2014-04-29
aben wrote:koja usporedba?Trinity wrote:Kakva je ovo usporedba ?aben wrote:znači, bog stvori sebi čovika, a njemu ženu, i onda si ti realan ako prosipaš feminističku ili emancipirističku logiku takvim likovima?Sefirot wrote:aben wrote:aj budi realan
za razliku od tebe jesam realan....
Prema mitologiji Lilith je zahtijevala ravnopravnost (ma zamisli vještice već u to prahistorijsko doba), tako da feminiziam nije baš nešto novo...
kakvu ravnopravnost je zahtjevala, da ima prava ka i adam? :)
Pošto su oboje stvoreni od zemlje, da. U krajnjoj liniji, nije žena nečije vlasništvo da bi se muškarci tako ponašali. Zapravo svatko tko se ponaša da je žena vlasništvo muškaraca bi trebalo odrezati višak u gačama i pretvoriti ga u roba da vidi taj osjećaj kad je nečije vlasništvo....
2014-04-29
Trinity wrote:aben wrote:bog stvori sebi čovika, a njemu ženu,
To si htio reći da je bog čovjeku stvorio ženu iz istog razloga zbog kojeg je sebi stvorio čovjeka? Ili...?
Sad me još zanima iz kojeg je razloga bog sebi stvorio čovjeka.
Odgovor na drugo pitanje imaš dva posta iznad.
hmmm, aben je ne jednom rekao da nije čitao Bibliju i da ne zna...
Da ga NEkršćanin malo nauči...
http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=Spost
Postanak 1:26-28
I re?e Bog: "Na?inimo ?ovjeka na svoju sliku, sebi sli?na, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" 27 Na svoju sliku stvori Bog ?ovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. 28 I blagoslovi ih Bog i re?e im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!"
Nema govora o Adamu, nema govora o Evi, nema govora o stvaranju žene od Adamovog rebra... to sve dolazi KASNIJE.
2014-04-29
i toster i čovik su stvoreni od atoma, pa im to ne daje automatski ista prava.Sefirot wrote:aben wrote:koja usporedba?Trinity wrote:Kakva je ovo usporedba ?aben wrote:znači, bog stvori sebi čovika, a njemu ženu, i onda si ti realan ako prosipaš feminističku ili emancipirističku logiku takvim likovima?Sefirot wrote:aben wrote:aj budi realan
Prema mitologiji Lilith je zahtijevala ravnopravnost (ma zamisli vještice već u to prahistorijsko doba), tako da feminiziam nije baš nešto novo...
Pošto su oboje stvoreni od zemlje, da. U krajnjoj liniji, nije žena nečije vlasništvo da bi se muškarci tako ponašali. Zapravo svatko tko se ponaša da je žena vlasništvo muškaraca bi trebalo odrezati višak u gačama i pretvoriti ga u roba da vidi taj osjećaj kad je nečije vlasništvo....
2014-04-16
aben wrote:Pa stvoria mu ju je.
meni je lako, al nije važno jel lako, nego jel ispravno. I to nije prošlost, nego se samo radnja odvija u prošlosti.
a, žena je igračka muškaraca? Za ovo ne da bi te trebalo banirati nego bi te trebalo prijaviti za diskriminaciju žena. fuj. Pravi kršćanin, nema što...
2014-04-29
aben wrote:i toster i čovik su stvoreni od atoma, pa im to ne daje automatski ista prava.Sefirot wrote:aben wrote:koja usporedba?Trinity wrote:Kakva je ovo usporedba ?aben wrote:znači, bog stvori sebi čovika, a njemu ženu, i onda si ti realan ako prosipaš feminističku ili emancipirističku logiku takvim likovima?Sefirot wrote:aben wrote:aj budi realan
Facepalm. Toster je sastavljen od više elemenata. Da, osnovna tvar je atom, a ovisno o sastavljanju atomske rešetke i elementima imamo određene stvari. Toster ne posjeduje aminokiseline, osnovicu života. Uspoređivanje kako radiš je nebulozno i samo prikaz elementarnog neznanja. Obrazuj se.
2014-04-29
a, da, zaboravia san da si druker :)Sefirot wrote:aben wrote:Pa stvoria mu ju je.
meni je lako, al nije važno jel lako, nego jel ispravno. I to nije prošlost, nego se samo radnja odvija u prošlosti.
a, žena je igračka muškaraca? Za ovo ne da bi te trebalo banirati nego bi te trebalo prijaviti za diskriminaciju žena. fuj. Pravi kršćanin, nema što...
pa to je triniti rekla, da je odbila sex, i da je bog radi toga posla vojsku na nju, i proklea je.
2014-04-16
i čovik je sastavljen od više elemenata.Sefirot wrote:aben wrote:i toster i čovik su stvoreni od atoma, pa im to ne daje automatski ista prava.Sefirot wrote:aben wrote:koja usporedba?Trinity wrote:Kakva je ovo usporedba ?aben wrote:znači, bog stvori sebi čovika, a njemu ženu, i onda si ti realan ako prosipaš feminističku ili emancipirističku logiku takvim likovima?Sefirot wrote:aben wrote:aj budi realan
Facepalm. Toster je sastavljen od više elemenata. Da, osnovna tvar je atom, a ovisno o sastavljanju atomske rešetke i elementima imamo određene stvari. Toster ne posjeduje aminokiseline, osnovicu života. Uspoređivanje kako radiš je nebulozno i samo prikaz elementarnog neznanja. Obrazuj se.
obrazuj se.
ok, onda bakterije. i čovik i bakterije su slično sastavljeni, pa to ne znači da su automatski ravnopravni.
2014-04-16
aben wrote:i čovik je sastavljen od više elemenata.Sefirot wrote:aben wrote:i toster i čovik su stvoreni od atoma, pa im to ne daje automatski ista prava.Sefirot wrote:aben wrote:koja usporedba?Trinity wrote:Kakva je ovo usporedba ?aben wrote:znači, bog stvori sebi čovika, a njemu ženu, i onda si ti realan ako prosipaš feminističku ili emancipirističku logiku takvim likovima?Sefirot wrote:aben wrote:aj budi realan
obrazuj se.
ok, onda bakterije. i čovik i bakterije su slično sastavljeni, pa to ne znači da su automatski ravnopravni.
da, i bakterije i ljudi imaju osnovicu aminokiseline. No žena nije bakterija i ne može se uspoređivati sa bakterijama. Žena je jednaka i ravnopravna muškarcu. Samo zaostali oblici smatraju da je žena manje vrijedna od muškarca...
2014-04-29
Facepalm, obrazuj se, ne govorim da je žena bakterija, nego da se ravnopravnost ne stječe tako da se utvrdi da su subjekti nastali od istog materijala.
2014-04-16
aben wrote:a, da, zaboravia san da si druker :)Sefirot wrote:aben wrote:Pa stvoria mu ju je.
pa to je triniti rekla, da je odbila sex, i da je bog radi toga posla vojsku na nju, i proklea je.
Da li je imala pravo odbiti? Zar je žensko rob muškarca? Pazi što češ odgovoriti jer bi mogao pomisliti da te otac na šupak rodio, a ne majka...
2014-04-29
Pa, ka šta znamo, nisan čita tu knjigu, al iz rečenog na ovoj temi, čini mi se da nije imala izbora, odnosno, da je izbor bis ili lezi ili trpi vječno prokletstvo.
kakav šupak? Djeca se ne rađaju kroz šupak, obrazuj se:)
kakav šupak? Djeca se ne rađaju kroz šupak, obrazuj se:)
2014-04-16
Sefirot wrote:aben wrote:Pa stvoria mu ju je.
Sad je to kršćanski stav,,,a ne njegov osobni!
Udri po kršćanstvu,svaku nebulozu pripiši njima.Bolesno!
Otkad je kršćanski stav da žena nesmije odbiti muškarca ili muškarac ženu?Nemožeš tako jadnim forama mahati okolo!Svi vide koliko si jadan i smješan!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Šta se vama dogodilo, a bili ste prijatelji jedno vrime, sa ste ka muž i žena:)
2014-04-16
Ja ?!aben wrote:a jebiga, al ona je kriva
Trinity-
2014-04-17
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Plenković nema podršku Katoličke crkve?
» Viola fon Kramon sramno poručila : "Nema Srpske pravoslavne crkve!"
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Red Wolf u misiji spasenja svijeta
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
» Viola fon Kramon sramno poručila : "Nema Srpske pravoslavne crkve!"
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Red Wolf u misiji spasenja svijeta
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 11