ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izvan crkve NEMA spasenja!

Page 9 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Go down

Izvan crkve NEMA spasenja! - Page 9 Empty Re: Izvan crkve NEMA spasenja!

Post by aben 28/11/2014, 12:51

Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:

opet te hebe čitanje sa razumjevanjem.
Postavljaš pitanja koja nisam ja navodio nego ti i slični.
niži primati se ne odnosi na visinu nego na evolutivno niže oblike. Poznati kao i konzervativci. Oni smatraju da su žene podređenije. Zašto tako misle? Pa jer su zaostali očito :D a i nerijetko mentalno poremećeni.... :D
a tebe jebe logika, opet.
nisam postavljao pitanja koja si ti navodio, nego pitanja koja sam ja postavio. :)

a tu bi se složia, mi konzervativci zaista smatramo da su žene podređenije, naime, rieč je o tome da mi ne gledamo na svijet ružičastim oćalama kao progresivci. konzervativcu ne će biti problem reći očitu istinu, bez obzira jel u skladu s njegovin osobnim svaćanjen ili nije.

lol, ružičastim naočalama... lol. Konzervativci zatvaraju oči pred očitim i temelje se na vjerovanju.. zaista, kakvu istinu mogu reći iz tog gledišta? Nikakvu. A dalje od toga su mentalno poremećeni i misle da se mogu nametnuti. Da mi se takav pokuša samo nametnuti... :] :tw
voodoo :trlja :sprovod:
ni vlastita majka ga više ne bi prepoznala... (ah da, pošto smatraju žene podređenima, onda ni majka ne bi imala pravo glasa... lol!  kakvi su konzervativci idioti.)
pa, hademo vidjeti!

što je to očito i temelji se na vjerovanju kod konzervativaca?

evo, ja tvrdim da progresivci gledaju sviet ružičastin naočalama, pa govorite da su žene ravnopravne iako je potpuno bjelodano u arapskim, afričkim, južnoafričkim, azijskim zemljama, u srbiji, mnogim normalnim zemljama poput amerike da su žene podređene a kao kruna nevjerojatnog zatvaranja očiju je činjenica da su baš oni sami, dakle progresivci, najglasniji u traženju da žene zaista ne budu podređene.

zašto tražite da žene ne budu podređene ako su ravnopravne?

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 12:54

Patriot_1 wrote:
Trinity wrote:Meni je sad neugodno što te na osnovu tvog pisanja smatram neevoluiranim primitivcem.
Znam da te zbog toga boli neka stvar, al' da se ja osjećam bolje, da li bi priču prokomentirao u skladu s osobnim preferencijama ?

Neke žene jesu niža bića u usporedbi sa muškarcima,pa i sa drugim ženama.Neke jednaka,neke "viša" od muškaraca!

Apostol Pavao je jasan,"Muževi ljubite svoje žene,žene poštujte svoje muževe"!Gdje je prisutna ljubav(obostrana) i poštovanje(obostrano) nema nižeg i višeg.
Ljudi koji su živjeli do Kristovog dolaska to nisu mogli shvatiti.Neki ni poslije a neki ni dan danas.
Pa Patriote ovo si prilično lijepo sročio.

U koju kategoriju tebe svrstavam,nije teško pogoditi!

No, i u koju ja tebe, također... :)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 12:56

Sefirot wrote:
aben wrote:
Trinity wrote:Meni je sad neugodno što te na osnovu tvog pisanja smatram neevoluiranim primitivcem.
Znam da te zbog toga boli neka stvar, al' da se ja osjećam bolje, da li bi priču prokomentirao u skladu s osobnim preferencijama ?

tebe zapravo zanima mislim li ja jesu li žene ravnopravne s muškarcima danas, i bi li tribale biti i sutra, jel?

ili je li u priči bog progriješio kad je ženu stavio u podređen položaj muškome?

Pitanje je da li je bog postavio ženu u podređeni položaj ili je to tako čovjek protumačio... i da, koji bog je to stavio ženu u podređeni položaj? Taj bog nije ženi do koljena.
A bome ni muškarac koji to tako tumači...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 12:57

Trinity wrote:
Patriot_1 wrote:

Apostol Pavao je jasan,"Muževi ljubite svoje žene,žene poštujte svoje muževe"!Gdje je prisutna ljubav(obostrana) i poštovanje(obostrano) nema nižeg i višeg.

nije mi poznat kontekst u kojen je ovo rečeno, al dadne se protumačit i drukčije :)

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 12:58

Dadne. Ali zašto ti ne paše ovakvo tumačenje?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 12:59

aben wrote:
vonjl_Starhemberg wrote:
aben wrote:

ili je li u priči bog progriješio kad je ženu stavio u podređen položaj muškome?
Nije bog stavio ženu u podređen položaj, nego mentalitet autora knjige Postanja. Da je pisana danas, bila bi drugačije koncipirana. Duh vremena, odraz društvenih prilika, bog nema veze s tim.
al nisma razgovarali o kotekstu u kojen jr knjiga nastala, nego o sadržaju. Priča ide da je bog stavia lili u podređen položaj, ako ju je napravia za sex. Evu je tek kasnije podredia.
Tko je protumačio da ju je napravio za seks?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:00

Trinity wrote:Dadne. Ali zašto ti ne paše ovakvo tumačenej?
ko kaže da mi ne paše?
to nema veze s menom, riječ je o tome da, ako kontekst ne određuje drukčije, ova rečenica govori upravo suprotno od onog šta pat iz nje isčitava.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:01

Trinity wrote:
aben wrote:
vonjl_Starhemberg wrote:
aben wrote:

Nije bog stavio ženu u podređen položaj, nego mentalitet autora knjige Postanja. Da je pisana danas, bila bi drugačije koncipirana. Duh vremena, odraz društvenih prilika, bog nema veze s tim.
al nisma razgovarali o kotekstu u kojen jr knjiga nastala, nego o sadržaju. Priča ide da je bog stavia lili u podređen položaj, ako ju je napravia za sex. Evu je tek kasnije podredia.
ja.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:03

aben wrote:pa, pat je več odgovoria, al ponovit ču, da žene su niža bića unatoš suprotnin primjerima, tako se prestavljamo u udžbenicima jer je rieč o prosjeku.
Ovo bi valjda trebalo potkrijepiti i nekim istraživanjima?

bog doista ne grieši, al mi govorimo o priči iz biblije u  kojoj je bog stavia ženu u podređen položaj, prbenstveno seksualan.

von_Starhemberg ti je odgovorio na to.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:05

Trinity wrote:
aben wrote:pa, pat je več odgovoria, al ponovit ču, da žene su niža bića unatoš suprotnin primjerima, tako se prestavljamo u udžbenicima jer je rieč o prosjeku.
Ovo bi valjda trebalo potkrijepiti i nekim istraživanjima?

bog doista ne grieši, al mi govorimo o priči iz biblije u  kojoj je bog stavia ženu u podređen položaj, prbenstveno seksualan.

von_Starhemberg ti je odgovorio na to.
pa, ja ih nemam osim slika iz udžbenika, svih koje san ikad vidia, predstavljaju žeu nižom od muškarca. dodatno, i djecu prikazuju nižom i od žena, iako znamo da je puno djece više od mnogih muškaraca i žena.

bog isus ne more oodgovoriti na to, jer to nije pitanje.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Patriot_1 28/11/2014, 13:09

aben wrote:
Trinity wrote:
Patriot_1 wrote:

nije mi poznat kontekst u kojen je ovo rečeno, al dadne se protumačit i drukčije :)

Sinko,,čitaj Novi Zavjet!Pa buš saznal!
Gledaj,,,neki muškarci su šonje nesposobne,loču,kurvaju se,idu na boće i balote,ribaju kakti a ulove žmuj vina,ribu ne,ljenobije,a žene nose obitelj,one su glava obitelji a ne ovi,,prdeki!
BTW feministkinje kao "trinity" su ti isto,,nerealni antimuškarci,pusti ih,,ili su lezbe ili hoće da im muževi budu papučari!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:10

aben wrote:pa, hademo vidjeti!

evo, ja tvrdim da progresivci gledaju sviet ružičastin naočalama, pa govorite da su žene ravnopravne iako je potpuno bjelodano u arapskim, afričkim, južnoafričkim, azijskim zemljama, u srbiji, mnogim normalnim zemljama poput amerike da su žene podređene a kao kruna nevjerojatnog zatvaranja očiju je činjenica da su baš oni sami, dakle progresivci, najglasniji u traženju da žene zaista ne budu podređene.

Skroz krivo. Nitko ne govori da su ravnopravne i nepodređene, jer je jasno kao dan da nisu. 
Govorimo o tome da je Bog stvorio ravnopravne muškarce i žene, samo što to ni dandanas nekima ne ide u glavu. Isti je slučaj sa recimo crncima koje mnogi još smatraju nižom rasom (isti oni koji žene smatraju nižima od muškaraca ).
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:11

Patriot_1 wrote:
aben wrote:
Trinity wrote:
Patriot_1 wrote:

Sinko,,čitaj Novi Zavjet!Pa buš saznal!
Gledaj,,,neki muškarci su šonje nesposobne,loču,kurvaju se,idu na boće i balote,ribaju kakti a ulove žmuj vina,ribu ne,ljenobije,a žene nose obitelj,one su glava obitelji a ne ovi,,prdeki!
BTW feministkinje kao "trinity" su ti isto,,nerealni antimuškarci,pusti ih,,ili su lezbe ili hoće da im muževi budu papučari!
zaštob čita kad iman tebe? ja ti virujen da ćeš doniti najbolje moguće citate koji će potvrditi tvoju tezu.

dakle, što znači glagol ljubiti, a što poštovati?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:12

aben wrote:pa, ja ih nemam osim slika iz udžbenika, svih koje san ikad vidia, predstavljaju žeu nižom od muškarca. dodatno, i djecu prikazuju nižom i od žena, iako znamo da je puno djece više od mnogih muškaraca i žena.

Naravno, sad se praviš glup...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:13

Trinity wrote:
aben wrote:pa, hademo vidjeti!

Skroz krivo. Nitko ne govori da su ravnopravne i nepodređene, jer je jasno kao dan da nisu. 
Govorimo o tome da je Bog stvorio ravnopravne muškarce i žene, samo što to ni dandanas nekima ne ide u glavu. Isti je slučaj sa recimo crncima koje mnogi još smatraju nižom rasom (isti oni koji žene smatraju nižima od muškaraca ).
šta je krivo? da progresivci ne gledaju svit u ruž. naočalama?
da je bjelodano kako su žene u mnogin zemljama potčinjene?
da progresivci traže ravnopravnost?
šta?

cilo vrime govorite da su ravnopravne. 

a šta je bog stvoria ili nije stvoria ćemo se još dogovoriti kad naletiš na glavni moj post.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:15

Trinity wrote:
aben wrote:pa, ja ih nemam osim slika iz udžbenika, svih koje san ikad vidia, predstavljaju žeu nižom od muškarca. dodatno, i djecu prikazuju nižom i od žena, iako znamo da je puno djece više od mnogih muškaraca i žena.

Naravno, sad se praviš glup...
cilo vrime ti isto govorin.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:15

Patriot wrote:BTW feministkinje kao "trinity" su ti isto,,nerealni antimuškarci,pusti ih,,ili su lezbe ili hoće da im muževi budu papučari!

Eh, evo primjera di Patriot misli što misli  i piše što piše...
Gluposti i laži...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:17

aben wrote:
Trinity wrote:
aben wrote:
vonjl_Starhemberg wrote:
aben wrote:

ja.
A današnja žena ? Onda jel svorena za seks ili ti paše da si to tako tumačiš?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:18

Trinity wrote:
aben wrote:
Trinity wrote:
aben wrote:
vonjl_Starhemberg wrote:
aben wrote:

ja.
A današnja žena ? Onda jel svorena za seks ili ti paše da si to tako tumačiš?
pa ne mogu ništa tumačiti jer mislim da je priča završila prije dvi tisuće godina, pa nema spomena o današnjim ženama. zadnje je ovo šta patriot citira par postova iznad.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 28/11/2014, 13:19

aben wrote:šta je krivo? da progresivci ne gledaju svit u ruž. naočalama?
šta?

a šta je bog stvoria ili nije stvoria ćemo se još dogovoriti kad naletiš na glavni moj post.
Ajd malo bolje čitaj šta sam napisala...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 13:19

Trinity wrote:
aben wrote:šta je krivo? da progresivci ne gledaju svit u ruž. naočalama?
šta?

Ajd malo bolje čitaj šta sam napisala...
rekla si "skroz krivo" a ja san izvuka sve teze iz posta. dakle, koja teza je kriva?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics