ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ovisan/ovisna sam o...

Page 11 of 23 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 23  Next

Go down

Ovisan/ovisna sam o... - Page 11 Empty Re: Ovisan/ovisna sam o...

Post by Guest 1/3/2017, 15:11

Aha nisam vidjela....bas puno piješ ako si već 3,5 popila...menopauza možda?

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/3/2017, 15:25

Moxy wrote:Aha nisam vidjela....bas puno piješ ako si već 3,5 popila...menopauza možda?

tako mi je i liječnica rekla pa se nisam brinula, međutim ovo sve što sam pročitala na netu je baš zabrinjavajuće...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 1/3/2017, 16:59

metilda wrote:
aben wrote:socijalisti ne moru pojmiti da privatno zdravstveno osiguranje more funkcionirati jer smo svi rođeni u komunizmu i nasilnom hzzo, i normalno nan je da nam je zdravstvena usluga loša. 

ali ostatak svita imo normalno privatno zdravstvo, koje je superiorno socijalističkon na svin levelima i a znanje o tomu je dostupno klikon miša.

općenito vridi 30 ml po kilu za odrasle ali ukupno s hranom koja je krcata vode, i ča si stariji, sve to manje...

ne more  :P kad si u našim uvjetima.. tko bi ovdje s penzijom i ženom kućanicom mogao platiti operaciju 250 000 dolara??? ili 250 000 kuna.. daj se saberi  :)
un imo privatnu penziju, 4000$, puštiti ću da ti malo ot koncept privatne mirovine sede.

ni je un ploti 250 000 iljod, nego je operacija toliko gustala. toliko je bolnica poslala račun osiguravajućen društvu. un je ploti 5, 6 iljod.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 1/3/2017, 17:03

metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:

imun strica u meriki, '56. godišće, bi je pitur u new jerseyju, u mirovini je jedno 5-6 godin, i pred ovo leto je operiro kralješak u vrotu, stavili su mu umjetan- za 250 000 dolarov. umirovljeni pitur, žena kućanica.

ja ti malo ne virujem u tu priču... :P
ko da ne moreš provjeriti, ajde bogati.

ukucala prosječne plaće u ameriki  :P i izbacilo mi ovo:

http://www.stratego.hr/2016/03/31/koliko-se-zaraduje-u-americi-od-astronauta-policajca/

ne znam di se u to uklapaju limari, ali da bi mogao sa svojom mirovinom platiti tako skupu operaciju i ženine srednjovječne boljetice naprosto sumnjam .. a kamoli ovdje kod nas... pa najjednostavniji pregled kod privatnika plaća se 250 kuna za dobardan... a tek snimanja, MR, CT, EEG...ultrazvuk...
i bog plače nad socijalizmon:(

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 11:36

aben wrote:
metilda wrote:
aben wrote:socijalisti ne moru pojmiti da privatno zdravstveno osiguranje more funkcionirati jer smo svi rođeni u komunizmu i nasilnom hzzo, i normalno nan je da nam je zdravstvena usluga loša. 

ali ostatak svita imo normalno privatno zdravstvo, koje je superiorno socijalističkon na svin levelima i a znanje o tomu je dostupno klikon miša.

općenito vridi 30 ml po kilu za odrasle ali ukupno s hranom koja je krcata vode, i ča si stariji, sve to manje...

ne more  :P kad si u našim uvjetima.. tko bi ovdje s penzijom i ženom kućanicom mogao platiti operaciju 250 000 dolara??? ili 250 000 kuna.. daj se saberi  :)
un imo privatnu penziju, 4000$, puštiti ću da ti malo ot koncept privatne mirovine sede.

ni je un ploti 250 000 iljod, nego je operacija toliko gustala. toliko je bolnica poslala račun osiguravajućen društvu. un je ploti 5, 6 iljod.

dobro, znači on je plaćao osiguravajućem društvu samo za sebe i svoju starost.. mi ovdje nismo došli do tog stupnja... plaćala sam grawe osiguranje 10 godina, nisam pročitala sitna slova jer sam vjerovala posredniku i kad su mi ustrebali novci (prije isteka dogovorenog roka) isplatilo mi 10 tisuća kuna manje nego li sam uplatila.. bilo bi bolje da sam novce stavljala na štednju.. ne negiram da kod nas još uvijek vlada socijalistički mentalitet, ali grawe nije hrvatski proizvod :P zdravstveno osiguranje je kod nas još uvijek najbolji način liječenja domaće sirotinje... i zdravstveno ne plaćaju tvoja dica nego poslodavac
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 12:55

metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:

dobro, znači on je plaćao osiguravajućem društvu samo za sebe i svoju starost.. mi ovdje nismo došli do tog stupnja... plaćala sam grawe osiguranje 10 godina, nisam pročitala sitna slova jer sam vjerovala posredniku i kad su mi ustrebali novci (prije isteka dogovorenog roka) isplatilo mi 10 tisuća kuna manje nego li sam uplatila.. bilo bi bolje da sam novce stavljala na štednju.. ne negiram da kod nas još uvijek vlada socijalistički mentalitet, ali grawe nije hrvatski proizvod :P zdravstveno osiguranje je kod nas još uvijek najbolji način liječenja domaće sirotinje... i zdravstveno ne plaćaju tvoja dica nego poslodavac
naravski daš dobit manje ako raskineš prije ugovorenog, a bogati.

ne postoji hrvatski ili strani proizvod, postoji samo proizvod. ne postoji nuzela za hrv i nutela za njem tržište, postoji samo nutela koju je neko spreman kupiti. jedino države begativno utječu na proizvode, jer se služu nasiljem, pa tako sva auta moraju imati pojas za veživanje i sl.

socijalističko zdravstveno je ono ča naš norod drži siromašnim,  i, usput budi rečeno, naše društvo je posljedično i tjelesno bolesno, ne samo psihički.

zdravstveno ne ploćaju nikakovi poslodavci, nego isključivo ljudi ki rodu u privatnom sektoru, sebi, i uhljebima, umirovljenicima itd.

svati već jednon, nemo besplatnoga ničega, ljudi ki dobivaju ploću iz proračuna ne ploćaju doprinose, to je samo računovodstveni trik.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 13:06

aben wrote:zdravstveno ne ploćaju nikakovi poslodavci, nego isključivo ljudi ki rodu u privatnom sektoru, sebi, i uhljebima, umirovljenicima itd.

svati već jednon, nemo besplatnoga ničega, ljudi ki dobivaju ploću iz proračuna ne ploćaju doprinose, to je samo računovodstveni trik.

ne znam što si završio na filozofskom fakultetu :P ali ekonomiju i to u praksi sigurno nisi
obračun plaće je sljedeći: (čak) iz minimalca se plaća osnovno (za one koji su u mirovini) i dopunsko (za tebe kad budeš u mirovini) osiguranje

nakon toga ti se odbija porez ( za uhljebe poput frljića)
nakon toga ti dobiješ plaću

a nakon tvoje plaće poslodavac, ili oni ki rodu u privatnom sektoru za tebe na tvoj minimalac plaćaju zdravstveno osiguranje ali to je njima trošak pa im smanjuje poreznu osnovicu pa plaćaju manje poreza u proračun.. mislim da smo o ovome pričali mali miljon puta i nisi shvatio...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 13:15

inače za one koji prate moju ovisnost o vodi.. jučer sam uspjela teškom mukom ostati na 4 litra, do sada sam popila 3.25 litara....  :_|
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 13:45

metilda wrote:
aben wrote:[size=44]z[/size]dravstveno ne ploćaju nikakovi poslodavci, nego isključivo ljudi ki rodu u privatnom sektoru, sebi, i uhljebima, umirovljenicima itd.

ne znam što si završio na filozofskom fakultetu :P ali ekonomiju i to u praksi sigurno nisi
obračun plaće je sljedeći: (čak) iz minimalca se plaća osnovno (za one koji su u mirovini) i dopunsko (za tebe kad budeš u mirovini) osiguranje

a nakon tvoje plaće poslodavac, ili oni ki rodu u privatnom sektoru za tebe na tvoj minimalac plaćaju zdravstveno osiguranje ali to je njima trošak pa im smanjuje poreznu osnovicu pa plaćaju manje poreza u proračun.. mislim da smo o ovome pričali mali miljon puta i nisi shvatio...
tvoj socijalistički mentalitet ti ne dopušćo da razumiš meritum, 

nije poanta je li jo znun obračunati ploću, i ne zun postoji li uopće neko ki ne zno kako izgljedo takov obračun, ne bi da je ro atomska fizika, bogati.

riječ je o činjenici da poslodavac obavlja poslove obračuna i fizičkog transfera šoldov, ali radnik sun ploćo doprinose jer su to njegovi šoldi, iako ih un ne vidi, ni ne upravlja išnjima. to je legalna nelegitimna krađa.

posebna je stvor činjenica da ljudi ki ploću dobivaju iz proračuna uopće ne ploćaju doprinose: to je samo računovodstveni trik, upišeš neke brojke, pa iz oduzmeš.

ironija je ča si domoljub, i ne voliš jugoslaviju, ali zadržala si sve krucijalne elemente koji su jugoslaviju činile jugoslavijom.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 13:52

aben wrote:
metilda wrote:
aben wrote:[size=44]z[/size]dravstveno ne ploćaju nikakovi poslodavci, nego isključivo ljudi ki rodu u privatnom sektoru, sebi, i uhljebima, umirovljenicima itd.

nije poanta je li jo znun obračunati ploću, i ne zun postoji li uopće neko ki ne zno kako izgljedo takov obračun, ne bi da je ro atomska fizika, bogati.

riječ je o činjenici da poslodavac obavlja poslove obračuna i fizičkog transfera šoldov, ali radnik sun ploćo doprinose jer su to njegovi šoldi, iako ih un ne vidi, ni ne upravlja išnjima. to je legalna nelegitimna krađa.

posebna je stvor činjenica da ljudi ki ploću dobivaju iz proračuna uopće ne ploćaju doprinose: to je samo računovodstveni trik, upišeš neke brojke, pa iz oduzmeš.

ironija je ča si domoljub, i ne voliš jugoslaviju, ali zadržala si sve krucijalne elemente koji su jugoslaviju činile jugoslavijom.

ma eto, da ti dam na volju.. možda ne razumim kapitalistički sustav zdravstva.. ali znam sigurno da bi 90% hrvatskih bolesnika umrlo da ovise o tom sustavu.. pa tko bi mogao plaćati tolike privatne preglede i operacije.. ako ja ne razumim sustav, ti ne razumiš zbilju...  :_|
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 14:00

metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:
aben wrote:[size=51]z[/size]dravstveno ne ploćaju nikakovi poslodavci, nego isključivo ljudi ki rodu u privatnom sektoru, sebi, i uhljebima, umirovljenicima itd.

ma eto, da ti dam na volju.. možda ne razumim kapitalistički sustav zdravstva.. ali znam sigurno da bi 90% hrvatskih bolesnika umrlo da ovise o tom sustavu.. pa tko bi mogao plaćati tolike privatne preglede i operacije.. ako ja ne razumim sustav, ti ne razumiš zbilju...  :_|
prolistaj katkapital, blog katolika-fizičara i konzervativca, jednog od začinjavca hrv konzervativnog preporoda uz bartulicu i onog drugog, 
ako njima neš verovati, neš nikome:

od liberalizacije obaveznog autoosiguranja, u godinu dana cijene osiguranja su pojeftinile milijardu kuna. milijardu kuna koje bi inače bili izbijene iz naših žepov. milijardu.
ne da ne bi umrli, nego bi in usluga pojeftinila, bila kvalitetnija a ča je nojbolje, i nojgenijalnije, ljudi bi više pazili na svoje zdrovlje- socijalizacija troška povećavo moralni hazard, ljudi se ponašaju ko stoka, i to je neštk ča vi socijalisti ne morete svatiti, pa taman davas školuju na golon otoku.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 14:10

https://usporedbe.wordpress.com/2016/02/28/milijarda-razloga-za-slobodno-trziste/

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 19:23

aben wrote:prolistaj katkapital, blog katolika-fizičara i konzervativca, jednog od začinjavca hrv konzervativnog preporoda uz bartulicu i onog drugog, 

možda i budem kad uhvatim vremena - ali kako je meni ovaj sustav mirovinskog sasvim razumljiv i prihvatljiv ne mora mi predznak "katolički" značiti da ću to apriori prihvatiti...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 20:18

metilda wrote:
aben wrote:prolistaj katkapital, blog katolika-fizičara i konzervativca, jednog od začinjavca hrv konzervativnog preporoda uz bartulicu i onog drugog, 

možda i budem kad uhvatim vremena - ali kako je meni ovaj sustav mirovinskog sasvim razumljiv i prihvatljiv ne mora mi predznak "katolički" značiti da ću to apriori prihvatiti...
evo, 
 http://katkapital.com/why-catholics-should-be-libertarian-video/

svi katolici bi tribali pljucati po 1 i drugon mirovinskon stupu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 20:23

aben wrote:
metilda wrote:

evo, 

ja tebe uopće ne razumijem.. zašto bih morala prihvatiti mišljenje nekih katolika?
prihvaćaš li ti ostatak katoličkog nauka?
ono što je meni razumljivo ne treba biti tebi i obrnuto...
moj muž uvijek govori da jedva čeka kad će uplatiti državi 100 tisuća kuna poreza pa se ti misli zašto... a nije teško ni pogoditi.. dakle kao knjigovođa koji je radio i u socijalizmu i u ovom našem nekakvom prijelaznom razdoblju kažem ti da je ovaj mirovinski sustav dobar, a za zdravstveni ne mogu ništa drugo reći nego da smo jako dobra socijalna država
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 20:28

metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:

evo, 

ja tebe uopće ne razumijem.. zašto bih morala prihvatiti mišljenje nekih katolika?
prihvaćaš li ti ostatak katoličkog nauka?
ono što je meni razumljivo ne treba biti tebi i obrnuto...
moj muž uvijek govori da jedva čeka kad će uplatiti državi 100 tisuća kuna poreza pa se ti misli zašto... a nije teško ni pogoditi.. dakle kao knjigovođa koji je radio i u socijalizmu i u ovom našem nekakvom prijelaznom razdoblju kažem ti da je ovaj mirovinski sustav dobar, a za zdravstveni ne mogu ništa drugo reći nego da smo jako dobra socijalna država
a? jo nika nis reko da bi ti tribala prihvatiti mišljenje nekog katolika, nego ti dojen sadržaj na tebi prihvatljiv nočin. ako ti rečen da je u podlozi naseg djelovanja pohljepa, i ako ti rečen da je to dobra stvor, tebi će se upoliti katolički alarm. ako ti to reče katolički apologet, unda ćeš stati i pojti viti zoč un tako govori.

apsolutno je irelevantno ča tvoj muž jeav čeko učiniti, da bi analogija funkcionirala, tribala bi postojati neka državna agencija koja bi pod prijetnjom nasiljem  pokušavala zaustaviti tvog muža da uploti porez.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 22:14

aben wrote:ako ti rečen da je u podlozi naseg djelovanja pohljepa

To je outdated.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 22:25

speare_shaker wrote:
aben wrote:ako ti rečen da je u podlozi naseg djelovanja pohljepa

To je outdated.
kao to misliš?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2017, 22:40

aben wrote:kao to misliš?

Od ove posljednje velike krize 2008. godine nitko normalan od ekonomista ne govori kako je pohlepa dobra. Prije se to najnormalnije tumačilo na nekim vrhunskim ekonomskim školama. Sad se nastoji razlikovati prirodna težnja za zaradom, profitom od pohlepe koja podrazumjeva onu izreku kako cilj opravdava sredstva što je u suprotnosti sa zapadnim etičkim sustavima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 22:51

speare_shaker wrote:
aben wrote:kao to misliš?

Od ove posljednje velike krize 2008. godine nitko normalan od ekonomista ne govori kako je pohlepa dobra. Prije se to najnormalnije tumačilo na nekim vrhunskim ekonomskim školama. Sad se nastoji razlikovati prirodna težnja za zaradom, profitom od pohlepe koja podrazumjeva onu izreku kako cilj opravdava sredstva što je u suprotnosti sa zapadnim etičkim sustavima.
ako pod normalan misliš uobičajen, u većini, jo morin prihvatiti da je tako, iz jednostavnog razloga ča je normalni dio ekonomistov- u krivu.

pohljepa je subjektivna kvalifikacija koja služi za denuncijaciju, diskvalifikaciju. 2008 nije po ničemu posebna. ona svakako nije pokazatelj market faluirea, nego kako i uvik, faliure goverment interventiona.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2017, 23:02

a, svakako pledložen i šestodijelni uradak johna stossela nazvan greed

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 23 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 23  Next

Back to top

- Similar topics