Sirija
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Sirija
žalost kod amerofila, nijekanje i poricanje...ruje oru dalje :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Leviathan2 wrote:negdje sam naletio na analizu snimka, izgleda da je helikopter sam sebe oborio, navodno po snimci je doslo do erora prilikom ispaljivanja rakete koja nije odletjela nego su je zahvatile vrtlozenja i roknula u repYehudi wrote:Moguće i da je kineski fn-6 projektil no manje je bitno.
Sad se vidi koliko je lakše oboriti helikopter koji ima repni rotor.
Da je tako pogojen Aligator, komotno bi se i sigurno prizemljio jer
se nebi vrtio oo svoje osi pošto nema repni stabilizator već dva
glavna rotora
A oboreni Mi-24 (tj izvozna verzija MI-25 ) je više transportni nego borbeni
ali eto, rat je gine se.
Nedavno je jedam Morpeh poginuo kad je do zadnje sekunde pucajući pokušavao
zaustaviti autobombu.
Ma pogledao sam snimku jedno 12-13 x i usporeno i vako i nako
Moja je pomisao bila da ga je zahvatio krupni kalibar jer se prije pogotka u repnu elisu vide dva blica, kao da meci udaraju
blizu repne propele.....treći blic je u elisu i onda je pilot skoro izgubio kontrolu.
Pogledaj opet.
Ali doista, kako si rekao, prije toga se vidi da je sa letjelice ispaljen projektil ali se ne vidi da je odletio dalje naprid
pogledati ću ponovno, moguće je da si u pravu. Da se projektil okrenio ( jer je drugi helić naišau u suprotnom smjeru )
pa da je vrtloženje uzrokovalo promjenu putanje. Da se zatim dva puta odbija od rep i pogadja elisu.
I još mi je nešto pomalo nejasno. Ti helikopteri imaju mogućnost " mekog " prizemljenja u slučaju da su oštećeni, pogodjeni
ili da motor otkaže. Naime tada se velika propela okreće u suprotnom smjeru i ublažava pad.
Ali ipak je to 12-15 tona
Vidim da su piloti odlično reagirali, makina se nije okrenila naopako niti se nekontrolirano vrtila ...........imam dojam da su
je uspili stabilizirati. Ma čak mi se činilo da i ne padaju ko kamen, sve sam se nadao da mogu ostati živi.
Čini se da je plamen bio presudan.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ruje iz zraka spržile konvoj koji je iz Turske prevozio gorivo za transportere i Toyote kanibala. Preko 20-ak poginulih...
pa vec sam vidio na snimkama sirijske pilote koji su bili oboreni da su prezivjeli dok ih nisu skleptali kozojebi, i ovdje je bilo odlucujuce vatra ali iam osjecaj i gorivo a i mozda koja raketica koju su imali u spremniku i municijaYehudi wrote:Leviathan2 wrote:negdje sam naletio na analizu snimka, izgleda da je helikopter sam sebe oborio, navodno po snimci je doslo do erora prilikom ispaljivanja rakete koja nije odletjela nego su je zahvatile vrtlozenja i roknula u repYehudi wrote:Moguće i da je kineski fn-6 projektil no manje je bitno.
Sad se vidi koliko je lakše oboriti helikopter koji ima repni rotor.
Da je tako pogojen Aligator, komotno bi se i sigurno prizemljio jer
se nebi vrtio oo svoje osi pošto nema repni stabilizator već dva
glavna rotora
A oboreni Mi-24 (tj izvozna verzija MI-25 ) je više transportni nego borbeni
ali eto, rat je gine se.
Nedavno je jedam Morpeh poginuo kad je do zadnje sekunde pucajući pokušavao
zaustaviti autobombu.
Ma pogledao sam snimku jedno 12-13 x i usporeno i vako i nako
Moja je pomisao bila da ga je zahvatio krupni kalibar jer se prije pogotka u repnu elisu vide dva blica, kao da meci udaraju
blizu repne propele.....treći blic je u elisu i onda je pilot skoro izgubio kontrolu.
Pogledaj opet.
Ali doista, kako si rekao, prije toga se vidi da je sa letjelice ispaljen projektil ali se ne vidi da je odletio dalje naprid
pogledati ću ponovno, moguće je da si u pravu. Da se projektil okrenio ( jer je drugi helić naišau u suprotnom smjeru )
pa da je vrtloženje uzrokovalo promjenu putanje. Da se zatim dva puta odbija od rep i pogadja elisu.
I još mi je nešto pomalo nejasno. Ti helikopteri imaju mogućnost " mekog " prizemljenja u slučaju da su oštećeni, pogodjeni
ili da motor otkaže. Naime tada se velika propela okreće u suprotnom smjeru i ublažava pad.
Ali ipak je to 12-15 tona
Vidim da su piloti odlično reagirali, makina se nije okrenila naopako niti se nekontrolirano vrtila ...........imam dojam da su
je uspili stabilizirati. Ma čak mi se činilo da i ne padaju ko kamen, sve sam se nadao da mogu ostati živi.
Čini se da je plamen bio presudan.
A pazi ovo. Po meni ove bombe ciljaju samo veće količine željeza
protutenkovske su ali uništavaju oklopnjake, cisterne, kamione i druga vozila.
Ispaljuju se sa lansera a u zraku se odvajaju i svaka laserski traži svoj cilj
da bi onda ispalila projektil na vozilo.
2014-04-20
AUPM čini se da je prijateljskom vatrom oboren Mi - 35M
( a ne Mi - 24/25 )
https://citeam.org/ruaf-mil-mi-35-hind-e-down/
Jedan od poginulih pilota Poručnik Evgeniy Dolgin 24
I Zapovjednik letjelice Pukovnik Andrei Nevskii
--------------------------------------------------------------------------------
PS - vijesti nisu potvrdjene
( a ne Mi - 24/25 )
--------------------------------------------------------------------------------
2014-04-20
Na svim frontovima samo pozitivne vijesti. Ghouta, Darayya, sjevern Aleppa, centar Aleppa, Latakija... sve konačno ide kak treba. Kanibali na aparatima.
Hijene imaju jednolicnu ishranu
2014-04-14
Opet hrvatsko oružje u rukama ISIL-ovaca u Faluđi:
https://www.bellingcat.com/news/mena/2016/07/06/an-open-source-analysis-of-the-fallujah-convoy-massacres/
Hvala gđa. Pusić na donaciji islamskoj državi
https://www.bellingcat.com/news/mena/2016/07/06/an-open-source-analysis-of-the-fallujah-convoy-massacres/
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Opet hrvatsko oružje u rukama ISIL-ovaca u Faluđi:
hrvatska ej an strani saveznika a ne diktatora putina i asada :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
99% oružja što koriste ISILovci je Ruskog porijekla..
1% je američkog(oni terenci) te eto.. nešto i hrvatskog..
Rusija je glavni sponzor ISILa
Guest- Guest
lako tebi kad si glup ni brige ni pameti još je i lito stiglopreko_vode_do_slobode wrote:99% oružja što koriste ISILovci je Ruskog porijekla..
Kermit-
2014-04-17
a ono hrvatske VHS puške kod hezbollaha, hrvatska naoružava hezbollah to si zaboravio reći?
dali ti je možda palo napamet da je cijela sirija i irak ogroman šverc oružja.
mi smo prodali(to jest antifašisti na vlasti za koje vi navijate) su prodali oružje jordanu, a gdje ga je jordan dao to nisu naša posla..
jordan je oružje uvalio umjerenim kanibalima na jugu sirije, a ovi lako moguće da su ga preprodali isilvcima..
inače isto se dešava čak i sa rusijom, assadom i isil-om..
rusi šalju oružje Assadu, a djelovi Sirijske vojske - prodavaju /šverc komerc oružje ISILovcima i Umjerenim Kanibalima a ovi ubijaju Sirijske vojnike..
toga je bilo i ovdje kamo li neće među arapima
mi smo prodali(to jest antifašisti na vlasti za koje vi navijate) su prodali oružje jordanu, a gdje ga je jordan dao to nisu naša posla..
jordan je oružje uvalio umjerenim kanibalima na jugu sirije, a ovi lako moguće da su ga preprodali isilvcima..
rusi šalju oružje Assadu, a djelovi Sirijske vojske - prodavaju /šverc komerc oružje ISILovcima i Umjerenim Kanibalima a ovi ubijaju Sirijske vojnike..
Guest- Guest
[size=34]Long-range bombers flying from Russia destroy ‘major’ ISIS camp in central Syria[/size]
Published time: 12 Jul, 2016 13:26Edited time: 12 Jul, 2016 14:39
Get short URL
Tupolev Tu-22M3 strategic bomber. © Vladimir Astapkovich / Sputnik
AddThis Sharing Buttons
3.7K11
Six Tupolev Tu-22M3 strategic bombers have delivered massive airstrikes against a major Islamic State camp and ammunition depots in Syria, Russia’s Defense Ministry says. The aircraft flew from Russia and returned home after the operation.
The bombers, based at one of Russian’s southern air bases, took off on Tuesday morning, passed through Iranian and Iraqi airspace and delivered concentrated high-explosive ammunition airstrikes on terrorist targets east of the towns of Palmyra and As Sukhnah, and the village of Arak.
All aircraft have successfully returned to home base, the ministry said in a statement.
The Russian military stated that the information on the eliminated targets was acquired over the last several days and confirmed through several intelligence channels.
The US-led international antiterrorist coalition was notified of the airstrikes in advance, the ministry says.
“The strike resulted in the destruction of a large militant field camp, three depots of arms and munitions, three tanks, four infantry combat vehicles and eight vehicles fitted with heavy machine guns, also neutralizing a large number of enemy fighters,” the statement says.
Moscow launched a major anti-terrorist campaign in Syria on September 30, 2015, delivering a major blow to Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL), Al-Qaeda offshoot Al-Nusra Front and other terrorist groups.
Strategic Tu-22M3 bombers have not been involved in airstrikes against jihadist forces after the Russian military declared the end of the active phase of the counter-terrorist operation in March and a ceasefire came into force.
Although Russia has withdrawn the main part of its forces from Syria, it has maintained a military presence, in particular at the port of Tartus and at Khmeimim airbase.[/size]
Published time: 12 Jul, 2016 13:26Edited time: 12 Jul, 2016 14:39
Get short URL
Tupolev Tu-22M3 strategic bomber. © Vladimir Astapkovich / Sputnik
AddThis Sharing Buttons
3.7K11
Six Tupolev Tu-22M3 strategic bombers have delivered massive airstrikes against a major Islamic State camp and ammunition depots in Syria, Russia’s Defense Ministry says. The aircraft flew from Russia and returned home after the operation.
The bombers, based at one of Russian’s southern air bases, took off on Tuesday morning, passed through Iranian and Iraqi airspace and delivered concentrated high-explosive ammunition airstrikes on terrorist targets east of the towns of Palmyra and As Sukhnah, and the village of Arak.
All aircraft have successfully returned to home base, the ministry said in a statement.
[size]#SYRIA A large militants' field camp, 3 ammo depots, 3 tanks, 4 IFVs, 8 automobile vehicles and a great number of personnel were eliminated
— Минобороны России (@mod_russia) July 12, 2016
The Russian military stated that the information on the eliminated targets was acquired over the last several days and confirmed through several intelligence channels.
The US-led international antiterrorist coalition was notified of the airstrikes in advance, the ministry says.
“The strike resulted in the destruction of a large militant field camp, three depots of arms and munitions, three tanks, four infantry combat vehicles and eight vehicles fitted with heavy machine guns, also neutralizing a large number of enemy fighters,” the statement says.
Moscow launched a major anti-terrorist campaign in Syria on September 30, 2015, delivering a major blow to Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL), Al-Qaeda offshoot Al-Nusra Front and other terrorist groups.
Strategic Tu-22M3 bombers have not been involved in airstrikes against jihadist forces after the Russian military declared the end of the active phase of the counter-terrorist operation in March and a ceasefire came into force.
Although Russia has withdrawn the main part of its forces from Syria, it has maintained a military presence, in particular at the port of Tartus and at Khmeimim airbase.[/size]
2014-04-14
To je bila prijetaljska vatra?Yehudi wrote:AUPM čini se da je prijateljskom vatrom oboren Mi - 35M
( a ne Mi - 24/25 )
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Pozitivna stvar je što se Hezbollah naoružava svim i svačim, pa i stvarima koje nisu ni sanjali da će posjedovati do prije ovog rata. Kad sahrane kanibale, bit će jedna od najjačih vojski na Bliskom istoku, a uz to će imati i baze u Siriji. I oni i IRGC.preko_vode_do_slobode wrote:a ono hrvatske VHS puške kod hezbollaha, hrvatska naoružava hezbollah to si zaboravio reći?
Dakle teski bombarderi tipa Ту-22М3 poletjeli su iz Krima (Rusije) i dejstvovali po Islamskoj drzavi
Tezak udarac za demokraciju
Tezak udarac za demokraciju
2014-04-14
gargamel0101 wrote:To je bila prijetaljska vatra?Yehudi wrote:AUPM čini se da je prijateljskom vatrom oboren Mi - 35M
( a ne Mi - 24/25 )
Imaš link pa pogledaj i sam izvuci zakljulak.
Trag ispaljenja i pogotka sve govori ( ako je autentično )
2014-04-20
Uništen i zauzet glavni štab Al- usre u Alepu
Ona kontraofenziva završila fijaskom sa više od 120 zagnojenih islamista
uz jedno lipo obilje istaknutih zapovjednika.......Mashala.......samo tako nastaviti
Yaaaaaaa, ya habibi
I samo za -hasu- - Ya habibi -
2014-04-20
sve same umjerene demokrate,mozda da im gazde i sponzori naprave neki spomenik ili neki kurac
2014-04-14
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50