ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Formirana bogumilska crkva u Zagrebu

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 Empty Re: Formirana bogumilska crkva u Zagrebu

Post by IL Risorto 23/6/2016, 20:01

jastreb wrote:
asilovski wrote:
Clone Stormtrooper wrote:qatari u juznoj Francuskoj nisu imali nikakvu instituciju dok su bogumili u Bosni imali svoju crkvu ustrojenu na uzor katolicke crkve

Imali su pa ne bi cijeli križarski rat organizirali protiv pustinjaka i sirotinje
Inače prvi genocid nad bogumilima počinjen je od strane srpske crkve predvođene Nemanjićima.
Ovo je najobičnija objeda i laž,Srbi ne bi nikada počinili genocid nad nekim,kako ti samo takvo nešto može pasti na pamet.

IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 Empty Re: Formirana bogumilska crkva u Zagrebu

Post by red wolf 23/6/2016, 20:03

Clone Stormtrooper wrote:teoloski gledano ta srednjovijekovna bosanska crkva je vise bila sekta unutar katolicke crkve,pravi manihejci nisu imali nikakvo organiziranu instituciju jer prema njihovom dualizmu koji je strogo crno-bijel , u materijalnom univerzumu sve je necisto i kreacija mracne strane ... prema tome ni did ni papa ni kalif nemogu predstavljati  sile dobra ,Boga, u materijalnom svijetu
Ooooooo, zaista zanimljivo razmišljanje... :)
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/6/2016, 20:06

Bogumili ......

Ovo je opet neko srpsko maslo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/6/2016, 20:10

Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 7418d64f273ce2ddfd19a65eb8e9f78d_header

Bogu mili a ni Đavlu nisu mrski.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:14

ja sam kopala nazad par godina o bogumilstvu jer sam našla puno poveznica sa lokalnim glagoljašima, koji su zapravo koristili bosančicu i stoljećima su bili u napetim odnosima sa latinašima i smješteni na rub hereze..osmanske prijetnje su ubrzale proces prihvaćanja glagoljaša u franjevce trećeg reda..ima o tim sporovima i na splitskim crkvenim saborima..posljedica netrpeljivosti je i nesklonost plaćanja poreza crkvi, zbog čega je novopridošli naivni arnir kamenovan u dubravi..u jesenicama postoji niz kapela glagoljaških i latinaških koje su ziđane po svoj prilici u inat..petar crni je glavni omraženi predstavnik latinaša koji donose feudalno ustrojstvo kojemu se didići nikako nisu htjeli pokoriti već su se držali plemenskog prava
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by jastreb 23/6/2016, 21:16

frakcija wrote:ja sam kopala nazad par godina o bogumilstvu jer sam našla puno poveznica sa lokalnim glagoljašima, koji su zapravo koristili bosančicu i stoljećima su bili u napetim odnosima sa latinašima i smješteni na rub hereze..osmanske prijetnje su ubrzale proces prihvaćanja glagoljaša u franjevce trećeg reda..ima o tim sporovima i na splitskim crkvenim saborima..posljedica netrpeljivosti  je i nesklonost plaćanja poreza crkvi, zbog čega je novopridošli naivni arnir kamenovan u dubravi..u jesenicama postoji niz kapela glagoljaških i latinaških koje su ziđane po svoj prilici u inat..petar crni je glavni omraženi predstavnik latinaša  koji donose feudalno ustrojstvo kojemu se didići nikako nisu htjeli pokoriti već su se držali plemenskog prava
Ja mislim da bi najbolje bilo da mi Hrvati nismo spali pod latinaše.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 23/6/2016, 21:17

Ali sam opet sretan što oni blesavi Zrinski i onaj glupi Stjepan Konzul Istranin,nisu uspjeli među Hrvatima rasprostraniti protestantizam. Onda bi tek najebali.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:22

kakvi su geni bogumila, I2b ili?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:23

RayMabus wrote:Bogumili ......

Ovo je opet neko srpsko maslo.
imaš u žitijama svetog save detaljno opisane masakre nad bogumilima..jezik kravate i sl od strane tog sveca u ime očuvanja upravo uspostavljenog pravovjerja.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Ero 23/6/2016, 21:25

jastreb wrote:Ali sam opet sretan što oni blesavi Zrinski i onaj glupi Stjepan Konzul Istranin,nisu uspjeli među Hrvatima rasprostraniti protestantizam. Onda bi tek najebali.
Protestantska posvećenost obitelji, Bogu, radu i stegi je u svakom slučaju hvale vrijedna.
Na tom planu  su nama Hercegovcima veoma blizu.

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ero 23/6/2016, 21:26

deda hipster wrote:kakvi su geni bogumila, I2b ili?
I1b*. Ustvari Eu7.

2014-04-23

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:32

posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:35

frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
ako je tako zašto se onda za liturgijski obred kaže "misa"?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:38

deda hipster wrote:
frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
nemam pojma..naše su glagoljaške stare crkve sad potpuno zapuštene i zaključane ..moj did i baba su čitali i dalje glagoljaške crkvene knjige, a nisu odili u latinašku crkvu jer je tamošnji pop don . ivan virova u višćice i baca je kletve i uroke (na moga dida između ostalih..do devete kapi krvi.zato san sad ja vaka)..
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:44

frakcija wrote:
deda hipster wrote:
nemam pojma..
https://en.wikipedia.org/wiki/Ite,_missa_est
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:47

deda hipster wrote:
frakcija wrote:
deda hipster wrote:
nemam pojma..
https://en.wikipedia.org/wiki/Ite,_missa_est
svejedno u poljicima se oduvijek misa služila na narodnom arvackome jeziku..nigdje nisu propustili naglasiti arvacko..ako je u međuvremenu usvojena koja tuđica u ime ujedinjenja, who cares
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:49

ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 21:52

deda hipster wrote:ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
držala se na latinskom jedino u sumpetru..u kojem je preminuo netom kamenovani latinaški jarnerije..od strane kačića..a crkvu je podigao ranie imenovani Petar Crni
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Ero 23/6/2016, 22:03

Moji su iz Poljica priko Putešavice doselili  u Ercegovinu...e, sad, pitaj ribe radi li se o istin Poljiciman. B-)

2014-04-23

Back to top Go down

Post by frakcija 23/6/2016, 23:09

Ero wrote:Moji su iz Poljica priko Putešavice doselili  u Ercegovinu...e, sad, pitaj ribe radi li se o istin Poljiciman. B-)
poljička republika ovo, koju ugasio marmont..posljednji knez ivan čović..ovo je stablo dražojevića - izišlih prezimena za što postoje i upute u srednjovjekovne arhive
Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 Stablo-draz
a ovo rajčića
Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 Stablo1

Formirana bogumilska crkva u Zagrebu - Page 2 Stablo2
više o tome na link

a ima popis didića koje je pogubio marmont
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by frakcija 24/6/2016, 00:42

deda hipster wrote:ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
evo ti malo štiva, kao da je teško proguglat.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics