Formirana bogumilska crkva u Zagrebu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Formirana bogumilska crkva u Zagrebu
Ovo je najobičnija objeda i laž,Srbi ne bi nikada počinili genocid nad nekim,kako ti samo takvo nešto može pasti na pamet.jastreb wrote:Inače prvi genocid nad bogumilima počinjen je od strane srpske crkve predvođene Nemanjićima.asilovski wrote:Imali su pa ne bi cijeli križarski rat organizirali protiv pustinjaka i sirotinjeClone Stormtrooper wrote:qatari u juznoj Francuskoj nisu imali nikakvu instituciju dok su bogumili u Bosni imali svoju crkvu ustrojenu na uzor katolicke crkve
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Ooooooo, zaista zanimljivo razmišljanje...Clone Stormtrooper wrote:teoloski gledano ta srednjovijekovna bosanska crkva je vise bila sekta unutar katolicke crkve,pravi manihejci nisu imali nikakvo organiziranu instituciju jer prema njihovom dualizmu koji je strogo crno-bijel , u materijalnom univerzumu sve je necisto i kreacija mracne strane ... prema tome ni did ni papa ni kalif nemogu predstavljati sile dobra ,Boga, u materijalnom svijetu
red wolf-
2016-02-10
Bogumili ......
Ovo je opet neko srpsko maslo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Bogu mili a ni Đavlu nisu mrski.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ja sam kopala nazad par godina o bogumilstvu jer sam našla puno poveznica sa lokalnim glagoljašima, koji su zapravo koristili bosančicu i stoljećima su bili u napetim odnosima sa latinašima i smješteni na rub hereze..osmanske prijetnje su ubrzale proces prihvaćanja glagoljaša u franjevce trećeg reda..ima o tim sporovima i na splitskim crkvenim saborima..posljedica netrpeljivosti je i nesklonost plaćanja poreza crkvi, zbog čega je novopridošli naivni arnir kamenovan u dubravi..u jesenicama postoji niz kapela glagoljaških i latinaških koje su ziđane po svoj prilici u inat..petar crni je glavni omraženi predstavnik latinaša koji donose feudalno ustrojstvo kojemu se didići nikako nisu htjeli pokoriti već su se držali plemenskog prava
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Ja mislim da bi najbolje bilo da mi Hrvati nismo spali pod latinaše.frakcija wrote:ja sam kopala nazad par godina o bogumilstvu jer sam našla puno poveznica sa lokalnim glagoljašima, koji su zapravo koristili bosančicu i stoljećima su bili u napetim odnosima sa latinašima i smješteni na rub hereze..osmanske prijetnje su ubrzale proces prihvaćanja glagoljaša u franjevce trećeg reda..ima o tim sporovima i na splitskim crkvenim saborima..posljedica netrpeljivosti je i nesklonost plaćanja poreza crkvi, zbog čega je novopridošli naivni arnir kamenovan u dubravi..u jesenicama postoji niz kapela glagoljaških i latinaških koje su ziđane po svoj prilici u inat..petar crni je glavni omraženi predstavnik latinaša koji donose feudalno ustrojstvo kojemu se didići nikako nisu htjeli pokoriti već su se držali plemenskog prava
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ali sam opet sretan što oni blesavi Zrinski i onaj glupi Stjepan Konzul Istranin,nisu uspjeli među Hrvatima rasprostraniti protestantizam. Onda bi tek najebali.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
imaš u žitijama svetog save detaljno opisane masakre nad bogumilima..jezik kravate i sl od strane tog sveca u ime očuvanja upravo uspostavljenog pravovjerja.RayMabus wrote:Bogumili ......
2016-03-09
Protestantska posvećenost obitelji, Bogu, radu i stegi je u svakom slučaju hvale vrijedna.jastreb wrote:Ali sam opet sretan što oni blesavi Zrinski i onaj glupi Stjepan Konzul Istranin,nisu uspjeli među Hrvatima rasprostraniti protestantizam. Onda bi tek najebali.
Na tom planu su nama Hercegovcima veoma blizu.
I1b*. Ustvari Eu7.deda hipster wrote:kakvi su geni bogumila, I2b ili?
posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
2016-03-09
ako je tako zašto se onda za liturgijski obred kaže "misa"?frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
Guest- Guest
nemam pojma..naše su glagoljaške stare crkve sad potpuno zapuštene i zaključane ..moj did i baba su čitali i dalje glagoljaške crkvene knjige, a nisu odili u latinašku crkvu jer je tamošnji pop don . ivan virova u višćice i baca je kletve i uroke (na moga dida između ostalih..do devete kapi krvi.zato san sad ja vaka)..deda hipster wrote:ako je tako zašto se onda za liturgijski obred kaže "misa"?frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
2016-03-09
https://en.wikipedia.org/wiki/Ite,_missa_estfrakcija wrote:nemam pojma..deda hipster wrote:ako je tako zašto se onda za liturgijski obred kaže "misa"?frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
Guest- Guest
svejedno u poljicima se oduvijek misa služila na narodnom arvackome jeziku..nigdje nisu propustili naglasiti arvacko..ako je u međuvremenu usvojena koja tuđica u ime ujedinjenja, who caresdeda hipster wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Ite,_missa_estfrakcija wrote:nemam pojma..deda hipster wrote:ako je tako zašto se onda za liturgijski obred kaže "misa"?frakcija wrote:posljedično negdje sam naišla da se jedino u hrvatskoj od primitka kršćanstva u okviru katoličanstva, bogoslužje neprekidno odvijalo na narodnom jeziku
2016-03-09
ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
Guest- Guest
držala se na latinskom jedino u sumpetru..u kojem je preminuo netom kamenovani latinaški jarnerije..od strane kačića..a crkvu je podigao ranie imenovani Petar Crnideda hipster wrote:ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
2016-03-09
Moji su iz Poljica priko Putešavice doselili u Ercegovinu...e, sad, pitaj ribe radi li se o istin Poljiciman.
poljička republika ovo, koju ugasio marmont..posljednji knez ivan čović..ovo je stablo dražojevića - izišlih prezimena za što postoje i upute u srednjovjekovne arhiveEro wrote:Moji su iz Poljica priko Putešavice doselili u Ercegovinu...e, sad, pitaj ribe radi li se o istin Poljiciman.
a ovo rajčića
više o tome na link
a ima popis didića koje je pogubio marmont
2016-03-09
evo ti malo štiva, kao da je teško proguglat.deda hipster wrote:ne bi ju zvali misa po latinskom da se nije na tom jeziku držala :)
2016-03-09
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» U Zagrebu Crkva organizira molitveni skup pod imenom "Isus izbjeglica"
» HDZ i Crkva posljednjih 30 godina ubijaju ideju društva u Hrvatskoj. Jučerašnji prosvjed u Zagrebu rezultat je toga
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» Makedonci traže da im bugarska pravoslavna crkva bude majka crkva
» Vučic: U Hrvatskoj je formirana ustaška vlast
» HDZ i Crkva posljednjih 30 godina ubijaju ideju društva u Hrvatskoj. Jučerašnji prosvjed u Zagrebu rezultat je toga
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» Makedonci traže da im bugarska pravoslavna crkva bude majka crkva
» Vučic: U Hrvatskoj je formirana ustaška vlast
Page 2 of 4