Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
hahahafrakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
nema rodbine iz kikaslanda?
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Re: Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
ima semaforFénix wrote:To onda svakako vrijedi i danas ako je kroz povijest isto bio.RayMabus wrote:Vrgorac je grad , povijesno gledano ....to šta danas tebi izgleda kao malo vece selo to je tako no u suštini je rijec o gradu.Fénix wrote:Ma to ok za stranke, ali da su nekakva sela gradovi. Daj me nemoj jebat...
2014-04-19
šta je kikašlendfrakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Imotska krajina ;-)
2014-04-12
to ti je medov dolac, a škijo je iz zagvozda..(prosjaci i sinovi)prckov wrote:šta je kikašlendfrakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
čitao sam da je većina hercegovaca ubiti naseljena i kolonizirana iz dalamcijeFénix wrote:Moji su preci kratko živjeli i vratili se opet u Herc.frakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
Guest- Guest
u nas su dolazili neki hercegovci obilazit divendidovinu..gojsalići čini mi sepreko_vode_do_slobode wrote:čitao sam da je većina hercegovaca ubiti naseljena i kolonizirana iz dalamcijeFénix wrote:Moji su preci kratko živjeli i vratili se opet u Herc.frakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
a malo čitam sada po netu, uglavnom populacija dalmacije i hercegovine se kretala gore dolje ovisno o povjesnim okolnostima.. prvo su bježali pod turcima na obalu.. a onda kada se oslobodila dalmatinska zagora , onda je ekipa iz obale koja je bila "škrta" otišla u dalmatinsku zagoru te dio hercegovaca se naselio u dalmatinsku zagoru(milanovići su iz livna, cili sinj je iz livna) a onda sam čitao, da se u dalmatinskoj zagori ekipa razmnožila kao zečevi, ostali su bez zemlje, pa čak su su neki išli nazad u hercegovinu čak su i turci vladali a ovi išli tamo, jer turcima je falilo stanovnika(makar i katolika) a imali zemlje pa rekli "Nema problema možete se vratiti , radite i plaćajte porez itd":.
pa onda opet nakon WW2 naseljavanje iz dalmatinske zagore(kako reoh imotski sa okolicom je imao više stanovnika nego split haha, a di su te druga mjesta) na obalu.. za 30-40godina možda se nešto okrene, pa opet bude se išlo nazad iz obale u unutrašnjost..
pa onda opet nakon WW2 naseljavanje iz dalmatinske zagore(kako reoh imotski sa okolicom je imao više stanovnika nego split haha, a di su te druga mjesta) na obalu.. za 30-40godina možda se nešto okrene, pa opet bude se išlo nazad iz obale u unutrašnjost..
Guest- Guest
Isti klinac, meni nema razlike kad sam tamo između Gruda i Imotskoga. Svi su domaći. To ne znam koliko je i što je naseljavano, a nisam baš otkrio te povjesničare što znaju sve o prezimenima i kretanju stanovništva. Ja znam da su moji prije 4-5 stoljeća iz starog hrv. plemena što sam pronašao na internetu. Za daljnje bi trebalo opet ovako otići i gledati putem crkvenih knjiga. Ovo se pred Turcima šibalo u Imotski jer ipak kad begu odsječeš glavu jer se pravi pametan s nekakvim svojim 'pravima', ne možeš očekivati da se ništa neće dogoditi a drugdje kazna ne slijedi! Moji su se uvijek kretali trgovina, prodaja, robna razmjena prema jugu(Dubrovačka republika, Konavle, Neretva, Imotski) a sjevernije Sarajevo, Kreševo, Kiseljak, Fojnica i tu i tamo neko drugo mjesto.preko_vode_do_slobode wrote:čitao sam da je većina hercegovaca ubiti naseljena i kolonizirana iz dalamcijeFénix wrote:Moji su preci kratko živjeli i vratili se opet u Herc.frakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
Last edited by Fénix on 20/6/2016, 00:20; edited 1 time in total
Guest- Guest
Znaci kockastoglavi dominiraju...srećom nisam od tamo.... ćaća mi je samo....
darth_vader-
2014-04-17
;Djasambrend wrote:Znaci kockastoglavi dominiraju...srećom nisam od tamo.... ćaća mi je samo....
2014-04-12
imotska krajina will dofrakcija wrote:to ti je medov dolac, a škijo je iz zagvozda..(prosjaci i sinovi)prckov wrote:šta je kikašlendfrakcija wrote:ja san mislila da neman, al ispade da su materini za kandijskih ratova pribjegli u omiš iz kikašlenda :DFénix wrote:Ima. Svi oni koji nisu iz Dalmacije i Hercegovine.jasambrend wrote:A el ima tko na forumu,a da
ostalo otvara nova pitanja
2014-04-19
Ikavica i ganga. Zna se čuti i "bolan".jasambrend wrote:Znaci kockastoglavi dominiraju...srećom nisam od tamo.... ćaća mi je samo....
Guest- Guest
Vecina ljudi je otišla živit na priobalje al meni nema ništa jace nego šta je ovo moje selo ono .....ovo vam je ulaz u tu zonu ....uopce ništa ne naslucujete .....prođete Zagvozd i vozite i ništa se ne vidi i doceka vas tunel :
u tunelu :
a kad izađete dobijete ovaj pogled i odma dole prvo selo je Župa
u tunelu :
a kad izađete dobijete ovaj pogled i odma dole prvo selo je Župa
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Prijevoj Turija ....park prirode Biokovo :
2014-04-11
Referendum i pravi državu.
Guest- Guest
U suštini to vam je selo naslonjeno na park prirode Bikovo ....to je ono šta sam ja govorija da su mi sobe u kamenoj kuci okrenute put planine i da kad otvorim prozore ujutro pogled puca na zelenu planinu ( il ako je zima na bijelu ) .....nema žive duše sve do mora.
2014-04-11
ANTE PRANIĆ: Pokrećemo formiranje Zadruge poljoprivrednika Vrgorca
ponedjeljak , 07.03.2016.Predsjednik Gradskog vijeća Ante Pranić najavljuje pokretanje procesa osnivanja Zadruge poljoprivrednika vrgoračkog kraja.
- Puno se priča o modernoj zadruzi svih poljoprivrednika vrgoračkog kraja, ali nikako da se krene u realizaciju. Godine prolaze, a naši poljoprivrednici razjedinjeni teško opstaju na tržištu. Ne bih imao mirnu savjest da nisam pokušao pomoći. Nakon par telefonskih poziva, upita, analiza i razrada, priča sa voditeljima zadruga iz drugih dijelova Hrvatske na sljedećem Gradskom vijeću krećemo sa realizacijom. Svaki početak je težak, ali bitno da se stvari pokrenu sa mrtve točke. Naime, Gradsko vijeće osim stalnih radnih tijela može formirati i Povremena radna tijela. Plan je osnivanje Povremenog radnog tijela – Odbora za poljoprivredu sa jednim zadatkom – obuhvatna analiza i pravna priprema za osnivačku skupštinu moderne Zadruge svih poljoprivrednika vrgoračkog kraja. U rad Odbora je potrebno prije svega uključiti predstavnike Udruge vinara i vinogradara, jagodara, pčelar, dosadašnje zaposlenike gradskog i županijskog ureda za poljoprivredu i pravnika Grada Vrgorca iz Upravnog odijela za lokalnu upravu. Udruge unutar sebe mogu izabrati predstavnike za rad u Odboru. Odbor tada kreće sa radom uz administarativnu (pravnu) podršku Grada Vrgorca, kaže Pranić.
http://blog.dnevnik.hr/vrgorac/2016/03/1632007905/ante-pranic-pokrecemo-formiranje-zadruge-poljoprivrednika-vrgorca.html
I sad ce ti doć Roglić koji ne zna di će s parama a tu je i Buljubašić plus ostali al samo ova dvojica su dovoljna da cijelu tu zonu Ravća dignu na noge.
Znaju oni šta oće i dobro je da je vlast lokalna na ne neka HDZ , SDP ...u biti ne rade ništa a ovi imaju planove.
2014-04-11
HDZ ih je zahebava ...ono kao velika stranka lako ćemo i ništa se ne pokreće i sad su uzeli stvar u svoje ruke da se to pokrene s mrtve tocke.
Blizina luke Ploče , blizina luke Split ...sve blizu , odma uz autocestu .....pa normalno da su poludili na lokalni HDZ koji ništa ne radi.
Blizina luke Ploče , blizina luke Split ...sve blizu , odma uz autocestu .....pa normalno da su poludili na lokalni HDZ koji ništa ne radi.
Last edited by RayMabus on 20/6/2016, 00:56; edited 1 time in total
2014-04-11
pa HDZu i SDPu i nije do rada.. lezi-lebe da te jebe, i da ide lova iz proračuna što uplaćuje sve manje građana koji rade porezima..
Guest- Guest
Nema veze ....sad će ROglić kupit cijelu zona Ravću ....idealna pozicija ....HDZ valjda ucijenjiva sa cijenom ovo ono plava kuverta i te price ....ajde moja ....sjedi jedan evo moga covika u vlasti odhebite svi.preko_vode_do_slobode wrote:pa HDZu i SDPu i nije do rada.. lezi-lebe da te jebe, i da ide lova iz proračuna što uplaćuje sve manje građana koji rade porezima..
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
» Ludilo u Splitu: Pogledajte kako tulumari posada američkog nosača aviona
» Plenki kandidirao anonimusa protiv Bandica jer mu je potrebna pobjeda Bandica.Vandjelic je shvatio trik i odustao.
» UN: Pobjeda male Slovenije protiv ruske diplomatske mašinerije
» Pobjeda Tomaševića protiv "roditelja odgojitelja", sud odlučio u korist Grada
» Ludilo u Splitu: Pogledajte kako tulumari posada američkog nosača aviona
» Plenki kandidirao anonimusa protiv Bandica jer mu je potrebna pobjeda Bandica.Vandjelic je shvatio trik i odustao.
» UN: Pobjeda male Slovenije protiv ruske diplomatske mašinerije
» Pobjeda Tomaševića protiv "roditelja odgojitelja", sud odlučio u korist Grada
Page 3 of 4