Papa svjedočio čudu: Hostija se pretvorila u živo srčano tkivo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/papa-svjedocio-cudu-hostija-se-pretvorila-u-zivo-srcano-tkivo-475920 - 24sata.hr
Papa Franjo je kao kardinal u Buenos Airesu svjedočio euharistijskom čudu. Znanstvenici su kasnije ustvrdili kako nemaju nikakvo racionalno objašnjenje za ono što su vidjeli.
Crkva je priznala autentičnost više od 130 euharistijskih čuda - odnosno pretvaranje hostije u tijelo, a vina u krv. Posljednje se dogodilo u Buenos Airesu prije 20 godina kada je nadbiskup bio Jorge Mario Bergoglio - današnji papa Franjo.
Velečasnom Alejandru Pezetu je 18. kolovoza 1996. nakon mise prišla župljanka i upozorila ga da na svijećnjaku stoji odbačena hostija. Pronašao ju je, stavio u posudu s vodom i pohranio u svetohraništu. Nakon osam dana je velečasni otvorivši svetohranište uočio da se hostija pretvorila u masu nalik na mišićno tkivo. O svemu je obavijestio svog nadređenog kardinala Bergoglia, koji je zatražio da naprave profesionalne fotografije.
Fotografirali su je 6. rujna, a vidljivo je da se mišićno tkivo značajno povećalo.
Cijeli slučaj su čuvali u tajnosti sljedećih nekoliko godina, no mišićno tkivo nije se raspadalo. Zato je Bergoglio 1999. naložio znanstvena ispitivanja tkiva čije su uzorke poslali na analizu u New York. Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora.
Naime, tkivo bi bez bijelih krvnih zrnaca propalo, a ona se na životu mogu održati jedva nekoliko minuta. Znanstvenicima su tada otkrili da su tkivo čuvali mjesec dana u običnoj vodi, a sljedeće tri godine u posudi s destiliranom vodom. Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
Papa Franjo se s još jednim čudom susreo i lani. Posjetio je napuljsku katedralu 24. ožujka. U druženju s redovnicima i redovnicima uzeo je relikvijar i poljubio ga, a zgrušana krv je opet postala tekućom. Kardinal Crescenzio Seppe uzeo je relikvijar i objavio nazočnima kako sv. Januárije sigurno voli ovog Papu jer je “već pola krvi postalo tekuće”, što je nasmijalo papu Franju i potaknulo njegovu duhovitost:
- Ako je krv samo napola postala tekuća, onda svetac misli da smo samo napola obraćeni. Moramo ustrajati - nasmijao se Papa.
Nakon nekoliko minuta krv je potpuno prešla u tekuće stanje. Vatikanski teolozi ističu da je papa Franjo prvi poglavar Katoličke crkve koji je nazočio čudu svetog Januárija. No to nije jedino čudo u njegovu životu.
- Čuda postoje i ja sam bio svjedok. Sve je moguće za one koji vjeruju - kazao je papa Franjo početkom pontifikata opisujući situaciju iz Argentine.
Guest- Guest
Re: Papa svjedočio čudu: Hostija se pretvorila u živo srčano tkivo
Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
Neke stvari nemaju racionalno objašnjenje, potpuno su iracionalne.
Guest- Guest
Proizvodnja čudesa- jedan od glavnih načina kako opstaje slijepa vjera.
Last edited by Mad_Vlad on 26/5/2016, 21:52; edited 1 time in total (Reason for editing : a)
Mad_Vlad-
2014-05-02
deda getting old wrote:Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
Neke stvari nemaju racionalno objašnjenje, potpuno su iracionalne.
There's a sucker born every minute.
Guest- Guest
Pa ti vjeruješ u razdvajanje Crvenog mora... slijepa vjera?Mad_Vlad wrote:Proizvodnja čudesa- jedan od glavnih načina kako opstaje slijepa vjera.
Guest- Guest
Opet vanzemljci s Vege sistema zahebavaju glupe homo sapiens sapinese.....
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
[url][/url]
[size=30]THE BLOOD OF ST. JANUARIUS [/size] In the Cathedral of Napoli (Naples). There is a sealed glass ampoule containing the clotted blood of San Gennaro (St Januarius), this glass is shown several times a year to a crowd Whilst the container is being handled during a solemn ceremony, the solid mass suddenly liquefies before everybody's eyes. Even though this phenomenon is well-documented and is still regarded as unexplained by believers and skeptics alike, the mystery has not yet fully explained. One of the theories that might explain the phenomenon is called Thixotropy which is the property of certain gels to become more fluid, even from solid to liquid, when stirred, vibrated, or otherwise mechanically disturbed. We wanted to be sure about this fact also and the Masters of Light answered the phenomenon. THE LIQUEFIED BLOOD OF ST. JANUARIUS. SESSION 17/SEPT/02 Medium: Jorge Raul Olguin. Entity that came to dialogue: Master Ruanel. Interlocutor: ... Here I have scheduled a question related to the liquefying blood of St Januarius, the pattern of Naples, Italy. The strange thing is that this phenomenon takes place twice a year, on September 19, the day of the Patron Saint, and the first Saturday of May. My question is it is something related to a trick of the Catholic Church or the spirits of Error act here. Doctors say that it is truly blood, but they ignore why the liquefaction process takes place. Ruanel: No, it is not a trick from the Church. They would be very clumsy if they made something like that because they would have been exposed already. Interlocutor: Then, What happens here? Ruanel: In three cases, at least, one in Italy and two in the Iberian peninsula, there was extraterrestrial intervention, beings whose purpose, we repeated, it is always the subjection through reverential fear. Interlocutor: I find difficult to believe that they travel millions of light years only to liquefy in certain dates the blood of St. Januarius and other Catholic saints... Ruanel: They don’t need to travel so much, because there are extraterrestrial bases that respect to each other, as much at the belt of asteroids as in the moons of the biggest planets. They arrive to the Earth within minutes! Interlocutor: I don’t understand very well the subjection issue... Ruanel: It is the same thing that happened during the Stone Age, when the aliens, for the single fact of having a ray gun, they were revered as gods and they offered them food, their goods and even their wives. Interlocutor: So, material satisfactions and Ego are always present... This reminds me to Roman emperors, especially to Nero, when he made his periodic visits to some villages far from Rome, where all of them worshipped as a god and they offered him not only exquisite food, but also to their daughters, even adolescents, so that they satisfied him sexually... Besides, I believe that the exercise of power, for those that have it, should be quite inebriant... Ruanel: You have said it... With regard to the liquefying blood, reasonable people, instead of kneeling down foolishly worshipping the Saint before an alleged miracle, they should take the blood to a laboratory so that they could analyze it and discover why the blood is liquefied in certain dates. It doesn’t matter if they discover it or not, but the purpose should always be considering merely as a scientific event. It is a silly thing attribute the liquefaction process of the blood to an alleged miracle of the saint... please! Interlocutor: Well, Master, the point was clarified… |
2014-04-11
U katedrali u Napoli (Napulj). Tu je zapečaćena staklena ampula sadrži zgrušane krvi San Gennaro (St Januarius), to staklo je prikazano nekoliko puta godišnje u gomili dok se spremnik obradi tijekom svečanog svečanosti, čvrsta masa naglo se ukapljuje prije svih očima. Iako je ovaj fenomen je dobro dokumentiran i još uvijek se smatra neobjašnjiva strane vjernika i skeptika podjednako, tajna još uvijek nije u potpunosti objašnjena.
Jedna od teorija koja bi mogla objasniti fenomen se zove tiksotropno što je svojstvo nekih gelova kako bi postali više tekućine, čak i iz krutog u tekuće, kada se miješa, vibrirao, ili na drugi način mehanički poremećen. Htjeli smo biti sigurni o tome također i Majstori Svjetlosti odgovorio fenomen.
Ukapljeni Krvi ST. JANUARIUS.
SESSION 17 / rujan / 02
Medij: Jorge Raul Olguín.
Entitet koji je došao na dijalog: Master Ruanel.
Sugovornik: ... Ovdje sam zakazao pitanje vezano za ukapljivanje krvi sv Januarius, uzorak u Napulju, Italija. Čudno je da ova pojava se odvija dva puta godišnje, 19. rujna, na dan sveca zaštitnika, a prva subota u svibnju. Moje pitanje je da je nešto u vezi s trik katoličke crkve ili duhovima Greška čin ovdje. Liječnici kažu da je doista u krvi, ali oni ignoriraju zašto je proces ukapljivanja odvija.
Ruanel: Ne, to nije trik iz Crkve. Oni će biti vrlo nespretna, ako su napravili nešto slično, jer bi se već izložena.
Sugovornik: Onda, što se događa ovdje?
Ruanel: U tri slučaja, barem jednom u Italiji i dva na Pirinejskom poluotoku, bilo je izvanzemaljska intervencija, bića čija je svrha, možemo ponoviti, to je uvijek podvrgavanje kroz poštovanja straha.
Sugovornik: mislim da je teško vjerovati da oni putuju milijune svjetlosnih godina samo rastopiti u određenim datumima krv sv Januarius i drugih katoličkih svetaca ...
Ruanel: Oni ne trebaju putovati toliko, jer postoje izvanzemaljske baze koje poštuju jedni druge, koliko u pojasu asteroida, kao u mjesecima od najvećih planeta. Dolaze na Zemlju u roku od nekoliko minuta!
Sugovornik: Ne razumijem jako dobro pitanje podložnosti ...
Ruanel: To je ista stvar koja se dogodila za vrijeme kamenog doba, kada su stranci, za jednu činjenicu koja ima zraka pištolj, oni su poštovali kao bogovi i ponudio im hranu, svoju robu, pa čak i njihove žene.
Sugovornik: Dakle, materijalna zadovoljstva i ego su uvijek prisutne ... Ovo me podsjeća na rimski carevi, a posebno za Nero, kada je napravio njegov povremene posjete nekim selima daleko od Rima, gdje su svi oni štovali kao boga a oni mu ponudi ne samo izuzetna hrana, ali i za svoje kćeri, čak i adolescenata, tako da su ga seksualno zadovoljni ... Osim toga, vjerujem da vršenje vlasti, za one koji ga imaju, treba biti vrlo inebriant ...
Ruanel: si to rekao ... S obzirom na ukapljivanje krvi, razumni ljudi, umjesto da klekne ludo klanjao sveca prije navodnog čuda, oni bi trebali uzeti krv u laboratorij kako bi mogli analizirati i otkriti zašto je krv je tekući u određenim datumima.
Nije bitno jesu li ga otkriti ili ne, ali svrha treba uvijek biti s obzirom na tek kao znanstveni događaj. To je glupo što pripisuju proces ukapljivanja krvi s navodnim čudo sveca ... molim te!
Sugovornik: Dobro, učitelju, poanta je pojasnio ...
Jedna od teorija koja bi mogla objasniti fenomen se zove tiksotropno što je svojstvo nekih gelova kako bi postali više tekućine, čak i iz krutog u tekuće, kada se miješa, vibrirao, ili na drugi način mehanički poremećen. Htjeli smo biti sigurni o tome također i Majstori Svjetlosti odgovorio fenomen.
Ukapljeni Krvi ST. JANUARIUS.
SESSION 17 / rujan / 02
Medij: Jorge Raul Olguín.
Entitet koji je došao na dijalog: Master Ruanel.
Sugovornik: ... Ovdje sam zakazao pitanje vezano za ukapljivanje krvi sv Januarius, uzorak u Napulju, Italija. Čudno je da ova pojava se odvija dva puta godišnje, 19. rujna, na dan sveca zaštitnika, a prva subota u svibnju. Moje pitanje je da je nešto u vezi s trik katoličke crkve ili duhovima Greška čin ovdje. Liječnici kažu da je doista u krvi, ali oni ignoriraju zašto je proces ukapljivanja odvija.
Ruanel: Ne, to nije trik iz Crkve. Oni će biti vrlo nespretna, ako su napravili nešto slično, jer bi se već izložena.
Sugovornik: Onda, što se događa ovdje?
Ruanel: U tri slučaja, barem jednom u Italiji i dva na Pirinejskom poluotoku, bilo je izvanzemaljska intervencija, bića čija je svrha, možemo ponoviti, to je uvijek podvrgavanje kroz poštovanja straha.
Sugovornik: mislim da je teško vjerovati da oni putuju milijune svjetlosnih godina samo rastopiti u određenim datumima krv sv Januarius i drugih katoličkih svetaca ...
Ruanel: Oni ne trebaju putovati toliko, jer postoje izvanzemaljske baze koje poštuju jedni druge, koliko u pojasu asteroida, kao u mjesecima od najvećih planeta. Dolaze na Zemlju u roku od nekoliko minuta!
Sugovornik: Ne razumijem jako dobro pitanje podložnosti ...
Ruanel: To je ista stvar koja se dogodila za vrijeme kamenog doba, kada su stranci, za jednu činjenicu koja ima zraka pištolj, oni su poštovali kao bogovi i ponudio im hranu, svoju robu, pa čak i njihove žene.
Sugovornik: Dakle, materijalna zadovoljstva i ego su uvijek prisutne ... Ovo me podsjeća na rimski carevi, a posebno za Nero, kada je napravio njegov povremene posjete nekim selima daleko od Rima, gdje su svi oni štovali kao boga a oni mu ponudi ne samo izuzetna hrana, ali i za svoje kćeri, čak i adolescenata, tako da su ga seksualno zadovoljni ... Osim toga, vjerujem da vršenje vlasti, za one koji ga imaju, treba biti vrlo inebriant ...
Ruanel: si to rekao ... S obzirom na ukapljivanje krvi, razumni ljudi, umjesto da klekne ludo klanjao sveca prije navodnog čuda, oni bi trebali uzeti krv u laboratorij kako bi mogli analizirati i otkriti zašto je krv je tekući u određenim datumima.
Nije bitno jesu li ga otkriti ili ne, ali svrha treba uvijek biti s obzirom na tek kao znanstveni događaj. To je glupo što pripisuju proces ukapljivanja krvi s navodnim čudo sveca ... molim te!
Sugovornik: Dobro, učitelju, poanta je pojasnio ...
2014-04-11
Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora.
Naime, tkivo bi bez bijelih krvnih zrnaca propalo, a ona se na životu mogu održati jedva nekoliko minuta. Znanstvenicima su tada otkrili da su tkivo čuvali mjesec dana u običnoj vodi, a sljedeće tri godine u posudi s destiliranom vodom. Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
2014-04-11
Vanzemaljci zahebavaju zemljane.....samo šta ovdje morate vodit racuna da su zemljani i svecenici i sve to tako da vam oni nemaju pojma .....ovi njima to naprave i sad jbga ono .....komad tkiva kojibi posvim prirodnim zakonima trebao istrunit a ne trune ......i šta ce sad s time ....lijecnici pregledaju nije im jasno ...ok cudo.....a šta ce ....medicinski fenomen neki ocito .....nemaju ni ovi ljudi u crkvi pojma odakle se to stvorilo.
2014-04-11
No dobro je šta je ovo u Argentini ....i onako od tamo mislim dovodit križare.
Eto nisam ni ja znao da ima to dole al bolje ....ima tih budala štašta popiju pa vjeruju u to i tako a baš mi treba tih križara za ww3 u Evropi i okolo.
Dobro je to sve.
Eto nisam ni ja znao da ima to dole al bolje ....ima tih budala štašta popiju pa vjeruju u to i tako a baš mi treba tih križara za ww3 u Evropi i okolo.
Dobro je to sve.
2014-04-11
nisu vise katolibani neg kanibali.bogtejebo,i mi se onda smijemo nigerima i balijama.21.stoljece i svi ti svecenici imaju zavrsene fakultete.ajd kaj moja mater sa tri razreda viruje u takve bedastoce, ali ljudi sa akademskom naobrazbom.kukala nam majka...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
A šta ce drugo ? Odnijeli su to i na analizu pa :max123 wrote:nisu vise katolibani neg kanibali.bogtejebo,i mi se onda smijemo nigerima i balijama.21.stoljece i svi ti svecenici imaju zavrsene fakultete.ajd kaj moja mater sa tri razreda viruje u takve bedastoce, ali ljudi sa akademskom naobrazbom.kukala nam majka...
Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora.
2014-04-11
ako je taj lijecnik"strucan" ka ovi teolozi onda je sve jasno..RayMabus wrote:max123 wrote: Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Cuj a šta da ti kažem ?max123 wrote:ako je taj lijecnik"strucan" ka ovi teolozi onda je sve jasno..RayMabus wrote:max123 wrote: Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.
Mogu ti objašnajvati do sutra al nema smisla.
Kakvi odgovor hoceš ?
Da ti kažem da Hrvati generalno nisu neki narod koji je desno orijentiran al da se može skupiti šacica fanatika koji jednostavno u svom filmu su i ono ......
Bojim se .......da mi ne pobjegnu iz nadzora jer tko ce ih poslije pohvatat a trebaju mi kod Arapa ne kod ovih drugih tj trebaju mi samo ako su usmjereni.
2014-04-11
Evo ti odgovor pa se dobro zamisli no ja moram ubaciti ovu recenicu jer sam veliki zaebent.
TAJNA VJERE.
Hah ah ahha hah ha hahaha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
TAJNA VJERE.
Hah ah ahha hah ha hahaha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Last edited by RayMabus on 27/5/2016, 00:09; edited 1 time in total
2014-04-11
Volim malo zahebavati .....dobra predstava mi je bitnija od toga da stvarno nekome prenesem poruku : TAJNA VJERE ......HA HA HHAH HHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
2014-04-11
A sad dosta zahebancije ....pređimo na posao no ovo je sad samo primjer koji treba pokazati tu malu šacicu koja može nadoknadit to šta Hrvati uopce nemaju ultradesnu stranku samo mi trebaju usmjereni na Arape a ne neke druge.
ARE YOU READY ?
ARE YOU READY ?
2014-04-11
TAJNA VJERE.
U vreme njegovog komandovanja od samo četiri meseca u Jasenovcu pobijeno je 20.000–30.000 zatočenika. Kao ekstremni hrvatski nacionalista i fašista, Miroslav Filipović-Majstorović (kako je bio poznat) je kombinovao svoju religiju sa ekstremnom političkom ideologijom.
zbog čega je prozvan „fra Sotona“, službeno isključen iz franjevačkog reda, a posle rata osuđen na smrtnu kaznu vešanjem.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Filipovi%C4%87
Crkva ih u biti ne želi ......jednostavno : SHIT HAPENSS
26
The slavish people through luck in war
Will become elevated to a very high degree:
They will change their Prince, one born a provincial,
An army raised in the mountains to pass over the sea.
27
Through fire and arms not far from the Black Sea,
He will come from Persia to occupy Trebizond:
Pharos, Mytilene to tremble, the Sun joyful,
The Adriatic Sea covered with Arab blood.
http://www.crystalinks.com/quatrainscentury5.html
U vreme njegovog komandovanja od samo četiri meseca u Jasenovcu pobijeno je 20.000–30.000 zatočenika. Kao ekstremni hrvatski nacionalista i fašista, Miroslav Filipović-Majstorović (kako je bio poznat) je kombinovao svoju religiju sa ekstremnom političkom ideologijom.
zbog čega je prozvan „fra Sotona“, službeno isključen iz franjevačkog reda, a posle rata osuđen na smrtnu kaznu vešanjem.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Filipovi%C4%87
Crkva ih u biti ne želi ......jednostavno : SHIT HAPENSS
26
The slavish people through luck in war
Will become elevated to a very high degree:
They will change their Prince, one born a provincial,
An army raised in the mountains to pass over the sea.
27
Through fire and arms not far from the Black Sea,
He will come from Persia to occupy Trebizond:
Pharos, Mytilene to tremble, the Sun joyful,
The Adriatic Sea covered with Arab blood.
http://www.crystalinks.com/quatrainscentury5.html
2014-04-11
ljudi, znanstvena paradigma pokusa i ponavljanja ne odgovara prirodi svijeta, jer se puno toga dogadja a da se vise ne moze rekreirati na isti nacin, Crowley je pisao o tome davno, sva znanja nisu nova znanja nego samo pustene paradigme iz korpusa zajednicke svijesti, cudo se moze postici ali ne na fordovoj industrijskoj traci kad god vam se pocefne..
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Oni su Srbiju ostavili u čudu...
» Hrvatima srpski zvuči veselo, srčano i rustikalno
» Bionički penis: sintetičko tkivo obnavlja erektilnu funkciju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Oni su Srbiju ostavili u čudu...
» Hrvatima srpski zvuči veselo, srčano i rustikalno
» Bionički penis: sintetičko tkivo obnavlja erektilnu funkciju
Page 1 of 2