Intervju dr Hasanbegovića pariškom Le Monde-u
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Intervju dr Hasanbegovića pariškom Le Monde-u
Starhemberg wrote:Zanimljivo kako je promijenio stajalište prema Rusiji, još prije par godina je bio teški rusofob...
Marine Le Pen smatra da je u interesu Francuske ući u savez s Putinom, s Rusijom.
– Osobno sam za povremene saveze. No, Marine Le Pen, kao i mnogi pripadnici ekstremne desnice i ekstremne ljevice, želi razbiti transatlantsku vezu. Francuska i SAD su oduvijek saveznici. Nikad nisu bili u ratnom sukobu, a za krajnju desnicu to je zemlja degeneracije: mješavina rasa, anglosaksonski kapitalizam, liberalizam, itd. Dakle, upravo suprotno od onoga što zastupaju. Osim toga, Nacionalnu frontu financira Rusija. Kreditiraju ih ruske banke. Putin nije po mom ukusu jer nije demokrat i ne sviđa mi se cezaropapistički savez između vlasti i pravoslavne crkve, ali moramo priznati da na nekim planovima savez s njim može biti od koristi. Kada bombardira Siriju, a nadam se uskoro i Irak, pljeskat ću iako se ne slažem s aneksijom Krima i napadom na Ukrajinu. Mislim stoga da ne treba ući u samo jedan savez s Putinom, iako imamo dobre odnose s Rusijom, nego povremene saveze u odnosu na zajedničke interese, s tim da zadržimo svoj francuski identitet i slobodu kritike pomanjkanja demokracije i autoritarnog režima u Kremlju. Nobelovac Czesław Miłosz svojedobno je rekao da treba voljeti rusku kulturu, ali biti na oprezu kad se radi o Kremlju. Mislim da je to istina. I, naravno, treba razgovarati s Putinom. Uživam u njegovu sporu s Turskom. “U strategiji”, kako je rekao Mao Cetung, “moramo razlikovati glavne i sporedne neprijatelje”. A danas je islamizam glavni neprijatelj civilizacije. Znači, Daeš, Al Kaida, al Nusra, kao i sve manje frakcije.
ni manje ni više
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
Re: Intervju dr Hasanbegovića pariškom Le Monde-u
jastreb wrote:Jesi li bio na kakovom informativnom razgovoru povodom svojih pisanija?marcellus wrote:Starhemberg wrote:A bauk policijske države jefantazija lijevih intelektualacasloboda namnije ugrožena: hodamo, pišemo ono što želimo, možemo protestirati protiv šefa države, novinari nisu pod pritiskom, dovodimo u pitanje rad obavještajnih službi i ističemo njihove nedostatke, izbori se odvijaju kao i obično. Uvijek se može dogoditi da skliznemo prema nekom obliku tiranije, ali zasad se to i ne nazire.
policijska država jest realnost, sloboda je u kurcu
pozvali me Mirjana Rakić i Leković pa sam se oglušio, ionako nisam član njihove udruge, boli me qratz
marcellus wrote:Svaka ko u Njegoša, ako je ovaj čovjek ekstremist, šteta da ekstremista nema više
Svaka mu je ko u Pavelića.
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» PUCNJAVA NA PARIŠKOM AERODROMU Muškarac pokušao oduzeti oružje vojniku, ovaj ga upucao
» MOST podrzao Hasanbegovica
» Glasali ste za Hasanbegovića, evo vam Pupovac
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» Frljic protiv Hasanbegovica
» MOST podrzao Hasanbegovica
» Glasali ste za Hasanbegovića, evo vam Pupovac
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» Frljic protiv Hasanbegovica
Page 4 of 4