Intervju dr Hasanbegovića pariškom Le Monde-u
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Intervju dr Hasanbegovića pariškom Le Monde-u
???marcellus wrote:Svaka ko u Njegoša,
Sve je pošlo đavoljijem tragom,zaudara zemlja Muhamedom."
- borbi našoj kraja biti neće
do istrage turske ali naše
- "Udri za krst, za obraz junački,
ko gođ paše svijetlo oružje,ko gođ čuje srce u prsima!Hulitelje imena Hristovada krstimo vodom ali krvlju!Trijebimo gubu iz torine!Nek propoje pjesna od užasa,oltar pravi na kamen krvavi!"
- "No lomite munar i džamiju,
pa badnjake srpske nalagajtei šarajte uskrsova jaja,časne dvoje postah da postite;za ostalo kako vam je drago!Ne šćeste li poslušat Batrića,kunem vi se vjerom Obilićai oružjem, mojijem uzdanjem,u krv će nam vjere zaplivati,-biće bolja koja ne potone!Ne složi se Bajram sa Božićem"
- "Ema neću, božija vi vjera,
više slušat odže u Ćeklićeđe guguće svrh one stuglineka jejina svrh trule bukvine!Koga zove uz one glavicesvako jutro kako zora sine?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
To je van konkurencije. On ima dijagnozu. Ona ipak nema. Međutim nema ni neko znanje pa su odgovori takvi; floskule, malo patetike i suza, pomirbeni tonovi tete u vrticu koja miri posvađanu djecu- smirite se, vrati mu igračku, evo tebi druga, volim vas.marcellus wrote:kaja_333 wrote:Hasanbegovic je pametan prije svega. Kolinda je poglupa. Njegovi odgovori su britki, utemeljeni, njezini su lupetanja uglavnom.Iknar je gay wrote:Kako je Hasanbegović postao desničarska ikona umjesto Kolinde.Zanimljivo njegova popularnost među desničarima nadilazi Kolindinu.
ako su njeni odgovori lupetanja što je onda ono što govori Milanović?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Mislim da mu je Slavko sastavio pitanja.kic wrote:dobro novinar je skroz neinformiran, ili to mozemo zahvaliti nasim lijevim medijima..
2015-08-15
O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
“Upravo to je devedesetih spriječilo Europu da shvati realnost srpske agresije jer se smatralo da su Hrvati fašisti, a Srbi nasljednici pokreta otpora. Koliko sam upućen, rehabilitirao je i nacističkog imama Huseina ef. Đozu pri čemu je, zapravo, izvršena nova sinteza fašizma i islamofašizma. Dvostruko je opasan i trebao bi se vratiti izučavanju povijesti jer takav ministar ne bi trebao imati mjesto u vladi europske Hrvatske”, izjavio je za Nacional Bruckner, a sličnog je stava i Alain Finkielkraut koji je u razgovoru za Večernji list rekao da aktualna politika daje za pravo onima koji su bili protivnici samostalnosti Hrvatske. “Ti ljudi sada mogu reći: ‘Bili smo u pravu. Hrvatska je zemlja ustaša’”, izjavio je za Večernji list Finkielkraut.
Inače, Finkekraut i Bruckner su bili dvojica francuskih intelektualaca, jedini, koji su bili na strani Hrvatske u njenoj borbi za samostalnost i neovisnost. Nije svaka kritika zlonamjerna.
“Upravo to je devedesetih spriječilo Europu da shvati realnost srpske agresije jer se smatralo da su Hrvati fašisti, a Srbi nasljednici pokreta otpora. Koliko sam upućen, rehabilitirao je i nacističkog imama Huseina ef. Đozu pri čemu je, zapravo, izvršena nova sinteza fašizma i islamofašizma. Dvostruko je opasan i trebao bi se vratiti izučavanju povijesti jer takav ministar ne bi trebao imati mjesto u vladi europske Hrvatske”, izjavio je za Nacional Bruckner, a sličnog je stava i Alain Finkielkraut koji je u razgovoru za Večernji list rekao da aktualna politika daje za pravo onima koji su bili protivnici samostalnosti Hrvatske. “Ti ljudi sada mogu reći: ‘Bili smo u pravu. Hrvatska je zemlja ustaša’”, izjavio je za Večernji list Finkielkraut.
Inače, Finkekraut i Bruckner su bili dvojica francuskih intelektualaca, jedini, koji su bili na strani Hrvatske u njenoj borbi za samostalnost i neovisnost. Nije svaka kritika zlonamjerna.
Guest- Guest
Ne, nije zlonamjerna, ali svakako je "instruirana" od urše & co
intelektualac bi trebao pročitati nešto što je ovaj pisao, a ne biti nečiji proxy i ponavljati što su mu drugi rekli da je netko rekao
intelektualac bi trebao pročitati nešto što je ovaj pisao, a ne biti nečiji proxy i ponavljati što su mu drugi rekli da je netko rekao
Đozu je,prema rezultatima mojih istraživanja,rehabilitirao sam Tito,koji ga je postavio za prevoditelja sa arapskog jezika prilikom svojih susreta sa arapskim državnicima i delegacijama.Starhemberg wrote: rehabilitirao je i nacističkog imama Huseina ef. Đozu
2014-04-22
je suis urša
2014-04-19
Nije, Mirko je...kaja_333 wrote:Mislim da mu je Slavko sastavio pitanja.kic wrote:dobro novinar je skroz neinformiran, ili to mozemo zahvaliti nasim lijevim medijima..
E pa sad staviti navagu hasu i bruknera , ha ?
Haso će prebit Brucknera koljenom u jaja i laktom u glavu.Sora wrote:E pa sad staviti navagu hasu i bruknera , ha ?
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Bruckner:
Već dugo prisutna u francuskom društvu islamofobija se sve više širi. Prije dvije godine u Le Mondeu objavili ste članak pod naslovom “Islam treba kritizirati”. Je li, danas, dovoljno samo kritizirati?
– Od 2001. godine prvi sam kritizirao upotrebu riječi islamofobija i otada nisam prestao. Kao što ste rekli, islam je protjerao kršćane sa Srednjeg istoka i iz Sjeverne Afrike. Dakle s kršćanskih teritorija. Nitko ne govori o “kršćanofobiji”. Imamo pravo ismijavati papu, kritizirati katoličku, protestantsku ili pravoslavnu dogmu, i nitko nam neće reći da smo rasisti. Dakle, to je izlika muslimanskih teologa u cilju da poistovjete racionalnu kritiku vjere s određenim oblikom rasizma. Zato je riječ islamofobija, po mojem mišljenju, neprikladna. Istina, u odnosu na islam prisutan je osjećaj nesigurnosti, ali i sami muslimani se boje vlastitih islamista. Oni su prvi koji osjećaju neku vrstu nelagode.
Koje bi institucionalne mjere trebalo poduzeti?
– Prva od mjera trebala bi biti međunarodna suradnja tajnih službi. Koja trenutačno ne postoji. Mnoge su europske zemlje protiv Europola, sveobuhvatne europske policije. Jer ne žele dijeliti svoje podatke. Tek su nedavno Belgija i Francuska počele razmjenjivati podatke, i to nakon što smo doznali da je Molenbeek bio središte terorizma i da su i Belgijci u Bruxellesu ugroženi. Zato što je rad tajnih službi neizbježan, u Francuskoj se predviđa povećanje broja agenata unutar Općih uprava za unutarnju i za vanjsku sigurnost, DGSI-ja i DGSE-a. Plan je uključiti i velik broj agenata koji vladaju arapskim jezikom, jer oni moraju govoriti jezik džihadista. Također, policijski posao je od izuzetne važnosti. Francuska će zaposliti još policajaca. I, naposljetku, Francuska planira povećati obrambeni proračun.
To bi moglo trajati godinama. Sarkozy je smanjio broj policijskih službenika.
– Da, i to je bilo pogrešno. Sigurnost je važnija od brige o proračunu. Hollande je rekao Europi da je gotovo sa stezanjem remena i da će sada više trošiti na vojsku. Tako, vojni proračun nije smanjen, ostao je na 30 milijardi eura, ali će se izdvojiti i dodatna sredstva za vojnike. Zahvaljujući tome članovi bandi. Radikalnih islamista je deset i pol tisuća. A to je mnogo.
Želite li reći da je nadzor neizvediv?
– To je težak zadatak. Nikada nećete moći spriječiti luđaka koji je rekao da je dobio nalog od Alaha da izađe iz kuće i nožem ubija ljude. To se dogodilo u Londonu prije nekoliko dana, tip je ubio ljude u podzemnoj željeznici. I u Marseilleu prije dva tjedna. Ne možete staviti policajca iza svakog osumnjičenika. No, potrebne su drastične mjere. Riječ je o oduzimanju državljanstva ili izbacivanju sumnjivih imama iz zemlje. S tim se svi Francuzi slažu. Uključujući i potpuno ludog francusko-marokanskog imama iz Bresta. Meni zaista nije jasno da je on još u Francuskoj, a 50 tisuća ljudi potpisalo je peticiju protiv njega. Sve osumnjičene imame treba izbaciti, a džamije zatvoriti.
I ne treba oklijevati jer, inače, sve to vodi u građanski rat. Francuzima je dosta. A bauk policijske države je fantazija lijevih intelektualaca. Konkretno, sloboda nam nije ugrožena: hodamo, pišemo ono što želimo, možemo protestirati protiv šefa države, novinari nisu pod pritiskom, dovodimo u pitanje rad obavještajnih službi i ističemo njihove nedostatke, izbori se odvijaju kao i obično. Uvijek se može dogoditi da skliznemo prema nekom obliku tiranije, ali zasad se to i ne nazire.
Već dugo prisutna u francuskom društvu islamofobija se sve više širi. Prije dvije godine u Le Mondeu objavili ste članak pod naslovom “Islam treba kritizirati”. Je li, danas, dovoljno samo kritizirati?
– Od 2001. godine prvi sam kritizirao upotrebu riječi islamofobija i otada nisam prestao. Kao što ste rekli, islam je protjerao kršćane sa Srednjeg istoka i iz Sjeverne Afrike. Dakle s kršćanskih teritorija. Nitko ne govori o “kršćanofobiji”. Imamo pravo ismijavati papu, kritizirati katoličku, protestantsku ili pravoslavnu dogmu, i nitko nam neće reći da smo rasisti. Dakle, to je izlika muslimanskih teologa u cilju da poistovjete racionalnu kritiku vjere s određenim oblikom rasizma. Zato je riječ islamofobija, po mojem mišljenju, neprikladna. Istina, u odnosu na islam prisutan je osjećaj nesigurnosti, ali i sami muslimani se boje vlastitih islamista. Oni su prvi koji osjećaju neku vrstu nelagode.
Koje bi institucionalne mjere trebalo poduzeti?
– Prva od mjera trebala bi biti međunarodna suradnja tajnih službi. Koja trenutačno ne postoji. Mnoge su europske zemlje protiv Europola, sveobuhvatne europske policije. Jer ne žele dijeliti svoje podatke. Tek su nedavno Belgija i Francuska počele razmjenjivati podatke, i to nakon što smo doznali da je Molenbeek bio središte terorizma i da su i Belgijci u Bruxellesu ugroženi. Zato što je rad tajnih službi neizbježan, u Francuskoj se predviđa povećanje broja agenata unutar Općih uprava za unutarnju i za vanjsku sigurnost, DGSI-ja i DGSE-a. Plan je uključiti i velik broj agenata koji vladaju arapskim jezikom, jer oni moraju govoriti jezik džihadista. Također, policijski posao je od izuzetne važnosti. Francuska će zaposliti još policajaca. I, naposljetku, Francuska planira povećati obrambeni proračun.
To bi moglo trajati godinama. Sarkozy je smanjio broj policijskih službenika.
– Da, i to je bilo pogrešno. Sigurnost je važnija od brige o proračunu. Hollande je rekao Europi da je gotovo sa stezanjem remena i da će sada više trošiti na vojsku. Tako, vojni proračun nije smanjen, ostao je na 30 milijardi eura, ali će se izdvojiti i dodatna sredstva za vojnike. Zahvaljujući tome članovi bandi. Radikalnih islamista je deset i pol tisuća. A to je mnogo.
Želite li reći da je nadzor neizvediv?
– To je težak zadatak. Nikada nećete moći spriječiti luđaka koji je rekao da je dobio nalog od Alaha da izađe iz kuće i nožem ubija ljude. To se dogodilo u Londonu prije nekoliko dana, tip je ubio ljude u podzemnoj željeznici. I u Marseilleu prije dva tjedna. Ne možete staviti policajca iza svakog osumnjičenika. No, potrebne su drastične mjere. Riječ je o oduzimanju državljanstva ili izbacivanju sumnjivih imama iz zemlje. S tim se svi Francuzi slažu. Uključujući i potpuno ludog francusko-marokanskog imama iz Bresta. Meni zaista nije jasno da je on još u Francuskoj, a 50 tisuća ljudi potpisalo je peticiju protiv njega. Sve osumnjičene imame treba izbaciti, a džamije zatvoriti.
I ne treba oklijevati jer, inače, sve to vodi u građanski rat. Francuzima je dosta. A bauk policijske države je fantazija lijevih intelektualaca. Konkretno, sloboda nam nije ugrožena: hodamo, pišemo ono što želimo, možemo protestirati protiv šefa države, novinari nisu pod pritiskom, dovodimo u pitanje rad obavještajnih službi i ističemo njihove nedostatke, izbori se odvijaju kao i obično. Uvijek se može dogoditi da skliznemo prema nekom obliku tiranije, ali zasad se to i ne nazire.
Guest- Guest
Povjesničar vs filozofi. Meni se čini da je to metafizički sukob struka. Filozofi uvijek misle da su popili svu pamet svijeta jer znaju defninirati pojmove. Povjesničari opet, previše pojednostavljuju probleme jer gledaju ne čovjeka, već sustave i njihovo ketanje i promjene kroz vrijeme, uočavaju obrasce i pokušavaju preventivno djelovati. S druge strane, Finkielkraut je licemjer i islamofob. Manje je muslimana imala ustaška i partizanska Hrvatska nego liberalna Francuska, koje je i Finkielkraut zastupnik.Starhemberg wrote:O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
2015-08-09
Starhemberg wrote:A bauk policijske države jefantazija lijevih intelektualacasloboda namnije ugrožena: hodamo, pišemo ono što želimo, možemo protestirati protiv šefa države, novinari nisu pod pritiskom, dovodimo u pitanje rad obavještajnih službi i ističemo njihove nedostatke, izbori se odvijaju kao i obično. Uvijek se može dogoditi da skliznemo prema nekom obliku tiranije, ali zasad se to i ne nazire.
policijska država jest realnost, sloboda je u kurcu
Zanimljivo kako je promijenio stajalište prema Rusiji, još prije par godina je bio teški rusofob...
Marine Le Pen smatra da je u interesu Francuske ući u savez s Putinom, s Rusijom.
– Osobno sam za povremene saveze. No, Marine Le Pen, kao i mnogi pripadnici ekstremne desnice i ekstremne ljevice, želi razbiti transatlantsku vezu. Francuska i SAD su oduvijek saveznici. Nikad nisu bili u ratnom sukobu, a za krajnju desnicu to je zemlja degeneracije: mješavina rasa, anglosaksonski kapitalizam, liberalizam, itd. Dakle, upravo suprotno od onoga što zastupaju. Osim toga, Nacionalnu frontu financira Rusija. Kreditiraju ih ruske banke. Putin nije po mom ukusu jer nije demokrat i ne sviđa mi se cezaropapistički savez između vlasti i pravoslavne crkve, ali moramo priznati da na nekim planovima savez s njim može biti od koristi. Kada bombardira Siriju, a nadam se uskoro i Irak, pljeskat ću iako se ne slažem s aneksijom Krima i napadom na Ukrajinu. Mislim stoga da ne treba ući u samo jedan savez s Putinom, iako imamo dobre odnose s Rusijom, nego povremene saveze u odnosu na zajedničke interese, s tim da zadržimo svoj francuski identitet i slobodu kritike pomanjkanja demokracije i autoritarnog režima u Kremlju. Nobelovac Czesław Miłosz svojedobno je rekao da treba voljeti rusku kulturu, ali biti na oprezu kad se radi o Kremlju. Mislim da je to istina. I, naravno, treba razgovarati s Putinom. Uživam u njegovu sporu s Turskom. “U strategiji”, kako je rekao Mao Cetung, “moramo razlikovati glavne i sporedne neprijatelje”. A danas je islamizam glavni neprijatelj civilizacije. Znači, Daeš, Al Kaida, al Nusra, kao i sve manje frakcije.
Marine Le Pen smatra da je u interesu Francuske ući u savez s Putinom, s Rusijom.
– Osobno sam za povremene saveze. No, Marine Le Pen, kao i mnogi pripadnici ekstremne desnice i ekstremne ljevice, želi razbiti transatlantsku vezu. Francuska i SAD su oduvijek saveznici. Nikad nisu bili u ratnom sukobu, a za krajnju desnicu to je zemlja degeneracije: mješavina rasa, anglosaksonski kapitalizam, liberalizam, itd. Dakle, upravo suprotno od onoga što zastupaju. Osim toga, Nacionalnu frontu financira Rusija. Kreditiraju ih ruske banke. Putin nije po mom ukusu jer nije demokrat i ne sviđa mi se cezaropapistički savez između vlasti i pravoslavne crkve, ali moramo priznati da na nekim planovima savez s njim može biti od koristi. Kada bombardira Siriju, a nadam se uskoro i Irak, pljeskat ću iako se ne slažem s aneksijom Krima i napadom na Ukrajinu. Mislim stoga da ne treba ući u samo jedan savez s Putinom, iako imamo dobre odnose s Rusijom, nego povremene saveze u odnosu na zajedničke interese, s tim da zadržimo svoj francuski identitet i slobodu kritike pomanjkanja demokracije i autoritarnog režima u Kremlju. Nobelovac Czesław Miłosz svojedobno je rekao da treba voljeti rusku kulturu, ali biti na oprezu kad se radi o Kremlju. Mislim da je to istina. I, naravno, treba razgovarati s Putinom. Uživam u njegovu sporu s Turskom. “U strategiji”, kako je rekao Mao Cetung, “moramo razlikovati glavne i sporedne neprijatelje”. A danas je islamizam glavni neprijatelj civilizacije. Znači, Daeš, Al Kaida, al Nusra, kao i sve manje frakcije.
Guest- Guest
Jesi li bio na kakovom informativnom razgovoru povodom svojih pisanija?marcellus wrote:Starhemberg wrote:A bauk policijske države jefantazija lijevih intelektualacasloboda namnije ugrožena: hodamo, pišemo ono što želimo, možemo protestirati protiv šefa države, novinari nisu pod pritiskom, dovodimo u pitanje rad obavještajnih službi i ističemo njihove nedostatke, izbori se odvijaju kao i obično. Uvijek se može dogoditi da skliznemo prema nekom obliku tiranije, ali zasad se to i ne nazire.
policijska država jest realnost, sloboda je u kurcu
2014-04-22
Povijest i nije nešto drugo no filozofija vremena u određenom prostoru, barem za one temeljnije povjesničare koji se ne zadovoljavaju golim pozitivizmom.melkior wrote:Povjesničar vs filozofi. Meni se čini da je to metafizički sukob struka. Filozofi uvijek misle da su popili svu pamet svijeta jer znaju defninirati pojmove. Povjesničari opet, previše pojednostavljuju probleme jer gledaju ne čovjeka, već sustave i njihovo ketanje i promjene kroz vrijeme, uočavaju obrasce i pokušavaju preventivno djelovati. S druge strane, Finkielkraut je licemjer i islamofob. Manje je muslimana imala ustaška i partizanska Hrvatska nego liberalna Francuska, koje je i Finkielkraut zastupnik.Starhemberg wrote:O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
Guest- Guest
Jasno, ali stvar je pristupa: filozofi gledaju načela, pojmove i primjenjuju induktivni pristup, pristup pojedinca prema svijetu i okolini. Povjesničar gleda sustave i njihove promjene kroz vrijeme, umjesto načela oni imaju ironiju, umjesto pojmova oni barataju praksom i kolektivnim iskustvom, idu dakle, od općeg prema pojedinačnom.Starhemberg wrote:Povijest i nije nešto drugo no filozofija vremena u određenom prostoru, barem za one temeljnije povjesničare koji se ne zadovoljavaju golim pozitivizmom.melkior wrote:Povjesničar vs filozofi. Meni se čini da je to metafizički sukob struka. Filozofi uvijek misle da su popili svu pamet svijeta jer znaju defninirati pojmove. Povjesničari opet, previše pojednostavljuju probleme jer gledaju ne čovjeka, već sustave i njihovo ketanje i promjene kroz vrijeme, uočavaju obrasce i pokušavaju preventivno djelovati. S druge strane, Finkielkraut je licemjer i islamofob. Manje je muslimana imala ustaška i partizanska Hrvatska nego liberalna Francuska, koje je i Finkielkraut zastupnik.Starhemberg wrote:O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
2015-08-09
Koliko je realno da Alain i Pascal prate ostavku Mirjane Rakić, zlatkove slike iz 90-ih i uopće ustaštvo kao pokret iz 40 ih prošlog stoljeća? Kao da ja pratim ima li francuski ministar uprave proljev ili mu je stolica normalna. Instruiraju ih nezadovoljni smjenom vlasti krugovi iz hrvatske sto je jasno kao dan. A oni sami ispadaju čudni u najmanju ruku komentirajući hrvatsku vlast a i smiješni baveći se ustastvom.Starhemberg wrote:O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
2015-08-15
Ne bi im bila frka da ne vide pad demokratskih standarda i u Mađarskoj, Poljskoj, itd. Slom europske uljudbe: nacistički kolaboracionisti i islamofašisti u pohodu na EUkaja_333 wrote:Koliko je realno da Alain i Pascal prate ostavku Mirjane Rakić, zlatkove slike iz 90-ih i uopće ustaštvo kao pokret iz 40 ih prošlog stoljeća? Kao da ja pratim ima li francuski ministar uprave proljev ili mu je stolica normalna. Instruiraju ih nezadovoljni smjenom vlasti krugovi iz hrvatske sto je jasno kao dan. A oni sami ispadaju čudni u najmanju ruku komentirajući hrvatsku vlast a i smiješni baveći se ustastvom.Starhemberg wrote:O SITUACIJI U HRVATSKOJ progovorili su i ugledni francuski intelektualci Pascal Bruckner i Alain Finkielkraut koji upozoravaju da takva politika ugrožava napore koje je Hrvatska uložila početkom devedesetih da se odmakne od ustaškog režima. Bruckner je prije nekoliko tjedana u razgovoru za Nacional rekao da “Hasanbegović šalje ružnu sliku o Hrvatskoj i zbog njega se zemlju opet povezuje s ustaštvom”.
2015-08-09
Starhemberg wrote:Zanimljivo kako je promijenio stajalište prema Rusiji, još prije par godina je bio teški rusofob...
ni manje ni više
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» PUCNJAVA NA PARIŠKOM AERODROMU Muškarac pokušao oduzeti oružje vojniku, ovaj ga upucao
» MOST podrzao Hasanbegovica
» Glasali ste za Hasanbegovića, evo vam Pupovac
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» Frljic protiv Hasanbegovica
» MOST podrzao Hasanbegovica
» Glasali ste za Hasanbegovića, evo vam Pupovac
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» Frljic protiv Hasanbegovica
Page 3 of 4