Preokret u Austriji: Ekstremni desničar Hofer ipak nije predsjednik, pobjednik je kandidat Zelenih
Page 14 of 16
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Re: Preokret u Austriji: Ekstremni desničar Hofer ipak nije predsjednik, pobjednik je kandidat Zelenih
To je posljedica osnovne razlike što Amerikanac nije vezan za mjesto, ide tamo gdje ima posla ili gdje su niži porezi, Poljak kad ode raditi u London, misli da je to privremeno i da će se vratiti doma. Europska kultura i način života je starosjedilački.melkior wrote:melkior wrote:
Drugim riječima, Amerikanac može odjebati svoj teksaški identitet i biti samo Amerikanac, ili odjebati svoj američki identitet i biti samo teksašanin, ali teško Europljanin može izbrisati bilo nacionalni bilo regionalni identitet. Biti Velšanin ili Katalonac u Europi nije isto kao biti Virginijac ili Floriđanin u SAD-u.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Re: Preokret u Austriji: Ekstremni desničar Hofer ipak nije predsjednik, pobjednik je kandidat Zelenih
Britanac (ne Englez) ga (Poljaka) nikada neće doživljavati kao svoga, niti će se on ikada do kraja moći smatrati pravim Londoncem ili nedaj Bože, Britancem.melkior wrote:To je posljedica osnovne razlike što Amerikanac nije vezan za mjesto, ide tamo gdje ima posla ili gdje su niži porezi, Poljak kad ode raditi u London, misli da je to privremeno i da će se vratiti doma. Europska kultura i način života je starosjedilački.melkior wrote:melkior wrote:
Drugim riječima, Amerikanac može odjebati svoj teksaški identitet i biti samo Amerikanac, ili odjebati svoj američki identitet i biti samo teksašanin, ali teško Europljanin može izbrisati bilo nacionalni bilo regionalni identitet. Biti Velšanin ili Katalonac u Europi nije isto kao biti Virginijac ili Floriđanin u SAD-u.
2015-08-09
Kako god .....u Austriji nam ne treba austrijski tj germanski nacionalizam. Il evropski ili ništa. Ovaj FPO je austrijski nacionalizam a onda bolje da su opoziciji i da nikad ne dobiju vlast osim ako ne evoluiraju u nadnacionalni tj srednjoeuropski barem il tako šta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Što je to što predstavlja europski identitet? Europski identitet ne postoji, gdje god da zagrebeš, najveća i najbolja djela europske kulture, umjetnosti i znanosti stvorili su ne Europljani već Nijemci, Francuzi, Austrijanci, Španjolci, itd. Što je to europski identitet mi tek moramo naučiti od Amerikanaca, možda su upravo Amerikanci bolje shvatili i razumjeli što to predstavlja europsku bit nego Europljani sami. Amerikanci su zapravo pravi, autentični paneuropljani. Paneuropa se živi u Americi, ne u samoj Europi. Stoga je i taj projekt bijele europske desnice nešto što dugoročno ne može držati vodu, prije ili kasnije završit će u nekom obliku srednjovjekovne rascjepkanosti u kojoj možda nacionalnost nije bila bitna, ali je bila bitna regionalna i staleška (u ovom slučaju klasna i socijalna) pripadnost. Je li ovo britanski, francuski ili europski identitet? Ne, nego pravi paneuropski, tj. američki:RayMabus wrote:Kako god .....u Austriji nam ne treba austrijski tj germanski nacionalizam. Il evropski ili ništa. Ovaj FPO je austrijski nacionalizam a onda bolje da su opoziciji i da nikad ne dobiju vlast osim ako ne evoluiraju u nadnacionalni tj srednjoeuropski barem il tako šta.
S druge strane, je li ovo hrvatski, austrijski ili engleski ili paneuropski identitet:
Nekakav multikulti esperanto kurac jeste
2015-08-09
melkior wrote:Što je to što predstavlja europski identitet? Europski identitet ne postoji, gdje god da zagrebeš, najveća i najbolja djela europske kulture, umjetnosti i znanosti stvorili su ne Europljani već Nijemci, Francuzi, Austrijanci, Španjolci, itd. Što je to europski identitet mi tek moramo naučiti od Amerikanaca, možda su upravo Amerikanci bolje shvatili i razumjeli što to predstavlja europsku bit nego Europljani sami. Amerikanci su zapravo pravi, autentični paneuropljani. Paneuropa se živi u Americi, ne u samoj Europi. Stoga je i taj projekt bijele europske desnice nešto što dugoročno ne može držati vodu, prije ili kasnije završit će u nekom obliku srednjovjekovne rascjepkanosti u kojoj možda nacionalnost nije bila bitna, ali je bila bitna regionalna i staleška (u ovom slučaju klasna i socijalna) pripadnost. Je li ovo britanski, francuski ili europski identitet? Ne, nego pravi paneuropski, tj. američki:RayMabus wrote:Kako god .....u Austriji nam ne treba austrijski tj germanski nacionalizam. Il evropski ili ništa. Ovaj FPO je austrijski nacionalizam a onda bolje da su opoziciji i da nikad ne dobiju vlast osim ako ne evoluiraju u nadnacionalni tj srednjoeuropski barem il tako šta.
S druge strane, je li ovo hrvatski, austrijski ili engleski ili paneuropski identitet:
Amerika živi Europu i kroz Europu živi sebe:
Što Europa živi? Valjda Ameriku
2015-08-09
Stoga je i taj projekt bijele europske desnice nešto što dugoročno ne može držati vodu, prije ili kasnije završit će u nekom obliku srednjovjekovne rascjepkanosti u kojoj možda nacionalnost nije bila bitna, ali je bila bitna regionalna i staleška (u ovom slučaju klasna i socijalna) pripadnost.
----
Miješanje Evropljana ti stvara evropsku naciju .....iz zapadne Evrope izbaci sve koji ne pripadaju u taj koncept tj nece da se uklope i to ti je to.
----
Miješanje Evropljana ti stvara evropsku naciju .....iz zapadne Evrope izbaci sve koji ne pripadaju u taj koncept tj nece da se uklope i to ti je to.
2014-04-11
Ova Conchita Wurst nam valjda dođe kao neka nedepilirana Beyoncemelkior wrote:melkior wrote:Što je to što predstavlja europski identitet? Europski identitet ne postoji, gdje god da zagrebeš, najveća i najbolja djela europske kulture, umjetnosti i znanosti stvorili su ne Europljani već Nijemci, Francuzi, Austrijanci, Španjolci, itd. Što je to europski identitet mi tek moramo naučiti od Amerikanaca, možda su upravo Amerikanci bolje shvatili i razumjeli što to predstavlja europsku bit nego Europljani sami. Amerikanci su zapravo pravi, autentični paneuropljani. Paneuropa se živi u Americi, ne u samoj Europi. Stoga je i taj projekt bijele europske desnice nešto što dugoročno ne može držati vodu, prije ili kasnije završit će u nekom obliku srednjovjekovne rascjepkanosti u kojoj možda nacionalnost nije bila bitna, ali je bila bitna regionalna i staleška (u ovom slučaju klasna i socijalna) pripadnost. Je li ovo britanski, francuski ili europski identitet? Ne, nego pravi paneuropski, tj. američki:RayMabus wrote:Kako god .....u Austriji nam ne treba austrijski tj germanski nacionalizam. Il evropski ili ništa. Ovaj FPO je austrijski nacionalizam a onda bolje da su opoziciji i da nikad ne dobiju vlast osim ako ne evoluiraju u nadnacionalni tj srednjoeuropski barem il tako šta.
Amerika živi Europu i kroz Europu živi sebe:
Što Europa živi? Valjda Ameriku
2015-08-09
NIšta nije vječno pa tako ni ljudska rasa nece vječno trajati tako da se ja ne opterecujem s time da nešto treba bit vjecno nego ono .....prakticar sam a u trenutnoj situaciji svi koji nisu sa kontineta su ULJEZI.
Nema u mene filozofije , .....ja sam cista jednostavnost.
2014-04-11
Jednostavnost je savršenstvo Pa dok traje - trajeRayMabus wrote:NIšta nije vječno pa tako ni ljudska rasa nece vječno trajati tako da se ja ne opterecujem s time da nešto treba bit vjecno nego ono .....prakticar sam a u trenutnoj situaciji svi koji nisu sa kontineta su ULJEZI.
2015-08-09
Da su Afrika i Azije regulirale svoj natalitet mi sad nebi morali pricat o ovome.
Na razvijenim duhovnim planetama to je ono održiv eko sistem a ne ovako.
Znam ja šta pricam.
VADIMO COLTOVE 45.
Na razvijenim duhovnim planetama to je ono održiv eko sistem a ne ovako.
Znam ja šta pricam.
VADIMO COLTOVE 45.
2014-04-11
Izvadiš colt 45 i onda Erdogan kaže poslat ću vam tri miljona Arapa ....prvi koji pokuša samo ga skineš iz colta .....nece više nitko ....a znaš šta se onda dešava ?
Sami ce se regulirat po Aziji i Africi.
Duhovna lekcija broj 546 ......nauci se živit u skladu sa prirodom......tako da ovi zeleni i nisu možda tako loša opcija.
Sami ce se regulirat po Aziji i Africi.
Duhovna lekcija broj 546 ......nauci se živit u skladu sa prirodom......tako da ovi zeleni i nisu možda tako loša opcija.
2014-04-11
....i zvijezdani nadnevak broj 938RayMabus wrote:
Duhovna lekcija broj 546 ......
2014-04-11
Ostavite svaku nadu svi koji vjerujete u pobjedu Trumpa.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
izađite na balkone pozdravite trumpa sampionajastreb wrote:Ostavite svaku nadu svi koji vjerujete u pobjedu Trumpa.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
marcellus wrote:stigli glasovi iz američke ambasade
Najbolje da su dozvolili da se tamo ponovi neki Hasambegović, Tepeš i tako slična neonacistička bagra koja prekraja povijest.
2014-04-18
pa dozvolili su...50% je za ovog hofera...koji voli seselja i slobuVorpatril wrote:marcellus wrote:stigli glasovi iz američke ambasade
Najbolje da su dozvolili da se tamo ponovi neki Hasambegović, Tepeš i tako slična neonacistička bagra koja prekraja povijest.
2015-09-08
...isti kiki drugo pakovanje...jebeni nacisti i šovinisti kako god okreneš...zvali se četnici ili ustaše...baš nikakve jebene razlike nema među njima, a način razmišljanja im je identičan...retrogradan i razarajući za društvo u cijelini...vuksadinare wrote:pa dozvolili su...50% je za ovog hofera...koji voli seselja i slobuVorpatril wrote:marcellus wrote:stigli glasovi iz američke ambasade
2014-04-18
ne kuzis ti bas puno toga....desnice nisu sve iste imaju razlicite ciljeve...primjerice ta nazovi ka'k ti 'moderna desnica' kako neki tepaju..u biti je vise samodestruktivna...sad kao ujedinila ih je borba protiv muslimana ali u biti to im je tek jedna od stavki....tu tzv.modernu desnicu ne zanima uopce neka vjera,krscanstvo i slicno sto mantraju senilci epikur,jastreb i jos poneko...90% tih tzv.desnicara nove europe ni ne zna kako izgleda unutrasnjost crkve...njih zanima da ocuvaju svoj stil zivota...da im arapi i crnci ne jebu trebe pa ni njih same...ali ih rado vide kao smetlare...Vorpatril wrote:...isti kiki drugo pakovanje...jebeni nacisti i šovinisti kako god okreneš...zvali se četnici ili ustaše...baš nikakve jebene razlike nema među njima, a način razmišljanja im je identičan...retrogradan i razarajući za društvo u cijelini...vuksadinare wrote:pa dozvolili su...50% je za ovog hofera...koji voli seselja i slobuVorpatril wrote:marcellus wrote:stigli glasovi iz američke ambasade
2015-09-08
ma jasno, ti bi im preporucio da od evrope naprave kosovo i bh federaciju.
da mudzahedini nametnu svoj stil zivota, svoje zakone.
da zaposlene u drzavnim sluzbama budu zabradjene, da ti takve inspektorke
vrse pregled knjiga. samo imas jedan uslov. da uniste r.srspku a srbiju
nabiju na kolac. pa normalno da je stil zivota ustvari duh te sredine, atmosfera.
i nije bitno, koliko je puta bio u crkvi, bitno je sta nosi u srcu, koje vrednosti
prihvata, kom stilu zivota, duh sredine, zeli da ostane veran.
vucko, nema nista od ustaštva. ustaše nisu disenica, oni su zlocinci.
da mudzahedini nametnu svoj stil zivota, svoje zakone.
da zaposlene u drzavnim sluzbama budu zabradjene, da ti takve inspektorke
vrse pregled knjiga. samo imas jedan uslov. da uniste r.srspku a srbiju
nabiju na kolac. pa normalno da je stil zivota ustvari duh te sredine, atmosfera.
i nije bitno, koliko je puta bio u crkvi, bitno je sta nosi u srcu, koje vrednosti
prihvata, kom stilu zivota, duh sredine, zeli da ostane veran.
vucko, nema nista od ustaštva. ustaše nisu disenica, oni su zlocinci.
Guest- Guest
u tom je temelj neslaganja ustaša sa eu desnicom.Vorpatril wrote:marcellus wrote:stigli glasovi iz američke ambasade
eu desnica je okrenuta ocivanje evrope, kao celine,
sa vrednostima koje su evropu izgradile do nivoa
prevazilazenja unutrasnjih sukoba, izemdju drzava
i naroda. a ustaše pokusavaju da zadrze stare podele,
da se evopra opet pocepa po straim šavovima.
da se svaka drzava, narod, okrene starim neprijateljima
nemci rusima, uopste slovenima, a hrvati srbima.
francuzi i englezi vs nemaca i obrnuto.
to je pase, evropa to sebi ne sme i nece dozvoliti.
to je u osnovu razlog neprihvatanja aust. i nemacke
desnice medju ustašama. a hasan, vucko i sl. nemaju partnere.
imaju, medju balijama, balistima, turcima, i zapada, koji sve to
zeli na distanci.
Last edited by pizzon on 24/5/2016, 09:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
....ti mali....kurabe se uhvati
2015-09-08
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Similar topics
» PRVI SLUŽBENI REZULTATI Desničar Hofer izgubio na izborima u Austriji, odmah priznao poraz
» Da li je ipak moguć preokret?HNS-ovac:'Nije još ništa gotovo'
» Desničar Hofer: I Austrija bi mogla na referendum o izlasku iz EU
» Ekstremni desničar pobijedio na izborima u Brazilu
» Ekstremni desničar Jurič dobio nogu nakon što je pozvao gledatelje da pozdravljaju kao ustaše
» Da li je ipak moguć preokret?HNS-ovac:'Nije još ništa gotovo'
» Desničar Hofer: I Austrija bi mogla na referendum o izlasku iz EU
» Ekstremni desničar pobijedio na izborima u Brazilu
» Ekstremni desničar Jurič dobio nogu nakon što je pozvao gledatelje da pozdravljaju kao ustaše
Page 14 of 16