pravo na izbor/život
Page 21 of 34
Page 21 of 34 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27 ... 34
Re: pravo na izbor/život
...najbolji su mi bili oni u stara vremena kada su vezivali loptice..misleci da ce tako sprijeciti zacece..Noor wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
popiješ mušku pilulu i ok
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
"Zašto, zašto, zašto su većina onih koji su protiv pobačaja ljudi s kojima ne biste ni htjeli seks? Ovi konzervativcu su strašni, zar ne? Svi oni obožavaju nerođene. Učinit će sve za nerođene, no kad se rodiš, tko te jebe", rekao je George Carlin.
"Konzervativce boli briga za tebe dok ne dostigneš vojnu spremnost, tad misle da si dobar, upravo ono što žele. Oni žele žive bebe kako bih ih odgojili da postanu mrtvi vojnici".
"Oni nisu za život. Znate što su oni? Oni su protiv žena. Najjednostavnije - protiv žena, ne vole ih. Smatraju da je glavna uloga žena da funkcioniraju kao rasplodne kobile države".
"Ne vidite da posvajaju bolesnu djecu, zar ne? To je nešto što bi Krist napravio".
Dodao je i da je ključno pitanje je li fetus živo biće.
"Ako je fetus živo biće, kako to da ga se ne broji popisom stanovništva? Ako je fetus živo biće kako to da kada dođe do prirodnog pobačaja nema sahrane? Ako je fetus živo biće, zašto ljudi govore 'imamo dvoje djece i jedno na putu' umjesto da kažu da imaju troje? Ljudi kažu da život počinje začećem, ja kažem da je život počeo prije milijardu godina i da je to trajan proces koji se samo kotrlja dalje".
"Konzervativce boli briga za tebe dok ne dostigneš vojnu spremnost, tad misle da si dobar, upravo ono što žele. Oni žele žive bebe kako bih ih odgojili da postanu mrtvi vojnici".
"Oni nisu za život. Znate što su oni? Oni su protiv žena. Najjednostavnije - protiv žena, ne vole ih. Smatraju da je glavna uloga žena da funkcioniraju kao rasplodne kobile države".
"Ne vidite da posvajaju bolesnu djecu, zar ne? To je nešto što bi Krist napravio".
Dodao je i da je ključno pitanje je li fetus živo biće.
"Ako je fetus živo biće, kako to da ga se ne broji popisom stanovništva? Ako je fetus živo biće kako to da kada dođe do prirodnog pobačaja nema sahrane? Ako je fetus živo biće, zašto ljudi govore 'imamo dvoje djece i jedno na putu' umjesto da kažu da imaju troje? Ljudi kažu da život počinje začećem, ja kažem da je život počeo prije milijardu godina i da je to trajan proces koji se samo kotrlja dalje".
Guest- Guest
ne lupetaj.marcellus wrote:
ne, to je ljudsko biće od začeća do smrti. Ljudsko biće ne definira ni svijest ni mozak, nego - geni.
2014-12-30
Šta ćemo onda žene koje zatrude a nisu baš "pouzdane" staviti u lance 9 miseci u podrum neke crkve da nebi pronašne neki način pobacivanja.
kaja_333 wrote:da, sa 6 tjedana, sa tjedan dana naravno nije.marcellus wrote:dawson wrote:marcellus wrote:
ta "nakupina stanica" ima, naravno, i mozak i srce
Nema.
da? Mom djetetu je srce kucalo kad smo ga prvi put vidjeli na ultrazvuku s nekih 6 tjedana.
da, sa tjedan dana ne znaš da si trudna da ga jebeš, inače dijete je i s tjedan dana - iako nema razvijene organe - ljudsko biće, jedinstveno je, neponovljivo, ako je budući einstein to je već tada zapisano u genima, mozak kao takav nije tu ali sve informacije o njemu jesu.
vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
A kaj je najbolje u dane ovulacije nema nikakve zaštite, jer niti jedna nije učinkovita kontracepcija. Roditeljstvo se planira, a najgore kaj se može radit ženama je prisiljavati ih da rode moralizirajući im o pravu na život, a ne nudeći ništa osim ispraznim floskula i to u zemlji di su političari sve razjebali pa sada koriste kler i debelu babetinu koju nitko više ne bi ni pogledao a di joj klinca išel pravit.
Guest- Guest
pa evo doktori kažu sa negdje tri mjeseca..marcellus wrote:kaja_333 wrote:od začeća nije ljudsko biće, od začeća je genetski materijal iz kojega će nastati možda ljudsko biće. podjeljena stanica još nije ljudski biće.marcellus wrote:kaja_333 wrote:to sam htjela reći, možda jednog dana postane a možda i ne. inače bi se svi embriji dobiveni postupkom umjetne oplodnje razvili i tako do rođenja.dawson wrote:marcellus wrote:ljudska jajna stanica je ljudsko biće od trenutka začeća na dalje
Nije. Možda jednog dana postane. A možda i ne.
međutim pola ih otpada do 5, 6 dana iako su spojene stanice.
ne, to je ljudsko biće od začeća do smrti. Ljudsko biće ne definira ni svijest ni mozak, nego - geni.
a kad točno postaje ljudsko biće? To dijete je posve određeno u trenutku začeća: određena je njegova inteligencija, izgled, osobnost. To se više nikad neće promijeniti, to je sve već u momentu začeća zapečaćeno.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
..daklke zacetak zivota..tu ej pocetak tu je kraj..vrlo jednostavno...meni zao i mrava zgazitkaja_333 wrote:naravno da nije mrtvo. bez dvojbe.vuksadinare wrote:ipak kad se zacne..nesto se mice..ne stoji nije mrtvo..kaja_333 wrote:od začeća nije ljudsko biće, od začeća je genetski materijal iz kojega će nastati možda ljudsko biće. podjeljena stanica još nije ljudski biće.marcellus wrote:kaja_333 wrote:to sam htjela reći, možda jednog dana postane a možda i ne. inače bi se svi embriji dobiveni postupkom umjetne oplodnje razvili i tako do rođenja.dawson wrote:marcellus wrote:ljudska jajna stanica je ljudsko biće od trenutka začeća na dalje
2015-09-08
veber wrote:ne lupetaj.marcellus wrote:
naravno da geni definiraju ljudsko biće, i ništa drugo. Genetski, moš bit ameba, majmun, hijena, čovjek. Geni zametka od dva dana su isti geni koje će taj čovjek imati kad mu bude 70, i sve o njemu je zapisano u tim genima.
Ljudsko biće ne definira nikakva svijest ni mozak, to su gluposti.
marcellus wrote:ljudsko biće, jedinstveno je, neponovljivo, ako je budući einstein to je već tada zapisano u genima, mozak kao takav nije tu ali sve informacije o njemu jesu.
Ni ovo baš nije istina.
...ja sam cuo da je u mladosti bila komad.....Eva wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
A kaj je najbolje u dane ovulacije nema nikakve zaštite, jer niti jedna nije učinkovita kontracepcija. Roditeljstvo se planira, a najgore kaj se može radit ženama je prisiljavati ih da rode moralizirajući im o pravu na život, a ne nudeći ništa osim ispraznim floskula i to u zemlji di su političari sve razjebali pa sada koriste kler i debelu babetinu koju nitko više ne bi ni pogledao a di joj klinca išel pravit.
2015-09-08
kaja_333 wrote:pa evo doktori kažu sa negdje tri mjeseca..marcellus wrote:kaja_333 wrote:od začeća nije ljudsko biće, od začeća je genetski materijal iz kojega će nastati možda ljudsko biće. podjeljena stanica još nije ljudski biće.marcellus wrote:kaja_333 wrote:to sam htjela reći, možda jednog dana postane a možda i ne. inače bi se svi embriji dobiveni postupkom umjetne oplodnje razvili i tako do rođenja.dawson wrote:marcellus wrote:ljudska jajna stanica je ljudsko biće od trenutka začeća na dalje
a kad točno postaje ljudsko biće? To dijete je posve određeno u trenutku začeća: određena je njegova inteligencija, izgled, osobnost. To se više nikad neće promijeniti, to je sve već u momentu začeća zapečaćeno.
ne, to doktori ne kažu. To kaže američki vrhovni sud, koji je sam u presudi naveo da je to posve arbitrarno. Doktori kažu da život počinje začećem, odnosno to je jednostavna i nepobitna znanstvena činjenica. A američki ustav kaže da počinje rođenjem, pa su tu našli neku srednju varijantu, vuk sit i koza cijela.
Tko može naći će načina, netreba nam abortus milicija druže, treba postaviti društveno prihvatljivo ponašanje i a time ga i zakonski odreditidawson wrote:Šta ćemo onda žene koje zatrude a nisu baš "pouzdane" staviti u lance 9 miseci u podrum neke crkve da nebi pronašne neki način pobacivanja.
2014-04-15
vuksadinare wrote:...ja sam cuo da je u mladosti bila komad.....Eva wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
yoda još uvijek traži slike
Guest- Guest
Nije bas tako s obzirom da 2/3 trudnoća zavrsi spontanim pobačajem, što znači da se priroda dama pobrine ako s fetusom nesto nije u redu.marcellus wrote:kaja_333 wrote:da, sa 6 tjedana, sa tjedan dana naravno nije.marcellus wrote:dawson wrote:marcellus wrote:
ta "nakupina stanica" ima, naravno, i mozak i srce
Nema.
da? Mom djetetu je srce kucalo kad smo ga prvi put vidjeli na ultrazvuku s nekih 6 tjedana.
da, sa tjedan dana ne znaš da si trudna da ga jebeš, inače dijete je i s tjedan dana - iako nema razvijene organe - ljudsko biće, jedinstveno je, neponovljivo, ako je budući einstein to je već tada zapisano u genima, mozak kao takav nije tu ali sve informacije o njemu jesu.
Trinity-
2014-04-17
....zgubil je pametNoor wrote:vuksadinare wrote:...ja sam cuo da je u mladosti bila komad.....Eva wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
2015-09-08
vuksadinare wrote:....zgubil je pametNoor wrote:vuksadinare wrote:...ja sam cuo da je u mladosti bila komad.....Eva wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
kaj bi tek bilo da mu ja svoju pošaljem
Guest- Guest
marcellus wrote:Eva wrote:Ak je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.
spermići nisu živa bića, nego stanice u ljudskom tijelu. Fetusi su zasebna živa bića i nisu dio majčinog tijela. Imaju svoje organe, svoj DNA, i nisu vlasništvo majke.
dobro ti si škole završio u komunističkoj jugoslaviji, pa ti nije za zamjeriti ovolika količina neznanja i prosipanja gluposti
a siguran sam da postoji niz tema na kojima tvrdiš da djeca jestu vlasništvo majke te da ih stoga država nema pravo indoktrinirati
a) spermići su živi, nisu mrtva tvar
b) fetusi nisu osobe, moždane funkcije vezane uz stvaranje osobnosti nisu razvijene sve do 27. tjedna razvoja
c) kada bi feus postao dio majčinog tijela to bi onda bio tumor
d) organi se razvijaju tek kasnije, u prva dva mjeseca kad se izvodi pobačaj fetus nema organe
f) DNK majke i djeteta je gotovo identičan, nema nikakvih velikih mutacija koje bi DNK fetusa činile značajno različitim od DNK roditelja, DNK roditelja koji nisu krvno srodni je također jednak, ljudi se ne razlikuju međusobno u DNK, kada bi postojala velika razlika u DNK to bi značilo da fetus pripada drugoj životinjskoj vrsti, ljudi i banane imaju 50% jednak DNK, dok ljudi i čimpanze imaju 99% istovjetan DNK, većina genetskog koda među životinjama, pa i biljkama je ista, jer se tu radi o instrukcijama za rad stanice, npr. sintezu proteina, koje su iste za sva živa bića, ako fetus ima svoj različit DNK od majčinog, onda fetus nije čovjek, nego neka nova životinjska vrsta
d) trebaš se odlučiti da li su fetusi vlasništvo roditelja, ili su oni pak vlasništvo zajednice, pa će društvo i država odlučivati što s njima, ne možeš tvrditi i jedno i drugo ovisno o čemu se raspravlja
Guest- Guest
Ma salimo se malo... Abortus je ok, samo rokaj! Ko prezivi - pricace...
vuksadinare wrote:....morbidnih li rasprava....
Ono šta slijedi razvojem tehnologije u slijedećim godinama će ti slediti krv u žilama onda.
Posalji meni, a ja cu jos da mu nakitim! :)Noor wrote:vuksadinare wrote:....zgubil je pametNoor wrote:vuksadinare wrote:...ja sam cuo da je u mladosti bila komad.....Eva wrote:vuksadinare wrote:......jednostavna je formula ako ne zelite nezeljene komplikacije..zastita a ako ne....nema cvrstog drzanja za guzu...ili 'jos jos'..kad dođe vrijeme...pune milosti vadi ga van
kaj bi tek bilo da mu ja svoju pošaljem
Similar topics
» Kujundžić je za pravo za život. Sve dok se ne rodite
» Ljudi imaju pravo na život
» MIŠETIĆ: Hrvatska i Srbija vjerojatno će imati pravo raskinuti Daytonski sporazum i Ustav nakon izbor
» Vuk Drašković: Imamo pravo da ne priznamo Kosovo, ali nemamo pravo da hipnotišemo narod da nezavisnosti nema
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Ljudi imaju pravo na život
» MIŠETIĆ: Hrvatska i Srbija vjerojatno će imati pravo raskinuti Daytonski sporazum i Ustav nakon izbor
» Vuk Drašković: Imamo pravo da ne priznamo Kosovo, ali nemamo pravo da hipnotišemo narod da nezavisnosti nema
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
Page 21 of 34