Užas u Kaliforniji: Medeline Allbright - ratni zločinac
Page 1 of 1
Užas u Kaliforniji: Medeline Allbright - ratni zločinac
[size=36]Studenti i profesori: Madlen Olbrajt je ratni zločinac[/size]
Studenti i nastavno osoblje koledža u Kaliforniji protestovali su zbog toga što je Madlen Olbrajt držala govor na ceremoniji dodele diploma.Oni su "revoltirani" time što, kako su objasnili, "ratni zločinac" govori na ceremoniji, koja je održana u subotu, javlja RT, a prenosi RTS.
U znak protesta, deo nastavnog osoblja američkog Skrips koledža u Klermonu u Kaliforniji odbio je da sedi na istoj bini sa Madlen Olbrajt.
Profesori su objavili pismo u kome naglašavaju da je Madlen Olbrajt kao državni sekretar i ambasador u UN oblikovala američku intervencionističku politiku u brojnim sukobima i "podržala politike koje su vodile stradanju miliona ljudi".
Pismo je potpisalo 28 članova nastavnog osoblja, a objavljeno je u studentskim novinama.
Skrips je ženski koledž sa skoro 2.000 studenata, a izjava Olbrajtove da "postoji mesto u paklu" za žene koje ne glasaju za Hilari Klinton, nije naišla na odobravanje studenata i profesora.
"Kao ženski koledž liveralnih umetnosti, trebalo bi da promovišemo napredak žena i transrodnih osoba, a ne da samo imitiramo i slavimo pojedince koji su deo državne sile SAD i koriste njeno nasilje", navodi se u pismu.
Članovi nastavnog osoblja su najviše uvređeni zbog "čuvenog" komentara Olbrajtove iz 1996. godine da je smrt više od pola miliona iračke dece, kao posledica sankcija, "bila vredna".
Nastavnici su ukazali da je "više Iračana umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolisale, nego zbog američke invazije 2003. godine i okupacije koja je usledila".
Takođe, Olbrajtovoj zameraju i sprečavanje odlučnije akcije UN-a kojom bi se sprečio genocid u Ruandi 1994. godine, kao i odluku o bombardovanju SR Jugoslavije.
Reagujući na protest, Madlen Olbrajt je rekla za Los Anđeles tajms da su studenti "dužni da saslušaju ljude sa kojima se ne slažu" pre nego što upotrebe feminističke argumente.
"U svetu postoji mnogo mesta za muškarce mediokritete, ali nema prostora za žene mediokritete", rekla je Olbrajtova.
Studenti u SAD i ranije su negodovali zbog predavanja Olbrajtove. U Sirakuzi su studenti protestovali kada je Olbrajtova držala predavanje iz etike, ocenjujući to kao "apsolutnu uvredu značenju 'etike'".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=05&dd=15&nav_category=78&nav_id=1131608
-----------------------------
Glupi studenti i profesori - npr. bombardiranje SR Jugoslavije nije bio ratni zločin nego neophodna pomoć jadnim Šiptarima da dobiju svoju državu.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas u Kaliforniji: Medeline Allbright - ratni zločinac
Sada politiku vode oni koji su indoktrinirani 60ih - 70ih... zamisli kako će politička scena izgledati za 20ak godina kad dođe do smjene generacija pa nastupe ovi koji su indoktrinirani današnjim ideologijama.
Guest- Guest
Je, samo što politiku ne vode indoktori.
crvenkasti-
2014-04-17
strashno,umjesto da joj daju nobelovu nagradu za mir oni tako...grozno
2014-04-14
Vode, itekako, i to oni najveći debili. Lijepo je vjerovati kako postoji neki tajni plan, neka zavjera sposobnih ljudi iza kulisa, no iza kulisa nema nikoga.crvenkasti wrote:Je, samo što politiku ne vode indoktori.
Guest- Guest
iza kulisa imas samo "kulis"
2014-04-14
studentice je optuzile da je white feminist
all girls collge na aparatima
all girls collge na aparatima
2014-04-19
Znao sam tko je ovo napisao bez pogleda na avatar:)deda getting old wrote:Sada politiku vode oni koji su indoktrinirani 60ih - 70ih... zamisli kako će politička scena izgledati za 20ak godina kad dođe do smjene generacija pa nastupe ovi koji su indoktrinirani današnjim ideologijama.
dijagram-
2015-08-09
Ovo je jos bolje:)deda getting old wrote:Vode, itekako, i to oni najveći debili. Lijepo je vjerovati kako postoji neki tajni plan, neka zavjera sposobnih ljudi iza kulisa, no iza kulisa nema nikoga.crvenkasti wrote:Je, samo što politiku ne vode indoktori.
Bravo deda,zgodan osvrt, u tvom stilu.
dijagram-
2015-08-09
Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Samo usput-iritantan mi je taj pokušaj pravljenja vlastite slagalice, bez kritičnog osvrta na vlatite postupke.
Ero wrote:Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Samo usput-iritantan mi je taj pokušaj pravljenja vlastite slagalice, bez kritičnog osvrta na vlatite postupke.
Imaš link, gerijatrijo.
Kad mlad čovjek misli o starosti, nada se da će tada imati ono što mu mladosti nedostaje: znanje, mudrost, samokontrolu, mirnoću.
A ono kurac, zar ne?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Ero wrote:Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Imaš link, gerijatrijo.
Kad mlad čovjek misli o starosti, nada se da će tada imati ono što mu mladosti nedostaje: znanje, mudrost, samokontrolu, mirnoću.
A ono kurac, zar ne?
Guest- Guest
Link na b92?crvenkasti wrote:Ero wrote:Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Imaš link, gerijatrijo.
A ono kurac, zar ne?
Mene zanima original i ne "srpski prijevod". Gerijatrijo.
Čuj, kad nam je trebala, bila nam je dobra. Mislim, Amerika. A ni Madlena se nije baš posve negativnom pokazala.
Ero wrote:Link na b92?crvenkasti wrote:Ero wrote:Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Imaš link, gerijatrijo.
A ono kurac, zar ne?
Mene zanima original i ne "srpski prijevod". Gerijatrijo.
Zar ne znaš sam naći, neznalico? Utipkaš "Madeleine Albright war criminal".
http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-daum-madeleine-albright-scripps-20160512-column.html
https://www.rt.com/usa/343061-albright-war-criminal-protest/
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti bili je opalio da ti neko da 1000 EU
2014-04-14
Ne znam bih li radije nju za 1000 eura, ili Hasu dvaput.
Dvaput je dvaput...
Dvaput je dvaput...
crvenkasti-
2014-04-17
velis nije moj kurac ratni zlocinac
2014-04-14
bogomdani wrote:crvenkasti wrote:Ero wrote:Bez originalnog članka je kao da nisi ništa napisao..crvenkasti wrote:Glupi studenti i profesori -
Imaš link, gerijatrijo.
A ono kurac, zar ne?
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Regoč wrote:Čuj, kad nam je trebala, bila nam je dobra. Mislim, Amerika. A ni Madlena se nije baš posve negativnom pokazala.
A čuj, od stare se slave ne živi. Netko ti može biti dobar godinu dana....ili 40 god. pa se razvedeš.
Ili imaš vjernoga pasa deset godina a onda jednoga dana pobjesni i ugrize te................................
zategneš m lanac na jako kratko i iz krateža u čelo.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics
» Pupovac:Ako je Stanimirovic ratni zlocinac onda sam to i ja.Neka me DORH cuje - ja sam ratni zlocinac
» Scholz je ratni zločinac
» Dragan Mektic ratni zlocinac ?!
» BRICS: BiBi je ratni zločinac
» Ratni zločinac Branko Ćopić
» Scholz je ratni zločinac
» Dragan Mektic ratni zlocinac ?!
» BRICS: BiBi je ratni zločinac
» Ratni zločinac Branko Ćopić
Page 1 of 1