ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 3 Empty Re: isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Post by Sora 12/9/2014, 07:22

I pitam se pitam na čijoj grbači vi živite 
Tko plaća vaša vrleumovanja i prazne rijeci
 I koja to siromašna država bude bogatija tim vašim lupetanjima ? affraid

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 3 Empty Re: isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Post by Trinity 12/9/2014, 08:05

Sora wrote:I pitam se pitam na čijoj grbači vi živite 
Da si to napisala u prvom licu jednine...ajd...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sora 12/9/2014, 08:42

aj molim te ti 3niti ne seri, ne znas o meni niti trebaš znati ništa osim što pišem ako i to je imalo relevantno za procjenu nečije pameti i  rada
ali brate mili ovo beskonačno natezanje vjerske dogmatike i presipanje iz šupljeg u prazno, i tumačenje smislova, jebote , nadmašili su marksiste milijun posto ..
s tom razlikom da ama nikakvog pokrića nemajuu tim vjerskim knjigama
TO SU IDEOLOGIJE alooooo..
marksizam se temeljio na znanosti

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Trinity 12/9/2014, 09:29

Sora wrote:aj molim TE TI 3niti NE seri, NE znas o Meni NiTi trebaš znati nista Osima STO pišem AKO JE I da imalo relevantno ZA procjenu nečije pameti i Rada

Pa baš si ti tako sve procijenila, još  bi bilo u redu da si u taj zaključak ubrojala i sebe.
Sora wrote:Ali BRATE Mili in ovo beskonačno natezanje vjerske dogmatike i presipanje Iz šupljeg u prazno, ja tumačenje smislova, jebote, nadmašili Su marksiste milijun Posto ..
e tam razlikom da ama nikakvog pokrića nemajuu tim vjerskim knjigama

Pa da će netko uvjeriti drugoga u svoje uvjerenje, teško ... i u to čiji je bog praviji, jači ... isto ...
Al ' fino i civilizirano malo razmijeniti mišljenja , obogaćuje ... :^0

Sora wrote:TO SU IDEOLOGIJE alooooo ..
marksizam se temeljio na znanosti
Baš ... ideologija par excellence...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 12/9/2014, 10:54

Sora wrote:I pitam se pitam na čijoj grbači vi živite 
To mi isto pitamo tebe.
Ta i ti si tu koliko i mi!
Napisati par rečenica,,zar ti za to treba cjeli dan?
Evo,,ja sam se cjelo ljeto javljao a radim u turizmu,imam svoju firmu,,,nije takva navala(a bilo je i toga) da nemogu odvojiti 15 min za napisati nešto!
Ti furaš svoj film,mi svoj,,mi propagiramo ono što vjerujemo(ne samo mi nego i mnogi Nobelovci,znanstvenici svjetskog glasa) ti Lenjinovsko-Staljinističke-Titovske,Marksove teze) i to je to!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 12/9/2014, 10:55

Mad_Vlad wrote:

וַיֵּרָא אֵלָיו יְהוָה בְּאֵלֹנֵימַמְרֵא

וְהוּא יֹשֵׁב פֶּתַח־הָאֹהֶל כְּחֹם

הַיּוֹם

waYërä ëläyw y'hwäh B'ëlonëy mam'rë w'hû yoshëv Petach-häohel K'chom haYôm

Vajera ela JHVH b'elone Mamre v'hu jošev petah haohel k'hom hajom.
Doslovno bi išlo ovako: I pojavio se njemu JHVH u hrastovima Mamre-ovim i on je sjeo na ulazu šatora po vrućini dana.
Vajera-----------to su dvije riječi. Va znači i, jera-pojavio se, prikazao se. U kom smislu se pojavio, prikazao? Može biti dostupno vidu ili spoznaji. Bog je oku nevidljiv ali nije spoznaji. Znači, Abraham je spoznao Božju pojavu.
U hrastovima Mamre-ovim---------------elone se prijevodi i kao livada ( s nešto drveća) i kao drveća terebinta. Terebint je drvo ili grm koji raste u Izraelu . Latinski naziv je pistacia paleastina.
Mamre je bio Amonac koji je služio kod Abrahama kao vojskovođa.
v'ju jošev--------------v' je isto i, jošev je sjeo. dakle, JHVH se pojavio taman kad je ovaj sjeo.
Petah haohel- ulaz šatora. Ohel znači šator.
K'hom hajom---------------vrućina dana, dnevna žega. Jom znači dan.

Bog se nije pojavio u vidljivom obliku nego spoznajnom ( Abraham je naslutio njegovu prisutnost).

odlično obrazloženo Vlad! :tu  No za shvatiti treba više od razumjevanja pročitanog, a izgleda da bacaš bisere pred svinje...

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 3 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 12/9/2014, 10:58

Slap wrote:
Sefirot wrote:
Što hoću reći... pozivajući se također na nekoliko izjava da Boga nikad nitko nije vidio (iako i to je kontradiktorno jer se pak na nekim mjestima navodi da je bio viđen). Zapravo se ne radi o viđenju Boga nego o proviđenju (ne priviđenju) Božanske manifestacije što ne znači da je to Bog sam po sebi.

Promašio si cijeli fudbal ali tu su stručni kršćani da ti ubjasne:

Nema proturječnosti jer postoji nemanifestirani i manifstirani Bog. Manifestirani je tu da se vidi dušama čista srca.. Ali kako je moguće vidjeti manifestiranog Boga? Pa pomoću nemanifestiranog Boga Duha Svetog...onog kojeg ne možemo vidjeti ali Njime gledamo i vidimo. Kao što pomoću svjetla tek možemo vidjeti  svjetlo i matrijalizirane svjetlosne predmete.

Meni o manifestacijama i nemanifestacijama nemoj govoriti. Tu imam podosta osobnog iskustva, kao i u osjetu Božanske sile u manifestaciji. Problem je što ti i slični previše ukalupljujete i ograničavate se, no to je vaš, a ne moj problem.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 12/9/2014, 10:59

Patriot_1 wrote:
e-one wrote:
Sefirot wrote:  
e-one wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:loool patriote. Da Abraham priča sa samim Bogom... lolčina.
I ti to nazivaš dokazom? aaaaaahahahahahahahahahaha
i onda govoriš o brainwashingu aaaaahahahahahahahahaha
Zašto nebi mogao pričati?
Tako piše u Tori!

daj mi citat iz Tore. Ali patriote, iz Tore, ne iz kršćanskog prijevoda tj. kršćanske Biblije...

הַיּוֹם

Bravoooo. Tražio sam original, a ne ono što mi je Patriot dao.

eto, dobio si. ajd sad daj prijevod s kojim se slažeš i objasni po čemu si prijevod kojeg je pat donio nazvao (C/P) sefirot:" bezvrijednim kršćanskim prijevodom" ?

Sefirot wrote:... jer su em krivo prevodili ...

prije kršćana prevodili su i sami židovi (LXX).
Njega , kad ga se uhvati na krivoj nozi,,,ne "dotikavle" to.On samo ode u drugom pravcu,,kao mlad vlad ..veze nemaju o Hebrejskom ali znaju da su kršćani krivo prevodili iako ga ti isti poznaju u dušu!

kršćani poznaju judaizam??? aaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha lol! :^0 :^0 :^0 :^0 :^0
villagewrong

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Slap 12/9/2014, 17:38

Isus jeste Bog jer je duh u Duhu Svetome, jer ima udjela i svoje bitisanje  u  Duhu Svetome...no Isus nije došao da djeluje kao Bog nego kao primjeran etičan čovjek zato su neke njegov izjave gdje sebe ograničava u ljudskosti  "problematične"...

http://ex-iskon.forumcroatian.com/t841-jednotadvojstvotrojstvo-i-sedmerstvo-duhovne-dimenzije-boga
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 12/9/2014, 19:20

e-one wrote:
Mad_Vlad wrote:

הַיּוֹם

Doslovno bi išlo ovako: I pojavio se njemu JHVH u hrastovima Mamre-ovim i on je sjeo na ulazu šatora po vrućini dana.
Vajera-----------to su dvije riječi. Va znači i, jera-pojavio se, prikazao se. U kom smislu se pojavio, prikazao? Može biti dostupno vidu ili spoznaji. Bog je oku nevidljiv ali nije spoznaji. Znači, Abraham je spoznao Božju pojavu.
U hrastovima Mamre-ovim---------------elone se prijevodi i kao livada ( s nešto drveća) i kao drveća terebinta. Terebint je drvo ili grm koji raste u Izraelu . Latinski naziv je pistacia paleastina.
v'ju jošev--------------v' je isto i, jošev je sjeo. dakle, JHVH se pojavio taman kad je ovaj sjeo.

Bog se nije pojavio u vidljivom obliku nego spoznajnom ( Abraham je naslutio njegovu prisutnost).

prvo prevedeš da se Bog pojavio/prikazao Abrahamu, a onda kao zaključak izvedeš da se Bog nije pojavio u vidljivom obliku?!? kome i zašto se Abraham poklonio/prostrao?   što znači waYish'Tachû (gen 18:2)

poklonio se pred tamo nekim čovjekom: je li Abraham bio idolopoklonik?
Preveo sam u skadu s Torom da je živoga Boga nemoguće vidjeti prostim okom. 
Poklonio se pred Božjom prisutnošću jer odmah nakon toga pojavila su se tri čovjeka za koje je shvatio da su Božji poslanici. Jedino se anđeli pojavljuju u ljudskom obliku, Bog nikada.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 12/9/2014, 19:28

Sora wrote:
Mad_Vlad wrote:
Sora wrote:
Mad_Vlad wrote:Svašta. :K
Čovjek je stvorio i boga i Isusa insve svece 
Stari Grci su imali olimp , stari Slaveni Peruna, praljudi su bili animisti 

Zasto katolici misle da svijet počinje od njih? 
Da su oni stvorili povijest i da se sve oko njih okreće? 

Zato sto su opsesivno kompulzivni zombiji kojima je religija oštetila mozak .
 Pa ne uvidaju koliko su kontradiktorni i  besmisleni u svojem bivstvu :?

To pitaj katolike.
Ljudi nisu svemogući baš zato jer su ograničeni vremenom i prostorom., dakle i tjelesnim i duhovnim mogućnostima.

Pitala sam ... Ne primjećujem ikakav odgovor 

Osim tvoj da ljudi nisu svemogući ...

Stvarno...bounce

Ali , ovisi koje imaš polazne točke. 
 U masti i izmišljanju jesu 
Npr. U religiji.... Ona im omogućuje osjećaj vječnosti i neograničenog prostora.

Ludo,ha ? 

A eto vas.koliko,u to vjerujujete:kidd:
Pa ne znam zašto ti ne odgovaraju.
A ti , ak misliš da imaš neograničene mogućnosti, vjerovatno ćeš živjeti vjećno u ovom ljudskom obliku.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Patriot_1 12/9/2014, 20:20

Mad_Vlad wrote:
e-one wrote:
Mad_Vlad wrote:

הַיּוֹם

prvo prevedeš da se Bog pojavio/prikazao Abrahamu, a onda kao zaključak izvedeš da se Bog nije pojavio u vidljivom obliku?!? kome i zašto se Abraham poklonio/prostrao?   što znači waYish'Tachû (gen 18:2)

Poklonio se pred Božjom prisutnošću jer odmah nakon toga pojavila su se tri čovjeka za koje je shvatio da su Božji poslanici. Jedino se anđeli pojavljuju u ljudskom obliku, Bog nikada.
16) Ljudi ustanu i krenu put Sodome. Abraham pođe s njima da ih isprati. (17) Jahve pomisli: "Zar da sakrivam od Abrahama što ću učiniti (18) kad će od Abrahama nastati velik i brojan narod te će se svi narodi zemlje njim blagoslivljati? (19) Njega sam izlučio zato da pouči svoju djecu i svoju buduću obitelj kako će hoditi putem Jahvinim, radeći što je dobro i pravedno, tako da Jahve mogne ostvariti što je Abrahamu obećao." (20) Onda Jahve nastavi: "Velika je vika na Sodomu i Gomoru da je njihov grijeh pretežak. (21) Idem dolje da vidim rade li zaista kako veli tužba što je do mene stigla. Želim razvidjeti." (22) Odande ljudi krenu prema Sodomi, dok je Abraham još stajao pred Jahvom. (23) Nato se Abraham primače bliže i reče: "Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim? (24) Možda ima pedeset nevinih u gradu. Zar ćeš uništiti mjesto radije nego ga poštedjeti zbog pedeset nevinih koji budu ondje? (25) Daleko to bilo od tebe da ubijaš nevinoga kao i krivoga, tako da i nevini i krivi prođu jednako! Daleko bilo od tebe! Zar da ni Sudac svega svijeta ne radi pravo?" (26) "Ako nađem u gradu Sodomi pedeset nevinih", odvrati Jahve, "zbog njih ću poštedjeti cijelo mjesto." (27) "Ja se, evo, usuđujem govoriti Gospodinu", opet progovori Abraham. - "Ja, prah i pepeo! (28) Da slučajno bude nevinih pet manje od pedeset, bi li uništio sav grad zbog tih pet?" "Neću ga uništiti ako ih ondje nađem četrdeset i pet", odgovori. (29) "Ako ih se ondje možda nađe samo četrdeset?" - opet će Abraham. "Neću to učiniti zbog četrdesetorice", odgovori. (30) "Neka se Gospodin ne ljuti ako nastavim. Ako ih se ondje nađe možda samo trideset?" - opet će on. "Neću to učiniti", odgovori, "ako ih ondje nađem samo trideset." (31) "Evo se opet usuđujem govoriti Gospodinu", nastavi dalje. "Ako ih se slučajno ondje nađe samo dvadeset?" "Neću ga uništiti", odgovori, "zbog dvadesetorice." (32) "Neka se Gospodin ne ljuti", on će opet, "ako rečem još samo jednom: Ako ih je slučajno ondje samo deset?" "Neću ga uništiti zbog njih deset", odgovori. (33) Kad je Jahve završio razgovor s Abrahamom, ode, a Abraham se vrati u svoje mjesto.
>>Dakle,Abraham vidi tri anđela u ljudskom obličju dođoše a razgovara sa Bogom osobno!
Jeli se Bog pretvorio u čovjeka već tad?Ili u Anđela?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 12/9/2014, 21:48

Patriot_1 wrote:
Mad_Vlad wrote:
e-one wrote:
Mad_Vlad wrote:

הַיּוֹם

16) Ljudi ustanu i krenu put Sodome. Abraham pođe s njima da ih isprati. (17) Jahve pomisli: "Zar da sakrivam od Abrahama što ću učiniti (18) kad će od Abrahama nastati velik i brojan narod te će se svi narodi zemlje njim blagoslivljati? (19) Njega sam izlučio zato da pouči svoju djecu i svoju buduću obitelj kako će hoditi putem Jahvinim, radeći što je dobro i pravedno, tako da Jahve mogne ostvariti što je Abrahamu obećao." (20) Onda Jahve nastavi: "Velika je vika na Sodomu i Gomoru da je njihov grijeh pretežak. (21) Idem dolje da vidim rade li zaista kako veli tužba što je do mene stigla. Želim razvidjeti." (22) Odande ljudi krenu prema Sodomi, dok je Abraham još stajao pred Jahvom. (23) Nato se Abraham primače bliže i reče: "Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim? (24) Možda ima pedeset nevinih u gradu. Zar ćeš uništiti mjesto radije nego ga poštedjeti zbog pedeset nevinih koji budu ondje? (25) Daleko to bilo od tebe da ubijaš nevinoga kao i krivoga, tako da i nevini i krivi prođu jednako! Daleko bilo od tebe! Zar da ni Sudac svega svijeta ne radi pravo?" (26) "Ako nađem u gradu Sodomi pedeset nevinih", odvrati Jahve, "zbog njih ću poštedjeti cijelo mjesto." (27) "Ja se, evo, usuđujem govoriti Gospodinu", opet progovori Abraham. - "Ja, prah i pepeo! (28) Da slučajno bude nevinih pet manje od pedeset, bi li uništio sav grad zbog tih pet?" "Neću ga uništiti ako ih ondje nađem četrdeset i pet", odgovori. (29) "Ako ih se ondje možda nađe samo četrdeset?" - opet će Abraham. "Neću to učiniti zbog četrdesetorice", odgovori. (30) "Neka se Gospodin ne ljuti ako nastavim. Ako ih se ondje nađe možda samo trideset?" - opet će on. "Neću to učiniti", odgovori, "ako ih ondje nađem samo trideset." (31) "Evo se opet usuđujem govoriti Gospodinu", nastavi dalje. "Ako ih se slučajno ondje nađe samo dvadeset?" "Neću ga uništiti", odgovori, "zbog dvadesetorice." (32) "Neka se Gospodin ne ljuti", on će opet, "ako rečem još samo jednom: Ako ih je slučajno ondje samo deset?" "Neću ga uništiti zbog njih deset", odgovori. (33) Kad je Jahve završio razgovor s Abrahamom, ode, a Abraham se vrati u svoje mjesto.
>>Dakle,Abraham vidi tri anđela u ljudskom obličju dođoše a razgovara sa Bogom osobno!
Jeli se Bog pretvorio u čovjeka već tad?Ili u Anđela?
Bogu ne treba ljudsko tijelo da bi razgovarao s bilo kime.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Trinity 12/9/2014, 21:53

Sora wrote:

Ne misle svi tako.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Slap 12/9/2014, 22:04

Mad_Vlad wrote:Bogu ne treba ljudsko tijelo da bi razgovarao s bilo kime.

Da pojedinačno... ali kad je šira  publika u pitanju ... budi objektivan
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 12/9/2014, 22:14

Slap wrote:

Pa bio je pred najširom publikom na Sinaju pa lijepo piše da se nije pojavio u ljudskom obliku. Tada je imao najbolju priliku, ne.
Ja ne znam kak to kršćani ne mogu shvatiti- Bog je razogvarao s Abrahamom u više navrata i nikad se nije pojavio kao čovjek. Sad bi s ovim jednim njima nerazumljivim događajem poništili sve otprije. nema logike.
Jer slijepa vjera ne priznaje logiku.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Sora 12/9/2014, 22:17

Trinity wrote:
Sora wrote:

Ne misle svi tako.
Jer ne misle uopće 
 Pogle koje bedastoće pišu .. Bogu ne treba ljudi da bi imao s kim razgovarati... Itd i bla bla :cry
Sora
Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 12/9/2014, 22:19

Ne piše tak, vidi opet.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Trinity 12/9/2014, 22:20

Nit piše katolik, nit piše tako...Sora, Sora...tko sad ne misli ?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by e-one 13/9/2014, 05:58

Mad_Vlad wrote:Preveo sam u skadu s Torom da je živoga Boga nemoguće vidjeti prostim okom. 

prijevod štima, inerpretacija je proizvoljna. "Boga je nemoguće sagledati" nije isto što i "Boga je nemoguće vidjeti".
e-one
e-one

2014-05-21

Back to top Go down

Post by Slap 13/9/2014, 06:50

Mad_Vlad wrote:
Slap wrote:

Pa bio je pred najširom publikom na Sinaju pa lijepo piše da se nije pojavio u ljudskom obliku. Tada je imao najbolju priliku, ne.
Ja ne znam kak to kršćani ne mogu shvatiti- Bog je razogvarao s Abrahamom u više navrata i nikad se nije pojavio kao čovjek. Sad bi s ovim jednim njima nerazumljivim događajem poništili sve otprije. nema logike.
Jer slijepa vjera ne priznaje logiku.
Ah tako...ja sam mislio na Krista Isusa Boga koji je došao u ljudskost da pokazuje primjeran ljudski život... ono na Sinaju baš nije bio neki uspjeh...ljudi nisu mogli čuti Božiji direktni glas jer su padali od bolova.To je druga zanimljiva tema...ako je neko pametno otvori ja ću objasniti.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics