ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 7 Empty Re: isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Post by Mad_Vlad 18/9/2014, 06:01

Trinity wrote:
Patriot wrote:Hoćeš reći da sotona ne postoji?

Ni sotona ni anđeli. Bogu ne treba administrativno osoblje.
Bogu možda ne ali trebaju nama.

Mad_Vlad

2014-05-02

Back to top Go down

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 7 Empty Re: isus - nije ništa stvorio - jer nije bog

Post by Trinity 18/9/2014, 08:39

Mad_Vlad wrote:
Trinity wrote:

Ni nama. Kraj tvog Boga ne trebaju ti nikakvi podbogovi, polubogovi, posrednici...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 19/9/2014, 10:11

Trinity wrote:
Mad_Vlad wrote:
Trinity wrote:

Ni nama. Kraj tvog Boga ne trebaju ti nikakvi podbogovi, polubogovi, posrednici...
Po kršćanskom učenju postoje anđeli,demoni i sotona!
Jedino mi nije jasno ,,jesu li demoni,pali anđeli?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 19/9/2014, 10:56

Patriot wrote:Po kršćanskom učenju postoje anđeli,demoni i sotona!

Ključno je ovo : "po kršćanskom učenju"...
Patriot wrote:Jedino mi nije jasno ,,jesu li demoni,pali anđeli?
Zašto gubiš vrijeme na takve stvari?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 19/9/2014, 22:23

Da li Bog još uvijek čini čuda?

Mnogi ljudi žude za tim da Bog učini čudo, kako bi im se “dokazao”. “Kad bi samo Bog učinio neko čudo ili dao neki znak, povjerovao bih!” Ova je ideja, međutim, kontradiktorna Pismu. Kad je Bog činio velika I moćna čuda za Izraelce, da li je to prouzrokovalo da oni povjeruju u Njega? Ne, Izraelci konstantno nisu slušali Boga i bili su buntovni prema Njemu, iako su vidjeli sva ta čuda. Isti ljudi koji su vidjeli kako je Bog razdvojio Crveno more su kasnije sumnjali u to da je On u stanju da pobijedi stanovnike Obećanje zemlje. Istina je objašnjena u Luki 16:19-31. U ovoj priči čovjek u paklu moli Abrahama da pošalje Lazara iz mrtvih nazad na zemlju, kako bi upozorio njegovu braću. Abraham mu govori: “Ako zaista ne sušaju Mojsija I Poroka, neće vjerovati ni ako tko od mrtvih uskrsne” (Luke 16:31).

Isus je učinio nebrojena čuda, pa ipak velika većina ljudi nije vjerovala u Njega. Kad bi Bog činio čuda kako je to radio u prošlosti, rezultat bi bio isti. Ljudi bi bili zadivljeni I vjerovali bi u Boga jedno kratko vrijeme. Ta vjera bi bila plitka I nestala bi onog momenta kad bi se desilo nešto neočekivano ili zastrašujuće. Vjera koja je bazirana na čudima nije zrela vjera. Bog je učinio najveće čudo svih vremena kad je došao na zemlju kao čovjek Isus Krist da umre na križu za naše grijehe (Rimljanima 5:8), kako bismo mi mogli biti spašeni (Ivan 3:16). Bog još uvijek čini čuda – mnoga od njih jednostavno prođu nezapaženo ili ih poričemo. Međutim, nama nije potrebno još čuda. Ono što nam je potrebno je da vjerujemo u čudo spasenja kroz vjeru u Isusa Krista.

Svrha čuda je da dokaže autentičnost onog koji ih učini. Djela 2:22 izjavljuju: “Izraelci, čujte ove riječi: Bog je pred vama potvrdio Isusa Nazarećanina moćnim djelima I čudesnim znacima koje, kako I sami znate, Bog učini po njemu među vama.” Isto je rečeno o apostolima: “Dokaze svog apostolstva pružio sam među vama u savršenoj strpljivosti: kako čudesnim znakovima, tako silnim djelima” (2. Korinćanima 12:12). Kad govorimo o Evanđelju, Hebreji 2:4 objavljuju: “…dok je Bog istovremeno zajamčio čudesnm znakovima, raznim silnim djelima i darovima Duha Svetoga koje dijeli po svojoj volji.” Mi sada imamo istinu o Isusu zapisanu u Pismu. Imamo u njemu zapisana i pisma apostola. Isus i Njegovi apostoli, kako je zabilježeno u Pismu, su ugaoni kamen i temelj naše vjere (Efežani 2:20). U tom smislu, čuda više nisu neophodna, jer je Isusova poruka i poruka Njegovih apostola već testirana i jasno zapisana u Pismu. Da, Bog jos uvijek čini čuda. U isto vrijeme, ne bismo trebali neophodno da očekujemo da se čuda dešavaju danas kako su se dešavala u Biblijsko vrijeme.
C/P
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 20/9/2014, 09:05

Da nisi fulao temu?
Ovo je tvoj citat sa druge teme :
Patriot wrote:Danas su čuda rijetka,nažalost!

Konradiktoran si sam sebi. Kao i uvijek.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 20/9/2014, 09:54

Trinity wrote:Da nisi fulao temu?
Ovo je tvoj citat sa druge teme :
Patriot wrote:Danas su čuda rijetka,nažalost!

Konradiktoran si sam sebi. Kao i uvijek.
Za one koji nikad ne dođu k sebi,naravno da sam kontradiktoran!
Pametna osoba napiše argumentirano,,,"
:tamo si rekao to i to a ovvdje ovo"
No,previše je to za očekivati od tebe!
Uostalom,,jesam li te što pitao?Jeli ovaj post tebi namjenjen?Ako nemaš pametan komentar,,odhebi!
Muka me od takvih osoba koje samo grizu sve oko sebe!Ako si nesretna , ja ti nisam kriv,kako rekoh,sjaši!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 20/9/2014, 10:01

Ufff... što ti lako planeš...odlika nezrelih ljudi...
A ti bi birao tko će ti odgovarati na postove i kako...svašta...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 20/9/2014, 10:25

Trinity wrote:Ufff... što ti lako planeš...odlika nezrelih ljudi...
A ti bi birao tko će ti odgovarati na postove i kako...svašta...
Podmukle osobe mi se gade!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 20/9/2014, 10:58

Keep calm...subota je, čovječe...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 20/9/2014, 11:06

Trinity wrote:Keep calm...subota je, čovječe...
Pa evo,,ima tu nešto dobro,ti  si sretna kad mi digneš tlak,a to ti je jedina namjera,koliko je to podmuklo,,ti očito neznaš!
A ,, ja sam zadovoljan jer si sretna!Zbog tog!Iako znam da tako podmukla osoba u svojoj biti je jako nesretna!Svi oni koji čine zlo drugima,napadaju ih,provociraju,u svojoj biti su nesretni ljudi i svoje nezadovaoljstvo ispoljuju na drugima!
A meni svejedno!Nisam mazohista ,(za razliku od tebe) odvalim istom mjerom,,pa se ti misli!
Ajde ,,odhebi!Nisi mi zanimljiva!Fuujjjjj  osoba!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 21/9/2014, 06:38

Trinity wrote:
Mad_Vlad wrote:
Trinity wrote:

Trebaju. Oni su prenositelji njegove volje. Bog ne trči osobno svakomu u pomoć, zato ima kurire.
K'o recimo kako se mi razgovaramo ovdje bez da osobno čujemo i vidimo jedni druge, imamo ovaj forum i tipkovnicu kojom izražavamo svoje misli.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Trinity 21/9/2014, 06:50

Baš naprotiv,(moj)  Bog sve obavi sam, kao da mu je to problem, ta bog je...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 21/9/2014, 07:11

E viš, (moj Bog) voli društvo. Dosadno mu biti sam.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Patriot_1 21/9/2014, 13:28

Mad_Vlad wrote:E viš, (moj Bog) voli društvo. Dosadno mu biti sam.
Triniti ti je ,,New Age"kršćanka" ha ha
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 22/9/2014, 05:47

Razumnija od tebe u svakom pogledu.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Trinity 23/9/2014, 09:52

Patriot wrote:Triniti ti je ,,New Age"kršćanka" ha ha
Može.
Sukladno tome ti si "Baby Age" kršćanin....?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sefirot 23/9/2014, 10:00

Mad_Vlad wrote:Razumnija od tebe u svakom pogledu.

:tu

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 7 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 23/9/2014, 10:17

Udružiše se Herod i Pilat! bounce
Zanimljivi ste mi vi,antikršćani,začas stvorite  udrugu,,neku "Protagoru"!
A poduprijet će vas uvjek,polukršćani!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 23/9/2014, 13:22

Patriot_1 wrote:

Koji je problem sa Protagorom kao udrugom i zar si zaista toliko malou*** da misliš da su svi koji nisu kršćani su članovi udruga poput protagore ili one koji kritiziraju Crkvu da su antikršćani? Protagora je udruga ireligioznih osoba te je idiotizam uopće spominjati ovo što govoriš. Niti su antikršćani oni koji kritiziraju. Niti su polukršćani oni koje ti tako nazoveš.
Razlika između ljudi koji koriste vlastiti mozak i onih koji ne koriste vlastiti mozak je očigledna bez obzira iz koje grupacije je.

Nadalje, udruge poput Protagore, David, Nisam vjernik i drugih se ne bore protiv nego za. Bore se za jednakost, a ne nejednakost koju osobe, na žalost poput tebe patriote, nameću.
Na kraju, na ovom forumu ne znam ni da li postoji itko tko je član navedenih udruga.

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

isus - nije ništa stvorio - jer nije bog - Page 7 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 23/9/2014, 20:03

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:

Koji je problem sa Protagorom kao udrugom i zar si zaista toliko malou*** da misliš da su svi koji nisu kršćani su članovi udruga poput protagore ili one koji kritiziraju Crkvu da su antikršćani? Protagora je udruga ireligioznih osoba te je idiotizam uopće spominjati ovo što govoriš. Niti su antikršćani oni koji kritiziraju. Niti su polukršćani oni koje ti tako nazoveš.
Razlika između ljudi koji koriste vlastiti mozak i onih koji ne koriste vlastiti mozak je očigledna bez obzira iz koje grupacije je.

Nadalje, udruge poput Protagore, David, Nisam vjernik i drugih se ne bore protiv nego za. Bore se za jednakost, a ne nejednakost koju osobe, na žalost poput tebe patriote, nameću.
Na kraju, na ovom forumu ne znam ni da li postoji itko tko je član navedenih udruga.

Za dotičnog mlatitelja prazne slame danas ne bismo ni znali, jer niti jedno njegovo djelo nije sačuvano, da nije bilo Platona, koji je upravo Protagoru uzeo kao primjer svega onog što ne valja u filozofiji. On je posvetio jedan svoj dijalog Protagori, učinvši ga predmetom sprdnje. U tom tekstu Protagora je prikazan kao arogantan i pompozan lik, okružen četama zatupljenih, bezumnih obožavatelja ("antifašista", rekli bismo danas), koji je u stanju svima satima dodijavati svojim beskrajnim govorancijama u kojima nikad ništa konkretnog ne kaže, nego se uvijek skriva iza mišljenja mase. Platon je u taj dijalog ubacio i svog učitelja Sokrata, koji, kad Protagora govori kako se ljude može učiti vrlinama te kako je on, Protagora, jedan od najboljih učitelja u tome pogledu, ne zaboravivši napomenuti kako na takvom učenju dobro zarađuje, izlazi za govornicu i argumentirano dokazuje da Protagora ne samo da ne zna ljude učiti vrlinama, nego nema pojma što vrline uopće jesu.

Dakle, kad već uzimate ime po starogrčkom filozofu, uzmite nekog tko nije ostao zapamćen tek kao pompozni demagog koji prodaje maglu za pare, poput Oprah ili dr. Oza, i koji je poznat po svojim djelima, a ne po tome što ga je najveći grčki filozof uzeo kao primjer hodajuće katastrofe od filozofa.
http://www.fizzit.net/vijesti-i-politika/komentari-i-kolumne/4886-postovana-gospodo-antifasisti-iz-udruge-protagora
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics