Britanci svrstali Dubrovnik u 13 najjeftinijih europskih gradova!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Britanci svrstali Dubrovnik u 13 najjeftinijih europskih gradova!
Grgo Jelavic/PIXSELL
Gdje za vikend?
Britanci svrstali Dubrovnik u 13 najjeftinijih europskih gradova! (FOTO)
Autor: I.G. Subota, 30. Travanj 2016. u 12:35
Jeftiniji od Dubrovnika su Lisabon, Krakov, Riga, Budimpešta, Vilnius i Varšava.
Svakih osam godina Travel Money iz Velike Britanije objavljuje listu najjeftinijih europskih gradova za vikend-putovanja. Među 35 gradova našao se i naš Dubrovnik.
U izračun cijene ušlo je 12 stvari bitnih za putovanje, poput ručka od tri slijeda, boce vina, dvije noći u hotelu s tri zvjezdice, troškovi putovanja od zračne luke do centra grada i obilaska grada, kava, piva i sl. Cijene se odnose na mjesec travanj, prenio je Independent.
Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik je smješten na sedmom mjestu. Trošak dvodnevnoga putovanja iznosi 137 funti, odnosno oko 1 300 kuna.
Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELLDvije noći u hotelu s tri zvjezdice: £41, oko 400 kuna
Prijevoz od zračne luke do centra grada: £7.61, oko 70 kuna
Obilazak dubrovačkih zidina: £10.87, oko 100 kuna
Dvodnevna karta za gradski prijevoz: £6.52, oko 60 kuna
Ručak s tri slijeda za dvoje i bocom vina: £35.01, oko 350 kuna
Kava: £0.87, 8 kuna
Piva: £1.63, 15 kuna
Cola: £1.63, 15 kuna
Vino: £3.26, 30 kuna
Jeftiniji od Dubrovnika su Lisabon (£135), Krakov (£133), Riga (£132), Budimpešta (£123), Vilnius (£115) i Varšava (£113).
Re: Britanci svrstali Dubrovnik u 13 najjeftinijih europskih gradova!
Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
I ne samo to, moj prijedlog je bio i da se uvedu ulaznice za ulazak u grad.
Uz obavezno izuvanje iza zidina, prije ulaska.
Jel nisu Čarapine Hertzegovci??Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
Guest- Guest
Kao kada idete na molitvu?Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
idiotarija, Nica je jeftinija, i Livorno. Monte Carlo nije, al jebiga to je Monte Carlo
a ručak za dvoje s bocom vina u dbk u pristojnom i ne skupom restoranu (daleko od zidina) tipa konoba oto ili pantarul je ladnih sto eura minimum, soma kuna realno... unutar zidina možebit i više ako neš jest ćevape za sto kuna porcija, na trešnjevačkom placu rade bolje
Oni će vam naplaćivati ulaznice.bogomdani wrote:Jel nisu Čarapine Hertzegovci??Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
Pa tako nekako.dzango wrote:Kao kada idete na molitvu?Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
U sezoni ili i izvan sezone?marcellus wrote:a ručak za dvoje s bocom vina u dbk u pristojnom i ne skupom restoranu (daleko od zidina) tipa konoba oto ili pantarul je ladnih sto eura minimum, soma kuna realno... unutar zidina možebit i više ako neš jest ćevape za sto kuna porcija, na trešnjevačkom placu rade bolje
To je ionako za fensere da posle pričaju kako su ručali u Dubrovniki i kako su skupo platili ručak. Realno, koji ćeš kurac u Dubrovniku?marcellus wrote:a ručak za dvoje s bocom vina u dbk u pristojnom i ne skupom restoranu (daleko od zidina) tipa konoba oto ili pantarul je ladnih sto eura minimum, soma kuna realno... unutar zidina možebit i više ako neš jest ćevape za sto kuna porcija, na trešnjevačkom placu rade bolje
sezona, jasno... imam tamo familije podosta pa se smjestim badava, a svejedno mi je jeftinije bilo recimo godinu ranije otić u Toscanu i platit smještaj u vili s bazenom...Ero wrote:U sezoni ili i izvan sezone?marcellus wrote:a ručak za dvoje s bocom vina u dbk u pristojnom i ne skupom restoranu (daleko od zidina) tipa konoba oto ili pantarul je ladnih sto eura minimum, soma kuna realno... unutar zidina možebit i više ako neš jest ćevape za sto kuna porcija, na trešnjevačkom placu rade bolje
dzango wrote:To je ionako za fensere da posle pričaju kako su ručali u Dubrovniki i kako su skupo platili ručak. Realno, koji ćeš kurac u Dubrovniku?marcellus wrote:a ručak za dvoje s bocom vina u dbk u pristojnom i ne skupom restoranu (daleko od zidina) tipa konoba oto ili pantarul je ladnih sto eura minimum, soma kuna realno... unutar zidina možebit i više ako neš jest ćevape za sto kuna porcija, na trešnjevačkom placu rade bolje
osamdesetih je bio jeben. Partijana cijelu noć po stradunu i uličicama okolo, zrće prije zrća. Klubovi (exodus na kuku, lazareti i arsenal u gradu), lokrum preko dana, kazalište naveče (igre), klub noću, nemaš kad spavat. Komadi, ludnica. Danas sve penzioneri s kruzera. Ima nešto malih klubova i pabova (irskih!) po gradu, al nije to to. Zabava slabo, cijene monaco.
a nisu oni doormeni,.nego sitniji kockari i kartasi...poznajem ih.,..nelosi ljudi..Ero wrote:Oni će vam naplaćivati ulaznice.bogomdani wrote:Jel nisu Čarapine Hertzegovci??Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
Guest- Guest
Mislim ne znam gdje su oni to jeli s bocom vina za tu lovu, to nema u Zagrebu... sama polupristojna butelja je više od toga što su oni naveli (oko 200 kuna pa na gore...)
inače piva u dbk u sezoni u gradu je 30 do 70 kuna... obična.
ima hard rock cafe gdje je 15, i to je jedino gdje je 15... samo turisti za to mjesto slabo znaju jer je na katu jedne zgrade u boškovićevoj inače dobar mali klub al za to ne moram potezat do dbk
ima hard rock cafe gdje je 15, i to je jedino gdje je 15... samo turisti za to mjesto slabo znaju jer je na katu jedne zgrade u boškovićevoj inače dobar mali klub al za to ne moram potezat do dbk
Valjda se može popit i iza trgovine.marcellus wrote:inače piva u dbk u sezoni u gradu je 30 do 70 kuna... obična.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Onda će popreko da te gledaju oni u čarapama što bi da naplaćuju ulaz.jastreb wrote:Valjda se može popit i iza trgovine.marcellus wrote:inače piva u dbk u sezoni u gradu je 30 do 70 kuna... obična.
Mijenja se struktura turista u Dubrovniku i cijene s time.
Zato sam više u šali spominjao ulaznice za "grad", jer to
smatram prostorom za turiste s posebnim ukusom i
debelinom takulina.
Izvan zidina može šta oš, pa tako tome i prilagoditi cijene.
Zato sam više u šali spominjao ulaznice za "grad", jer to
smatram prostorom za turiste s posebnim ukusom i
debelinom takulina.
Izvan zidina može šta oš, pa tako tome i prilagoditi cijene.
Last edited by Ero on 1/5/2016, 10:27; edited 1 time in total
Dubrovnik je cijenama u razini prosjecnih europskih gradova,koji opet,IMAJU STO ZA PONUDITI,OSIM NASLAGANIH KAMENIH BLOKOVA I NEMJERLJIVE GOSPARSKE NADUTOSTI..
Oke,naplati,ali za tu cijenu i nes ponudi..
Oke,naplati,ali za tu cijenu i nes ponudi..
Guest- Guest
Vidi, moji u Dubrovniku imaju čak i svoj hotel, u kojem sam bio samo jednom.bogomdani wrote:a nisu oni doormeni,.nego sitniji kockari i kartasi...poznajem ih.,..nelosi ljudi..Ero wrote:Oni će vam naplaćivati ulaznice.bogomdani wrote:Jel nisu Čarapine Hertzegovci??Ero wrote:Cijene moraju dignit, a ne da mi razni čarapani gaze po nogama...
Inače nikad ne jedem po hotelima.
Rođo ujutro ode nekud s barkom, potapanje, svježa riba za ručak ...
I da ostalo sad ne spominjem.Rođo mi je i nenadhebiv kuhar...
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dubrovnik na Forbsovoj listi najboljih evropskih gradova za život
» HAVC I DUBROVNIK POTPISALI ZAVJET ŠUTNJE? Ali na proljeće bi Dubrovnik mogao biti Ach-To, planet na koji je pobjegao i sakrio se Luke Skywalker
» Optuzivali Mila za Dubrovnik a oni ga rusili,palili!Aktuelni premijer Crne Gore Krivokapic i celnik prosrpslog DF-a Mandic aktivno sudjelovali u agresiji na Dubrovnik i Hrvatsku
» Dubrovnik omiljena destinacija jer se u njemu snimala popularna serija "Igra prijestolja". Lokalni turistički vodič kaže da su turisti više zainteresirani za to nego povijesni Dubrovnik
» TOP 20 najnasilnijh gradova svijeta
» HAVC I DUBROVNIK POTPISALI ZAVJET ŠUTNJE? Ali na proljeće bi Dubrovnik mogao biti Ach-To, planet na koji je pobjegao i sakrio se Luke Skywalker
» Optuzivali Mila za Dubrovnik a oni ga rusili,palili!Aktuelni premijer Crne Gore Krivokapic i celnik prosrpslog DF-a Mandic aktivno sudjelovali u agresiji na Dubrovnik i Hrvatsku
» Dubrovnik omiljena destinacija jer se u njemu snimala popularna serija "Igra prijestolja". Lokalni turistički vodič kaže da su turisti više zainteresirani za to nego povijesni Dubrovnik
» TOP 20 najnasilnijh gradova svijeta
Page 1 of 2