Lavrov: Ako Švedska uđe u NATO, Rusija će pokrenuti vojnu akciju
Page 9 of 10
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Lavrov: Ako Švedska uđe u NATO, Rusija će pokrenuti vojnu akciju
znam do 1600 i neke. ima jedna kuća na kojoj je ugravirano 1692-ga, neki moj prapra...
i da, bili su katolici.
o tome možemo preko maila.
i da, bili su katolici.
o tome možemo preko maila.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
a vid bogati, znaci ero bi mogao bit zabludjeli i odnarodjeni potomak plemenaEro wrote:Nitko(osobno) nije.dzango wrote:Ja nisam.veber wrote:svi smo mi neki mišung.IvyTeasdale wrote:svi smo odnekud dosli..moji iz barem dvije druge drzave..sad si,di si..;-)
Narod može biti "mišung" i ne pojedinac.
Haplotip se nasljeđuje isključivo po muškoj strani.
Po tom pitanju je haplotipa I1b*, odnosno Eu7, čista 75%.
To znači da se 75% nikad kroz povjest (dužu od 10.000 godina)
nikad nine miješala sa susjedima, a pogotovu ne s Turcima.
originalnijeh stanovnika elbena
“You will not be good teachers if you focus only on what you do and not upon who you are.”
― Rudolf Steiner
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
ajme, nadam se da nam rodijastvo ne seze bar 10000 godina unazad, ako je od prije onda ok :DIvyTeasdale wrote:Levi i ero ce ispast rođaci na kraju ;P
zasto?Leviathan2 wrote:ajme, nadam se da nam rodijastvo ne seze bar 10000 godina unazad, ako je od prije onda ok :DIvyTeasdale wrote:Levi i ero ce ispast rođaci na kraju ;P
Pa ne planirate valjda nekakve simbioze,da bi to bilo vazno B-) ;P
2014-04-12
Ja se osjećam kao genetski Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Ujutro pogotovo. Pun sam DNK, sav se naježim.
crvenkasti-
2014-04-17
Kako ti, zar nisi oženjen?crvenkasti wrote:Ujutro pogotovo. Pun sam DNK, sav se naježim.
Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
crvenkasti-
2014-04-17
Leviathan2 wrote:a vid bogati, znaci ero bi mogao bit zabludjeli i odnarodjeni potomak plemenaEro wrote:Nitko(osobno) nije.dzango wrote:Ja nisam.veber wrote:svi smo mi neki mišung.IvyTeasdale wrote:svi smo odnekud dosli..moji iz barem dvije druge drzave..sad si,di si..;-)
Nadgrupa İ/Eu7-8 i podgrupe
Veliki dio tj. oko 1/4 današnjih Europljana pripadaju široj nadgrupi I/Eu7, koja je jedna je od najvećih haplogrupa u srednjoj i jugoistočnoj Europi te oko Kavkaza. Ova je najčešća i dominantna kod Hrvata pa je bila nazvana hrvatskom ili dinarskom, ali je bila pronađena u visokom postotku i kod Skandinavaca i Nijemaca, a mnogo Sardinaca nosi njenu varijantu s dodatnom mutacijom nazvanu I2b/Eu8. Nositelji I/Eu7 su najvjerojatnije doselili u jugoistočnu Europu iz jugozapadne Azije prije ledenog doba, što znači pred više od 20.000 godina i odatle se proširili po srednoj, sjevernoj i istočnoj Europi. Daljim istraživanjima se otkrilo kako je I/Eu7 razgranata mutacijama u 4 glavna i više manjih podogranaka. Glavne pripadne haplogrupe su: izvorna I*, I1a, I2a i I2b. I1a i c su najbrojnije u izvorno germanskim zemljama a manje u krajevima koje su naselila germanska plemena: Normandija, Engleska i na širem okružju Moskve – možda su ju tamo donesli srednjovjeki Varjagi (Vikinzi) iz Skandinavije. I2a i c su česte kod Kozaka oko ušća Dnjestra.Korijenska podgrupa I* je nađena raspršeno po cijeloj Europi i prednjoj Aziji s niskim udjelom, osim što je malo više ima u Turskoj i Francuskoj (oko 5%). I1a je značajno prisutna u srednjoj i sjeverozapadnoj Europi i Skandinaviji. Na istom području je najveća koncentracija I1c, ali ona čini manji postotak nego I1a. Naša haplogrupa I2a je najčešća u jugoisočnoj Europi, a ima je dosta još u srednjoj i istočnoj Europi. Među pripadnim narodima je ima jednako ili više od I*, I1a i I1c zajedno. Oko Kavkaza skoro svi Y kromosomi haplogrupe I spadaju u I2a podgrupi. Iz I2 je mutirala podgrupa I2b/Eu8 kojoj pripada većina muškog pučanstva Sardinije odakle se manje proširila na susjedne obale i dalje u zapadnu Europu. Jedino među Baskima I2b se nalazi u malo većem postotku. Haplogrupa I/Eu7 je dijelom karakteristična za Europu i izvan nje je prisutna u većem postotku među Kurdima i na Kavkazu, pa u Turskoj i Iranu. Zanimljivo je da su u Turskoj nađene sve glavne podgrupe uključivo izvornu I*. I1c je nađen sporadično u Pakistanu.
Nadgrupa İ/Eu7-8 obuhvaća europske i prednjoazijske populacije s najvišim udjelom od Skandinavije preko srednje Europe i Balkana do Kavkaza i Teherana. Kako ta nadgrupa većinom obuhvaća nepodobne narode iz europske Osovine u 2. svj. ratu i još u Aziji iz "Osovine zla", to je odnedavna njena genetika izložena raznim kontroverznim postupcima na ime 'političke korektnosti' i inih neznanstvenih interesa. Pripadne populacije se danas ugrubo biokemijski dijele u 2 geografske haplogrupe: sjeverno-germanska İ1 u Skandinaviji i srednjoj Europi, ter naša dinarokavkaska İ2 u jugoistočnoj Europi i prednjoj Aziji. Iako je njihovo razdvajanje najvjerojatnije nastalo u postglacialu, bez sigurnih pokazatelja o tomu se istraživači pobliže ne slažu o vremenu razdvajanja, za koje razni auktori predlažu izmedju 12.000 do 3.000 god. starosti. Naša haplogrupa İ2/Eu7 (P37.2) se pretežno nalazi kod pučanstva jugoistočne Europe i Kavkaza, s najvećom učestalošću osobito u Dalmaciji i u Hercegovini (50 - 73 %). Veliki udjel ove haplogrupe na dinarskom području se možda može objasniti time što je presušeni manji Jadran pri oledbi poslužio kao toplije sklonište za pučanstvo ove podgrupe.
Nama bliska srodna podgrupa İ2b/Eu8 (P41.2 / M359) je najviše nadjena kao dominantna na otoku Sardiniji i još s puno manjim udjelom kod Baska. Više od 40% Sardinaca pripada ovoj grupi. Izumrlo zapadnoeuropsko paleolitsko pučanstvo koje je nosilo haplogrupu İ2b (M26) je moralo preživiti oledbu negdje zapadno od Apenina u južnoj Francuskoj ili zapadnoj Italiji, odakle je pred oko 9.000 godina uspješno naselilo Sardiniju u doba najniže morske razine. Unatoč tomu što je haplogrupa I2b (P41.2=M359) dominantna na Sardiniji, a potječe od dominantno dinarske haplogrupe I2a-P37.2, podgrupe I2b nema istočno od Francuske i Italije iako je s manjim udjelom nađena još u pučanstvu Baleara, Kastilije, Baskije, Pirineja, jugozapadne Francuske, itd. Stoga je ta zapadna podgrupa I2b u bliskoj vezi s jugozapadnim Europljanima paleolitskog iskona i njihovi nosioci imaju tek dalju vezu s dinarskim pučanstvom haplogrupe I2a.
Dinarokavkaska haplogrupa İ2/Eu7 (biokemijska formula: M170 - A>C327 tgcttcacacaaatgcgttt / ccaattactttcaacatttaagacc) se nalazi uglavnom na Balkanu kao i na Kavkazu, a najviše u Hrvatskoj 45% do 66% i u BiH 48 – 73% gdje ima najveću poznatu koncentaciju u Hercegovini (Marjanović i sur. 2005). Kod nas ga ima najviše u Hercegovini, Dalmaciji i istočnoj Slavoniji, a najmanje u Kvarneru i Zagorju, pa tom genomu uglavnom pripada dinarski tip pučanstva BiH, te srednje i južne Hrvatske. Znakovito je kako se Eu7 (M-170) pojavljuje u disjunkciji tj. dalje na istoku izdvojeno u Moldaviji (32 %) i još izvan Europe najviše oko Kavkaza (34-82%), pa u kaspijskom Dagestanu i središnjoj Aziji gdje niz tamošnjih etnogrupa sadrže po 10 - 25% Eu7, što je možda u vezi s dalekim praiskonom ranih pradinaraca (neolitski "Hurrduw").
Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).
crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
Ero je ipak stariji i veći Hrvat od tebe, džaba se upinješ...on ima i napismeno :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
aupichqu mtr..!!! hahahahahaha...predobro..Leviathan2 wrote:a vid bogati, znaci ero bi mogao bit zabludjeli i odnarodjeni potomak plemenaEro wrote:Nitko(osobno) nije.dzango wrote:Ja nisam.veber wrote:svi smo mi neki mišung.IvyTeasdale wrote:svi smo odnekud dosli..moji iz barem dvije druge drzave..sad si,di si..;-)
Guest- Guest
Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
Ero je ipak stariji i veći Hrvat od tebe, džaba se upinješ...on ima i napismeno :)
...jbga, niti kriv, niti zaslužan...
ero,ne vici..Ero wrote:Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
Guest- Guest
Je li sad jasnije?bogomdani wrote:ero,ne vici..Ero wrote:Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
sto??..ne pratim bas...Ero wrote:Je li sad jasnije?bogomdani wrote:ero,ne vici..Ero wrote:Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
Guest- Guest
Sad ćeš reć i da si nepismen...bogomdani wrote:sto??..ne pratim bas...Ero wrote:Je li sad jasnije?bogomdani wrote:ero,ne vici..Ero wrote:Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
a jok..sad sam na vikendu...jos da se bavim bedastocama..Ero wrote:Sad ćeš reć i da si nepismen...bogomdani wrote:sto??..ne pratim bas...Ero wrote:Je li sad jasnije?bogomdani wrote:ero,ne vici..Ero wrote:Ovo je zamalo jedini europski genom čiji posebni jezični ekvivalent dosad još nije jasno odredjen (kod nas je to vjerojatno starodalmatski jezik), ali njihov izvorni jezik sigurno nije slavenski kojemu pripada drugi genetski tip R1a/Eu19. Danas toj haplogrupi u Europi uglavnom pripadaju razne inačice naših ikavaca: ikavski šćakavci, ikavski kajkavci i jadranski čakavci, a izrazito najviši udjel i apsolutnu većinu taj tip dostiže na otocima, npr. na otoku Hvaru gdje ima većinu od 2/3 (66 %), pa 55% na Braču, 54% na Korčuli, 45% na dalmatinskom kopnu i najviše u Hercegovini 73%. Na slično takodjer upućuje poredba grobnih kostura u Dalmaciji i Hercegovini iz antike i srednjeg vijeka koji ne pokazuju slavenske promjene nego uglavnom nastavak dinarskih tipova (Mikić 1976, 1979, 1984), te arheonalazi Komanske kulture u Dalmaciji i Crnoj Gori iz 6.- 9.st. od Zadra do Skadra, koji još ne pripadaju Slavenima nego starosjediocima (Vinski 1971, Marčinko 2000).epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Osjećam to u kičmi, u križima, u kostima, kao da sam Hrvat star milijun godina.
Guest- Guest
Ovim šta su obrazovani na šuvar-kurikulumu moraš svaki put iznova objašnjavati istu stvar.Gori su od HIV-a ...valjda se jednom pronađe pravi lijek i za njih.
moglo bi se nesto i pozderati...rujka uskoro dolazi od mame,pa valja naskociti na nju..
Ero, šone vohenende..endjojaj..
Ero, šone vohenende..endjojaj..
Guest- Guest
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Lavrov stavio rampu na ulazak BiH u NATO:'Ne možemo se složiti da BiH pristupi NATO-u'
» BiH / Izetbegović podržao vojnu akciju u Siriji: Turska je bila prisiljena na ovo
» Pompeo: Tramp će poduzeti vojnu akciju protiv Turske, ako bude potrebe
» Švedska ponovo uvodi vojnu obvezu
» Italija uskratila logistiku Nato paktu za akciju u Siriji
» BiH / Izetbegović podržao vojnu akciju u Siriji: Turska je bila prisiljena na ovo
» Pompeo: Tramp će poduzeti vojnu akciju protiv Turske, ako bude potrebe
» Švedska ponovo uvodi vojnu obvezu
» Italija uskratila logistiku Nato paktu za akciju u Siriji
Page 9 of 10