Od Zagreba do Torina po cijeni od 69 kuna
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Od Zagreba do Torina po cijeni od 69 kuna
RayMabus wrote:JA NE PRIČAM O SELJAČKIM LINIJAMA AKO NISI DO SAD RAZUMIO ?debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Autobusi su nepostojani ....ako želiš bit metropola onda moraš imat šemu svaki dan u 10 sati navećer ima ekspres direkt za MIlano i ujutro je tamo a iz MIlana oko 10 sati ujutro i ono oko osam sati navećer je tamo.
NEMA TU RASPRAVE.
IL SI METROPOLA ILI NISI.
vlak je kod nas ispao iz igre a rupa bez dna , putnicki promet mislim...
Ljudi po Evropi putuju vlakovima , poslovno , turistički ......ako ti sine nemaš direkt vezu sa MIlanom i ovaj to ne vidi ...ode on na drugi vlak.
Imaš metropole , ono miljon ljudi , gusto naseljeno , grad , turizam , posao , frekventno ......autobus ti je ono ok al ovima se ne ide na autobus nego se vrte u centru grada , popiju kavu , pojedu sendvić , prošetaju .....to ti je to.
Danas je u Zg sutra u Budimpešti il Beogradu ....hebe se njih .....al ako neš imat liniju Milano Zagreb ovako direkt ......ONDA TO TRŽIŠTE MOŠ ZABORAVIT.
glupost , sve potrebe milano - zagreb pokrije bus linija
ne dolaze turisti/posao zbog vlaka vec to jedno od mogucnosti dolaska
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
NIsi u pravu.debotoijusto wrote:RayMabus wrote:JA NE PRIČAM O SELJAČKIM LINIJAMA AKO NISI DO SAD RAZUMIO ?debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Autobusi su nepostojani ....ako želiš bit metropola onda moraš imat šemu svaki dan u 10 sati navećer ima ekspres direkt za MIlano i ujutro je tamo a iz MIlana oko 10 sati ujutro i ono oko osam sati navećer je tamo.
NEMA TU RASPRAVE.
vlak je kod nas ispao iz igre a rupa bez dna , putnicki promet mislim...
Ljudi po Evropi putuju vlakovima , poslovno , turistički ......ako ti sine nemaš direkt vezu sa MIlanom i ovaj to ne vidi ...ode on na drugi vlak.
Imaš metropole , ono miljon ljudi , gusto naseljeno , grad , turizam , posao , frekventno ......autobus ti je ono ok al ovima se ne ide na autobus nego se vrte u centru grada , popiju kavu , pojedu sendvić , prošetaju .....to ti je to.
Danas je u Zg sutra u Budimpešti il Beogradu ....hebe se njih .....al ako neš imat liniju Milano Zagreb ovako direkt ......ONDA TO TRŽIŠTE MOŠ ZABORAVIT.
glupost , sve potrebe milano - zagreb pokrije bus linija
ne dolaze turisti/posao zbog vlaka vec to jedno od mogucnosti dolaska
Živija sam u MIlanu.
Pa vi pričate gluposti ....ekipa putuje vlakovima ....ne samo Talijani nego i hrpa turista.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
zirgargamel0101 wrote:Uredno ih koristim i nikad stali. Eto sad sam u Zagrebu i došao sam preko Zadra. Stali na Croduxovoj pumpi. Na kojem dijelu je ta MAcolina trgovina?debotoijusto wrote:
ima macola svoj brlog na AC , ocito ne koristis autobus usluge
uglavnom tamo stane svaki bus kojim idem...par puta stali i na neku vjetrometinu malo prije ( iz pravca splita )
idem 5-6x god. obic 3 mirovinski stup ili poslom
2014-04-12
To samo raja na Balkanu putuje busevima od sela do sela jer nema željeznice ....između metropola i gradova koji gravitiraju metropoloma na zapadu je :
2014-04-11
NIsi u pravu.Živija sam u MIlanu.Pa vi pričate gluposti ....ekipa putuje vlakovima ....ne samo Talijani nego i hrpa turista.
putuju jer je dostupan , kad nije putuju drugacije
ono , nitko nece ljetovat na nase otoke jer nema TGV do njih
2014-04-12
Pa nisam ni priča o otocima Isusa ti ....pričam o glavnom gradu Hrvatske koji je naslonjen praktički na tu zapadnu Evropu i više manje ima dobre veze vlakom ....OSIM MILANA ( čitaj sjeverna Italija pa sve ostalo na šta se to nadovezuje ...Francuska , južna , azzurna obala , Rim ..... ).debotoijusto wrote:NIsi u pravu.Živija sam u MIlanu.Pa vi pričate gluposti ....ekipa putuje vlakovima ....ne samo Talijani nego i hrpa turista.
putuju jer je dostupan , kad nije putuju drugacije
ono , nitko nece ljetovat na nase otoke jer nema TGV do njih
2014-04-11
Turizam je druga šema .....ja idem brodom do Ancone , navećer - ujutro sam tamo , uzmem vlak i popodne sam u MIlanu ....Split - Ancona . Ancona - MIlanom vlak.
Imam dvi rodice i tetu tamo .....onda me rodica pokupi s nekim čudom od đipa ....ne zna di će s parama i tako.
Na brodu spavam , u vlaku isto spavam .....uopće nemam osjećaj da sam nešto putova.
Imam dvi rodice i tetu tamo .....onda me rodica pokupi s nekim čudom od đipa ....ne zna di će s parama i tako.
Na brodu spavam , u vlaku isto spavam .....uopće nemam osjećaj da sam nešto putova.
2014-04-11
Iša sam prvi put kad sam iša autobus SPlit Trst pa vlak Trst - MIlano ....al brale to je dugo ....dok dođeš do Trsta jaja ti ispadnu od drmusanja ....onda ok vlak ....aj stane svako malo ( zato se i putuje iz ZG na onoj mapi kroz Italiju onoliko jer nema ekspres nego samo lokalni pa staje u svakom selu ) al moš protegnit noge , zapalit , nisi nabijen cilo vrime nego libero.
Split - ANcona brodom ....onda ANocna MIlano vlak ....to ti je šema za doć u Milano a da se ne satareš od putovanja ....spavaš više manje ...šetaš , protegneš noge , libero si , gledaš tv ....boli te kuraz ....kreneš navećer u podne si u Milanu.
Split - ANcona brodom ....onda ANocna MIlano vlak ....to ti je šema za doć u Milano a da se ne satareš od putovanja ....spavaš više manje ...šetaš , protegneš noge , libero si , gledaš tv ....boli te kuraz ....kreneš navećer u podne si u Milanu.
2014-04-11
Nama svima treba Zagreb kao metropola .....iako sam ja iz SPlita ja drukam za ovu liniju intercity Zagreb - Ljubljana . Trst bez stajanja u selima nego samo glavni gradovi i onda direkt za MIlano sa stajanjem u par gradova Venecia , Breša , Bergamo i slićno i to malim stajanima ....i to je sve.
Zagreb se mora spojit na Evropu.
To je pitanje nacionalne sigurnosti.
I ekonomije ....kako turističke , boljeg povezivanja ljudi , posao , trgovina , turizam .....tako i industrijskog.
I ekonomije ....kako turističke , boljeg povezivanja ljudi , posao , trgovina , turizam .....tako i industrijskog.
2014-04-11
aeRayMabus wrote:Nama svima treba Zagreb kao metropola .....iako sam ja iz SPlita ja drukam za ovu liniju intercity Zagreb - Ljubljana . Trst bez stajanja u selima nego samo glavni gradovi i onda direkt za MIlano sa stajanjem u par gradova Venecia , Breša , Bergamo i slićno i to malim stajanima ....i to je sve.
treba nam jos jedna AC na kredit do milana za zeljeznog konja , da budemo metropola
ovako nesto ni bandic ne usudi se predlozit
2014-04-12
Pa ne triba ti ....imaš swe ....swa ti je željeznička infrastruktura tu samo se Italija , Slovenija i Zg moraju dogovorit o postojanju takve veze .......razlog zašto se tako dugo putuje od LJubljane i Zagreba do MIlana leži u činjenici da Italijani nemaju intercity vlak prema Trstu a nemaju ga jer im ne treba a da se to spoji na LJubljanu i Zagreb .....e onda je već druga priča.
Ne treba ti ništa ....možda jedino onaj dio Trst - Sečana ( SLovenija ) al i to je nešto sitno tj samo malo bolje to organizirat ....a inaće ti ne treba jer Italijani imaju tu infrastrukturu samo nemaju intercity vlak jer ovaj do Trsta im je regionalni pa staje u svakom selu šta nebi bilo da imaš MIlano - Trst - Ljubljana - Zagreb liniju jer bi bila intercity.
Ne treba ti ništa ....možda jedino onaj dio Trst - Sečana ( SLovenija ) al i to je nešto sitno tj samo malo bolje to organizirat ....a inaće ti ne treba jer Italijani imaju tu infrastrukturu samo nemaju intercity vlak jer ovaj do Trsta im je regionalni pa staje u svakom selu šta nebi bilo da imaš MIlano - Trst - Ljubljana - Zagreb liniju jer bi bila intercity.
2014-04-11
KLikni na ovaj link pa ćeš vidit da se u suštini od Trsta do MIlana putuje 4 do 6 sati iako je ravnica tj nema brzog vlaka a to je jer je njima to lokalni pa staje svako malo pa zato tako putuje a inaće nema tehničkog razloga nikakvog da toliko putuje.RayMabus wrote:Pogledaj bolje interakativnu mapu .....prije do MInkena dođeš nego do MIlana.abraham wrote:Zeljeznica je uglavnom prevazidjena i u putnickom i u teretnom sobracaju. Puno je stavri koje utjecu. Teretni saobracaj je moguc samo za stvari koje nisu hitne tj za rude, poluproizvode i sl. Internet prodaja je zabila zadnji cavao u zeljeznicu. Primjer, narucio sam komp,nekih 600 kilometara od kuce i dosao mi je u roku 24 sata.Posteno govoreci nije mi jasno kako.Nije bio u nekom lokalnom skladistu jer sam pratio cijeli put na netu. Primjer drugi, narucio sam bicikl iz UK i bio mi je na kucnim vratima u roku 72 sata. Sto je jos uvijek zanimljiva je lokalna mreza tj do poslla i natrag. Ostalo kaput.
NEŠTO NIJE U REDU.
http://emptypipes.org/supp/isochrone_zagreb/
Samo ovdje možeš skratit putovanje na dva do tri sata uvođenjem intercitiya bez da si kune uložija .....samo intercity.
2014-04-11
Jedan dio radova na poboljšanju pruge ti je i dionica Zg - LJubljana al ako to malo bolje pogledaš to je ruta i za mIhen te međugradska Zg - LJubljana tj spajaš dva glavna grada tako da taj dio nemoš gledat kao ulaganje za ovu liniju nego je to malo šire.
Nemaš ti šta tu puno ulagat u u taj intercitiy Milano ZG jer ti je tu večina tih radova u suštini samo ovaj dio LJubljana - Trst da se bolje organizira i to ti je sve.
Nemaš ti šta tu puno ulagat u u taj intercitiy Milano ZG jer ti je tu večina tih radova u suštini samo ovaj dio LJubljana - Trst da se bolje organizira i to ti je sve.
2014-04-11
RayMabus wrote:Autobusi su nepostojani ....ako želiš bit metropola onda moraš imat šemu svaki dan u 10 sati navećer ima ekspres direkt za MIlano i ujutro je tamo a iz MIlana oko 10 sati ujutro i ono oko osam sati navećer je tamo.
NEMA TU RASPRAVE.
Metropola nije niti jedan grad koji nema metro. Točka.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Da naravno ....metro je stariji od metroplisa kao imenice.
Metropola (od starogrčke sintagme metropolis metèr = majka + polis = grad, dakle nešto kao majka grada[1]) je veliki grad od milijun ili više stanovnika, privredni i kulturni centar neke regije ili zemlje, a često i čvorište međunarodnog transporta.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Metropola
Metropola (od starogrčke sintagme metropolis metèr = majka + polis = grad, dakle nešto kao majka grada[1]) je veliki grad od milijun ili više stanovnika, privredni i kulturni centar neke regije ili zemlje, a često i čvorište međunarodnog transporta.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Metropola
2014-04-11
Bosna i Hercegovina
Sarajevo, najveći i glavni grad Bosne i Hercegovine i njena metropola.
U Bosni i Hercegovini, glavni grad Sarajevo je jedina metropola. Sarajevo je politički, ekonomski, obrazovni, kulturni i infrastrukturni centar. Štaviše, Sarajevo ima regionalni utjecaj u politici, obrazovanju, zabavi, medijima, modi, nauci i umjetnosti. Sa metropolitanskim područjem od preko 600 hiljada,[7] treći je najveći grad u regiji bivše Jugoslavije i peti najveći na Balkanu.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Metropola#Bosna_i_Hercegovina
Nemaju metro .....šta ćemo sad Yehudi ?
2014-04-11
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Konsolidirani dug Zagreba 8,2 milijarde kuna
» Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna
» NEVIĐENA POMAMA ZA NAJNOVIJIM APPLEOVIM MOBITELOM U HRVATSKOJ Krenule prednarudžbe za novu generaciju iPhonea. HGSpot u prvim satima rasprodao najskuplji model po cijeni od 13.839 kuna, ostalih modela ima još samo nekoliko primjeraka
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
» Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna
» NEVIĐENA POMAMA ZA NAJNOVIJIM APPLEOVIM MOBITELOM U HRVATSKOJ Krenule prednarudžbe za novu generaciju iPhonea. HGSpot u prvim satima rasprodao najskuplji model po cijeni od 13.839 kuna, ostalih modela ima još samo nekoliko primjeraka
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
Page 4 of 4