ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna - Page 2 Empty Re: Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna

Post by Guest 28/4/2016, 11:52

Pa po Beču dok Grabenom vozi do Lousi Vuitton dućana.

Guest
Guest

Back to top Go down

Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna - Page 2 Empty Re: Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna

Post by veber 28/4/2016, 11:57

preko_vode_do_slobode wrote:
veber wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:Kome trebaju auta od preko 230kw -308 konjskih snaga?   ja uzeo sebi auto 90 i nešto konja, kao da sam sjeo u avion u odnosu na staro...

ali kome treba 308 jebenih konja ,
meni.
90ks, velis, to je onaj autic za djecu?

meni dosta, koji će mi k više za gradsku vožnju, a drugo je ako si na autoputu non stop, onda može i biti duplo više konja(iako i ovaj od 90ks bez problema šeta po autoputu), ali brale 308 konja minimum da im treba u ZG? WTF
40km do posla.
kada se naviknes na jaki auto, onda ti ostali izgledaju kao jugici.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 11:59

u ostalom nije problem u konjima..

ti kao privatna osoba, auto si zaradio svojim radom, i tankaš u njegova gorivo koje ti plaćaš ... pa možeš i 500konja jebe me se...

ALI političari paraziti uhljebi, našim parama kupuju automobile od 308konja i tankaju naše gorivo u te automobile...

Dakle ponavljam, ovoj državi nemojte plaćati porez, ništa. Pojest će vam paraziti. Pojest će vam Baldasar i Kerum u Splitu. Pojest će vam lopovi iz HDZa koji rade u Splitskoj županiji. Pojest će vam pare centralizirani Grad Zagreb. Državne firme isto tako. A još nismo došli niti do lopovske države koja još više krade. Vidite koliko parazita morate nahraniti ,a najbrojnija plaća u RH je 3500kn

Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna - Page 2 Zrno_a10
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:02

veber wrote:
veber wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:Kome trebaju auta od preko 230kw -308 konjskih snaga?   ja uzeo sebi auto 90 i nešto konja, kao da sam sjeo u avion u odnosu na staro...

ali kome treba 308 jebenih konja ,
meni.
90ks, velis, to je onaj autic za djecu?

meni dosta, koji će mi k više za gradsku vožnju, a drugo je ako si na autoputu non stop, onda može i biti duplo više konja(iako i ovaj od 90ks bez problema šeta po autoputu), ali brale 308 konja minimum da im treba u ZG? WTF
40km do posla.
kada se naviknes na jaki auto, onda ti ostali izgledaju kao jugici.

ja sam prije vozio 15god staro auto od 60horse pow :D i navikneš se na to.. i računam aj sada iman love ali opet mi netreba nešto bjesno(što košta više para i više troši).. 90hp taman idealno.. kao da sam sjeo avion :D

a sa 90hp možeš bez problema na autocestu, koji će im kurac auto od 308 hp... da radi se o političarima koje ti hraniš
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2016, 12:04

mada, frend mi je u vladi i nema pravo na vozilo pa je kupio auto jer muse ne da zajebavati s vozacem.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by aben 28/4/2016, 12:11

veber wrote:mada, frend mi je u vladi i nema pravo na vozilo pa je kupio auto jer muse ne da zajebavati s vozacem.
potpuno je svejedno kupi li mu vlada auto, ili si kupi sam. i jedni i drugi  šoldi su ukradeni.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:31

deda na aparatima wrote:Ovo se ne plaća iz državnog proračuna i nema veze s potrošnjom države.

Gradovi, općene, županije itd. imaju svoj zaseban proračun kojeg financiraju komunalnom naknadom, prirezima itd.

Zbilja treba uvesti građanski odgoj, ali ne samo u škole, nego i na televiziju, da pojmovi poput grada i države ne zbunjuju ljude, i da ne misle da su gradovi države kao u staroj Grčkoj.

misliš da nije?

Tko daje plaće zaposlenim u državnom sektoru u Zagrebu ? Koliko ljudi za državu i državne firme (administracija državnih velikih firmi je isključivo u Zagrebu)
Kruške i jabuke, te kružna logika. Po tvom modelu ovi iz javnog sektora financiraju sami sebe jer plaćaju poreze. Gradski proračun nije isto što i državni proračun, usto je gradski proračun prihodovno ograničen, poput računa kućanstva ili računa tvrtke, dok državni proračun nije prihodovno ograničen.

Zagreb ima prirez 18% upravo iz razloga da se decentralizira priljev kapitala i priljev stanovništva u manja mjesta. Slično kao što se razvilo Dugopolje pored Splita u industrijsku i drgovačku zonu.

Ako ste za decentralizaciju zašto vas smetaju visoki prirezi u gradovima koji potiču odljev kapitala i ljudi na periferiju?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 28/4/2016, 12:35

deda na aparatima wrote:dok državni proračun nije prihodovno ograničen.

haha:))

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2016, 12:36

aben wrote:
veber wrote:mada, frend mi je u vladi i nema pravo na vozilo pa je kupio auto jer muse ne da zajebavati s vozacem.
potpuno je svejedno kupi li mu vlada auto, ili si kupi sam. i jedni i drugi  šoldi su ukradeni.
zaboravio si napomenut da je hdzovac

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by aben 28/4/2016, 12:36

veber wrote:
aben wrote:
zaboravio si napomenut da je hdzovac
u čemu je rozlika?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:44

deda na aparatima wrote:
deda na aparatima wrote:Ovo se ne plaća iz državnog proračuna i nema veze s potrošnjom države.

Gradovi, općene, županije itd. imaju svoj zaseban proračun kojeg financiraju komunalnom naknadom, prirezima itd.

Zbilja treba uvesti građanski odgoj, ali ne samo u škole, nego i na televiziju, da pojmovi poput grada i države ne zbunjuju ljude, i da ne misle da su gradovi države kao u staroj Grčkoj.

misliš da nije?

Tko daje plaće zaposlenim u državnom sektoru u Zagrebu ? Koliko ljudi za državu i državne firme (administracija državnih velikih firmi je isključivo u Zagrebu)
Kruške i jabuke, te kružna logika. Po tvom modelu ovi iz javnog sektora financiraju sami sebe jer plaćaju poreze. Gradski proračun nije isto što i državni proračun, usto je gradski proračun prihodovno ograničen, poput računa kućanstva ili računa tvrtke, dok državni proračun nije prihodovno ograničen.

Zagreb ima prirez 18% upravo iz razloga da se decentralizira priljev kapitala i priljev stanovništva u manja mjesta. Slično kao što se razvilo Dugopolje pored Splita u industrijsku i drgovačku zonu.

Ako ste za decentralizaciju zašto vas smetaju visoki prirezi u gradovima koji potiču odljev kapitala i ljudi na periferiju?

Ekonomija je međusobno umrežena to je jasno. Ako država puno troši, onda tu buja i privatni sektor i okreću se porezi itd. Recimo tako funkcionira Zagreb pogotovo(koji ima deficit uvoza-izvoza robe oko 55milijardi kuna) dok recimo siromašni Osijek je u suficitu. Očito je da se negdje preljeva suficit da bi se pokrio deficit. Pa zbog strukture državnih poreza, istina je , auta u ZGu financiraju najviše ostatli djelovi Hrvatske(ne izravno)

Možeš napraviti i jedan experiment u glavi, prebaci neko ministarstvo od par tisuća zaposlenih iz Zagreba u Osijek i mogao bi praktički zaustaviti iseljavanje. Zaposle se ljudi tamo, onda ti zaposleni troše novac, pa opet u centru Osijeka se otvaraju oni obrti, pa i oni imaju para i troše, pa na račun njihove potrošnje se zapošljavaju i drugi, i onda na sve ovo se plaćaju i porezi od kojih se puni i grad Osijek koji je onda već porpilično bogatiji - i oni mogu zaposliti nove uhljebe, i financirati koje novo auto i fontanu(što radi bandić). A sve počinje prebacivanjem recimo jednog ministarstva, ili administracije neke veće državne firme.

RH je zaista dovela neka zakon o decentralizaciji tipa gdje ZG odvaja dio love za decentralizaciju, ili gdje se visokim prirezima destimulira, ali to džabe.. destimulirao se privatni sektor u ZGu(pa Osijek zbog toga ima suficit izvoza) ali uhljebi ostaju tamo
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:51

Možeš napraviti i jedan experiment u glavi, prebaci neko ministarstvo od par tisuća zaposlenih iz Zagreba u Osijek i mogao bi praktički zaustaviti iseljavanje. Zaposle se ljudi tamo, onda ti zaposleni troše novac, pa opet u centru Osijeka se otvaraju oni obrti, pa i oni imaju para i troše, pa na račun njihove potrošnje se zapošljavaju i drugi, i onda na sve ovo se plaćaju i porezi od kojih se puni i grad Osijek koji je onda već porpilično bogatiji - i oni mogu zaposliti nove uhljebe, i financirati koje novo auto i fontanu(što radi bandić). A sve počinje prebacivanjem recimo jednog ministarstva, ili administracije neke veće državne firme.

Imaš već zaposlene u školstvu, pravosuđu, zdravstvu itd. koji se financiraju iz državnog proračuna. Prebaciti stotinjak ljudi iz nekog ministarstva ništa ne mjenja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:55

deda na aparatima wrote:

Imaš već zaposlene u školstvu, pravosuđu, zdravstvu itd. koji se financiraju iz državnog proračuna. Prebaciti stotinjak ljudi iz nekog ministarstva ništa ne mjenja.

imaju, da ali rekao sam glavnina zaposlenih za državu je u ZGU(bilo bi zanimljivo napraviti jedno istraživanje glede toga)

ja iskreno kao "ekonomski liberal" nisam za prebacivanje uhljeba iz jedne lokacije u drugu, ja bi smanji broj uhljeba, a onda svima spustio porez, da ljudi više troše, da više zarađuju, da se više investira
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/4/2016, 12:57

Gluposti...pa zagreb je od gradova bio drugi po prihodima od turizma iza dubrovnika..pa sad zagreb zaradi od turizma ko pola dalmacije...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 12:59

aben wrote:
pogledaj koji zakoni vrjede za državu a koji za građane i tvrtke, oćine, gradove, županije... pa ćeš vidjeti da to nije isto

država prvo potroši svoj novac u ekonomiju, pa tek onda korisnici novca plate poreze, ne možeš platiti porez državnom valutom prije nego ti država da novac na kojem piše vlasništvo države Hrvatske, fizički je nemoguće da korisnici valute daju novac izdavaču valute, ne nosiš ti novac u tiskaru nego novac iz tiskare dolazi tebi

naravno tebi ko malom čovjeku kojemu ne ide dorbo logika iz žablje perspektive izgleda kao da ti porezima financiraš parazitsku državu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 28/4/2016, 13:01

Slažen se da ne triba prebacivati ministarstva iz zagreba. Triba otvarati nove državne tvrtke po drugim gradovima, recimo državne supermarkete, frizeraje, sportske klubove i banke,  koji će unda pokrenuti ekonomiju:)

Benti neboga..

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 28/4/2016, 13:06

deda na aparatima wrote:
aben wrote:
pogledaj koji zakoni vrjede za državu a koji za građane i tvrtke, oćine, gradove, županije... pa ćeš vidjeti da to nije isto

država prvo potroši svoj novac u ekonomiju, pa tek onda korisnici novca plate poreze, ne možeš platiti porez državnom valutom prije nego ti država da novac na kojem piše vlasništvo države Hrvatske, fizički je nemoguće da korisnici valute daju novac izdavaču valute, ne nosiš ti novac u tiskaru nego novac iz tiskare dolazi tebi

naravno tebi ko malom čovjeku kojemu ne ide dorbo logika iz žablje perspektive izgleda kao da ti porezima financiraš parazitsku državu
 Sve si već reko, samo to to je nebitno, razmišljaj o vridnostima, a ne o reprezentaciji vridnosti- briga mene za novčani ciklus, jo prvo morun stvoriti vridnost, pa tek unda dobijin šoldi, i to umanjeno za vladin bmw.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 13:18

aben wrote:jo prvo morun stvoriti vridnost, pa tek unda dobijin šoldi, i to umanjeno za vladin bmw

To moraju svi korisnici novca, tako sustav funkcionira, no ako nema dovoljne količine novca onda to što ti izmisliš možda nitko neće moći kupiti jer je novca u opticaju malo

S druge strane imaš državu/kralja, on ima ovlast da kuje novac, vlast je izdavač novca, nije korisnik, ona prvo ima novac, a onda potrošnjom novca prebaci dio realnih dobara iz privatnog sektora u državni, za vojsku, za školu, za doktore itd...

Država svojom monetarnom i fiskalnom politikom određuje količinu i vrijednost novca, ti možeš izumiti novi iPhone, no ako zbog državne politike nema novca, nitko ga neće moći kupiti

Zato je u Hrvatskoj nezaposlenost 18%, jer nema novca.

Spominje se često Irska kao uspješna kapitalistička zemlja, no Irska je vodila deficit od 32% kad je nastupila kriza kako bi upumpala dovoljnu količinu novca u ekonomiju i spasila privatni sektor.

Što rade Hrvati? Treba sve otpustiti, treba srezati potrošnju, treba zavrnuti pipu...

Seljačine iz parazitskog Zagreba nabavljaju automobile za 50milijuna kuna - Page 2 Ireland_deficit

Last edited by deda na aparatima on 28/4/2016, 13:19; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 13:19

Deda, si ti za nabavku vozila ili nisi?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 13:22

Eva wrote:Deda, si ti za nabavku vozila ili nisi?

Narod voli Bandića, a gradonačelniku treba nova kočija. Glas naroda treba poštovati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2016, 13:22

Pragmatično!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics