160 ljudi iz moga mjesta našlo se na popisu mrtvih u Jasenovcu, iako tamo nitko od njih nije stradao
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: 160 ljudi iz moga mjesta našlo se na popisu mrtvih u Jasenovcu, iako tamo nitko od njih nije stradao
Jeba te ,, a ja se ove cijele godine "od kad na Forumu" pitam " ZAŠTO SI TOLIKI LAŽOV I POKVARENI ČETNIK= JUGOSLOWEN"jastreb wrote:
Tu knjigu posjedujem,a dr Nikolić je ,inače sahranjen na krčkom groblju.
Sad mi sve jasno...
lobo1- Posts : 701
2014-04-18
Re: 160 ljudi iz moga mjesta našlo se na popisu mrtvih u Jasenovcu, iako tamo nitko od njih nije stradao
Ja ne mogu da vjerujem svojim očima kad vidim ovo izrugivanje sa žrtvama Jasenovca I stradanjima naroda Kozare.
I onda se čudite kad vas neko opisuje kao gomilu ustaša i fašista.
Sramota!
Sramota!
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pobili ljudi jer nisu znali ništa bolje to je poanta, žali Bože NDHkaja_333 wrote:Ta djeca su bila siročad, ubijeni im roditelji po sumi ili cetnicima ili ostali s majkom. Pa sto da rade s njima, ostave ih u sumi?! Neka su dana na usvajanje, neka su umrla, tamo je bilo bolesti, gladi..
Kermit-
2014-04-17
Kod nas se pazarski utvrđuje broj... Srbi dignu na pola miliona, sedlar spusti na 20 tisuća, pa se pogađaju, a mi sami trebamo ocijenit tko je bliže pravom broju...preko_vode_do_slobode wrote:marcus-t wrote:Ma jasno. Jasenovac je bio samo radni logor koji je Poglavnik osnovao samo da bi zaštitio Židove, Srbe i političke neistomišljenike od bijesnog hrvatskog puka koji ih je htio linčovati na mjestu lica! Tako je! Nitko tamo nije ubijan to su sve laži!
Lijepo zvuči jel da? Samo za budale. A o Jasenovcu se sve odavno zna i evidentirano je i potkrijepljeno dokazima. Filmovima, zapljenjenom dokumentacijom iz logora, vojnom dokumentacijom i slično. Al baš je lijepo biti glup. Zar ne?
nitko ne osporava da je jasenovac bio lječilište , pardon logor smrti, samo kritiziramo brojku od 90k ubijenih ljudi, ili prekoma nekim srpskim izvorima brojka se penje skoro do 1,3milijarde
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
U Jasenovcu nitko nije stradao... To je bio radni logor u kojem se izvodila Floramye... Postojala je i škola plivanja... leđno Savom... Po Sedlaru masa njih naučila je plivati čak i uzvodno.Ero wrote:U Jasenovcu je stradao i Ivan Goran Kovačić, i oni beogradski piloti...čak i na tisuće Makedonaca... Nije šala 700.000..
seri seri moj golube bijeli!provocator wrote:U Jasenovcu nitko nije stradao... To je bio radni logor u kojem se izvodila Floramye... Postojala je i škola plivanja... leđno Savom... Po Sedlaru masa njih naučila je plivati čak i uzvodno.Ero wrote:U Jasenovcu je stradao i Ivan Goran Kovačić, i oni beogradski piloti...čak i na tisuće Makedonaca... Nije šala 700.000..
Tony Soprano-
2015-08-15
Ili ću što? Naučiti plivati Savom...Uzvodno?
provo, stos ti tolka budalaprovocator wrote:Ili ću što? Naučiti plivati Savom...Uzvodno?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
preko_vode_do_slobode wrote:
forumski židovi nisu pravi židovi, to su uglavnom hrvati,srbi ili mješancija ovih..
o čemu ti??
biti židov je stvar vjeroispovjesti, a biti hrvat ili srbin stvar nacionalnosti.
Guest- Guest
uf, odjednom nesto zasmrdi kad ono stigla stinki govnara
2014-04-19
prckov wrote:uf, odjednom nesto zasmrdi kad ono stigla stinki govnara
mora da jebeno kad ti počne smetati vlastiti smrad, jel lešino raspadnuta?
Guest- Guest
stinki stinki
2014-04-19
prckov wrote:stinki stinki
poj se podaprat, biće ti lakše
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:meni jedan as priča isto da je on tamo našao svoju babu koja naravno WW2 nije vidjela.. itd.. vjerojatno svi znamo da je brojka dosta pojačana, ali svi se pravimo glupi itd..
Krađa žrtava kao politička manipulacija istinom |
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 | |
(Govor gospodina Mile Prpe na V. Kongresu Hrvatskog žrtvoslovnog društva održanom u Zagrebu 18 – 20 lipnja 2010. g) Poštovani članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva, dame i gospodo uzvanici! U povijesti svijeta postojale su i sada postoje različite krađe ili prisvajanje nečega što nekome ne pripada, ali u pravilu radilo se o krađi nekih materijalnih stvari, novčanih vrijednosti, pa čak i o prisvajanju određenih duhovnih i umjetničkih vrijednosti, svojatanju imena velikih ljudi i sl. Ali, da bi netko krao žrtve, imena nastradalih ljudi i stavljao ih na javni spisak gdje im ni po kakvim kriterijima nije mjesto, ako se ne varam to bi bila endemska pojava samo na ovim našim prostorima. U svrhu manipulacije brojem žrtava (njihovim drastičnim uvećavanjem) s političkim ciljem da se neki narod (u našem slučaju Hrvati) lažno prikažu genocidnim i zločinačkim narodom, naizrazitiji primjer takve krađe je uveličavanje broja žrtava u Logoru Jasenovac iz vremena Drugog svjetskog rata. To pridodavanje nestvarnih žrtava išlo je u dva pravca: prvo – uvećavanje samog broja žrtava do ogromnih, gotovo suludih razmjera bez ikakvog navođenja njihova imena ili prezimena ili bilo kakvih podataka o žrtvama, radi ocrnjenja jednoga političkog vremena ili političke koncepcije koja je tada zastupana u dijelu hrvatskog naroda – usposatvom Nezavisne Države Hrvatske. I drugi smjer – stavljanje na Listu imena ljudi koji nikada nikakve veze nisu imali s Jasenovcem, bilo živih ili mrtvih, a mnogi u to vrijeme za Jasenovac nisu ni čuli. Kad je, padom Berlinskog zida, došlo do urušavanja komunističkih režima u Europi, golim brojevima žrtava nitko razuman više nije vjerovao, pa su zatražena imena i prezimena žrtava sa svim drugim pratećim podacima o svakoj žrtvi. Ali na takav način dotadanji „službeni“ broj žrtava nije se mogao pokriti imenima i indentifikacijom žrtava niti u jednoj desetini ukupnog napuhanog broja. Zagovaratelji velikog broja žrtava našli su se u nedomuci kako taj pretjerano veliki broj pokriti imenima i prezimenima konkretnih žrtava, kako ga učiniti vjerojatnijim, da ne kažem istinitim. U ovome kratkom referatu osvrnut ću se na istinske i na lažne žrtve Logora Jasenovac, prvenstveno na bestijalnu krađu imena, i - mrtvih i živih ljudi od strane Jasenovac research institute u New Yorku, koji tamo djeluje više od petnaestak godina, a nalazi se pod visokim pokroviteljstvom Američkog Kongresa. A to znači da mu Kongres daje moralnu i materijalnu pomoć, najvjerojatnije u zabludi i neznanju misleći (barem velika većina kongresnika) da tako pomažu jednu istinitu, plemenitu i humanu akciju. Ali iza toga instituta krije se zloćudna namjera – prvenstveno zloćudno usmjerena prema Hrvatima kao narodu, i sadašnjoj Republici Hrvatskoj dokazujući lažno na međunarodnom planu da je Hrvatski narod genocidni narod i sl. To je dio agresije laži o Hrvatskoj i na Hrvatsku s kakvom se agresijom nije susreo još nijedan drugi narod u svijetu. Kad to kažem mislim na sustavnu agresiju laži koja je masovnije otpočlela još 1916 prvim masovnim pokoljem Hrvata u Odesi od strane srpske (već tada nazvane Jugoslovenske vojske), a nastavljena od strane jugokomunista i traje sve do dan danas, bez ikakve relne šanse da bi u skoroj budućnosti ta agresija laži na Hrvatsku prestala. Kako sam vrlo aktivan kolumnist na Internetu, pratio sam kuda se po svjetu kreću moji tekstovi – upisom svog imena i prezimena na google - Mile Prpa. Tada mi se, na moje veliko iznenađenje počela pojavljivati Jasenovačka lista žrtava i na njoj ime mog imenjaka i prezimenjaka, rođaka i susjeda pok. Mile Prpe koji je neposredno nakon što su ga odveli u partizane, poginuo 1945 g. (iz čista mira odnekud doletio metak i ubi ga) negdje kod Rijeke. Kad sam to bolje pogledao tada sam došao do otkrića, koje me je naprosto šokiralo, da se na toj listi lažno nalazi još 42 moja Siverćana koji nikakve veze nisu imali s Jasenovcem, mahom su poginuli kao čitave obitelji od savezničkih bombardera u Kninu, ali da se na listi nalazi i nekoliko imena i sada živih ljudi pa i nekoliko mojih rođaka. Tada sam osmislio strategiju kako to sve srušiti. Najprije sam o toj krađi žrtava u našem uglednom listu SIVERIĆ (čekajući nekoliko mjeseci njegov izlazak, jer izlazi samo dva puta godišnje) napisao poduži članak: Krađa žrtava – Jasenovačka “istina“ Jasenovac research institute u New Yorku. Potom nakon izlaska članka u listu SIVERIĆ u božićnom broju 2008.g. poslao sam taj članak u ime mještana Siverića s popratnim dopisom Spomen parku Jasenovac u Jasenovcu, s nekoliko pitanja, i s napomenom - ako nam u roku od 15 dana na taj dopis ne odgovore, ili ako budemo nezadovoljni s odgovorom, da ćemo izići u javnost sa opširnim Otvorenim pismom mještana mjesta Siverić prema Spomen Parku Jasenovac u Jasenovcu. Medjutim dogodilo se, obzirom da sam član našeg Hrvtaskog žrtvoslovnog društva, da sam to kratko pismo objavio na Portalu VIKTIMOLOGIJA. Članak su momentalno preuzeli brojni internet portali, a razaslan je i putem nekih E-mail adresara po čitavom hrvatskom svijetu. Reakcija na to pismo bila je momentalna i silovita. Sa brojnih strana domovine i svijeta počele su mi stizati izjave o drugim brojnim krađama žrtava od strane tog „Instituta“ kao na primjer iz Solina, da je njihovih 157 partizana stavljeno na tu njujoršku jasenovačku listu, a da niti jedan nije poginuo u Jasenovcu, izvještaj iz Podgore o 102 Podgorana po toj monstrum listi „ubijenih“ u Jasenovcu, a samo je jedan Podgoranin nastradao u Jasenovcu. Na tu listu su stavljene i sve izbjeglice iz Dalmacije koje su umrle prirodnom smrću u El Shatu u dalekom Egiptu i slično da sve ne nabrajam. Bilo je preko stotinu stranica reakcija i raznih izvještaja s najavom i pokretanja kaznenih prijava i tužbi pred mjerodavnim sudovima protiv spomenutog instituta. Međutim, kako je prošao rok od petnaest dana, a odgovora na pismo nas mještana Siverća od strane Spomen parka Jasenovac nije bilo, mi, mještani Siverića, dogovorili smo se da pošaljemo i ono koje smo najavljivali u slučaju neodgovora ili odgovora s kojim ne bismo bili zadovoljni – Otvorenog pisma mještana mjesta Siverić Upravi Spomen parka Jasenovac. Tek tad je došlo do zapaljenja Interneta po tome pitanju. Brojni Internet portali (kao na pr. Hrvati AMAC, Portal HKV- oa, list Hrvatsko slovo, Radio Marija i još nekoliko hrvatskih radio postaja u svijetu od Australije preko Švicarske, Kanade načinile su opširne izvještaje o tom Otvorenom pismu mještana mjesta Siverić upravi Spomen parka Jasenovac. Ali pismenog odgovora ni na to pismo od strane Spomen parka Jasenovac nikada nije bilo. Ali su zato, na naše veliko iznenađenje, uslijedile pozitivne reakcije: Ugašene su Internet stranice Jasenovac research institute u New Yorku, i do danas se nisu ponovno pojavile. Ravnateljica Spomen parka Jasenovac na HTV objašnjavala je situaciju oko manipulacije žrtvama i sl. A po mome mišljenju najveći i najvažniji rezultat svega toga je bio da je - Uprava Spomen parka Jasenovac svojim dopisom od 09. 03. 2009.g. izvijestila Portal Hrvatskog kulturnoga vijeća (koji je o tome najviše pisao) da su Službenu listu žrtava Spomen parka Jasenovac stavili na Interet na uvid svima – na izričito i kategoričko traženje mještana Siverića, a sada za svaku žrtvu na spisku morat će se dokazivati da nije lažna već da se radi o istinskoj žrtvi. Time je omogućeno svima, počem od povjesničara pa sve do pojedinaca, ili znanstvenih institucija uvid i provjeru svake žrtve, da li je doista nastradala u Jasenovcu. Ono što nisu mogle učiniti ni mjerodavne državne institucije, s brojnim stručnim kadrovima, povjesničarima i sl. na nivou države, učinilo je i postiglo jedno malo mjesto koje se zove – SIVERIĆ. Mjesto čiji stanovnici nisu mogli podnijeti da se imena njihovih časnih ljudi, žrtava koje nemaju nikakve veze sa Jasenovcem, – nalaze na toj visokopostotno lažnoj listi, a među njima njih nekoliko i sada živućih. Time je kako se čini, stavljena točka na slovo „i“ - na mit o Jasenovcu. Ali, da se odmah razumijemo, svi mještani Siverića i prije ove akcije, i za vrijeme ove akcije, ali i poslije uvijek su spremni izraziti sućut i njegovati pijetet prema istinskim nevinim žrtvama u Jasenovcu, kojeg niti jednog momenta ne osporavaju, ali isto tako i prema svim drugim nevinim žrtvama bez obzira od čije su ruke pale. Po onome sustavu – niti jedna nevina žrtva manje, ali niti jedna žrtva više od onoga kako se stvarno dogodilo. Nakon te akcije, slogan „protest mještana mjesta Siverić“ posto je simbol borbe za istunu, i sada se može naći u novim napisima na internet portalima kao simbol i primjer neustrašive borbe za istinu. I dan danas neki se pozivaju na mještane Siverića, a koji su se susreli sa sličnim problemima. Nedavno je jedna židovska obitelj iz Istre (obitelj Vidas) pozivom na protest mještana Siverćana, zatražila da se njihovi roditelji skinu s Jasenovačke liste. S tvrdnjom da njihovi roditelji jesu nastradali, ali ne u Jasenovcu. I da njih vrijeđa činjenica da netko u političke svrhe manipulira s njihovim dragim pokojnicima koji nisu imali nikakve veze s Jasenovcom. A to opterećenje neistinom o svojima najbližima, nosili su desetljećima. Klupko se je, konačno, počelo odmotavati, makar da je istina zakrabuljena, ali vjerujemo u vrijeme kad će sve sjesti na svoje mjesto. Povijest je pokazala da - Istina ima prednost. Jer ratovi na ovim prostorima još nisu prestali i ne će dok konačni pobjednik ne postane – Istina. Ništa nije ljepše i plemenitije nego biti borac za Istinu. U Istini se čovjek nikada ne može izgubiti, a ako se netko i izgubi u Istini – pronaći će se u raju. Zato je bolje da sami tražimo istinu, nego da istina traži nas. Istina je uvijek ono kako se stvarno dogodilo, a sve priče o istini su samo njena interpretacija. Istina je uvijek samo jedna jedina u jednini jednine. Nema duplikata istine, jer tada nije Istina. Ovaj primjer našeg protesta iznio sam u najkraćim crtama, a sve skupa je bilo mnogo dublje, obimnije i sadržajnije, pa i dramatičnije, što su brojni građani u svijetu imali prilike pratiti na Internetu. Ponosni smo što je naše malo i malobrojno mjesto Siverić, postalo simbolom borbe za Istinu!. Mile Prpa |
2014-04-18
Da, vjerojatno je masu ubijenih srba u tim operacijama i bitkama prikrpana na jasenovacRayMabus wrote:Je samo šta je 34 tisuće Srba nahebalo 42 a godinu prije i u kasnijim puno puno manje tj sveukupna brojka je 47 tisuća.preko_vode_do_slobode wrote:
neka brojka od 20 000 bi bila pre mala, nebi mogao nitko ništa.. i onda ostaje neki balans 80 000 - 90 000, svi sretni i zadovoljni, taman dovoljno da se optužuju hrvati, a opet nedovoljno da nas jebu, pa prihvatili naši političari, prihvatili svi ostali(osim par ludih antifašista što maštaju o 1 milijun mrtvih) i to j eto.. adio
42 godina je ovo na tom podrućju :
1942.
Borbe za Istočnu Bosnu · Operacija Jugoistočna Hrvatska · Operacija Trio · Bitka na Kozari · Prodor u Zapadnu Bosnu · Bitka za Kupres · Napad NOVJ-a na Gojlo · Borbe za Livno · Borbe za Jajce · Operacija Alfa · Bihaćka operacija · Bihaćka republika
Guest- Guest
To je ko izbor reprezentacije, svaki selektor sastavlja svoj popis. Meni su bili najbolji onaj od Vice Vukojevića i Šešelja, u rasponu od pet ljudi do dva miljona
Ko se izruguje???Ringo10 wrote:Ja ne mogu da vjerujem svojim očima kad vidim ovo izrugivanje sa žrtvama Jasenovca I stradanjima naroda Kozare.
Sramota!
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:Kod nas se pazarski utvrđuje broj... Srbi dignu na pola miliona, sedlar spusti na 20 tisuća, pa se pogađaju, a mi sami trebamo ocijenit tko je bliže pravom broju...preko_vode_do_slobode wrote:marcus-t wrote:Ma jasno. Jasenovac je bio samo radni logor koji je Poglavnik osnovao samo da bi zaštitio Židove, Srbe i političke neistomišljenike od bijesnog hrvatskog puka koji ih je htio linčovati na mjestu lica! Tako je! Nitko tamo nije ubijan to su sve laži!
Lijepo zvuči jel da? Samo za budale. A o Jasenovcu se sve odavno zna i evidentirano je i potkrijepljeno dokazima. Filmovima, zapljenjenom dokumentacijom iz logora, vojnom dokumentacijom i slično. Al baš je lijepo biti glup. Zar ne?
nitko ne osporava da je jasenovac bio lječilište , pardon logor smrti, samo kritiziramo brojku od 90k ubijenih ljudi, ili prekoma nekim srpskim izvorima brojka se penje skoro do 1,3milijarde
pa doslovno je išlo tako, pazarski se utvrdio broj i adio.. jer ova brojka koja je sada zadovoljava sve strane(osim radikalne srpske i nekih naših fanatičnih antifašista) , ono doslovno kao na pazaru, pogodili se za cijenu i adio
inače nemožemo mi ocjeniti koliko je ubijeno, jer nitko se time neće baviti.. to bi mogla država.. ali razmisli malo.. tko će to napraviti.. desna vlast, su pičkice, vjerujuem da niti haso niti karamarko ne vjeruju osobno u službenu brojku, ali radi amerike, eu(jebe ih se za srbiju i domaću antifu ali se straše amerike i europe) , ne usude se ništa... sa druge strane ljevičari su zadovoljni, njima je 80-90k idealno za njihove ideološke gluposti.. amerika i eu zadovoljni, rusi i izrael zadovoljni, srbija ona normalna isto zadovoljna(iako čuvaju dokumentaciju u BGu), dok srbija ona radikalnija(to je većina srba ruku na srce) njima je 700 000, -1,5milijun prava brojka
Guest- Guest
Vi jos cedite suvu drenovinu umesto da cutite i molite Boga da niko ne pominje tu temu... Tuzno...
Da si slušao što je čovjek rekao ne bi ovo pisao. Lijepo je rekao da se do nedavno na tom spisku nalazio i njegov brat a ne da se i sada nalazi.Ringo10 wrote:E sad se I Slaven Letica pravi blesav I prodaje muda pod bubrege.
Na spisku žrtava spomen područja Jasenovac nema nikakvog Slavena Vincenta Letice.
Ali ima jedna druga stvar. To naime nije jedini popis koji kola po Internetu.
Postoji naime popis koji je objavla srpska odnosno četnička emigracija.
O tome je već pisano na Internetu mali milijun puta.
Tu su četalji u emigraciji lijepo uzeli popis svih žrtava rata u SFRJ urađen 1964-65, ukupno 597 323 imena, na to dodali imena I prezimena svih dostupnih poginulih pripadnika kvislinških formacija, četnika, ustaša, bjelogardejaca, handžarovaca I ostalih sličnih njima, jer I takav spisak negdje postoji dakako, I sve to objavili kao spisak žrtava Jasenovca.
Od Triglava do Gevgeliata. Oko 650 000 imena.
http://www.jasenovac.org/principles.php
Ta prljavština je brzo prokužena naravno. I sad je to dobro došlo I neoustaškim lakrdijašima da uvijek potežu gluposti I nelogičnosti sa toga popisa kako bi dokazivali svoje teorije I budalaštne.
Dakako, neće oni dokazivati svoje besmislice negirajući popise koji su rađeni na imalo ozbiljnim osnovama I sa ozbiljnim namjerama.
Ne, oni se uvijek dohvate ovoga četničko-emigrantskog popisa koji im je očigledno došao kao naručen za njihove rabote.
Tako se sad I Slaven Letica pravi naivan I blesav pa navodi ime svojega rođaka koji je preminuo kao beba na El Shatu. Jedini spisak na kojem se taj mali Letica može naći je taj takozvani I tobožnji četnički popis. Zapravo, mališan nije imao nekoliko mjeseci nego tri ili četiri godine, iako je to nebitno za temu jer beba ili malo dijete nema nikakve razlike.
To mora biti to dijete jer je I Slaven sartiji rodom iz Podgore kao I ovaj mališan.http://www.jasenovac.org/principles.php
LETICA SLAVEN MATE PODGORA 1940
Guest- Guest
Jedna od boljih Bujica, zasto?? Zato sta se Bujanec nije razmahao. Bilo kako bilo gdin Letica odlican. Odlican prilog sa Dr Hasetom. Otresao Krausa kao seljak bale. Pljas. Bilo kako bilo Bujanec dosao do razine Maje Sever, samo sta nije patetican kao ona i ne izgleda tuzno vec debelo. Muhahahhahahahahaaaa
2014-04-14
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Todoriću nedostaje zaposlenika: Za 4000 radnih mjesta javilo nam se 200 ljudi, od kojih je raditi ostalo samo njih 40
» VIDEO Znanstvenici otkrili vanzemaljski ocean, tamo gdje ga nitko nije očekivao
» DOME, SLATKI DOME: Na Balkan se vratilo 300 terorista. Sedmero njih nikada nije živio u Hrvatskoj i nitko ne zna kako su dobili hrvatsko državljanstvo
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» VIDEO Znanstvenici otkrili vanzemaljski ocean, tamo gdje ga nitko nije očekivao
» DOME, SLATKI DOME: Na Balkan se vratilo 300 terorista. Sedmero njih nikada nije živio u Hrvatskoj i nitko ne zna kako su dobili hrvatsko državljanstvo
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
Page 5 of 9