FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
čitajući ovo čovjeka stvarno stegne i krenu suze
Guest- Guest
Re: FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Noor wrote:čitajući ovo čovjeka stvarno stegne i krenu suze
Zašto? Dablin nikad nije bio ljepši?Noor wrote:čitajući ovo čovjeka stvarno stegne i krenu suze
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Ne znam, meni se više čini kao samopromocija autora.
Djeluje mi prilično neuvjerljivo da netko ide naslijepo u kupnju i da ne zna koliko novaca ima kod sebe, posebno umirovljenici koji znaju u lipu koliko što košta i sigurno ne drže novce porazbacane po džepovima pa ih onda traže kad dođu na blagajnu.
Istina da su mirovine male i da je umirovljenicima teško, ali ovakve romantičarske susrete sa autorima-herojima koji svoju velikodušnost onda naširoko prepričavaju po društvenim mrežama, u to iskreno sumnjam.
Djeluje mi prilično neuvjerljivo da netko ide naslijepo u kupnju i da ne zna koliko novaca ima kod sebe, posebno umirovljenici koji znaju u lipu koliko što košta i sigurno ne drže novce porazbacane po džepovima pa ih onda traže kad dođu na blagajnu.
Istina da su mirovine male i da je umirovljenicima teško, ali ovakve romantičarske susrete sa autorima-herojima koji svoju velikodušnost onda naširoko prepričavaju po društvenim mrežama, u to iskreno sumnjam.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Ja mu ne bih dao dok se uvjerim da je Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Ja mu ne bih dao dok se uvjerim da je Hrvat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa šta je tu čudno? Svaka vlada se ponašala prema obrtnicima kao prema kravama muzarama i samo gledala kako što više da im otme, zakine, ukine. Pa koji su kurac mislili? Da to može vječno tako?
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Jebite se rodna polja,jebite se tambure,ne dirajte mi ravnicu,jer neću se vratiti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nista, masa slobodnog prostora za obrte, male, srednje a i velike. Na ovom forumu ima podosta onih koji tvrde da je Rimac u biti prevarant koji sarafa dijelove iz Kine. Eto prigode. Jeftini prostori, strojevi znanje, kao sto vidimo ima ... Ne vidim neki problem. Ukoliko nedostaje pocetni kapital , moze se srediti uz povrat 100% na rok od 5 godina. Jamcevina nekretnine na moru ili u inozemstvu. Sto se ceka....
2014-04-14
Pa valjda u Irskoj. Čovjek se valjda raspitao ako ide...e sad, možda sam ja krivo razumio njega da dosta onih koje pozna rade za 1800-1900 €ura što je minimalac na on na što on cilja ... lijepo primijećeno, pitaću ga...abraham wrote:Samo jedno potpitanje. Gdje je minimalac 1800 eura????Ostalo stima.Painkiller wrote:Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
70-desetih je moj stari otišao jer doslovno nije imao čime više hraniti troje djece.
Lega iz Osijeka, inače "fašist" ide za 15 dana u Irsku na plaću od 3200 €, pa sam malo s njim "iz prve ruke" raspravljao kakva je sitacija i zašto ljudi idu. Većina koja je otišla radi za minimalac 1800-1900€, kaže on. Uglavnom naši, "fašisti".
Većina ne ide iz neke teške neimaštine (kao moj stari 70-ih), nego zato što hoće više od života, a to mogu dobiti. Siti su toga da žive kod roditelja i nemaju love za auto, svoju kuću ili stan,...
Mnogi su se naravno prethodno i uvalili u "Švicarce", dobili djecu... Kad smo već kod Švicaraca, mala digresija. Rođak, 2 generacija, Švicarski državljanin, također se uvalio u Švicarce, da tako kažem...Oženi se, dobio djecu, htio se osamostaliti, riješio stmbeno pitanje "u švicarcima" i sad radi 2 posla da bi mogao preživit. Ozbiljno razmišlja da bude prvi od svoje familije u Irskoj...visoko obrazovan, može imati veću plaću a manje troškove.
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...
Painkiller-
2014-04-27
Nije nesta bitno ali primjecujem da nasi ljudi preuvelicavaju,lazu i izmisljaju, kao i obicno. Ne odnosi se na vas kolega vec na ove sta su otisli van. Istina je da su dobili posao, da im se uglavnom za uradjeno plati, da je bolje nego u DNRH bez posla. Druga strana medalje je da rade najgore poslove koje u biti nitko nece. Rzaloga je vise ,jezik npr itd. Primaju minimalnu satnicu , cesto do 50% manju od domicilni. Da je suprotno, domicilni bi radili. Poslove koje rade su uglavnom nanizeg ranga. Zive u zajednicama sa x stranaca itd. Daklem, istina je negdje izmedju. Da je bolje, bolje je , da je sjajno nije. Bilo kako bilo minimalna satnica u Njemackoj je nesto preko 8 Eura i to je prije poreza. U Svedskoj nema minimalne satnice i ima ih koji rade i za manje. Tako da.....Painkiller wrote:Pa valjda u Irskoj. Čovjek se valjda raspitao ako ide...e sad, možda sam ja krivo razumio njega da dosta onih koje pozna rade za 1800-1900 €ura što je minimalac na on na što on cilja ... lijepo primijećeno, pitaću ga...abraham wrote:Samo jedno potpitanje. Gdje je minimalac 1800 eura????Ostalo stima.Painkiller wrote:Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
70-desetih je moj stari otišao jer doslovno nije imao čime više hraniti troje djece.
Lega iz Osijeka, inače "fašist" ide za 15 dana u Irsku na plaću od 3200 €, pa sam malo s njim "iz prve ruke" raspravljao kakva je sitacija i zašto ljudi idu. Većina koja je otišla radi za minimalac 1800-1900€, kaže on. Uglavnom naši, "fašisti".
Većina ne ide iz neke teške neimaštine (kao moj stari 70-ih), nego zato što hoće više od života, a to mogu dobiti. Siti su toga da žive kod roditelja i nemaju love za auto, svoju kuću ili stan,...
Mnogi su se naravno prethodno i uvalili u "Švicarce", dobili djecu... Kad smo već kod Švicaraca, mala digresija. Rođak, 2 generacija, Švicarski državljanin, također se uvalio u Švicarce, da tako kažem...Oženi se, dobio djecu, htio se osamostaliti, riješio stmbeno pitanje "u švicarcima" i sad radi 2 posla da bi mogao preživit. Ozbiljno razmišlja da bude prvi od svoje familije u Irskoj...visoko obrazovan, može imati veću plaću a manje troškove.
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...
2014-04-14
[quote="Painkiller"]
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...[/quote
Gluposti melješ kao i predsjednica.....ne odlaze fašisti ili antifašisti....iz ove zemlje odlaze radnici,ljudi željni rada i zarade.....od nas 16 muških iz osnovne radimo još samo nas dvojica,ostali u mirovini....igraju nogomet cijeli dan,bave se lovom,organiziraju fešte a mirovine 6-7 t kuna koju ja uz sav radni staž neću imati nikada.....problem su paraziti i uhljebi a oni su ilijevi i desni.....bez rada nema naprijed a u ovoj zemlji se smiju onima koji rade.....i nisam drug nikad bio a nisam ni fašista....
Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...[/quote
Gluposti melješ kao i predsjednica.....ne odlaze fašisti ili antifašisti....iz ove zemlje odlaze radnici,ljudi željni rada i zarade.....od nas 16 muških iz osnovne radimo još samo nas dvojica,ostali u mirovini....igraju nogomet cijeli dan,bave se lovom,organiziraju fešte a mirovine 6-7 t kuna koju ja uz sav radni staž neću imati nikada.....problem su paraziti i uhljebi a oni su ilijevi i desni.....bez rada nema naprijed a u ovoj zemlji se smiju onima koji rade.....i nisam drug nikad bio a nisam ni fašista....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
v_vlado wrote:Painkiller wrote:
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Naravno da meljem gluposti kao odgovor na glupost, da fašisti pljačaju narod a stoka sitnog zuba odlazi. Ovi zemlju pljačkaju i fašisti, i antifašisti, a i kolege - stoka sitnog zuba - me 'očene' gdje god stigne.marcus-t wrote:v_vlado wrote:Painkiller wrote:
Svi spominjete parazite i uhljebe. Pomirite se s time. Istina je gorka - paraziti i uhljebi su naša rodbina, susjedi, prijatelji, poznanici. Mislite da će rješavanje par tisuća uhljeba riješiti problem gdje je "uhljeb" realan opis svakog malo boljeg mjesta koje nije u realnom sektoru.
A i vi melejte gluposti. Ja se trudim barem da pitam ljude koji idu, pa makar i preuveličavali, a ne da komentiram piskaranje novinarčića.
U ovom slučaju sam govorio s kolegom koji je radio isti posao kao i ja, za istu plaću. On otišao u privatnike radi potrebe za više novaca. i imao je više novaca ali je morao puno više radit. Sad ode da proba u Irsku. Neka mu je sa srećom.
Painkiller-
2014-04-27
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Nastavi li se iseljavanje, 2032. Osijek će biti prazan grad
» Ovako izgleda klitoris
» ovako izgleda autentični fašizam
» Ovako izgleda 'kućica' Dragana Čovića
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
» Ovako izgleda klitoris
» ovako izgleda autentični fašizam
» Ovako izgleda 'kućica' Dragana Čovića
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
Page 5 of 5