FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Re: FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
v....vlado,v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
prva..
druga..
kuzis?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Pa u Osijeku nema Hadezea, tj. ima u koaliciji sa Sdepeom i VrkićemSora wrote:vili40 wrote:Nema razloga za paniku sve dok to nije došlo do Zagreba,a doći će vrlo brzo.Pa kad se u glavnom gradu pojave prve veće sirotinjske četvrti,drastičan porast kriminala i sve što ide uz to onda će napokon netko upitati da tko je ugasio svjetlo.A ostatak države već će biti opustošen do temelja pa neće moći dalje financirati lažni standard,udobne fotelje,bezbrojne urede i njemačke plaće.
Prije toga neće biti nikakvih zahvata ili ozbiljnjijih reformi,samo daljnje lupanje i bićevanje po narodu koji ih hrani.No bit će onda možda i kasno.
Glasajte i dalje za HDZ !
Njima je Slavonija vjerna do svoje propasti. Psmtr . I glupim ljudima.
Kermit-
2014-04-17
Baš zato ga i čiste kao nepoćudne.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Vidim kako vodite uspješno državu,bez ispaljenog metka praznite hrvatske kuće,bando fašistička,nesposobna. ..prckov wrote:v....vlado,v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
prva..
druga..
kuzis?
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Ne živii u Slavoniji , jućer sam uplatio 1000 kuna onoj obitelji u Županji s troje male djece da naprave kuču a to je druga tura od 1000 kuna jer je prva bila prije dva miseca.
A ćujte ljudi , organizirajte se , borite se , radite .....i nešto će biti napravljeno vezano uz to.
A ćujte ljudi , organizirajte se , borite se , radite .....i nešto će biti napravljeno vezano uz to.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Bit će sezona svatova u tim mjestima oko Županje kad ekipa iz Njemačke i Austrije dođe u svoje kuć... pardon vikendice.asilovski wrote:Valpovo, Miholjac, Đakovo, Slatina pa od Vinkovaca do Županje i Vukovar to je katastrofa doslovce pustara ostat će uhljebi i seoski mafijaš sa 5 mercedesa ko onaj lihvar Marinac u Županji hahaha oteo pola grada a igra tenis sa "gradonačelnikom"
Infrastrukturno imaš hrpu dobro sređenih, praznih domova koje će imati svrhu za ljetni godišnji odmor. Mada i to je upitno više s obzirom da se stvari mijenjaju i ljude neki nemaju baš ništa love. Od Zagreba se hoće raditi Montevideo.
Birokratska u srcu!
Guest- Guest
Što veći domoljubi to manje otvorenih butiga.
Centralizacija i birokratizacija izjebala cijelu RH osim Zagreba u dupe.. . sa time da Jadranska obala ima turizam pa dio love ostane u tom području a ovi gore nemaju more pa jebiga
Guest- Guest
i međimursku županiju izjebali, ono skoro pa nema zaposlenih pa škvadra iz zegeja ide tamo...
većina se poziva na državu ili krivi državu.
2014-12-30
veber wrote:i međimursku županiju izjebali, ono skoro pa nema zaposlenih pa škvadra iz zegeja ide tamo...
Međimurci su si tak dobri s Hrvatima...
Guest- Guest
Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
70-desetih je moj stari otišao jer doslovno nije imao čime više hraniti troje djece.
Lega iz Osijeka, inače "fašist" ide za 15 dana u Irsku na plaću od 3200 €, pa sam malo s njim "iz prve ruke" raspravljao kakva je sitacija i zašto ljudi idu. Većina koja je otišla radi za minimalac 1800-1900€, kaže on. Uglavnom naši, "fašisti".
Većina ne ide iz neke teške neimaštine (kao moj stari 70-ih), nego zato što hoće više od života, a to mogu dobiti. Siti su toga da žive kod roditelja i nemaju love za auto, svoju kuću ili stan,...
Mnogi su se naravno prethodno i uvalili u "Švicarce", dobili djecu... Kad smo već kod Švicaraca, mala digresija. Rođak, 2 generacija, Švicarski državljanin, također se uvalio u Švicarce, da tako kažem...Oženi se, dobio djecu, htio se osamostaliti, riješio stmbeno pitanje "u švicarcima" i sad radi 2 posla da bi mogao preživit. Ozbiljno razmišlja da bude prvi od svoje familije u Irskoj...visoko obrazovan, može imati veću plaću a manje troškove.
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...
Painkiller-
2014-04-27
Painkiller wrote:Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
70-desetih je moj stari otišao jer doslovno nije imao čime više hraniti troje djece.
Lega iz Osijeka, inače "fašist" ide za 15 dana u Irsku na plaću od 3200 €, pa sam malo s njim "iz prve ruke" raspravljao kakva je sitacija i zašto ljudi idu. Većina koja je otišla radi za minimalac 1800-1900€, kaže on. Uglavnom naši, "fašisti".
Većina ne ide iz neke teške neimaštine (kao moj stari 70-ih), nego zato što hoće više od života, a to mogu dobiti. Siti su toga da žive kod roditelja i nemaju love za auto, svoju kuću ili stan,...
Mnogi su se naravno prethodno i uvalili u "Švicarce", dobili djecu... Kad smo već kod Švicaraca, mala digresija. Rođak, 2 generacija, Švicarski državljanin, također se uvalio u Švicarce, da tako kažem...Oženi se, dobio djecu, htio se osamostaliti, riješio stmbeno pitanje "u švicarcima" i sad radi 2 posla da bi mogao preživit. Ozbiljno razmišlja da bude prvi od svoje familije u Irskoj...visoko obrazovan, može imati veću plaću a manje troškove.
Nek ljudi idu, da sam ja 10-15 godina mlađi otišao bih i ja. Ne bih nikad vidio "svijeta" da nije onih koji su otišli. A nije mi neka velika financijska razlika vozit se 9 sati do rođak u Švicu ili par sati avionom. S obzirom da je Osijek sve bolje povezan avionski s Dublinom, skoro mi se isplati iz ZG se odvesti u Osijek, pa onda za Dublin...
Jebiga, lakše je emigrirati nego srušiti bandu koja gnječi Hrvatsku.
Lakše ali kukavički a znamo da su hrvati kukavice usrani mediokriteti koji ćim vide plavu uniformu useru gaće. Umjesto da tu zločinačku bandu usmrte oni odlaze u emigraciju.
Šteta, a tako visoko mišljenje imaju hrvati o sebi. Herojski narod ima svoju državu ali...
Guest- Guest
Pa ako cemo posteno o tom kretanju...kod nas nema vodje...da nije mozda mato kapovic ma mojme jebat..kod nas se predstavlja vodjom radnistva-neradnik,koji ne zna sto je pravi posao,nosi traperice koje su se zavukle u guzove,poluzensku izlakiranu frizuru i ne skida ajfon iz ruku...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Samo jedno potpitanje. Gdje je minimalac 1800 eura????Ostalo stima.Painkiller wrote:Druže Vlado, koliko ja znam, a znam, uglavnom "fašisti" i odlaze iz Hrvatske, a od nakotilo se kojekavih "antifašista" :-)v_vlado wrote:Imamo hrvatsku i šator za ostalo nas boli kurac......nek ide stoka sitnog zuba,fašisti imaju još ideja za pljačkat narod....
2014-04-14
"Uvjeti poslovanja obrtnika bili su teški, a posebno zbog izmijenjenih, novih ili dopunjenih propisa. Unatoč nastojanjima HOK-e da redovito daje primjedbe i prijedloge predlagatelju, većina tih prijedloga se ne uvažava i ne uvrštava u propise."
Jebeš ga paraziti su sami sebi svrha. KAsta za sebe koja se ne želi odreći nekih privilegija i to potiče korupciju, kolje ekonomiju itd...
Jebeš ga paraziti su sami sebi svrha. KAsta za sebe koja se ne želi odreći nekih privilegija i to potiče korupciju, kolje ekonomiju itd...
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Na nekada gotovo najrazvijenu regiju, s Osijekom kao glavnim gradom, ostalo je samo sjećanje.
Umjesto male Švicarske koju su nam obećavali uslijedilo je propadanje industrije, nestali su stoljetni prehrambeni ili tekstilni brendovi, poljoprivreda je na koljenima, i tako je za razliku od ratnih vremena, u poraću šaptom pala.
Obećavali su vladajući (ma koji god bili) kako će nas iz dreka izvući EU fondovi a ono curac od ovce. Odlaze mladi trbuhom za kruhom... Unatoč višegodišnjim najavama ravnomjernog razvoja Hrvatske, Slavonija i Baranja ostali su zanemareni, a i državni proračuni donose se s minimalnim projektima za tu regiju.
I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tijekom predizborne kampanje iznijela je poražavajuću brojku o tisućama ljudi koji su napustili Hrvatsku i kazala kako neće dopustiti novi egzodus mladih, dodavši: "Vlada ne smije zapostavljati Slavoniju i Baranju i posjećivati ih samo na godišnjicu pada Vukovara”.
Umjesto male Švicarske koju su nam obećavali uslijedilo je propadanje industrije, nestali su stoljetni prehrambeni ili tekstilni brendovi, poljoprivreda je na koljenima, i tako je za razliku od ratnih vremena, u poraću šaptom pala.
Obećavali su vladajući (ma koji god bili) kako će nas iz dreka izvući EU fondovi a ono curac od ovce. Odlaze mladi trbuhom za kruhom... Unatoč višegodišnjim najavama ravnomjernog razvoja Hrvatske, Slavonija i Baranja ostali su zanemareni, a i državni proračuni donose se s minimalnim projektima za tu regiju.
I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tijekom predizborne kampanje iznijela je poražavajuću brojku o tisućama ljudi koji su napustili Hrvatsku i kazala kako neće dopustiti novi egzodus mladih, dodavši: "Vlada ne smije zapostavljati Slavoniju i Baranju i posjećivati ih samo na godišnjicu pada Vukovara”.
veber wrote:i međimursku županiju izjebali, ono skoro pa nema zaposlenih pa škvadra iz zegeja ide tamo...
da međuimurje ima brutalan industrijski izvoz -mislim da taj dio Hrvatske ima daleko najbolji omjer uvoza i izvoza(grad zagreb i okolica u minusu 50milijardi kuna hahahaha), pa sve jedno čitam da tamo hrpa radnika radi za 3500 kuna... i sam si rekao da plaćate u vašoj firmi hrpu njih 3500 kn na pogonu..
vi poplaćate sve poreze, da bi ovi u ZGu lupali pečate u kancelariji i igrali minecraft za 5500kn.. umjesto da ovaj u pogonu dobija 5000kn, a ovaj igra minecraft za 3000kn..
Guest- Guest
a vama je u blizini tržište austrije, slovenije, švicarske, sjeverne italije, njemačke, zagreb(dakle najrazvijenije regije svijeta ili slovenija,zagreb), a Osijeku je najbliži Vukovar, srbija, siromašni dio mađarske, rumunjska, bosna, republia srpska..
Guest- Guest
Raspad sustava
[KOMENTAR DANA] "Odem Ja jučer u dućan i ispred mene neki starac od nekih 80 godina. Dva paradajza, tikvica, kila brašna, kila šećera i poneka sitnica. Ništa luksuzno, ništa previše vrijedno ili samo za sladokusce.
Blagajnica sve izračuna, račun oko 85.00 kuna.
Starac izvrne cijeli novčanik, unutra sve kovanice. Blagajnica prebroji i dođe do 60.00 kuna. NIje dovoljno. Pita starca da li da nešto ostavi sa strane, dok on donese ostatak novca, ili da odbije nešto sa računa. On joj kaže da ne ostavlja ništa, jer on i žena ionako više nemaju novca kod kuće, nego neka skine nešto. Odguruje rukom, nesigurno, ona dva paradajza i tikvicu i pita šta još od svojih skromnih potreba da ostavi.
Vidio ja to i dajem blagajnici tih 25.00 kuna i kažem da vrati gospodinu u vrečicu njegove namirnice. Starac još kopa po džepovima, u nadi da će naći neku zagubljenu kunu. Vraća pogled i kaže: "Nemam stvarno ništa više u džepu, uzmite nešto od toga što sam htio da kupim".
Blagajnica mu kaže da sam ja dodao onoliko koliko je nedostajalo.
Starac me pogleda, zbunjeno, a onda spustii pogled i kaže, "A šta ja sad da radim?"
"Ništa", ja mu odgovaram, "Uzmite Vaše namirnice i idite kući, sve je u redu."
"Ali, meni se ovo nije nikada desilo", kaže starac, i dalje zbunjen. "Stvarno ne znam šta da radim?" i gleda zbunjeno u blagajnicu.
"Pa eto, ima još dobrih ljudi", kaže blagajnica, a i ona spušta pogled.
"Dajte mi makar Vaš broj telefona i adresu, pa ću Vam donijeti 25.00 kuna, kad budem imao", kaže starac.
"Nema potrebe, sve ste Vi to odradili i zaradili još prije mnogo godina", pokušavam da uz osmijeh razbijem njegovu muku.
"Ali meni se stvarno ovo nije nikada desilo, da mi neko toliko pomogne..." kaže starac i počinje da se trese i plače u svojoj bijedi, kao da sam mu dao grumen zlata, a ne zgužvanu novčanicu. Blagajnica mu sprema ostatak stvari u vrečicu, vidim i njoj je teško. Ona radi vjerojatno za 2 000 ili 2 500 kuna i zna sigurno i sama šta znači ne imati.
"Dođite bar na kavu, ja moram da Vam se odužim", plače starac.
"Ne morate Vi ništa, osim da se smirite i odete kući, spremite ručak i odmarate", pokušavam da ga uz osmijeh nekako smirim.
Pruža mi ruku i kaže: “Pamtiću Vas dok sam živ.“
Pa jebem ti ja takvu zemlju i vlast, koja ljudima koji su preživjeli svjetski rat i toliko godina života, da ih dovede do toga da se ne samo rasplaču za 25.00 kuna, nego da tih smrdljivih 25.00 kuna uopće nemaju."
- tomeo.grdic
https://www.facebook.com/GradNaDravii/posts/1695310420710522
[KOMENTAR DANA] "Odem Ja jučer u dućan i ispred mene neki starac od nekih 80 godina. Dva paradajza, tikvica, kila brašna, kila šećera i poneka sitnica. Ništa luksuzno, ništa previše vrijedno ili samo za sladokusce.
Blagajnica sve izračuna, račun oko 85.00 kuna.
Starac izvrne cijeli novčanik, unutra sve kovanice. Blagajnica prebroji i dođe do 60.00 kuna. NIje dovoljno. Pita starca da li da nešto ostavi sa strane, dok on donese ostatak novca, ili da odbije nešto sa računa. On joj kaže da ne ostavlja ništa, jer on i žena ionako više nemaju novca kod kuće, nego neka skine nešto. Odguruje rukom, nesigurno, ona dva paradajza i tikvicu i pita šta još od svojih skromnih potreba da ostavi.
Vidio ja to i dajem blagajnici tih 25.00 kuna i kažem da vrati gospodinu u vrečicu njegove namirnice. Starac još kopa po džepovima, u nadi da će naći neku zagubljenu kunu. Vraća pogled i kaže: "Nemam stvarno ništa više u džepu, uzmite nešto od toga što sam htio da kupim".
Blagajnica mu kaže da sam ja dodao onoliko koliko je nedostajalo.
Starac me pogleda, zbunjeno, a onda spustii pogled i kaže, "A šta ja sad da radim?"
"Ništa", ja mu odgovaram, "Uzmite Vaše namirnice i idite kući, sve je u redu."
"Ali, meni se ovo nije nikada desilo", kaže starac, i dalje zbunjen. "Stvarno ne znam šta da radim?" i gleda zbunjeno u blagajnicu.
"Pa eto, ima još dobrih ljudi", kaže blagajnica, a i ona spušta pogled.
"Dajte mi makar Vaš broj telefona i adresu, pa ću Vam donijeti 25.00 kuna, kad budem imao", kaže starac.
"Nema potrebe, sve ste Vi to odradili i zaradili još prije mnogo godina", pokušavam da uz osmijeh razbijem njegovu muku.
"Ali meni se stvarno ovo nije nikada desilo, da mi neko toliko pomogne..." kaže starac i počinje da se trese i plače u svojoj bijedi, kao da sam mu dao grumen zlata, a ne zgužvanu novčanicu. Blagajnica mu sprema ostatak stvari u vrečicu, vidim i njoj je teško. Ona radi vjerojatno za 2 000 ili 2 500 kuna i zna sigurno i sama šta znači ne imati.
"Dođite bar na kavu, ja moram da Vam se odužim", plače starac.
"Ne morate Vi ništa, osim da se smirite i odete kući, spremite ručak i odmarate", pokušavam da ga uz osmijeh nekako smirim.
Pruža mi ruku i kaže: “Pamtiću Vas dok sam živ.“
Pa jebem ti ja takvu zemlju i vlast, koja ljudima koji su preživjeli svjetski rat i toliko godina života, da ih dovede do toga da se ne samo rasplaču za 25.00 kuna, nego da tih smrdljivih 25.00 kuna uopće nemaju."
- tomeo.grdic
https://www.facebook.com/GradNaDravii/posts/1695310420710522
Guest- Guest
čitajući ovo čovjeka stvarno stegne i krenu suze
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Nastavi li se iseljavanje, 2032. Osijek će biti prazan grad
» Ovako izgleda klitoris
» ovako izgleda autentični fašizam
» Ovako izgleda 'kućica' Dragana Čovića
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
» Ovako izgleda klitoris
» ovako izgleda autentični fašizam
» Ovako izgleda 'kućica' Dragana Čovića
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
Page 4 of 5