Ne sagriješi bludno!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 16 of 19
Page 16 of 19 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19
Re: Ne sagriješi bludno!
Mislin na ono da me triba zaobilaziti, da ja mislin da nekoga triba zaobilaziti, nebi mu to nikad reka:)
aben- Posts : 35492
2014-04-16
To ti je isto kao kad kažeš "žene imaju ugrađenu subrutinu da podlegnu bullshitu"...
Trinity-
2014-04-17
Nie, ti to možeš prepoznati il ne prepoznati na sebi, ja ne mogu trebati se zaobilaziti
2014-04-16
Ne moraš se ti zaobilaziti, ja trebam tebe zaobilaziti jer ti ne prepoznaješ bullshit u sebi...
Trinity-
2014-04-17
Ma dobro, al tako nisi prije rekla
A šta se imaš ljutit, pa to je ili tako ili nije tako, ad hominem obično dođe kad jest tako
A šta se imaš ljutit, pa to je ili tako ili nije tako, ad hominem obično dođe kad jest tako
2014-04-16
Rekla si " treba te.." a ne "trebam te.." , no i meni se često dogodi da izostavin slovo, nema beda:)
2014-04-16
Nisam izostavila slovo, "treba te" znači da te ne trebam samo ja zaobilaziti...
Trinity-
2014-04-17
Dobro, al onda stoji šta san prije reka da nisi tako prije rekla:)
2014-04-16
Osudio je grijeh koji je činila,,,"ne greši" i pitam se što će biti s njom ako nastavi tako?Osudit će ju,dakle,mora prestati da bi bila spašena!von_Starhemberg wrote:Zar nije ovo punchline cijele anegdote?Patriot_1 wrote:aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija...
Nisam uopće ni spominjala je li osudio ili ne, samo da je oprostio.
OTKRIVENJE 22:15
15Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž."
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Niti je osudio , niti kaznio. A onima koji su mislili da na to imaju pravo rekao je što je rekao. Nije pravio razliku između grijeha. Dakle, tko ima pravo određivati što je grijeh i kakva bi kazna trebala biti osim Njega?von_Starhemberg wrote:Zar nije ovo punchline cijele anegdote?Patriot_1 wrote:aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija...
Trinity-
2014-04-17
koga to NJEGA?
... koga? kog?a koga ?
jel ti vidiš 3niti kakve gluposti dopušta religija ?
ono mazneš..čokoladu udućanu i dođe
policija a ti veliš- mrš, samo me On može osuditi
to ti je formalno-logički tak
... koga? kog?a koga ?
Bog je odredio što je grijeh i kakva je kazna za grijeh.Danas se ne kažnjava po grijehu nego po kaznenim djelima po KZ koji nema veze s grijehom nego sa zakonima koje je donio čovjek.Trinity wrote:Niti je osudio , niti kaznio. A onima koji su mislili da na to imaju pravo rekao je što je rekao. Nije pravio razliku između grijeha. Dakle, tko ima pravo određivati što je grijeh i kakva bi kazna trebala biti osim Njega?von_Starhemberg wrote:Zar nije ovo punchline cijele anegdote?Patriot_1 wrote:aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Grijeh obuhvaća puno širi spektar nepoželjnog ljudskog ponašanja nego ga obuhvaća KZ,bar kod nas,za teokracije to ne vrijedi.
Ljudi nemaju pravo suditi po grijehu ali imaju po zakonu koji su donijeli.
danni1-
2014-04-16
Možeš reći ,mrš samo me On može osuditi,sličnu idiotariju je izjavio i Tito,da priznaje samo sud svoje partije,moš ti pričat što hoćeš al ćeš završit u zatvoru,priznao ti ili ne svjetovnu vlast.Sora wrote:koga to NJEGA?
... koga? kog?a koga ?
Poanta te priče nije toliko o pravima i osudi više je o poniznosti i oprostu...kolko to partizanke islamske vjeroispovjesti,koja za oprost ne zna,mogu shvatiti .....
danni1-
2014-04-16
Misliš da je ona,,obrijana?danni1 wrote:Možeš reći ,mrš samo me On može osuditi,sličnu idiotariju je izjavio i Tito,da priznaje samo sud svoje partije,moš ti pričat što hoćeš al ćeš završit u zatvoru,priznao ti ili ne svjetovnu vlast.Sora wrote:koga to NJEGA?
... koga? kog?a koga ?
Poanta te priče nije toliko o pravima i osudi više je o poniznosti i oprostu...kolko to partizanke islamske vjeroispovjesti,koja za oprost ne zna,mogu shvatiti .....
I nabrijana!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Vegvísir wrote:Trinity wrote:Samo žene, kako se vidi iz Patriotovog upisa, na muškarce se to ne odnosi...Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
Muškarcu ako se i omakne prije braka, šta sad... pokleknuo je i ustao jači. A sigurno nije ni on jadan htio sam od sebe, nego neka uspaljena ženska duša svojim vražjim čarima na grijeh navela...
kakvo nevjerojatno zaključivanje ti mora da nisi žensko (po logici o kojoj se raspravlja) hehehehe
2014-04-29
Trinity wrote:Pa da, vidiš šta Iknar kaže, sotona, pa žena...oni kao jaki , a žene ih veslaju...
Štoviše to je čak stavi nekih "svetaca"
2014-04-29
Patriot_1 wrote:Na koju foru ti onda izvlačiš samo loše u kršćanstvu kao ogledalo svog kršćanstva?Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:De mi reci iskreno ima li okultista koji su izuzetno zli ljudi?Sefirot wrote:Trinity wrote:Sigurna sam da ga doma nisu tako učili. A ni na KBF-u.
pa ne znam, po raznim ispadima sve više svećenstva i kršćanske oligarhije, nimalo se ne bi čudio da je to učio na KBF-u. Štoviše, koliko čuh za neke predavače, rekao bi da bi to moglo postati uskoro i katedra....
Tvrdio si da ima.Kaj sad?
Ja znam da ima,i ti znaš!
Glupo pitanje. Ima li okultista zlih? Da li je zao netko zbog nekog religijskog, vjerskog, ideološkog (...) sustava ili je zao kao čovjek?
Kao što ima i dobrih kršćana ima i zlih kršćana.
Kao što ima i dobrih muslimana ima i zlih muslimana.
Kao što ima i dobrih židova ima i zlih židova.
.....itd itd itd itd itd
Kao što ima i dobrih okultista ima i zlih okultista.
No tu nije pitanje opredjeljenja nego osobe. Jednostavno NE POSTOJE samo dobri kršćani ili samo dobri muslimani itd itd itd.
Zato što se o kršćanstvu govori kao nekoj uber religiji koja je jedina ispravna i nepogrešiva i jedina spasonosna no da to nije tako govore ČINJENICE o kršćanstvu. O Kršćanstvu jer to nije moje ili tvoje ili od Marka Perkovića Jebivjetra koji je iskeširao dovoljno para da bi dobio pravo na razvod... lol
A to što ti imaš toliko usko, zatvoreno, zaslijepljeno gledište, to je tvoj, a ne moj problem.
2014-04-29
Patriot_1 wrote:Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
Prvo, bilo je pitanje zašto bi uopće bilo razmatrano kao kršćansko učenje. Osim kršćana, koga boli qurac za kršćansko učenje?
Nadalje, nemam nikakvih homoseksualnih sklonosti ali ni ne vidim da bi to bilo nemoralno. To je seksualnost drugih osoba i mene se to u krajnjoj liniji nimalo ne tiče kao što me se ni nečija heteroseksualnost ne tiče. Seksualnost je osobna, privatna stvar koju se ne tiče nikoga. Pogotovo ne nekakvu osobu koju se ni ne poznaje (tj, međusobno se ne poznajete).
Što se tiče odnosa sa rodbinom, uopće mi nije jasno uspoređivanje seksualnosti poput homoseksualnosti koju si naveo sa rodoskvljenjem. Odnos sa BLISKIM rođacima (po zakonu, ako se ne varam, se radi o rodu do trećeg koljena) je problem.
2014-04-29
zanstr wrote:Kak je po kršćanstvu grijeh seks među rođacima kada je po Bibliji sav ljudski rod nastao tako da su sinovi i otac opčili s majkom. Vidi knjigu postanka.Patriot_1 wrote:Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
da nekako je moralo nastati
2014-04-29
von_Starhemberg wrote:Nažalost, da, pisao je Toma i takve stvari, no istina je i to da je ovakvo omalovažavanje žene počelo puno ranije. Mnogi su rani kršćani vjerovali da je Sveti Duh zapravo ženski princip (čak i grčka riječ pneuma- duh, nije muškog roda), zvali su ponekad Sophia, poneka Barbello, i ona je s Bogom Ocem stvorila Sina (jer samo dva različita elementa mogu stvoriti novi, treći), a s njim i Trojstvo. "Pravovjerna " crkva ovo je smatrala herezom, pa su tražili svaki način da taj ženski princip ponište i izbace, pa danas i imate tu apsurdnu teoriju da se Trojstvo sastoji od tri muška principa, koji su stvorili jedni druge.Vegvísir wrote:Taj strah i zaziranje od žena sežu toliko duboko da je čak i Toma Akvinski napisao:Sa svojim viškom vlage i svojom nižom temperaturom tjelesno i duhovno manje vrijedna, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca. Potpuno ostvarenje ljudske vrste je samo muškarac.
ili pakŽena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno (imperfectum, deficiens) prema savršenome (perfectum).
Eto, razlika između savršenog i defektnog krije se u posjedovanju penisa.
Hehehe, tri muška principa... a ne samo da se radi o nestabilnosti jer su tri čvrsta jaka, muška principa nego i to povlači ideju homoseksualnosti lol
2014-04-29
Page 16 of 19 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 16 of 19