Ne sagriješi bludno!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 7 of 19
Page 7 of 19 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19
Re: Ne sagriješi bludno!
Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Da pojasnim,,i prije braka je VAN braka!
Zatim,,svaki sex je grijeh ako se ne radi o MUŽU i ŽENI(opet u braku)!
Komentirajte,,,
Može li biti bluda među supružnicima? Ili je tu sve dozvoljeno?
I sad, što je dozvoljeno, što ne...što je normalno, što ne...
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Pa ne slažem s tim da je tema vulgariziranakic wrote:wtf?
Sto ima u riječima vulgarno. U narodnim izrazima i opisima ?
Vulgarno je kako veliki vjernici se ne drže 10 zapovijedi ali se opravdavaju
Kmeee
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Što je normalno a što nije po tom pitanju se nikad neće postići nekakav konsenzus.
danni1-
2014-04-16
Pretpostavljam da ono što se smatra ne-normalnim jest grijeh bluda. Ako se , dakle, oko toga nikada neće postići konzenzus, onda taj grijeh postaje subjektivan, relativan?danni1 wrote:Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Što je normalno a što nije po tom pitanju se nikad neće postići nekakav konsenzus.
Trinity-
2014-04-17
može li biti silovanja među supružnicima? isti odgovor za blud, po meni..Trinity wrote:Može li biti bluda među supružnicima? Ili je tu sve dozvoljeno?
Točno!kic wrote:može li biti silovanja među supružnicima? isti odgovor za blud, po meni..Trinity wrote:Može li biti bluda među supružnicima? Ili je tu sve dozvoljeno?
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Zašto ti je patriot trn u oku?Kad me toliko spominješ?Zato što sumnjam da si lezba(mada to nisam decidirano izjavio) ili ča?Trinity wrote:Ne valjda i Patriot ? !bogomdani wrote:Mozda jedna od najskivenijih i najzeljenih snova svakog muskarca..Standardno,bi svi da dobiju Djevicu,ali da bude "kurva" u krevetu...ja ne zelim Djevicu ni u kom slucaju...Trinity wrote:
se žena u krevetu ponaša kao kurva.
2014-04-30
Netočno,,dapače glupo rečeno!Jer kad izjavih da sam u braku vjeran te da uživam u sexu sa svojom ženom,,počela si bockat!Što te muči glede toga,,to što nisi vjerna ili što ne uživaš u sexu u braku?Ili oboje!Trinity wrote:Obično iskompleksirani i narcisoidni ljudi misle da im drugi zavide.Patriot_1 wrote:Obično su nemoralne osobe te koje zavide drugima koji žive moralno i uživaju u ljubavi ,uzajamnom poštovanju pa i sexu!Trinity wrote:Kod Patriota je kao prvog dana, napaljeni su i seksaju se kao zečevi !Patriot_1 wrote:To je ponekad tako,ne kod svakog,a i zahlađenja dođu i prođu!bogomdani wrote:S obzirom na moje bogato iskustvo sa zenama,tijekom vremena,prvo strada seks..tu ne mislim na cisto brutalnu nabijacinu,nego na postepeno odumirasnje osjecaja uslijed zivotnih problema..partneri se sve vise udaljavaju,uvlaci se dosada i kolotecina,a rutina postaje svakodnevna..nitko tu nije kriv,jednostavno je u biologiji ljudi da vremenom pocnu traziti druge partnere...prvenstveno radi emocionalnih stvari,koje prve stradaju u braku,a time i sve ostalo polako... nema krivca,jednostavno je tako... kako je netko rekao: U pocetku kad me je poceskala po glavi,meni se dizao..tudej,20 godina poslije..kad me poceska doli,kosa na glavi mi se dize...mogu misliti kako je onda zenama...
(U prevodu, odrade to 1-2 puta godišnje...)
2014-04-30
Ja mislim da ti to jesi,,,,Trinity wrote:Ja sam to shvatila kao da ti se žena u krevetu ponaša kao kurva.Patriot_1 wrote:Mogao bih naprimjer ovako odgovoriti:"Kurvi su sve žene kurve" ali neću!Trinity wrote:Patriot_1 wrote:U pravom svjetlu si se pokazala ti!Na moje mišljenje da se u braku u sexu može uživati te da se treba biti vjeran bračnom drugu,reagirala si zajedljivo!Zašto?Zato što kod tebe nije takop!Valjda!Pa nisam ti ja kriv!Normalna osoba bi na takvonešto rekla "Bravo".Nbi zajedljivo podbadala!Trinity wrote:Pusti ga, neka se pokaže u pravom svjetlu...von_Starhemberg wrote:Pat, ajde malo spusti loptu... nema potrebe za vrijeđanjem.
Ovo mi je super :
Pitanje: Što Biblija kaže o seksu prije braka / predbračnom seksu?
Odgovor: Zajedno s ostalim vrstama seksualnog nemorala, Biblija uvijek iznova osuđuje seks prije braka / predbračni seks (Djela 15,20, Rimljanima 1,29, 1. Korinćanima 5,1; 6,13. 18; 7,2; 10,8, 2. Korinćanima 12,21, Galaćanima 5,19, Efežanima 5,3, Kološanima 3,5, 1. Solunjanima 4,3, Judina 7). Biblija promovira apstinenciju prije braka. Seks prije braka podjednako je pogrešan kao i ostali oblici seksualnog nemorala jer uključuje seks s osobom s kojom nisi vjenčan. Seks muža i žene jedini je oblik seksualnog odnosa koji Bog odobrava (Hebrejima 13,4).
Seks prije braka postao je uobičajen iz više razloga. Prečesto se fokusiramo na »rekreacijski« aspekt seksa, a ne priznajemo »re-kreacijski« aspekt. Da, seks je ugodan. Bog ga je takvim stvorio. On želi da muškarci i žene uživaju u seksualnom činu (unutar granica braka). Međutim, primarna svrha seksa nije zadovoljstvo nego ponovno stvaranje. Bog ne isključuje seks prije braka da bi nam ukrao zadovoljstvo nego da nas zaštiti od neželjenih trudnoća i djece koja nastanu od roditelja koji ih ne žele ili nisu spremni za njih. Zamislite koliko bi bolji svijet bio kad bi se slijedio Božji obrazac seksa: manje spolno prenosivih zaraza, manje neudanih majki, manje neželjenih trudnoća, manje pobačaja itd. Apstinencija je jedino Božje pravilo što se tiče seksa prije braka. Apstinencija spašava živote, štiti bebe, seksualnom odnosu daje istinsku vrijednost i, što je najvažnije, poštuje Boga.
http://www.gotquestions.org/Hrvatski/seks-prije-braka.htmlJa sam podugo u braku i kao vjernik nikad nisam prevario ženu a ni ona mene i sexualni nam je život ,,,pravi,,baš uživancija
Ovo nije mišljenje o seksu u braku već čisto hvalisanje i na to sam reagirala.Sve ostalo je tvoje dobropoznato podmetanje i izvrtanje.
Kako se često znaš po raznim temama pohvaliti svojim bogatim seksualnim životom i time valjda dati do znanja da ti to nije tabu tema, a kako se ovdje spominje što je, a što nije normalno, onda Patriote budi otvoren do kraja pa nam malo dočaraj kako to kod tebe (vas) izgleda.
2014-04-30
Neznam,,no Novi Zavjet nije kao idovski talmud,,nema tu hrpa pravila nego samo smjernice prema bitnom!Nikad nisam mislio da bi to mogao biti grijeh,,,tga u NZ nema!Pa onda bi za neke "čistunce" i poljubac bio grijeh!Sex je nešto što se može (i mora) dogoditi između muža i žene,,sve drugo je dozvoljeno!kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
2014-04-30
Opet patriot,,,ajme bolesnice,,a ja tek sad to shvatih!Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Budala,dosad mišljah da si normalna žena!Kad ono,,rošpija na kvadrat!Što ne prestaneš čitati moje upise ako ti se ne sviđaju?I što ne prestaneš spominjati me ,,stalno?Gadiš mi se!
2014-04-30
Sex prije braka je posezanje za tuđim!Jer većina predbračnih veza se ne završava brakom!kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
2014-04-30
Pametan kao i uvjek!danni1 wrote:Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Podrazumjeva se da se bračni par voli!
No ako dođe i do zahlađenja(a ona uglavnom prođu) pa se poseksaju,,nije to strašno osim ako se ne radi o silovanju!
2014-04-30
svašta se nauči na forumu.Patriot_1 wrote:Jer većina predbračnih veza se ne završava brakom!
Ufff...nebih se baš složio s tom tvrdnjom.Trinity wrote:Pretpostavljam da ono što se smatra ne-normalnim jest grijeh bluda. Ako se , dakle, oko toga nikada neće postići konzenzus, onda taj grijeh postaje subjektivan, relativan?danni1 wrote:Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Crkva ne propisuje način niti učestalost odnosa,naravno govorimo o heteroseksualnom odnosu sve ostale varijacije su grijeh,nego da je taj odnos između supružnika i da je dobrovoljan i naravno otvoren prema mogućnosti začeća.
Dal netko više ovakvu ili onakvu pozu,kolko puta na dan,tjedan...to su stvari kojima se crkva ne bavi.
Grijeh je relativan i razlikuje se od religije do religije ali za pripadnika određene crkve uglavnom je jasno što je grijeh što ne.
Naravno da je pitanje grijeha složeno i o tome se može dugo raspravljati ali uglavnom je jasno što su teški grijesi a što sitne i manje bitne pizdarije.
P.S.
I sad na kraju uviđam da ustvari tvoja konstatacija da ono nenormalno jest grijeh bluda zapravo stoji.
danni1-
2014-04-16
Ne slažeš se?kic wrote:svašta se nauči na forumu.Patriot_1 wrote:Jer većina predbračnih veza se ne završava brakom!
Od 20 koje ja znam,,prekinulo je njih 15!Otprilike!A živjeli zajedno,neki mjesecima neki godinama!
2014-04-30
Da,,samo ,mislim da i tu crkva nekad ima čudan stav!Po njima je sex grijeh ako nije pro-kreacija!Dakle,nikakva kontracepcija ili prekid snošaja nije prihvatljiv!Ja imam mišljenje da je sex ponakad prihvatljiv i bez te prokreacije,,sex radi sexa,ničeg drugog!I nije mi jasno da može netko misliti da je kondom grijeh koristiti,,pa i spirala.A pogotovo,prekid snošaja!danni1 wrote:Ufff...nebih se baš složio s tom tvrdnjom.Trinity wrote:Pretpostavljam da ono što se smatra ne-normalnim jest grijeh bluda. Ako se , dakle, oko toga nikada neće postići konzenzus, onda taj grijeh postaje subjektivan, relativan?danni1 wrote:Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
Crkva ne propisuje način niti učestalost odnosa,naravno govorimo o heteroseksualnom odnosu sve ostale varijacije su grijeh,nego da je taj odnos između supružnika i da je dobrovoljan i naravno otvoren prema mogućnosti začeća.
Dal netko više ovakvu ili onakvu pozu,kolko puta na dan,tjedan...to su stvari kojima se crkva ne bavi.
Grijeh je relativan i razlikuje se od religije do religije ali za pripadnika određene crkve uglavnom je jasno što je grijeh što ne.
Naravno da je pitanje grijeha složeno i o tome se može dugo raspravljati ali uglavnom je jasno što su teški grijesi a što sitne i manje bitne pizdarije.
P.S.
I sad na kraju uviđam da ustvari tvoja konstatacija da ono nenormalno jest grijeh bluda zapravo stoji.
2014-04-30
Svaka religija ima svoj stav o određenim stvarima zato ljudi religiju biraju,kad mogu,prema svojim uvjerenjima.Patriot_1 wrote:Da,,samo ,mislim da i tu crkva nekad ima čudan stav!Po njima je sex grijeh ako nije pro-kreacija!Dakle,nikakva kontracepcija ili prekid snošaja nije prihvatljiv!Ja imam mišljenje da je sex ponakad prihvatljiv i bez te prokreacije,,sex radi sexa,ničeg drugog!I nije mi jasno da može netko misliti da je kondom grijeh koristiti,,pa i spirala.A pogotovo,prekid snošaja!danni1 wrote:Ufff...nebih se baš složio s tom tvrdnjom.Trinity wrote:Pretpostavljam da ono što se smatra ne-normalnim jest grijeh bluda. Ako se , dakle, oko toga nikada neće postići konzenzus, onda taj grijeh postaje subjektivan, relativan?danni1 wrote:Sex bez ljubavi,zadovoljavanje pohote i da naravno da može biti bluda među supružnicima.Trinity wrote:Da...Što je u stvari blud? Seks dvoje ljudi koji na to dobrovoljno pristaju ali nisu u braku?kic wrote:moje mišljenje je, da je "ne sagriješi bludno" u duhu ostalih zapovjedi gdje je imperativ na:"ne poseži za tuđim, i nedozvoljenim...", ovo sex prije braka i izvan je simplificiranje..Trinity wrote:Je...i to taksativno... Sad će ti Patriot navesti citate koji veze s vezom nemaju...kic wrote:bludna radnja je i kad djevojku uhvatiš za sisu, je li novi zavjet mislio i na to?Patriot_1 wrote:Ovo nebi ni najveći mudrac razumio što je pjesnik htjeo reći!kic wrote:koja je razlika između bludne radnje i spolnog odnošaja ili s njim izjednačene spolne radnje?Patriot_1 wrote:Po meni(a nadam se da nauk Novog Zavjeta poznam) svaki sex VAN braka!
Tko se toga drži danas?
Gdje smo mi to?
Gdje je naša vjera?
Komentirajte,,,
P.S.
danni1-
2014-04-16
Rijetko biramo religiju
Ona je odgojem u porodici usvojena
Ona je odgojem u porodici usvojena
Lezba kažeš? To još nisam probala ! Sad si mi ubacio bubu u uho !Patriot_1 wrote:Zašto ti je patriot trn u oku?Kad me toliko spominješ?Zato što sumnjam da si lezba(mada to nisam decidirano izjavio) ili ča?Trinity wrote:Ne valjda i Patriot ? !bogomdani wrote:Mozda jedna od najskivenijih i najzeljenih snova svakog muskarca..Standardno,bi svi da dobiju Djevicu,ali da bude "kurva" u krevetu...ja ne zelim Djevicu ni u kom slucaju...Trinity wrote:
se žena u krevetu ponaša kao kurva.
Trinity-
2014-04-17
I to skupa ! A znaš zašto ?Patriot_1 wrote:Ja mislim da ti to jesi,,,,Trinity wrote:Ja sam to shvatila kao da ti se žena u krevetu ponaša kao kurva.Patriot_1 wrote:Mogao bih naprimjer ovako odgovoriti:"Kurvi su sve žene kurve" ali neću!Trinity wrote:Patriot_1 wrote:U pravom svjetlu si se pokazala ti!Na moje mišljenje da se u braku u sexu može uživati te da se treba biti vjeran bračnom drugu,reagirala si zajedljivo!Zašto?Zato što kod tebe nije takop!Valjda!Pa nisam ti ja kriv!Normalna osoba bi na takvonešto rekla "Bravo".Nbi zajedljivo podbadala!Trinity wrote:Pusti ga, neka se pokaže u pravom svjetlu...von_Starhemberg wrote:Pat, ajde malo spusti loptu... nema potrebe za vrijeđanjem.
Ovo mi je super :Ja sam podugo u braku i kao vjernik nikad nisam prevario ženu a ni ona mene i sexualni nam je život ,,,pravi,,baš uživancija
Ovo nije mišljenje o seksu u braku već čisto hvalisanje i na to sam reagirala.Sve ostalo je tvoje dobropoznato podmetanje i izvrtanje.
Kako se često znaš po raznim temama pohvaliti svojim bogatim seksualnim životom i time valjda dati do znanja da ti to nije tabu tema, a kako se ovdje spominje što je, a što nije normalno, onda Patriote budi otvoren do kraja pa nam malo dočaraj kako to kod tebe (vas) izgleda.
Trinity-
2014-04-17
Page 7 of 19 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 7 of 19