Eto vam na ustašoidi,i Švabe se posrali po vama
Page 14 of 14
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Eto vam na ustašoidi,i Švabe se posrali po vama
nista cudno,
hrvat iz hercegovine siri tezu da hrvatska
zamrzne svoje clanstvo u eu, do daljeg )
ne verujem da je to uopste moguce.
Guest- Guest
Nije moguće.pizzon wrote:nista cudno,
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ali moguće je da blokira poglavlja. Ne mora slušati druge članice.
2015-08-15
ne nije, lazu vas !
videces, otvoramo do kraja juna 23 i 24
Guest- Guest
Ma mogu, oni mogu poslušati i prestati blokirati a i ne moraju, ne možes ih prisiliti. Sve ovisi hoće li poslušati.pizzon wrote:ne nije, lazu vas !
2015-08-15
yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Neobičnost je to da su ustaše deklarirani fašisti, a četnici, ljotićevci, nedićevcu su kao demokrate i OK, pa ih sadašnja neopročetnička vlast u Srbiji rehabilitira!
Pošto se borbeni moral u novostvorenim državicama nije temeljio na tradicijama NOB-a iz II sv.r , onda su brigade HV prije odlaska u BiH /snimci you tube/ više ličile na Pavelićevu vojsku nego na nekadašnje dalmatinske partizane, a da ne pričam o šešeljevcima i manje poznatim draškovićevcima - original četnici.
Ljudi sa ovih prostora često misle da će im se Nijemci diviti, ako izigravaju nekadašnje njemačko-fašističke sluge ne shvatajući da se to običnim Nijemcima odavno zgadilo i da takve posmatraju kao najveći ološ.
Hajde - ne budali i ne prosipaj pamet koju nemaš ; " TVOJA " površna " (a svakako je površna ) ANALIZA takozvanih SVIH DRUGIH EXTREMISTA - zanimljiva je ovdje tvoja STAVKA da su EKSTREMISTI svi DRUGI koji se bore protiv komunista i ljevice !!
Hajde , pokušaj s svojom " ANALIZOM " UTVRDITI tko je sve ovo vrijeme vladao i VLADA prostorima " BUREK " državica kako ih ti nazivaš - moram li ti CRTATI - možda ćeš to bolje razumjeti ??
Jebote - svakakvi se IDOTI - bolje rečeno 5kolonaši ovdje pojavljuju i podmeću svoje umotvorine !
Guest- Guest
redder4 wrote:yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Neobičnost je to da su ustaše deklarirani fašisti, a četnici, ljotićevci, nedićevcu su kao demokrate i OK, pa ih sadašnja neopročetnička vlast u Srbiji rehabilitira!
Pošto se borbeni moral u novostvorenim državicama nije temeljio na tradicijama NOB-a iz II sv.r , onda su brigade HV prije odlaska u BiH /snimci you tube/ više ličile na Pavelićevu vojsku nego na nekadašnje dalmatinske partizane, a da ne pričam o šešeljevcima i manje poznatim draškovićevcima - original četnici.
Ljudi sa ovih prostora često misle da će im se Nijemci diviti, ako izigravaju nekadašnje njemačko-fašističke sluge ne shvatajući da se to običnim Nijemcima odavno zgadilo i da takve posmatraju kao najveći ološ.
Na prostorima ex Yu živi dosta malih naroda, pa ljudi pri promjeni režima, ako hoće biti koliko-toliko uspješni - mijenjaju uvjerenja veoma lako. Demokracija je OK, ali ekstremizam nije. Znam da su do 90-tih vladali komunisti, ali je dio njih ili ostao isti ili počeo igru na nacionalnoj karti ne poštujući nikog koji nije "njihov". S druge strane, oni koji su u emigraciji raditi protiv ex Yu su došli, ali su u dosta slučajeva zadržali stara shvatanja. Prošli rat je omogućio da govna svih vrsta ispliva na površinu. Domoljublje je veoma često sinonim za ekstremizam, a to nije dobro.
Hajde - ne budali i ne prosipaj pamet koju nemaš ; " TVOJA " površna " (a svakako je površna ) ANALIZA takozvanih SVIH DRUGIH EXTREMISTA - zanimljiva je ovdje tvoja STAVKA da su EKSTREMISTI svi DRUGI koji se bore protiv komunista i ljevice !!
Hajde , pokušaj s svojom " ANALIZOM " UTVRDITI tko je sve ovo vrijeme vladao i VLADA prostorima " BUREK " državica kako ih ti nazivaš - moram li ti CRTATI - možda ćeš to bolje razumjeti ??
Jebote - svakakvi se IDOTI - bolje rečeno 5kolonaši ovdje pojavljuju i podmeću svoje umotvorine !
yzy1950- Posts : 45
2015-11-09
pizzon wrote:ne nije, lazu vas !
Sta otvarate ? Novi dio autoputa od 5 km.
Ucka-
2016-02-15
Nemoj tako oštro! Kakvi idioti i petokolonaši, kakvi bakrači. Omalovažavanje tuđih mišljenja i potcjenjivanje stavova je tipično za ekstremiste. Ako si već pametan, uvjeri me argumentima, a ja ću to prihvatiti bez problema. Znam ja dobro da su komunisti bili na vlasti na području ex Yu, a "demokratska" emigracija sa zabetoniranim ekstremnim stavovima iz II sv. rata stupa na scenu, zajedno sa povampirenim komunistima. Pod izlikom domoljublja i borbe proti ljevice javljaju se najveći ekstremisti i pljačkaši. Problem je dodatno stvoren i mišljenjima nekadašnjih komunista koji pod izlikom "zaštite svog naroda" provode politiku nekadašnjih nacista, ali umotanu u celofan. Ni to nije neki poseban problem, ali mladi nastavljaju tradiciju svojih predaka, pa nešto iz inata, uvjerenja ili jednostavnog kontriranja izigravaju ustaše, četnike islamiste itd. I ljudi veoma često "mijenjaju dresove" prilagođavajući se novonastaloj situaciji.yzy1950 wrote:redder4 wrote:yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Na prostorima ex Yu živi dosta malih naroda, pa ljudi pri promjeni režima, ako hoće biti koliko-toliko uspješni - mijenjaju uvjerenja veoma lako. Demokracija je OK, ali ekstremizam nije. Znam da su do 90-tih vladali komunisti, ali je dio njih ili ostao isti ili počeo igru na nacionalnoj karti ne poštujući nikog koji nije "njihov". S druge strane, oni koji su u emigraciji raditi protiv ex Yu su došli, ali su u dosta slučajeva zadržali stara shvatanja. Prošli rat je omogućio da govna svih vrsta ispliva na površinu. Domoljublje je veoma često sinonim za ekstremizam, a to nije dobro.
2015-11-09
yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Uhhhh.istinsko osvjezenje pravilnog koristenja mozga i sinapsi..Cisto mi drago,jer jos postoje ljudi koji misle svojom glavom..
Guest- Guest
Ja samo dajem svoje mišljenje na osnovu informacija kojima raspolažem i apsolutno sam "operiran" od bilo kakvih utjecaja, iako to baš i nije normalna pojava danas. Nekad sam mislio "kako drugi smatraju da treba", a sad onako kako baš trenutno mislim . Možda i griješim, ali ima onih koji bi mi mogli objasniti neke stvari, ako baš griješim.bogomdani wrote:yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Uhhhh.istinsko osvjezenje pravilnog koristenja mozga i sinapsi..Cisto mi drago,jer jos postoje ljudi koji misle svojom glavom..
2015-11-09
Jasno..danas u biti su vecinom sitne i oportunisticke duse,koje ce za sitnis,ovo ili ono,vrlo rado prigrabiti ideologiju,koja nema nis sa pamecu,ali eto,ako se ishodi neka lova,mirovina,posel,ovo ili ono,lajat ce kao dobro dresirani pesoviyzy1950 wrote:Ja samo dajem svoje mišljenje na osnovu informacija kojima raspolažem i apsolutno sam "operiran" od bilo kakvih utjecaja, iako to baš i nije normalna pojava danas. Nekad sam mislio "kako drugi smatraju da treba", a sad onako kako baš trenutno mislim . Možda i griješim, ali ima onih koji bi mi mogli objasniti neke stvari, ako baš griješim.bogomdani wrote:yzy1950 wrote:Interesantne su mi sve ove diskusije. Čak i površnom analizom, na najvišim funkcijama u novostvorenim "burek" državicama na teritoriji ex Yu, uglavnom se nalaze potomci ili nastavljači politike ekstremista svih vrsta, koji pod firmom borbe protiv ljevice ili komunista nastavljaju politiku svojstvenu nacistima. U to kolo su se uključili i nekadašnji komunisti, a sad nacional-socijalisti. /Kao da im je Hitler nešto u rodu/
Guest- Guest
balkan je plodno tlo da se ameri,rusi,turci,kurci tu opet pocnu prepucavati preko ledja ljudi koji su jos tu preostali,ako im se digne kita opet ce biti neka pizdarija i pogibija par stotina hiljada ljudi pa opet neki novi dejton,sve zavisi kako se nekom tamo digne kurac,ruski rulet
2014-04-14
Problem ljudi na Balkanu je što se prave prepametni, ali uz to nisu praktični. Ovdje se mnogi bune da nemaju ljudska ni politička prava, ali kad odu na Zapad gdje ih nitko ne šmirgla ni za suhu šljivu - sve je OK. Normalno je biti domoljub i mrziti sve one koji nisu iz tvog naroda ili tvoje vjere. Oni koji su godinama bili pod Ausrijom, smatraju da su "viša klasa" od onih koji su bili pod Turcima, a ustvari su ista go'na. I dok se mi ovdje međusobno svađamo, pa i istrebljujemo stvarajući od "burek" država "vikend" države u kojima nitko normalan neće i ne može živjeti, stranci zadovoljno trljaju ruke - dobiju školovane i inteligentne robove za malu lovu.
2015-11-09
Eto vam tamo...Winter is coming wrote:balkan je plodno tlo da se ameri,rusi,turci,kurci tu opet pocnu prepucavati preko ledja ljudi koji su jos tu preostali,ako im se digne kita opet ce biti neka pizdarija i pogibija par stotina hiljada ljudi pa opet neki novi dejton,sve zavisi kako se nekom tamo digne kurac,ruski rulet
Ono da jesu, jesu...Što južnije, to tužnije.yzy1950 wrote: Oni koji su godinama bili pod Ausrijom, smatraju da su "viša klasa" od onih koji su bili pod Turcima
Ero wrote:Ono da jesu, jesu...Što južnije, to tužnije.yzy1950 wrote: Oni koji su godinama bili pod Ausrijom, smatraju da su "viša klasa" od onih koji su bili pod Turcima
nije bas tako, zadnjih 100 ili vise godina bilo.
srbi, uopste sloveni i grci, bili su posebno tretirani,
jer ih je zapad stalno zezao oko polozaja hriscana.
trazio da budu tolerantni i sl. a sloveni u au monarhiji
nisu bili nesto briga zapada, sem vatikana, da svi budu
katolici, a kasnije su hrvati to protumacili i hrvati.
uglavnom su vodili racuna o beckim tovarima
Guest- Guest
Mi nismo bili pod nikim, niti ćemo, jer smo (između ostalog) vukojebina jeiij. Samo formalno pod promjenjivim vlastima radi političkog žongliranja u zadržavanju neovisnosti.Ero wrote:Ono da jesu, jesu...Što južnije, to tužnije.yzy1950 wrote: Oni koji su godinama bili pod Ausrijom, smatraju da su "viša klasa" od onih koji su bili pod Turcima
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Da upoznam forumaše: Jedan od najvećih Hrvata Josip Broz Tito je prema mišljenjima njemačkog "Bilda" uvršten u 10 najvećih zločinaca /pored Hitlera, Lenjina, Staljina,Mao Ce Tunga itd./za oko milijun žrtava. To je normalno, jer nije bacio atomsku bombu na nikoga, nije vršio nasilnu promjenu režima u Africi i Bliskom Istoku, nije izvršio agresiju na Irak ili Afganistan /za ovo zadnje bi dobio Nobela za mir/. Normalno da su za nas važniji lokalni ekstremisti od onih svjetskih, ali je žalosno dok se obični svijet međusobno sukobljava, oni koji to sve izazivaju se veoma dobro slažu.
2015-11-09
"Radio" je čovjek s onim što je imao pri ruci: nož, pajser, kramp...zatrpavao žive ljude u jame, rudarske i tenkovske rovovove...yzy1950 wrote:Da upoznam forumaše: Jedan od najvećih Hrvata Josip Broz Tito je prema mišljenjima njemačkog "Bilda" uvršten u 10 najvećih zločinaca /pored Hitlera, Lenjina, Staljina,Mao Ce Tunga itd./za oko milijun žrtava. To je normalno, jer nije bacio atomsku bombu na nikoga, nije vršio nasilnu promjenu režima u Africi i Bliskom Istoku, nije izvršio agresiju na Irak ili Afganistan
Zaslužio je Pol Potovu medalju za inovativnost, s likom Kim Jong Una.
Pa čuj, ne bih ja uspoređivao Beč i Isambul...Prepoznatljive su granice (po mnogo čemu) između ta dva okupatora.pizzon wrote:Ero wrote:Ono da jesu, jesu...Što južnije, to tužnije.yzy1950 wrote: Oni koji su godinama bili pod Ausrijom, smatraju da su "viša klasa" od onih koji su bili pod Turcima
nije bas tako, zadnjih 100 ili vise godina bilo.
srbi, uopste sloveni i grci, bili su posebno tretirani,
jer ih je zapad stalno zezao oko polozaja hriscana.
trazio da budu tolerantni i sl. a sloveni u au monarhiji
nisu bili nesto briga zapada, sem vatikana, da svi budu
katolici, a kasnije su hrvati to protumacili i hrvati.
uglavnom su vodili racuna o beckim tovarima
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Bosanci se posrali i popišali po Erdoganu
» Tunižani se posrali i popišali po wehabdijama iz UAE
» Dan ustanka u Srbu-Bili su i ustašoidi
» KINEZI SE POSRALI U USTA AMERIKANCIMA
» Ustašoidi iz Rmade bacili vijenac RF u smeće
» Tunižani se posrali i popišali po wehabdijama iz UAE
» Dan ustanka u Srbu-Bili su i ustašoidi
» KINEZI SE POSRALI U USTA AMERIKANCIMA
» Ustašoidi iz Rmade bacili vijenac RF u smeće