Reforma se svela na poskupljenje svega pa i pregleda na hitnoj
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Reforma se svela na poskupljenje svega pa i pregleda na hitnoj
Djevojka koja je u prometnoj nesreći u našem gradu u utorak ujutro zadobila teške ozljede kuka i zdjelice, puna 24 sata čekala je snimanje MSCT uređajem jer u bolnici na Firulama nije radilo dizalo!
Iako u zdravstvenom kompleksu na Firulama postoji 41 dizalo, da cjelokupna situacija bude još tragičnija, nitko se nije dosjetio odgurati krevet-kolica do nekog drugog lifta i spustiti se do podrumskih prostorija.
Doduše, da se to i učinilo, ponovno bi bilo otežano manipulirati krevet-kolicima zbog njihove veličine, a upitno je bi li se njima uopće moglo ući u pretprostor u kojem se nalazi MSCT jer vrata nisu puno šira od ležaja za bolesnike. Tako je stradala djevojka nakon mnogo teškoća smještena na bolnički Odjel traumatologije, gdje smo je jučer ujutro posjetili i gdje nam je rekla kako ni tada, više od 24 sata nakon nesreće, još nije bila podvrgnuta pretragama na spomenutom uređaju.
Iako u zdravstvenom kompleksu na Firulama postoji 41 dizalo, da cjelokupna situacija bude još tragičnija, nitko se nije dosjetio odgurati krevet-kolica do nekog drugog lifta i spustiti se do podrumskih prostorija.
Doduše, da se to i učinilo, ponovno bi bilo otežano manipulirati krevet-kolicima zbog njihove veličine, a upitno je bi li se njima uopće moglo ući u pretprostor u kojem se nalazi MSCT jer vrata nisu puno šira od ležaja za bolesnike. Tako je stradala djevojka nakon mnogo teškoća smještena na bolnički Odjel traumatologije, gdje smo je jučer ujutro posjetili i gdje nam je rekla kako ni tada, više od 24 sata nakon nesreće, još nije bila podvrgnuta pretragama na spomenutom uređaju.
debotoijusto- Posts : 31647
2014-04-12
sto nije iskoristila djoker dopunsko ?
2014-04-12
eko to ni argument za ukidanje državnog zdravstva, onda kvragu sve.
2014-04-16
ma sve 5aben wrote:eko to ni argument za ukidanje državnog zdravstva, onda kvragu sve.
a sto s umirovljenicima braniteljima trudnicama klincima...
kako ce oni placati privatno zdravstvo ?
2014-04-12
Lako tako raditi reformu, kad fali para otmi stoki sitnog zuba.
pa novcem,debotoijusto wrote:ma sve 5aben wrote:eko to ni argument za ukidanje državnog zdravstva, onda kvragu sve.
oni ki ga nemaju će in plaćati rodbina
oni koji je nemaju će in skupiti prijatelji
oni ki ih nemaju će pojti u privatne ubožnice ke se financiraju iz milodara bogatuna ki se oćeju pokazati ko filantropi ili njihovih žena ke nemaju pametnijega posla
a ako takovih u nekom vremenu nema
tada se događa najprirodnija od svih pojava- smrt.
2014-04-16
Ja sam bio živahan kao dite i iščašenja su bila česta, a u selu bivšeg premijera Milanovića bila je jedna baba koja je namještala zglobove i davala dijagnoze jel' triba ić u bolnicu. Da su me odmah vodili u bolnicu odnio bi me đava od zračenja... žena nije htjela ništa uzeti pa bi joj ćaća ostavio zavoja i rakije. Danas ovi što se bave sličnim poslom također ne traže ništa nego su još uvijek u filmu pomaganja ozljeđenim ljudima pa i ako im dođe folirant neće pustiti đukelu na njega.
Možda je trenutak da i oni uvedu nekakve tarife i prilagode se vremenu...
Možda je trenutak da i oni uvedu nekakve tarife i prilagode se vremenu...
ne moru se prilagoditi vrimenu jer in država ne do da pomožu ljudima bez državnog certifikata, to je nelojalna konkurencija doktorima:)mutava baštarda wrote:Ja sam bio živahan kao dite i iščašenja su bila česta, a u selu bivšeg premijera Milanovića bila je jedna baba koja je namještala zglobove i davala dijagnoze jel' triba ić u bolnicu. Da su me odmah vodili u bolnicu odnio bi me đava od zračenja... žena nije htjela ništa uzeti pa bi joj ćaća ostavio zavoja i rakije. Danas ovi što se bave sličnim poslom također ne traže ništa nego su još uvijek u filmu pomaganja ozljeđenim ljudima pa i ako im dođe folirant neće pustiti đukelu na njega.
Možda je trenutak da i oni uvedu nekakve tarife i prilagode se vremen
prvo bi ta baba tribala završit osnovnu da bi mogla upisat srednju da bi mogla upisati fakultet da bi mogla roditi to ča već zno roditi.
2014-04-16
USA model... i taj mi odgovaraaben wrote:pa novcem,debotoijusto wrote:ma sve 5aben wrote:eko to ni argument za ukidanje državnog zdravstva, onda kvragu sve.
oni ki ih nemaju će pojti u privatne ubožnice ke se financiraju iz milodara bogatuna ki se oćeju pokazati ko filantropi ili njihovih žena ke nemaju pametnijega posla
ako nije USA + opet 1 000+ iz place... kako trenutno izgleda ova "reforma"
2014-04-12
da ti pravo rečin, jo nis ni pogljedo ovu reformu, jer je to meni ko da se tim političara skupi da preciznije izračunaju zbroj kuteva u trokutu, uzaludan napor.debotoijusto wrote:USA model... i taj mi odgovaraaben wrote:pa novcem,debotoijusto wrote:ma sve 5aben wrote:eko to ni argument za ukidanje državnog zdravstva, onda kvragu sve.
ako nije USA + opet 1 000+ iz place... kako trenutno izgleda ova "reforma"
osim ako taj napor ne uključuje odluku o prepuštanju zdr. zaštite pojedincima.
kad je država preuzela brigu o hranjenju ljudi, umirali su o glodi,
kad je preuzela brigu o zdravstvu, umiru od bolesti.
kad država odjebe od nekog sektora, cviće procvita, tičice cvrkuću i cela šuma se veseli.
2014-04-16
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Nakon izbora poskupljenje zdravstva
» Ivosevic zavrsio na hitnoj,susjed ga udario sakom
» Počelo je: "Odbili su mi pregledati bolesnu majku na hitnoj u Gospiću"
» Ristović: Izbačeni smo iz vile, kći je završila na Hitnoj; vlasnik: Uništili su kuću
» LIDIJA BAČIĆ U SEKSI DONJEM RUBLJU POKAZALA SVU RASKOŠ: ‘Evo završio sam na hitnoj od ove slike’
» Ivosevic zavrsio na hitnoj,susjed ga udario sakom
» Počelo je: "Odbili su mi pregledati bolesnu majku na hitnoj u Gospiću"
» Ristović: Izbačeni smo iz vile, kći je završila na Hitnoj; vlasnik: Uništili su kuću
» LIDIJA BAČIĆ U SEKSI DONJEM RUBLJU POKAZALA SVU RASKOŠ: ‘Evo završio sam na hitnoj od ove slike’
Page 4 of 4