Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
Page 2 of 10
Page 2 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
vuksadinare wrote:nije to bio....ali bogami nije bio ni ono da su ustase od srbcadi radili sapun,pekli rakiju,da je jedan ustasa zaklao 3000 srba u jasenovcu to ne moze odraditi ni automatska klaonica sa zivincadi dnevno...samo vi vjerujte srbima i njihovim mitovima..taj kad doruckuje,ruca,vecera,jebe prica o kosovskom i jasenovackom mituRingo10 wrote:Pošaljite im Sedlara da im objasni kako su ustaše bile humanitarna organizacija a da su zapravo komunjare držale Jasenovac I zatvarale Židove u logore.
Srpskim mitovima vjeruju samo Srbi I to onaj gluplji dio. A sad koliki je to dio populacije, ja ne znam ja ih brojao nisam.
Moja majka je poznavala ženu koja je provela oko 18 mjeseci u ženskom dijelu Jasenovca. Hrvatica, bivša skojevka I razmijenjena na slobodnu teritoriju.
Ona mi je prilično vjerno I plastično opisala taj sustav logora I režim u njemu. Ni uljepšavala ni uružnjivala.
Uglavnom, sv je to bilo potpuno drukčije nego što je to kasnija propaganda prikazivala, iako daleko od toga da je to bilo nešto podnošljivo, režim je bio gozan.
Ali istina je da su tu bili I razni osuđeni kriminalci, da su postojali I takozvani slobodnjaci koji su nabavljali potrepštine I imali pravo kretanja izvan logora. Istina je da je bilo I puštanja nakn izdržane kraće kazne.
Jasenovac je bio I tranzitni logor I iz njega su logoraši upućivani u njemačke logore po Njemačkoj I okupiranim područjima Europe. Veliki broj logoraša je stradao od bolesti I nedovoljne uhranjenosti a oni slabiji I od teškog rada. Bila je I velika poplava na kraju 1941 koja je izazvala prvu epidemiju.
NAjgore je bilo 1942 u vrijeme njemačko-ustaških operacijana Kozari. Tada su dovođene mase civila, majke s djecom i djeca odvajana od majki I masovno su oboljevala I umirala. Crkva sa svoje strane kao I SKOJ sa svoje strane su spasile na tisuće te djece ali na žalost tisuće su umirale. To je bio najgori zločin ustaša u cijelom periodu postoanja JAsenovca.j
Ali ti sapuni, bacanja u peći, natjecanja u klanjima, to su budalaštine. Komunisti jesu naizmišljali svašta,ali kasnije je velikosrpska propaganda nadmašila sve do tada viđeno.
Hrvati jako griješe,odnosno MI Hrvati jako griešimo. Mi smo odavno trebali snimii filmove o JAsenovcu realno I vjerne prikazane, a postoji mali milijun opisa I svjedočenstava koji mogu poslužiti.
Povijesni revizionizam nas samo vodi u slijepu ulicu I izaziva podozrenje I gubljenje vjeodostojnosti. SAmo istina, vjerna I realistična može razbiti velikosrpske propagandne nebuloze.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
Zamoljen da precizira što Koordinacija smatra "relativizacijom i revitalizacijom ustaštva", Kraus je odgovorio kako je najbolji primjer upravo postav muzeja u Jasenovcu.
"Što se dnevnopolitičkih događanja tiče, u više sam navrata u zadnje vrijeme te događaje komentirao u medijima. Radi se o ustaškim povicima za vrijeme marša ulicama Zagreba (u Savskoj), nogometnoj utakmici u Osijeku, govoru mržnje u medijima (posebice na internetu), a još više od toga o činjenici da država ne poduzima i ne želi poduzeti baš ništa u vezi s tim. Komentare koje su nakon tih događanja dali visoki državni dužnosnici u najmanju ruku smatram neprimjerenima", kaže Kraus.
"Što se dnevnopolitičkih događanja tiče, u više sam navrata u zadnje vrijeme te događaje komentirao u medijima. Radi se o ustaškim povicima za vrijeme marša ulicama Zagreba (u Savskoj), nogometnoj utakmici u Osijeku, govoru mržnje u medijima (posebice na internetu), a još više od toga o činjenici da država ne poduzima i ne želi poduzeti baš ništa u vezi s tim. Komentare koje su nakon tih događanja dali visoki državni dužnosnici u najmanju ruku smatram neprimjerenima", kaže Kraus.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:.....pa ni tito nikad ili jednom biou jasenovcu do svoje smrti...pitajte se zasto?...pa jer je znao da je jasenovac veliki mit u sluzbi velikosrpske i antihrvatske politike,..znao je to...ali nije sprjecio...da je to sprjecio mozda bi ga desnica cijenila bez obzira na blajburg ili bi se djelomicno iskupio...ali onda bi mu srbi i ortodox jugici zabili glogov kolac
ne vucko, mitje ciinjenica, da tito i njegovi komunisti, uglavnom srbi,
nisu dobiloi nalog da organizuju makar jednu ozbiljnu akciju
prema jasenovcu tokom rata. a bilo je kapaciteta i prilika itekako.
danima su titovi vojnici stopirani pred tim podrucjem nakon proboja
sremskog fronta iz nepoznatih razloga. dok su dokumenta gorela,
i ko zna sta sve ne, i ostale "radnje " vezano za brisanje tragova
o razmerama zlocina na tom prostoru. godinam je trajao pokolj
nehravta na tom lokalitetu, i ne samo tom.
to, sto je izrael uzdrzan, sto jevreji ne zele da budu prisutini,
uopste nije nebitno za imidz hrvatske.
Guest- Guest
46'.-e netko ubi Hasinog djeda, pravednika. Možda Kraus zna tkoje to učinio.
Tko sad relativizira, Kraus ili dr Hase? Držimo se mi istine i nećemo pogriješiti.
Tko sad relativizira, Kraus ili dr Hase? Držimo se mi istine i nećemo pogriješiti.
"Prohić was caught after the war with a lot of cash money in various currencies, a larger quantity of cigarettes, tobacco, various rationed foodstuffs, textiles and alcohol. The authorities suspected him of smuggling, and executed him after he was caught while trying to escape to Argentina."Ero wrote:46'.-e netko ubi Hasinog djeda, pravednika.
Baš je bio jedan pravedan turski švercer, pardon, ratni profiter, tipičan mujo bosančeros
Last edited by dawson on 5/4/2016, 08:47; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
Nakon ovoga šta sve čujem o uzrocima i krivcima u zadnjem ratu, počeo sam sumnjati dal' je Jasenovac uopće postojao.pizzon wrote:vuksadinare wrote:.....pa ni tito nikad ili jednom biou jasenovcu do svoje smrti...pitajte se zasto?...pa jer je znao da je jasenovac veliki mit u sluzbi velikosrpske i antihrvatske politike,..znao je to...ali nije sprjecio...da je to sprjecio mozda bi ga desnica cijenila bez obzira na blajburg ili bi se djelomicno iskupio...ali onda bi mu srbi i ortodox jugici zabili glogov kolac
Ti misliš da su ga ubili Židovi?Ero wrote:46'.-e netko ubi Hasinog djeda, pravednika. Možda Kraus zna tkoje to učinio.
Guest- Guest
Nije, kao ni Bleiburg. Sve izmišljeno.Ero wrote:Nakon ovoga šta sve čujem o uzrocima i krivcima u zadnjem ratu, počeo sam sumnjati dal' je Jasenovac uopće postojao.pizzon wrote:vuksadinare wrote:.....pa ni tito nikad ili jednom biou jasenovcu do svoje smrti...pitajte se zasto?...pa jer je znao da je jasenovac veliki mit u sluzbi velikosrpske i antihrvatske politike,..znao je to...ali nije sprjecio...da je to sprjecio mozda bi ga desnica cijenila bez obzira na blajburg ili bi se djelomicno iskupio...ali onda bi mu srbi i ortodox jugici zabili glogov kolac
Guest- Guest
Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
2014-04-15
Znao je Kraus i o laži da je u Jasenovcu stradalo 700.000 žrtava i šutio je.
Pitam ga , evo i javno, zašto je šutio? Možda nije mogao ništa promijeniti
u ono vrime u Hrvatskoj, ali je mogao u Americi, u NY. Zašto nije?
Zato što je zlobni lažov, jedino to može biti razlog.
Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Guest- Guest
Znao je Kraus i o laži da je u Jasenovcu stradalo 700.000 žrtava i šutio je.Eva wrote:Nije, kao ni Bleiburg. Sve izmišljeno.Ero wrote:Nakon ovoga šta sve čujem o uzrocima i krivcima u zadnjem ratu, počeo sam sumnjati dal' je Jasenovac uopće postojao.pizzon wrote:vuksadinare wrote:.....pa ni tito nikad ili jednom biou jasenovcu do svoje smrti...pitajte se zasto?...pa jer je znao da je jasenovac veliki mit u sluzbi velikosrpske i antihrvatske politike,..znao je to...ali nije sprjecio...da je to sprjecio mozda bi ga desnica cijenila bez obzira na blajburg ili bi se djelomicno iskupio...ali onda bi mu srbi i ortodox jugici zabili glogov kolac
Ero, zašto su Hrvati od 1941-1945. dozvolili da se na tlu HR ubijaju Židovi?Ero wrote:Znao je Kraus i o laži da je u Jasenovcu stradalo 700.000 žrtava i šutio je.
Guest- Guest
Zašto to nisu spriječili? zašto su u tome sudjelovali?
Guest- Guest
Poruka je mutnija meni se čini, jednostavno ne žele da im se ponovi Lustig ali moraju se politički korektno izraziti pa kao i uvijek tu su dobrodošle ustašeEva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
2014-04-15
Prouka je jasna kome treba biti jasna. Ustašofilima na vlasti uskraćeno je druženje sa Židovima.n_razbojnik wrote:Poruka je mutnija meni se čini, jednostavno ne žele da im se ponovi Lustig ali moraju se politički korektno izraziti pa kao i uvijek tu su dobrodošle ustašeEva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Guest- Guest
Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Zašto su Hrvati dozvolili da se ijedan Židov ubije na tlu Nezavisne Države HRvatske? AKo je bila nezavisna, zašto je istrijebljivala jedan narod? Zašto?Ero wrote:Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Guest- Guest
Samo sam pitao, Eva. Možeš odgovoriti ako hoćeš, a i ne moraš ako ne želiš.Eva wrote:Ero, zašto su Hrvati od 1941-1945. dozvolili da se na tlu HR ubijaju Židovi?Ero wrote:Znao je Kraus i o laži da je u Jasenovcu stradalo 700.000 žrtava i šutio je.
Mislim, ako ti je neugodno, jelda.
Nisi mi odgovorila na pitanje.Eva wrote:Zašto su Hrvati dozvolili da se ijedan Židov ubije na tlu Nezavisne Države HRvatske? AKo je bila nezavisna, zašto je istrijebljivala jedan narod? Zašto?Ero wrote:Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Eh a tako lijepe veze iz WWII su prekinute...Eva wrote:Prouka je jasna kome treba biti jasna. Ustašofilima na vlasti uskraćeno je druženje sa Židovima.n_razbojnik wrote:Poruka je mutnija meni se čini, jednostavno ne žele da im se ponovi Lustig ali moraju se politički korektno izraziti pa kao i uvijek tu su dobrodošle ustašeEva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
http://www.viktimologija.com.hr/index.php/priopcenja/1064-hrvatski-zidovi-generali-hos-a-ndh
dok međutim:
U Jugoslovenskoj armiji 14 Jevreja dostiglo je do čina generala.
2014-04-15
Page 2 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» komemoraciju za Srbe, Židove, Rome i antifašiste bez Srba, Židova, Roma i antifašista, čudniju od električne cigarete, sojinog mlijeka i bezalkoholnog radlera s okusom grejpa.
» Zare Puhovski:'Plenkovic se ne zeli zamjeriti hosovcima i braniteljima zbog ploce u Jasenovcu.Ne,jer je kukavica ili nema moc vec pece ga savjest zbog izbjegavanja sudjelovanja u Domovinskom ratu'
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Bombaški napad na Rome zbog komemoracije u Jasenovcu
» Dok Zuckerberg drži slovo Trumpu protiv njega masovne demonstracije na Hawaima zbog otimačine zemljišta i gradnji zidova
» Zare Puhovski:'Plenkovic se ne zeli zamjeriti hosovcima i braniteljima zbog ploce u Jasenovcu.Ne,jer je kukavica ili nema moc vec pece ga savjest zbog izbjegavanja sudjelovanja u Domovinskom ratu'
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Bombaški napad na Rome zbog komemoracije u Jasenovcu
» Dok Zuckerberg drži slovo Trumpu protiv njega masovne demonstracije na Hawaima zbog otimačine zemljišta i gradnji zidova
Page 2 of 10