Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
Eh a tako lijepe veze iz WWII su prekinute...Eva wrote:Prouka je jasna kome treba biti jasna. Ustašofilima na vlasti uskraćeno je druženje sa Židovima.n_razbojnik wrote:Poruka je mutnija meni se čini, jednostavno ne žele da im se ponovi Lustig ali moraju se politički korektno izraziti pa kao i uvijek tu su dobrodošle ustašeEva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
http://www.viktimologija.com.hr/index.php/priopcenja/1064-hrvatski-zidovi-generali-hos-a-ndh
dok međutim:
U Jugoslovenskoj armiji 14 Jevreja dostiglo je do čina generala.
n_razbojnik- Posts : 11441
2014-04-15
Re: Predstavnici Židova odlučili "zbog relativizacije ustaštva" bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu!
Meni, kao ni Židovima iz HR, za ništa ne treba biti neugodno. Oni koji se trebaju sramiti i biti im neugodno, su ljudi koji su dozvolil da se jedan narod stigmatizira i istrijebljuje na tlu tkz. nezavisne države, i onima koji i danase to podržavaju kroz sramno simpatiziranje ustaškog režima.Ero wrote:Samo sam pitao, Eva. Možeš odgovoriti ako hoćeš, a i ne moraš ako ne želiš.Eva wrote:Ero, zašto su Hrvati od 1941-1945. dozvolili da se na tlu HR ubijaju Židovi?Ero wrote:Znao je Kraus i o laži da je u Jasenovcu stradalo 700.000 žrtava i šutio je.
Pitam ga , evo i javno, zašto je šutio? Možda nije mogao ništa promijeniti
u ono vrime u Hrvatskoj, ali je mogao u Americi, u NY. Zašto nije?
Zato što je zlobni lažov, jedino to može biti razlog.
Mislim, ako ti je neugodno, jelda.
Guest- Guest
A kako glasi?Ero wrote:Nisi mi odgovorila na pitanje.Eva wrote:Zašto su Hrvati dozvolili da se ijedan Židov ubije na tlu Nezavisne Države HRvatske? AKo je bila nezavisna, zašto je istrijebljivala jedan narod? Zašto?Ero wrote:Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Guest- Guest
PS:
Zašto Kraus danas napada dr Hasu, potomka pravednika, samo zbog toga što
raskriva istinu o razlozima smrti njegovog djeda? Kome to služi Kraus i za
čije interese radi, to što radi?
Zašto ste Židovi (i Kraus) pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu i to promovirali u USA?Eva wrote:A kako glasi?Ero wrote:Nisi mi odgovorila na pitanje.Eva wrote:Zašto su Hrvati dozvolili da se ijedan Židov ubije na tlu Nezavisne Države HRvatske? AKo je bila nezavisna, zašto je istrijebljivala jedan narod? Zašto?Ero wrote:Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
A zašto je ijedan Židov ubijen na tlu tzv. nezavisne? Nije li to uzrok?Ero wrote:Zašto ste Židovi (i Kraus) pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu i to promovirali u USA?Eva wrote:A kako glasi?Ero wrote:Nisi mi odgovorila na pitanje.Eva wrote:Zašto su Hrvati dozvolili da se ijedan Židov ubije na tlu Nezavisne Države HRvatske? AKo je bila nezavisna, zašto je istrijebljivala jedan narod? Zašto?Ero wrote:Zašto ste Židovi pristali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu iako ste znali po imenu i prezimenu tko je sve od Židova stradao u Jasenovcu?Eva wrote:Poruka je jasna. Dok se tolerira ustašizacija društva i državni vrh to prešutno podržava, a poneki i sudjeluju u tome, u društvu sa Židovima im nije mjesto.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
Guest- Guest
Kraus ne napada nikog. Promijeni dioptriju! Samo bira društvo u kojem se želi kretati i družiti.Ero wrote:PS:
Guest- Guest
Kraus i dalje prikriva istinu.Eva wrote:Kraus ne napada nikog. Promijeni dioptriju! Samo bira društvo u kojem se želi kretati i družiti.Ero wrote:PS:
Prvo pitanje znaš, a evo i drugo:
Zašto ste pristali na srpsku laž o stradanju 80.000 Židova u Jasenovcu, a znali ste po imenu i prezimenu
da ih je bilo (po Goldsteinu) 13.700 i nešto (pobjego mi je točan broj) ?
Usput ti kažem da sam rođen nakon ww2, tako da ti ništa ne mogu sa sigurnošću reći o tom vremenu,
jer sam sve učio u školi u kojoj istina nije bila na cijeni.
PS:
Eva, Hrvati nikad nisu bili antisemiti, osim dio skojevaca.
Znaš ti to bolje od mene.
Eva, Hrvati nikad nisu bili antisemiti, osim dio skojevaca.
Znaš ti to bolje od mene.
Ero wrote:PS:
Ma kakav pravednik kad se lijepo vidi da je bio švercer i ratni profiter i tko zna šta još drugo prekini lagati ovaj napačeni narod
catabbath-
2015-08-22
Gledaj ovog rasiste, a što misliš kako se sudilo ostalima koji su imali, među njima i židovima ,Talijanima, Hrvatima i Njemcima nakon rata...svi su bili krivi za nešto, od izadaje i suradnje sa okupatorom do krađa, nitko nije ništa pošteno stekao, i to generacijama unazad dok nije došao najveći sin...tada je sve stečeno po zasluzidawson wrote:Ero wrote:PS:
Ma kakav pravednik kad se lijepo vidi da je bio švercer i ratni profiter i tko zna šta još drugo prekini lagati ovaj napačeni narod
2014-04-15
jednog od imućnijih zagrepčana osudili da šverca cigarete i alkohol iz zemlje vječnog antifašizma...dawsone gluplji si nego li sma mislio...
2014-04-15
Posve netočno. A i da je, zašto se izdvajaju? Kad ih opet budu odvodili, bit će "pa i mi smo dio ove zajednice". Niste jer se izdvajate.Yehudi wrote:debotoijusto wrote:Predstavnici Židova ove će godine bojkotirati tradicionalnu komemoraciju žrtvama jasenovačkoga logora 22. travnja, u znak nezadovoljstva lošom suradnjom sa Spomen područjem Jasenovac te kao znak prosvjeda protiv "relativizacije i revitalizacije ustaštva".
Odlučila je to koordinacija koja okuplja deset židovskih općina što djeluju u Hrvatskoj.
"Koordinacija Židovskih općina u Hrvatskoj donijela je odluku o nesudjelovanju na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac koju svake godine organizira Javna ustanova Spomen područje (JUSP) Jasenovac. Razlog tome je neslaganje s politikom nečinjenja u odnosu na izmjene postava muzeja, odgađanje imenovanja Savjeta JUSP Jasenovac te dnevno politička događanja vezana uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva", stoji među ostalim u odluci koordinacije, koju je dobio naš list.
Koordinacija najavljuje da će "komemoraciju organizirati sami, u skladu sa židovskom tradicijom".
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Predstavnici-Zidova-odlucili-zbog-relativizacije-ustastva-bojkotirati-komemoraciju-u-Jasenovcu
Točno tako.
Ovo nitko ne tvrdi. Tvrdi se da je logor postojao i nakon odlaska ustašah. Nitko ne spori zločine pod ustaškom upravom.Ringo10 wrote:Pošaljite im Sedlara da im objasni kako su ustaše bile humanitarna organizacija a da su zapravo komunjare držale Jasenovac I zatvarale Židove u logore.
Nije, tema je židovsko izdvajanje iz sredine u kojoj žive, "antifašistu".dawson wrote:vuksadinare wrote:.....pa ni tito nikad ili jednom biou jasenovcu do svoje smrti...pitajte se zasto?.
Iskreno boli nas qurac zašto. Tema je židovi protiv muslimanskog wanna be ustaše
n_razbojnik wrote:svi su bili krivi za nešto, od izadaje i suradnje sa okupatorom do krađa, nitko nije ništa pošteno stekao, i to generacijama unazad
Možda je tako bilo u Bosni nemoj generalizirati.
catabbath-
2015-08-22
I kakve sve to ima sveze s odavanjem polasti stradalnicima? Piši, prosvjeduj... ali pobijenima iskaži počast, ne budi tele.Eva wrote:Zamoljen da precizira što Koordinacija smatra "relativizacijom i revitalizacijom ustaštva", Kraus je odgovorio kako je najbolji primjer upravo postav muzeja u Jasenovcu.
"Što se dnevnopolitičkih događanja tiče, u više sam navrata u zadnje vrijeme te događaje komentirao u medijima. Radi se o ustaškim povicima za vrijeme marša ulicama Zagreba (u Savskoj), nogometnoj utakmici u Osijeku, govoru mržnje u medijima (posebice na internetu), a još više od toga o činjenici da država ne poduzima i ne želi poduzeti baš ništa u vezi s tim. Komentare koje su nakon tih događanja dali visoki državni dužnosnici u najmanju ruku smatram neprimjerenima", kaže Kraus.
jok, po Istri ponajvišedawson wrote:n_razbojnik wrote:svi su bili krivi za nešto, od izadaje i suradnje sa okupatorom do krađa, nitko nije ništa pošteno stekao, i to generacijama unazad
Možda je tako bilo u Bosni nemoj generalizirati.
2014-04-15
Kažu naredio Moša osobno. Zato su mu i dali RaNS.Eva wrote:Ti misliš da su ga ubili Židovi?Ero wrote:46'.-e netko ubi Hasinog djeda, pravednika. Možda Kraus zna tkoje to učinio.
Tko sad relativizira, Kraus ili dr Hase? Držimo se mi istine i nećemo pogriješiti.
Pa nek kažu tako. Ugrožavaju nas "antifašisti", zašto se stalno vade na ustaše.n_razbojnik wrote:Mislim da su razlozi puno benigniji od navedenih,judi jednostavno ne zele biti izviždani ali ne od ustaša već od ovih koji ne mrze
To pitaj Židove. Valjda oni znaju zašto su ga proglasili "pravednikom".dawson wrote:Ero wrote:PS:
Zašto danas štite njegove dželate, e to mene zanima.
Eva izbjegava odgovoriti na to pitanje, ne znam zašto.
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» komemoraciju za Srbe, Židove, Rome i antifašiste bez Srba, Židova, Roma i antifašista, čudniju od električne cigarete, sojinog mlijeka i bezalkoholnog radlera s okusom grejpa.
» Zare Puhovski:'Plenkovic se ne zeli zamjeriti hosovcima i braniteljima zbog ploce u Jasenovcu.Ne,jer je kukavica ili nema moc vec pece ga savjest zbog izbjegavanja sudjelovanja u Domovinskom ratu'
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Bombaški napad na Rome zbog komemoracije u Jasenovcu
» Dok Zuckerberg drži slovo Trumpu protiv njega masovne demonstracije na Hawaima zbog otimačine zemljišta i gradnji zidova
» Zare Puhovski:'Plenkovic se ne zeli zamjeriti hosovcima i braniteljima zbog ploce u Jasenovcu.Ne,jer je kukavica ili nema moc vec pece ga savjest zbog izbjegavanja sudjelovanja u Domovinskom ratu'
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Bombaški napad na Rome zbog komemoracije u Jasenovcu
» Dok Zuckerberg drži slovo Trumpu protiv njega masovne demonstracije na Hawaima zbog otimačine zemljišta i gradnji zidova
Page 3 of 10