Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
Page 6 of 28
Page 6 of 28 • 1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 28
Re: Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
Boga mi ima...al opet ništa. jel ima na srpskom /može i ćirilica/dzango wrote:Što ne reče odmah, Ima i na kineskom:danni1 wrote:mogo si na kineskom, na engleskom znam samo psovat.aben wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_calculation_problemdanni1 wrote:Ma jesu kad ti kažem.aben wrote:nije točno.danni1 wrote:Zarađivaliaben wrote:danni1 wrote:
Boga mi oni ostavili tvornice,firme,brodogradilišta....neko pokupio.
Pa sad plješćemo premijerima koji režu vrpce na otvaranjima obrta s 5 zaposlenih. Boga mi smo dogurali daleko.
zidovi i uredske sidalice nisu tvornice i firme. ako ne zarađuju, onda ne valjaju.
jugoslavija je bila socijalistička zemlja. zto znoči da u njoj ni bilo slobode. hrvatska je isto socijalistička zemlja, ali malo manje, znači da imo više slobode.
to je jedini objektivni kriterij koji triba normalnon čoviku. ostale individualne kriterije tipa dobili stan, radlili s 25 milijardi kolega u borovu, dijelili paštetu i družili se, kao ni tata mi u hdzu, privatizira tvornicu plastike uz more i sl. nisu relevantni.
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%B5%8C%E6%B8%88%E8%A8%88%E7%AE%97%E8%AB%96%E4%BA%89
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Može kurac. Pa da razbiješ monitor.danni1 wrote:Boga mi ima...al opet ništa. jel ima na srpskom /može i ćirilica/dzango wrote:Što ne reče odmah, Ima i na kineskom:danni1 wrote:mogo si na kineskom, na engleskom znam samo psovat.aben wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_calculation_problemdanni1 wrote:Ma jesu kad ti kažem.aben wrote:nije točno.danni1 wrote:Zarađivaliaben wrote:danni1 wrote:
Boga mi oni ostavili tvornice,firme,brodogradilišta....neko pokupio.
Pa sad plješćemo premijerima koji režu vrpce na otvaranjima obrta s 5 zaposlenih. Boga mi smo dogurali daleko.
zidovi i uredske sidalice nisu tvornice i firme. ako ne zarađuju, onda ne valjaju.
jugoslavija je bila socijalistička zemlja. zto znoči da u njoj ni bilo slobode. hrvatska je isto socijalistička zemlja, ali malo manje, znači da imo više slobode.
to je jedini objektivni kriterij koji triba normalnon čoviku. ostale individualne kriterije tipa dobili stan, radlili s 25 milijardi kolega u borovu, dijelili paštetu i družili se, kao ni tata mi u hdzu, privatizira tvornicu plastike uz more i sl. nisu relevantni.
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%B5%8C%E6%B8%88%E8%A8%88%E7%AE%97%E8%AB%96%E4%BA%89
Tito je kriv za sve......prerano je umro....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Clone Stormtrooper wrote:poput cijelog istocnog socijalistickog bloka , SFRJ je samu sebe lagala statistickim podacima, ja u danasnjoj BiH zivim dobro i bolje nego moji roditelji u onoj drzavi,imam posao doduse radim deset sati pet dana a prije desetak godina radio sam i dodatno-honorarno.Stekao sam nesto i zadvoljan sam
Posla ima , za moju generaciju naci novi posao je tesko, ali mladi mogu naci posao i zaradjivati ako zele ,samo sto su to uglavnom lijencine bez radnih navika,pola ih ocekuje od Boga da im pokloni novac a druga polovina ocekuje revoluciju da bi im drugi zaradjivali.
SFRJ moze samo nedostajati srbima koji su tada zivjeli u jednoj drzavi i eliti ondasnje vladajuce partije,Savez Komunista Jugoslavije i naravno JNA! Furka jugonostalgije je popularna i medju manjinama ,populaciji koja se zatekla na pogresnom mjestu .
Nemam pojma o cemu govore jugonostalgicari i sto zele podstici sa ovim laznim statistikama!
Otkud tebi ideja da Srbima nedostaje SFRJ.
Usput, kakve veze ima tvoj zivot sa ostatkom Juge u tadasnje vreme?
Nisam Jugonostalgicar, ali je realnost da je sada Bosna Afrika za tadasnju Bosnu, gde su se sklapali avioni u Mostaru ili VW u Sarajevu.
Nadam se da se ne zoves Mujo i da nisi iz Doboja.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ti podatci su kurac od ofce, crno tržište je cvjetalo ko mutavo, marke, cigarete, bijelo roblje...sa svime se švercalo a da bi sačuvao ikakvu vrijednost tadašnjeg dinara morao si imati nekoga od koga ćeš kupovati marke i to jako brzo nakon što ih dobiješ. Dodavanje nula i štancanje nove love na topčideru je bilo češće nego što kurva mjenja gaće, kupovalo se u milijardama...radnici kombinata Borovo nisu mjesecima dobijali plaće kao niti diljem ondašnje šugoslavije, inflacija je bila i po 500% mjesečno...
Evo u prvoj minuti sve rečeno o blagostanju šugoslavije 1989
Evo u prvoj minuti sve rečeno o blagostanju šugoslavije 1989
Guest- Guest
Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
DOLCE & GABBANAsneakers v. rub+foro+crosta+gomma
ART. CS1272 AF310
€575,00
Sneaker alla caviglia multicolorchiusura con zip a contrasto e banda scamosciata con velcrodettagli a contrasto interno in pellesuola in gomma
ART. CS1272 AF310
€575,00
Sneaker alla caviglia multicolorchiusura con zip a contrasto e banda scamosciata con velcrodettagli a contrasto interno in pellesuola in gomma
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Dobre su ti patike al zbilja si seljak na kvadrat
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Opet sezonska tema. U Jugoslaviji se ni po čemu nije živjelo bolje.
u odnosu na ondasnji standard prosjecnih jugoslavena, ja sam imao prosjecan zivot, prosjecnu placu, prosjecan auto, iznadprosjecni podstanarski danak i kronicnu bezparicu krajem mjeseca. ali, bio sam mlad, pun snage i volje za otic van Jugoslavije...i tako, rjesio se podstanarstva i bezparice, a i dalje imam prosjecan zivot, prosjecnu placu...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Moj otac, mnogi drugi očevi, braća, sestre, rođaci, prijatelji....svi zaprašili iz blagostanja jugoslavije u truli kapitalizam njemačke, australije, kanade.....i od tamo slali lovu da preživimo u blagostanju.flumen wrote:u odnosu na ondasnji standard prosjecnih jugoslavena, ja sam imao prosjecan zivot, prosjecnu placu, prosjecan auto, iznadprosjecni podstanarski danak i kronicnu bezparicu krajem mjeseca. ali, bio sam mlad, pun snage i volje za otic van Jugoslavije...i tako, rjesio se podstanarstva i bezparice, a i dalje imam prosjecan zivot, prosjecnu placu...
Guest- Guest
Dalo bi se raspravljati ali mene jedna druga stvar zajebava. Naime ti koji toliko slave da je bilo dobro uglavnom kao referencu uzimaju istocni blok. Dosta Poljsku kao primjer, Jesmo zivjeli , jebo te Poljacima smo bili amerika i tako i sl.... Problem je da je Poljska sada ispred DNRH i ostatka YU a uskoro ce biti amerika ili njemacka gdje ce se ici na rad. Gdje je zajeb ljudi???? Kako to???? Titovim stazama revolucije press.
2014-04-14
pogleda sam dnevnik
izvjestaj s partizanske olimpijade - foca
izvjestaj s partizanske olimpijade - foca
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Svi su bili milijarderi. Oš dokaz?asilovski wrote:Bolje se živjelo ne veći ili manji bdp koji u biti ništa i ne značiflumen wrote:BDP u SFRJ 1990. 3650€ po glavi stanovnika
20.873 $ po glavi stanovnika u 2015.
Stvarno su podaci neumoljivi
Samo u Njemačkoj je za nekoliko godina završilo pola milijuna besposlenih.tre911 wrote:Moj otac, mnogi drugi očevi, braća, sestre, rođaci, prijatelji....svi zaprašili iz blagostanja jugoslavije u truli kapitalizam njemačke, australije, kanade.....i od tamo slali lovu da preživimo u blagostanju.flumen wrote:u odnosu na ondasnji standard prosjecnih jugoslavena, ja sam imao prosjecan zivot, prosjecnu placu, prosjecan auto, iznadprosjecni podstanarski danak i kronicnu bezparicu krajem mjeseca. ali, bio sam mlad, pun snage i volje za otic van Jugoslavije...i tako, rjesio se podstanarstva i bezparice, a i dalje imam prosjecan zivot, prosjecnu placu...
Oni koji su ostali doma su živjeli od doznaka "privremenih u inozemstvu".
Serbinho-3 wrote:Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
ART. CS1272 AF310
€575,00
eto,još neka trenerka i kajla....pamoš u grad
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Je ,je...vi čiji su očevi bili vani jeli ste kruh s eurokremom, mi ostali s mašću i šećerom.tre911 wrote:Moj otac, mnogi drugi očevi, braća, sestre, rođaci, prijatelji....svi zaprašili iz blagostanja jugoslavije u truli kapitalizam njemačke, australije, kanade.....i od tamo slali lovu da preživimo u blagostanju.flumen wrote:u odnosu na ondasnji standard prosjecnih jugoslavena, ja sam imao prosjecan zivot, prosjecnu placu, prosjecan auto, iznadprosjecni podstanarski danak i kronicnu bezparicu krajem mjeseca. ali, bio sam mlad, pun snage i volje za otic van Jugoslavije...i tako, rjesio se podstanarstva i bezparice, a i dalje imam prosjecan zivot, prosjecnu placu...
Trinity-
2014-04-17
v_vlado wrote:Tito je kriv za sve......prerano je umro....
Umro je prekasno !!
Ucka-
2016-02-15
S obzirom na to koliko se o njemu piše i govori,on je danas življi no ikad.Ucka wrote:v_vlado wrote:Tito je kriv za sve......prerano je umro....
Umro je prekasno !!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Serbinho-3 wrote:Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
ART. CS1272 AF310
€575,00
iskreno ovo gore nebih nosio da mi još netko plati , kamo li dao 500€
Guest- Guest
Ajd da se i sa tobom složim.preko_vode_do_slobode wrote:Serbinho-3 wrote:Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
ART. CS1272 AF310
€575,00
Upravo mu htjedoh napisati da bih to obuo samo u maškare.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Ajd da se i sa tobom složim.preko_vode_do_slobode wrote:Serbinho-3 wrote:Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
ART. CS1272 AF310
€575,00
Upravo mu htjedoh napisati da bih to obuo samo u maškare.
ne bih ni da mi netko plati ali serbinjo se fura na nikolinu ristić i modnog mačka pa ono
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 6 of 28 • 1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 28
Similar topics
» Ovako se živjelo u Jugoslaviji! Je li bilo bolje tada ili danas!?
» U kraljevini SHS se živjelo bolje nego danas u RH i SFRJ
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
Page 6 of 28