putovanja
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: putovanja
Bah, nikakav jackpot, ja sam već razvila strategiju.
Za početak, odem u Göteborg, Malmö ili Stockholm. Nađem okej posao, živim asketski i spremam ušteđevinu. Nakon što sam sigurna da sam uštedjela dovoljno, dam otkaz i odlepršam na Island. Eto, plan bez mane.
Za početak, odem u Göteborg, Malmö ili Stockholm. Nađem okej posao, živim asketski i spremam ušteđevinu. Nakon što sam sigurna da sam uštedjela dovoljno, dam otkaz i odlepršam na Island. Eto, plan bez mane.
Guest- Guest
Savršen plan :D da bar život nije pun iznenađenja
baš nikada ništa ne bude kako se isplanira. bar meni :D
baš nikada ništa ne bude kako se isplanira. bar meni :D
Guest- Guest
Ma kakvi! Kad plan krene švrljati stranputicom, brže-bolje ga ščepaš za šiju i dok se koprca, zarotiraš ga i poguraš mu te prevrtljive nožice na pravi put.
Šalu na stranu, da, financijske (ne)mogućnosti mi zapravo i jesu najveći problem. Iako mi je Skandinavija posebno zanimljiva iz više različitih razloga i dosad sam imala priliku vrludati samo europskim zemljama, teško mi je, zapravo, uprijeti prstom u neki kutak svijeta koji uopće ne bih voljela posjetiti.
Šalu na stranu, da, financijske (ne)mogućnosti mi zapravo i jesu najveći problem. Iako mi je Skandinavija posebno zanimljiva iz više različitih razloga i dosad sam imala priliku vrludati samo europskim zemljama, teško mi je, zapravo, uprijeti prstom u neki kutak svijeta koji uopće ne bih voljela posjetiti.
Guest- Guest
Nordijske zemlje su mi na prvom mjestu. Imam kao nekakvu tetu u Norveškoj i naravno pozvala me jedne godine, ali na vikendicu koju ima na otoku Visu :D
Ko dijete sam jako volio povijest i uvijek sam si govorio da ću jednog dana otići vidjeti Machu Picchu i piramide u Egiptu.
Možda, možda, jednoga dana, kada mi budu dali limit na dinersu na jedno 40.000 kn
Ko dijete sam jako volio povijest i uvijek sam si govorio da ću jednog dana otići vidjeti Machu Picchu i piramide u Egiptu.
Možda, možda, jednoga dana, kada mi budu dali limit na dinersu na jedno 40.000 kn
Guest- Guest
Jesam.Vegvísir wrote:NickAok2865549 wrote:Mislim da je Borobudur najveći budistički hram na svijetu. Ne možeš ga cijelog uhvatiti u objektiv fotoaparata ili kamere ne odmakneš li se nekoliko stotina metara. Svijest o vrijednosti i potrebi zaštite Borobudura kao spomenika kulture probudila se kod Indonežana i nadležnih vlasti relativno kasno. Na žalost, do tada je iz hrama ukradeno/odvaljeno stotinjak Buddinih kipova.
U blizini ovog ogromanjskog još je nekoliko manjih hramčića, a sve to u neposrednoj okolici Yogjakarte koja je u jednom kratkom periodu bila i prijestolnica Indonezije. Yogjakarta se inače smatra centrom kulture, umjetnosti i obrazovanja. Vidljiv je i kolonijalni utjecaj Nizozemaca.
Jesi bio/bila tamo?
Žilavi su Myanmarci tako da nemaš beda.Vegvisir wrote:Globalizacija je neumoljiva.
Guest- Guest
malkavian wrote:Nordijske zemlje su mi na prvom mjestu. Imam kao nekakvu tetu u Norveškoj i naravno pozvala me jedne godine, ali na vikendicu koju ima na otoku Visu :D
Od skandinavskih zemalja bila sam jedino u Švedskoj i oba puta sam teška srca ušetala u avion za let natrag. Nadam se da ću na ljeto uspjeti otići ponovno na nekoliko dana. Egipat mi je također uvijek bio želja, kao i Libija, Jordan i Sirija, ali po svemu sudeći to su dugoročno teško ostvarive želje. Maroko je još uvijek relativno jednostavno posjetljiv.
Guest- Guest
NickAok2865549 wrote:Jesam.
Opa, fino! No, no, slobodno se još malo raspiši o tome - gdje, što, kako, zašto, kud i kamo?
Žilavi su Myanmarci tako da nemaš beda.
Vjerujem da jesu. Al' žilava je i globalizacija. Vidim da je i kod njih već otvoren KFC...
Guest- Guest
Pa ne znam baš koliko bi to imalo smisla. Lakše mi je o Nasi Gorengu i teh tariku.Vegvísir wrote:
Opa, fino! No, no, slobodno se još malo raspiši o tome - gdje, što, kako, zašto, kud i kamo?
KFC, Kenny Rogers, King's Burger's etc. mogu opstati jedino u većim gradovima. Doduše, tak je valjda i kod nas.Vegvisir wrote:Al' žilava je i globalizacija. Vidim da je i kod njih već otvoren KFC...
Guest- Guest
Izgleda fino!
Nasi goreng je, ako se ne varam, pržena riža samo ne mogu detektirati s čime sve točno u ovom slučaju, a teh tarik mi je nepoznanica.
Nasi goreng je, ako se ne varam, pržena riža samo ne mogu detektirati s čime sve točno u ovom slučaju, a teh tarik mi je nepoznanica.
Guest- Guest
Izgleda, ali meni nije. Obično ide luk, češnjak, umak od soye, jaja, piletina i prawns. Često umjesto prawnsa dodaju dried anchovies. Po naški inćuni. Općenito mi je ta sušena riba po Aziji too much. Preintenzivan mi je taj miris, ako se to tako može zvati.
Guest- Guest
Mislim da si na jednoj od kuharskih tema spominjala crni čaj s mlijekom. E, to ti je slično teh tariku. U Maleziji i Indoneziji ga rade s kondenziranim mlijekom iz konzerve. I onda ga presipavaju ko na slici da ga brže ohlade, kakti. Meni je to pre-pre-preslatko.
Guest- Guest
Izbaci piletinu, račiće, inćune, dodaj tofu i prodano.
Najgori, well... eufemizmima tu mjesta ne ima... smrad ribe sam osjetila u Švedskoj kad je ekipa jela surströmming.
Najgori, well... eufemizmima tu mjesta ne ima... smrad ribe sam osjetila u Švedskoj kad je ekipa jela surströmming.
Guest- Guest
WayneMarkley8 wrote:Mislim da si na jednoj od kuharskih tema spominjala crni čaj s mlijekom. E, to ti je slično teh tariku. U Maleziji i Indoneziji ga rade s kondenziranim mlijekom iz konzerve. I onda ga presipavaju ko na slici da ga brže ohlade, kakti. Meni je to pre-pre-preslatko.
Iako kažeš da je preslatko što ne volim, probala bih čisto jer zvuči zanimljivo. Nisam ni neka ljubiteljica mlijeka u čaju osim ponekad kad radim crni s chai masala indijskom začinskom mješavinom.
Guest- Guest
Uf, fermentirana riba.Vegvísir wrote:Izbaci piletinu, račiće, inćune, dodaj tofu i prodano.
Shrimp paste je jedna od gorih smrdočina.
Guest- Guest
Svakako. Preživi se.Vegvísir wrote:
Iako kažeš da je preslatko što ne volim, probala bih čisto jer zvuči zanimljivo. Nisam ni neka ljubiteljica mlijeka u čaju osim ponekad kad radim crni s chai masala indijskom začinskom mješavinom.
Guest- Guest
WayneMarkley8 wrote:Uf, fermentirana riba.
Shrimp paste je jedna od gorih smrdočina.
Koliko god bila open-minded prema kulturnim prehrambenim raznolikostima, moji olfaktorni receptori ne dijele uvijek to gastronomsko slobodoumlje.
Guest- Guest
Onda teško da ćeš probati Durian ili Jackfruit. Za to se fakat treba istrenirati. Nakon indonezijskog, ne mogu se prisiliti kušati malezijski ili tajlandski. Ostala je doživotna trauma.
Guest- Guest
Morala sam guglati.
Da, teško da bih mogla jesti nešto što mi izrazito neugodno miriše. Vjerujem da se u nekoj mjeri i može istrenirati, iako moram priznati da općenito slabo podnosim intenzivne i neugodne mirise. Želudac mi suviše lako poskoči u takvim situacijama.
Da, teško da bih mogla jesti nešto što mi izrazito neugodno miriše. Vjerujem da se u nekoj mjeri i može istrenirati, iako moram priznati da općenito slabo podnosim intenzivne i neugodne mirise. Želudac mi suviše lako poskoči u takvim situacijama.
Guest- Guest
ferhadija se vraca :)
rekonstrukcija poznate dzamije u banja luci je napokon zavrsena
http://www.islamskazajednica.ba/vijesti/aktuelno/23538-svecano-otvaranje-ferhat-pasine-dzamije-u-banjoj-luci-7-maja
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ferhadija_(Banja_Luka)
rekonstrukcija poznate dzamije u banja luci je napokon zavrsena
http://www.islamskazajednica.ba/vijesti/aktuelno/23538-svecano-otvaranje-ferhat-pasine-dzamije-u-banjoj-luci-7-maja
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ferhadija_(Banja_Luka)
betty.boop-
2015-01-23
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» MARS: S putovanja rovera OPPORTUNITY
» TOP 10 dokaza putovanja kroz vrijeme | 2017
» Na 23 putovanja u 13 zemalja predsjednica potrošila ni milijun kuna
» Priština poziva građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju
» Novac od kampanje trošio na putovanja, nakit i estetske operacije
» TOP 10 dokaza putovanja kroz vrijeme | 2017
» Na 23 putovanja u 13 zemalja predsjednica potrošila ni milijun kuna
» Priština poziva građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju