Orešković: Vidio sam vrhunsku tehnologiju i poduzetnički duh
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Tehnološki izbrušenija verzija Rimčeva osnovnog modela izazvala je veliki interes na sajmu u Ženevi
ZAGREB- Predsjednik Vlade Tihomir Orešković posjetio je u ponedjeljak tvrtku Rimac Automobili, a nakon susreta s osnivačem i vlasnikom Matom Rimcem poručio je da je vidio vrhunsku tehnologiju i poslovni duh koji priželjkuje za cijelu Hrvatsku.
"Gospodin Rimac baš me iznenadio. Putovao sam svijetom i vidio svakakvu tehnologiju, a ovo je čudo", rekao je Orešković u izjavi za novinare nakon obilaska Rimčevih pogona.
Orešković je dodao kako je, uz vrhunsku tehnologiju i inovacije, osjetio i poduzetnički duh koji Hrvatskoj počesto nedostaje.
"Čestitam Rimcu. On je primjer čovjeka koji je uspio uz pomoć vizije i ljubavi", rekao je Orešković, dodajući kako Rimčev primjer pokazuje da "1+1 mogu biti 3".
Rimcu je poručio da ima Vladinu podršku.
Mate Rimac kazao je, pak, kako nije točno da se "u Hrvatskoj ništa ne može", što se često može čuti.
"Imamo puno dobrih primjera koji dokazuju da se može. Mi smo jedan od njih – iz garaže do firme koja danas ima više od 150 zaposlenih, izvozi u 20 zemalja na pet kontinenata i radi za neke od najjačih imena u automobilskoj industriji".
Rimac ističe da mu nije bio cilj nešto tražiti od Vlade nego, kako je rekao, možda pomoći privući velika imena u autoindustriji da u Hrvatskoj otvore razvojne i proizvodne pogone.
"Hrvatska je bijela točka na karti Europe, u kojoj nema puno automobilske industrije. Može se puno više i Hrvatska za to ima potencijala", rekao je Rimac.
Po njegovom mišljenju, Hrvatska bi mogla postati centar izvrsnosti i kompetencija za nove tehnologije. "Zašto to ne bi bila baš Hrvatska? To je prilika", rekao je Rimac.
Upitan kako Vlada može konkretno pomoći u ostvarenju tih zamisli, premijer Orešković odgovorio je da je dogovoreno sastavljanje prezentacije Hrvatske za strane investitore, koja bi im bila predstavljena kroz 'road show'.
Rimac je dodao kako je konkretni povod današnjeg susreta s premijerom bila mogućnost dovođenja jednog njihovog industrijskog klijenta u Hrvatsku koji traži lokaciju za nove pogone.
"Nadam se da ćemo se moći dobro prezentirati, kako bismo tu firmu doveli u Hrvatsku", zaključio je.
http://www.jutarnji.hr/mate-rimac--najmladi-hrvatski-milijunas-kako-je-stvorena-tvrtka-od-60-milijuna-eura/1545327/
Re: Orešković: Vidio sam vrhunsku tehnologiju i poduzetnički duh
smanjite poreze i uklonite nepotrebnu birokraciju, uhljebe u opcinama i gradovima i pustite ljude da rade...dosta je 100 povratnika iz vana oslobodit 10 godina poreza i dat slobodne ruke da uloze svoj novac bez straha od komunisticke mafije i imat cete malu Svicu
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
ovo je zakonski neizvedivoflumen wrote:smanjite poreze i uklonite nepotrebnu birokraciju, uhljebe u opcinama i gradovima i pustite ljude da rade...dosta je 100 povratnika iz vana oslobodit 10 godina poreza i dat slobodne ruke da uloze svoj novac bez straha od komunisticke mafije i imat cete malu Svicu
imas jos neku ideju ?
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
promijenite zakone da bude izvedivodebotoijusto wrote:ovo je zakonski neizvedivoflumen wrote:smanjite poreze i uklonite nepotrebnu birokraciju, uhljebe u opcinama i gradovima i pustite ljude da rade...dosta je 100 povratnika iz vana oslobodit 10 godina poreza i dat slobodne ruke da uloze svoj novac bez straha od komunisticke mafije i imat cete malu Svicu
imas jos neku ideju ?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
ne moze doci lik iz kanade i baviti se istim poslom kao i ja a ne placati porezflumen wrote:promijenite zakone da bude izvedivodebotoijusto wrote:ovo je zakonski neizvedivoflumen wrote:smanjite poreze i uklonite nepotrebnu birokraciju, uhljebe u opcinama i gradovima i pustite ljude da rade...dosta je 100 povratnika iz vana oslobodit 10 godina poreza i dat slobodne ruke da uloze svoj novac bez straha od komunisticke mafije i imat cete malu Svicu
imas jos neku ideju ?
ne mozes toliko smanjiti poreze da budemo konkurentni jer imamo rupu u mir. i zdr. te skupu drzavu
ne mozes smanjiti uhljebe jer imaju prava i glasaci su
istina mozes polako uvoditi red ako ima konsenzus svih aktera , to isto nema
2014-04-12
eto, sve si rekao. a moglo bi se kad bi se htjelodebotoijusto wrote:ne moze
ne mozes
ne mozes
konsenzus svih aktera...isto nema
flumen-
2015-08-21
Nema tu pomoći,gasimo se polako kao vatra,svi gledaju u plamen kako nestaje ali nitko da doda drvo u vatru.....zašto???nemam pojma,loš narod,loš odgoj,loše domoljublje, ........
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
APSURDNI HRVATSKI PROPISI!
DJEVOJČICA BEZ NEOPHODNIH KOLICA
Sitna je i trebaju joj mala kolica, ali je, kažu, prestara
Imamo pravo na drugu vrstu kolica, koja imaju ravan naslon. Ona nisu dobra za Magdalenu jer ona ima jaku skoliozu i od toga bi sve bilo još i gore. Imamo pravo na dvoja kolica, a ukupna cijena bi bila 16.800 kuna. Ova koja moja kći treba koštaju 17.800 kuna, tako da zapravo i nije neka velika razlika, a nama to znači doslovce život. No, odbili su nas i ne možemo ništa učiniti - kaže Gordana Blažević, Magdalenina majka.
--------------------------------------------------------------------------
Rimac bi tu mogao pomoći, jednako kao Orešković a ne se naslikavati i pričati o milijunima
a na drugoj strani ovo radi birokracija. Država daje onome koji ima a uzima onima koji nemaju.
Njemu daju podršku i pomoć a ova neka krepa.
Imamo pravo na drugu vrstu kolica, koja imaju ravan naslon. Ona nisu dobra za Magdalenu jer ona ima jaku skoliozu i od toga bi sve bilo još i gore. Imamo pravo na dvoja kolica, a ukupna cijena bi bila 16.800 kuna. Ova koja moja kći treba koštaju 17.800 kuna, tako da zapravo i nije neka velika razlika, a nama to znači doslovce život. No, odbili su nas i ne možemo ništa učiniti - kaže Gordana Blažević, Magdalenina majka.
Rimac bi tu mogao pomoći, jednako kao Orešković a ne se naslikavati i pričati o milijunima
a na drugoj strani ovo radi birokracija. Država daje onome koji ima a uzima onima koji nemaju.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
http://www.vecernji.hr/techno/rimac-automobili-promijenili-zivot-mladicu-u-invalidskim-kolicima-951964Yehudi wrote:APSURDNI HRVATSKI PROPISI!
2014-04-12
A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
skupa su jer ih retko ki tribo.
2014-04-16
sve točno, osim tog kroni dijela;flumen wrote:eto, sve si rekao. a moglo bi se kad bi se htjelodebotoijusto wrote:ne moze
ne mozes
ne mozes
konsenzus svih aktera...isto nema
svima smanjiti poreze, ili će se smanjiti samo onima ki nojviše doniraju u kampanju, ili slično.
2014-04-16
Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
2016-03-09
mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
cijena nije pala s neba, ako neko misli da je to skupo jer generiro "ekstra profit", neka ih počne proizvoditi. neš ti tehnologije, svaka kovačija to more zavariti, jel da.
2014-04-16
Skupo jer nema tržište..Zato pođeš kod maranguna i bravara i pogodiš (ako već ditetu neće mukte napravit, šta me isto čudi). Da je ta mala iz mog sela, napravio bi neko, a ne bi ni u novine izaša..zato jer je to normalno.aben wrote:mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
cijena nije pala s neba, ako neko misli da je to skupo jer generiro "ekstra profit", neka ih počne proizvoditi. neš ti tehnologije, svaka kovačija to more zavariti, jel da.
2016-03-09
tako je. problem je u tomu ča oni imaju "pravo" na kolica. umisto da imaju prave suside i rodbinu.frakcija wrote:Skupo jer nema tržište..Zato pođeš kod maranguna i bravara i pogodiš (ako već ditetu neće mukte napravit, šta me isto čudi). Da je ta mala iz mog sela, napravio bi neko, a ne bi ni u novine izaša..zato jer je to normalno.aben wrote:mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
inače, ča se tiče te cijene, tribo gljedati na činjenicu da uopće postoji kikoli ki čini te katride, a ne da su skupe. a činjenica da postoji pravo na katridu, dodatno povišiva cijenu.
2014-04-16
Daćedu ti pravo ako ćeš usput prvo namirit dvajes kurbi, prije nego li likara.aben wrote:tako je. problem je u tomu ča oni imaju "pravo" na kolica. umisto da imaju prave suside i rodbinu.frakcija wrote:Skupo jer nema tržište..Zato pođeš kod maranguna i bravara i pogodiš (ako već ditetu neće mukte napravit, šta me isto čudi). Da je ta mala iz mog sela, napravio bi neko, a ne bi ni u novine izaša..zato jer je to normalno.aben wrote:mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
inače, ča se tiče te cijene, tribo gljedati na činjenicu da uopće postoji kikoli ki čini te katride, a ne da su skupe. a činjenica da postoji pravo na katridu, dodatno povišiva cijenu.
2016-03-09
čekoj, isčigovin šoldima namiriti, i za čigovu korist?frakcija wrote:Daćedu ti pravo ako ćeš usput prvo namirit dvajes kurbi, prije nego li likara.aben wrote:tako je. problem je u tomu ča oni imaju "pravo" na kolica. umisto da imaju prave suside i rodbinu.frakcija wrote:Skupo jer nema tržište..Zato pođeš kod maranguna i bravara i pogodiš (ako već ditetu neće mukte napravit, šta me isto čudi). Da je ta mala iz mog sela, napravio bi neko, a ne bi ni u novine izaša..zato jer je to normalno.aben wrote:mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
2014-04-16
To ni vožno, to se ne pito.aben wrote:čekoj, isčigovin šoldima namiriti, i za čigovu korist?frakcija wrote:Daćedu ti pravo ako ćeš usput prvo namirit dvajes kurbi, prije nego li likara.aben wrote:tako je. problem je u tomu ča oni imaju "pravo" na kolica. umisto da imaju prave suside i rodbinu.frakcija wrote:Skupo jer nema tržište..Zato pođeš kod maranguna i bravara i pogodiš (ako već ditetu neće mukte napravit, šta me isto čudi). Da je ta mala iz mog sela, napravio bi neko, a ne bi ni u novine izaša..zato jer je to normalno.aben wrote:mirito, itekako;frakcija wrote:Pa ne mirita ta cijena, čak ni za ručnu izradu (kad već niko neće da napravi mukte)aben wrote:pa i napravi ih je neko.frakcija wrote:A što su toliko skupa? Zašto ih netko ne napravi?
2016-03-09
GO Rimac,GO..!!! zavidni i jalnušni,nek si pojedu džigeru od zavisti..
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kujundžić : Ako hoćemo vrhunsku medicinu moramo povećat troškove
» Hit u Đakovu. Osnovali Poduzetnički centar koji plaća Grad, jedini projekt im je kafić, zbrinuli šogora gradonačelnika
» Fašizam dolazi kroz tehnologiju
» Komentari Jemera na superiornu rusku raketnu tehnologiju..
» ..ne Mogu ti Ameri bez tudje pameti,..Kopiraju tehnologiju svapsku iz WW2.. :D
» Hit u Đakovu. Osnovali Poduzetnički centar koji plaća Grad, jedini projekt im je kafić, zbrinuli šogora gradonačelnika
» Fašizam dolazi kroz tehnologiju
» Komentari Jemera na superiornu rusku raketnu tehnologiju..
» ..ne Mogu ti Ameri bez tudje pameti,..Kopiraju tehnologiju svapsku iz WW2.. :D
Page 1 of 2