Frljic protiv Hasanbegovica
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Frljic protiv Hasanbegovica
tako je kako je.vremena se nemogu vratit.meni je samo bitno da se zna poviest ovih prostora..jastreb wrote:
Onda se ponovno ujedinite.
Ako ste isti narod što bježite od zajedničke države,ili saveza,ko vrag od tamjana?
max123- Posts : 2853
2015-10-28
max123 wrote:ne pocinje Hrvatstvo sa ndh i pavelicem,Hrvati su se naselili(tako romejski car)u rim.dalmaciju i rim.panoniji.znaci u biti sve izmedju triglava i vardara.to sto su se kroz poviest stvarali novi entiteti (bosnje,crnogorci,slovenci,servi..) ne znaci da vise isti nisu etnicki Hrvati.barem jedan ogromni dio istih to zasigurno je..jastreb wrote:
Srbi su druga priča. Mislim pravoslavni Srbi.
Ja samo ponavljam da je mit o nekakvom hrvatstvu bosanskih muslimana(osim onih u Bos.krajini) umjetno stvoren.
Zamisli ti to Hrvati u Novom Pazaru,Višegradu,Goraždu i Pljevljima,gdje nikada nije zabilježeno postojanje istih.
Guest- Guest
pomoz bog,horni!jedino kaj ja i ovaj mitoman imamo zajednicko je prapostojbina Horvatskog vojvode hercega stipana kosace.i rastka nimanjica,sinovca velikog zupana,stipana nimanje,najistocnije Horvaske zupe,raske...;)
2015-10-28
Možeš ti trabunjati koliko god hoćeš,ali se moraš pomiriti sa činjenicom da je preko 80% Bošnjaka srpskog porijekla.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ikavicom se govorilo u cijeloj Bosni (osim u podrinju). To sto danas ima jos malo ostataka ikavice u Cazinskoj Krajini i Vojvodini je samo pokazatelj na kojim prostorima su Hrvati doma. Ali kako bi ti to mogao znati? uvijek natezes za srbe zbog jednog dede iz Sumadije...jastreb wrote:max123 wrote:jastreb wrote:
Hrvati su uglavnom oni iz Cazinske krajine. Ikavci.
Od bošnjačkog nac.korpusa jedini etnički Hrvati su oni iz Cazina,Bihaća,Kladuše,o čemu svjedoči i njihov ikavski govor.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
sve su to ETNICKI Hrvati.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)jastreb wrote:Možeš ti trabunjati koliko god hoćeš,ali se moraš pomiriti sa činjenicom da je preko 80% Bošnjaka srpskog porijekla.
2015-10-28
sad ce on proglasit i ikavicu serbskom...flumen wrote:
Ikavicom se govorilo u cijeloj Bosni (osim u podrinju). To sto danas ima jos malo ostataka ikavice u Cazinskoj Krajini i Vojvodini je samo pokazatelj na kojim prostorima su Hrvati doma. Ali kako bi ti to mogao znati? uvijek natezes za srbe zbog jednog dede iz Sumadije...
2015-10-28
njegov je deda iz Sumadije...tamo nema Hrvata. a ovo o smradu stimamax123 wrote:.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
druka nonstop na njiovu stranu.volio bih cut od njega sto je to.nece lija da kaze...flumen wrote:njegov je deda iz Sumadije...tamo nema Hrvata. a ovo o smradu stimamax123 wrote:.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)
2015-10-28
jedan mu je deda iz Srbije, a nono veli da je iz Lipe...tako neki misling necega neodredjenog...u svakom slucaju bjezi od hrvatstva kao vrag od tamjana, jedino mu kune dragemax123 wrote:druka nonstop na njiovu stranu.volio bih cut od njega sto je to.nece lija da kaze...flumen wrote:njegov je deda iz Sumadije...tamo nema Hrvata. a ovo o smradu stimamax123 wrote:.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)
flumen-
2015-08-21
Ja se držim istorijske istine,pa ma kakva god ona bila.max123 wrote:druka nonstop na njiovu stranu.volio bih cut od njega sto je to.nece lija da kaze...flumen wrote:njegov je deda iz Sumadije...tamo nema Hrvata. a ovo o smradu stimamax123 wrote:.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)
Uostalom tko sam ja da o tome sudim,kad je to najbolje opisao jedan od najvećih srpskih književnika Meša Selimović:
"Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme u strahu od ma kakvog rješenja."
2014-04-22
Ne ,nisu!max123 wrote:sve su to ETNICKI Hrvati.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)jastreb wrote:Možeš ti trabunjati koliko god hoćeš,ali se moraš pomiriti sa činjenicom da je preko 80% Bošnjaka srpskog porijekla.
Zašto je Tuđman 1995. masovno dijelio državljanstva muslimanima iz Cazina,Bihaća,Kladuše,Vrnogorača,ili Bužima,a ne onima iz Foče,Višegrada, Novog Pazara,ili Pljevalja?
Pa zato jer je bio povjesnik koji je znao da su to etnički Hrvati i sam je više puta taj prostor Krajine nazivao Turska Hrvatska i kod podjele Bosne taj je dio koji je uglavnom naseljen muslimanima tražio da se priključi Hrvatskoj,a nije tražio Vogošću, Hadžiće,Ilijaš, Srebrenicu,Žepu i druge muslimansko-srpske krajeve???
2014-04-22
Da ste obojica mitomani. Dovoljno :)max123 wrote:jedino kaj ja i ovaj mitoman imamo zajednicko
Guest- Guest
Uopće ne bježim od hrvatstva i nikad nisam napisao da su npr. Istrijani Srbi,ili da su Zagorci Slovenci.flumen wrote:jedan mu je deda iz Srbije, a nono veli da je iz Lipe...tako neki misling necega neodredjenog...u svakom slucaju bjezi od hrvatstva kao vrag od tamjana, jedino mu kune dragemax123 wrote:druka nonstop na njiovu stranu.volio bih cut od njega sto je to.nece lija da kaze...flumen wrote:njegov je deda iz Sumadije...tamo nema Hrvata. a ovo o smradu stimamax123 wrote:.i ti si Hrvat.ali si uz to i jedan veliki smrad.nista licno..;)
No kad je nešto povijesna činjenica,kao to da je preko 80% Bošnjaka srpskog porijekla,onda nema te sile koja će me spriječiti da to objavim.
2014-04-22
povijesna cinjenica je da su Turci u svojim kronikama za Muslimane iz BiH zapisivali nacionalnost "Hirvat"...a srbe nisu spominjali. a to sto se tebi snilo...to je drugi par dedinih opanaka.jastreb wrote:
No kad je nešto povijesna činjenica,kao to da je preko 80% Bošnjaka srpskog porijekla,onda nema te sile koja će me spriječiti da to objavim.
flumen-
2015-08-21
pa i najveci dio b-hercegovackih pravoslavaca su posrbljeni Hrvati.valjda ti nemoram govorit kako su nastajali pravoslavci u Hrvatskoj zupi,bosnoj srebrenoj.i zasto danas imamo gradiscanske,moliske,bunjevcake,sokacke-Hrvate po ciloj evropi.a znas kaj imaju svi oni zajednickog?svi su iz bosne srebrene i svi su ikavci.skaci u trokut od bisa,p ti materina.nista licno,sisojevicu...;)jastreb wrote:
2015-10-28
Pa i jesu,ali za Krajišnike iz Cazina,Bihaća,Kladuše,iz Like,sa Udbine,Ribnika,koji su bili poznati kao veliki junaci,koji su jedini od muslimanskih junaka opjevani u narodnim krajiškim pjesmama (Aga od Ribnika, Tale Budalina, Halil Hrnjica,Mustajbeg Lički...)i koji su i bili Hrvati.flumen wrote:povijesna cinjenica je da su Turci u svojim kronikama za Muslimane iz BiH zapisivali nacionalnost "Hirvat"...a srbe nisu spominjali. a to sto se tebi snilo...to je drugi par dedinih opanaka.jastreb wrote:
No povijest nigdje ne spominje da je Hrvat bio Mehmed paša Sokolović,koji je brat Makarija Sokolovića,prvog srpskog patrijarha Pećke patrijaršije,ili pak kapetana Mušovića koji su stoljećima vladali Nikšićom.
2014-04-22
Čuj,već sam ti rekao da se neću baviti Sunlandom(Ivo Pilar) i sličnim parapovjesničarima.max123 wrote:pa i najveci dio b-hercegovackih pravoslavaca su posrbljeni Hrvati.valjda ti nemoram govorit kako su nastajali pravoslavci u Hrvatskoj zupi,bosnoj srebrenoj.i zasto danas imamo gradiscanske,moliske,bunjevcake,sokacke-Hrvate po ciloj evropi.a znas kaj imaju svi oni zajednickog?svi su iz bosne srebrene i svi su ikavci.skaci u trokut od bisa,p ti materina.nista licno,sisojevicu...;)jastreb wrote:
2014-04-22
ovo je tipicna velikoserbska mantra.istrijani kao ostatak cakavskih Horvata.docim zagorce ne priznaju kao Horvate,vec kao kajkavske slovence.majku ti j sugavu.kome ces ti ovdi prodavat svoje fore...jastreb wrote:
Uopće ne bježim od hrvatstva i nikad nisam napisao da su npr. Istrijani Srbi,ili da su Zagorci Slovenci.
2015-10-28
dobro Jastrebe jebo te lebac, ti mi Kosovara i Crnogorca spominjes i pri tome tvrdis da tu spada 80 % Muslimana iz Bosne? smanji jaro dozivljaj...ako - onda je 20 % Muslimana srpskog porijekla, a sve ostalo su Hrvati (doduse, daleko im kuca)jastreb wrote:Pa i jesu,ali za Krajišnike iz Cazina,Bihaća,Kladuše,iz Like,sa Udbine,Ribnika,koji su bili poznati kao veliki junaci,koji su jedini od muslimanskih junaka opjevani u narodnim krajiškim pjesmama (Aga od Ribnika, Tale Budalina, Halil Hrnjica,Mustajbeg Lički...)i koji su i bili Hrvati.flumen wrote:povijesna cinjenica je da su Turci u svojim kronikama za Muslimane iz BiH zapisivali nacionalnost "Hirvat"...a srbe nisu spominjali. a to sto se tebi snilo...to je drugi par dedinih opanaka.jastreb wrote:
No povijest nigdje ne spominje da je Hrvat bio Mehmed paša Sokolović,koji je brat Makarija Sokolovića,prvog srpskog patrijarha Pećke patrijaršije,ili pak kapetana Mušovića koji su stoljećima vladali Nikšićom.
flumen-
2015-08-21
Iz svega proizlazi da se Habsburška Monarhija borila ne samo protiv Srba u turskim redovima nego i islamiziranih Hrvata iz Bosne. Bosanske paše koje su vodile vojske prije i poslije druge opsade Beča su potomci islamiziranih plemića hrvatskog podrijetla, koji su osim u Bosni, novačili i u Srbiji (to su oni koje sad prisvaja bošnjačka povijest, pa kažu kako su oni bili sve do Budima). Povijest je takva, voli ironiju :)
Guest- Guest
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Pismo Tuge Tarle o tužakanju Pascala Brucknera protiv ministra Hasanbegovića
» Božo Petrov priznao da je Frljić pretjerao:'Frljić je previše provokativan za ono što smo preživjeli prije 20 godina'
» frljic u jazavcu kerempuhovskom
» Frljic i teatar apsurda
» Frljić i na udaru njemačkih kritičara
» Božo Petrov priznao da je Frljić pretjerao:'Frljić je previše provokativan za ono što smo preživjeli prije 20 godina'
» frljic u jazavcu kerempuhovskom
» Frljic i teatar apsurda
» Frljić i na udaru njemačkih kritičara
Page 6 of 7