Zadačići
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zadačići
otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
frakcijaaaaaa!!!
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
Je točno, bravo momci. Može se izvest jednadžba. Može frakcija ako želite. Može i novi zadatak. Možete i vi koji smislit. Može i recitacija.Dread_Pirate_Roberts wrote:otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
ali opet za svaki slucaj izmoli jedan ocenasDread_Pirate_Roberts wrote:otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
frakcija wrote:Je točno, bravo momci. Može se izvest jednadžba. Može frakcija ako želite. Može i novi zadatak. Možete i vi koji smislit. Može i recitacija.Dread_Pirate_Roberts wrote:otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
1. izvedi jednadžbu za šahovski zadatak
2. daj novi zadatak
3. riješi onaj prckov zadatak
4. baci neku recitaciju
joj nemoj jednadzbi u ratu sam s njimafrakcija wrote:Je točno, bravo momci. Može se izvest jednadžba. Može frakcija ako želite. Može i novi zadatak. Možete i vi koji smislit. Može i recitacija.Dread_Pirate_Roberts wrote:otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
evo recitacija,Dread_Pirate_Roberts wrote:frakcija wrote:Je točno, bravo momci. Može se izvest jednadžba. Može frakcija ako želite. Može i novi zadatak. Možete i vi koji smislit. Može i recitacija.Dread_Pirate_Roberts wrote:otprilike tako...probao sam s jednadžbama, ali kita pa sam primjenio metodu pokušaja i pogrešaka i kao i ćorava koka napiknuo zrno...valjda
frakcijaaaaaa!!!
1. izvedi jednadžbu za šahovski zadatak
2. daj novi zadatak
3. riješi onaj prckov zadatak
4. baci neku recitaciju
visoko nebo
zemlja tvrda
izgleda u grmu nesto mrda
bjezmo
prckov- Posts : 34559
2014-04-19
Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
eo, prcko recitaciju, a ja zadačić...
postomDread_Pirate_Roberts wrote:Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
2014-04-19
zeznuo sam se u zadnjoj recenici...dakle, trebalo je pisati 'Kako ce Marko na siguran nacin poslati Zeljki prsten?'Dread_Pirate_Roberts wrote:Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
i da prcko, postom, ali kako?
Kad dobije paket, ona će stavit lokot, pa opet poslat paket, pa će on skinut svoj lokot, pa će poslat njoj, pa će ona skinut svoj..i takDread_Pirate_Roberts wrote:zeznuo sam se u zadnjoj recenici...dakle, trebalo je pisati 'Kako ce Marko na siguran nacin poslati Zeljki prsten?'Dread_Pirate_Roberts wrote:Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
2016-03-09
broj bodova je ovisan o broju igrača, što se vidi iz prckovog primjera. Suma takvog aretmetičkog niza bi bila (n-1)*n/2..(n je broj igrača) sličnu formulu je izveo i sam pajrat u nekom prethodnom zadatku.
pošto igrača ima 6 puta više nego samih žena .. n=6x.. Postavljam pitanje:U kojim slučajevima žene osvajaju barem trećinu ukupnih bodova, uz pretpostavku da stalno pobjeđuju (koristimo sve potencijale)Bodovi žena bi bili ukupni bodovi umanjeni za bodove muškaraca koji nikad nisu pobijedili ženu. Provjeravamo u kojem slučaju je to barem trećina ukupnih bodova.
(6x-1)*6x/2 - (5x -1)*5x/2 ..(ukupni-muški) >= (6x-1)*6x/6 (trećina).. i onda dobiješ kvadratnu nejednadžbicu, skup rješenja nejednadžbe obuhvaća samo jedan prirodni broj..a to je 1 (jedna žena),
pošto igrača ima 6 puta više nego samih žena .. n=6x.. Postavljam pitanje:U kojim slučajevima žene osvajaju barem trećinu ukupnih bodova, uz pretpostavku da stalno pobjeđuju (koristimo sve potencijale)Bodovi žena bi bili ukupni bodovi umanjeni za bodove muškaraca koji nikad nisu pobijedili ženu. Provjeravamo u kojem slučaju je to barem trećina ukupnih bodova.
(6x-1)*6x/2 - (5x -1)*5x/2 ..(ukupni-muški) >= (6x-1)*6x/6 (trećina).. i onda dobiješ kvadratnu nejednadžbicu, skup rješenja nejednadžbe obuhvaća samo jedan prirodni broj..a to je 1 (jedna žena),
2016-03-09
bravo!frakcija wrote:Kad dobije paket, ona će stavit lokot, pa opet poslat paket, pa će on skinut svoj lokot, pa će poslat njoj, pa će ona skinut svoj..i takDread_Pirate_Roberts wrote:zeznuo sam se u zadnjoj recenici...dakle, trebalo je pisati 'Kako ce Marko na siguran nacin poslati Zeljki prsten?'Dread_Pirate_Roberts wrote:Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
preporucenoDread_Pirate_Roberts wrote:zeznuo sam se u zadnjoj recenici...dakle, trebalo je pisati 'Kako ce Marko na siguran nacin poslati Zeljki prsten?'Dread_Pirate_Roberts wrote:Marko i Željka su se zaljubili. Marko želi Željki poslati prsten, ali ako ga pošalje u nezaključanom paketu prsten će biti ukraden. I Marko i Željka imaju puno lokota, ali Marko nema ključeve od Željkinih lokota i obrnuto. Kako će Željko na siguran način poslati Željki prsten?
2014-04-19
vrazefrakcija wrote:broj bodova je ovisan o broju igrača, što se vidi iz prckovog primjera. Suma takvog aretmetičkog niza bi bila (n-1)*n/2..(n je broj igrača) sličnu formulu je izveo i sam pajrat u nekom prethodnom zadatku.
2014-04-19
evo jedan zadatak od mene,
imamo brojeve od 1 do 40,
zatim u drugoj grupi imamo brojeve od 1 do 20,
pitanje glasi, kojih 6 brojeva iz prve grupe i koji jedan broj iz druge grupe ce bit izvuceni u ovaj cetvrtak?
Ajd brzo
Provjera je li odgovor tocan je u petak
pitanje glasi, kojih 6 brojeva iz prve grupe i koji jedan broj iz druge grupe ce bit izvuceni u ovaj cetvrtak?
Ajd brzo
Brojevi koje ttražiš se nalaze u određenom decimalnom segmentu broja Pi. Na tebi je jedino da pronađeš decimalu na kojoj požinju ili završavaju traženi brojevi. Zatim uplatiš nekoliko listića za slučajeve kad se brojevi različito mogu iščitati..npr 323 može biti i 3, 23 i 32, 3 ...prckov wrote:evo jedan zadatak od mene,
Ajd brzo
Evo zadačića :
Na priloženoj slici nalazi se četvrtina kruga koja u sebi sadrži dva manja polukruga. Treba dokazati da crveni segment ima istu površinu kao plavi.
2016-03-09
P=r2pi/4
p1=p2==(r/2)2pi/2
pcrv.=P-(p1+(p2-pplav.))
pcrv=P-(p1+p2-pplav)
pcrv=p-p1-p2+pplav
pcrv=P-p1-p1+pplav
pcrv=P-2p1+pplav
pcrv=r2pi/4- 2(r/2)2pi/2+pplav
pcrv=r2pi/4-2(r2pi/4)/2+pplav
pcrv=r2pi/4-r2pi/4+pplav
pcrv=pplav
oprostite na smanjenoj preglednosti, nadam se da svaćate di je dvojka a di kvadrat....
klerko- Posts : 2144
2014-10-23
bravo!klerko wrote:P=r2pi/4
p1=p2==(r/2)2pi/2
pcrv.=P-(p1+(p2-pplav.))
pcrv=P-(p1+p2-pplav)
pcrv=p-p1-p2+pplav
pcrv=P-p1-p1+pplav
pcrv=P-2p1+pplav
pcrv=r2pi/4- 2(r/2)2pi/2+pplav
pcrv=r2pi/4-2(r2pi/4)/2+pplav
pcrv=r2pi/4-r2pi/4+pplav
pcrv=pplav
oprostite na smanjenoj preglednosti, nadam se da svaćate di je dvojka a di kvadrat....
imam i ja rješenje koje je, barem se meni tako čini, malo preglednije pa ako uvaženi forumaši žele mogu ga zalijepiti tuten...
Iz malog kruga:
P/2 = (r/2)^2.Pi/4 - r^2/8 = r^2 .Pi/16- r^2/8 ...(plava polovica!)
Iz velikog kruga:
P/2 = r^.Pi/8 - (r^2 .Pi/16- r^2/8 ) - r^2 /4 = r^2 .Pi/16- r^2/8 ...(polovica crvenog)
P/2 = (r/2)^2.Pi/4 - r^2/8 = r^2 .Pi/16- r^2/8 ...(plava polovica!)
Iz velikog kruga:
P/2 = r^.Pi/8 - (r^2 .Pi/16- r^2/8 ) - r^2 /4 = r^2 .Pi/16- r^2/8 ...(polovica crvenog)
budem kad dojdem doma...sad sam na mobu i samo mogu chatat
btw lijepo je vidjeti da su se i drugi zainteresirali za temu...
frakcija ftw!!!
btw lijepo je vidjeti da su se i drugi zainteresirali za temu...
frakcija ftw!!!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 4 of 6