Putin: - ‘Postigli smo ciljeve, povlačim vojsku iz Sirije’
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Rusija povlači snage iz Sirije
-------------------------------Putin orders start of Russian military withdrawal from Syria, says ‘objectives achieved’------------------
Published time: 14 Mar, 2016 17:42Edited time: 14 Mar, 2016 17:53
Russian President Vladimir Putin has ordered Defense Minister Sergey Shoigu to start the withdrawal of forces from Syria starting Tuesday.
“I consider the objectives that have been set for the Defense Ministry to be generally accomplished. That is why I order to start withdrawal of the main part of our military group from the territory of the Syrian Arab Republic starting from tomorrow,”Putin said on Monday during a meeting with Shoigu and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov.
Moscow launched its anti-terror campaign in Syria on September 30 last year. Russia’s participation in the operation, according to a previous statement by Putin, has its basis in international law and has been conducted “in accordance with an official request from the president of the Syrian Arab Republic [Bashar Assad].”
The Russian Air Force has been carrying out airstrikes against Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) and other terrorist targets in the region, eliminating military equipment, communication centers, vehicles, arms and fuel depots.
https://www.rt.com/news/335554-putin-orders-syria-withdrawal/
-----------------------------------------------------------------------------------
Čini se da će biti NUKE
Published time: 14 Mar, 2016 17:42Edited time: 14 Mar, 2016 17:53
Russian President Vladimir Putin has ordered Defense Minister Sergey Shoigu to start the withdrawal of forces from Syria starting Tuesday.
“I consider the objectives that have been set for the Defense Ministry to be generally accomplished. That is why I order to start withdrawal of the main part of our military group from the territory of the Syrian Arab Republic starting from tomorrow,”Putin said on Monday during a meeting with Shoigu and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov.
Moscow launched its anti-terror campaign in Syria on September 30 last year. Russia’s participation in the operation, according to a previous statement by Putin, has its basis in international law and has been conducted “in accordance with an official request from the president of the Syrian Arab Republic [Bashar Assad].”
The Russian Air Force has been carrying out airstrikes against Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) and other terrorist targets in the region, eliminating military equipment, communication centers, vehicles, arms and fuel depots.
https://www.rt.com/news/335554-putin-orders-syria-withdrawal/
-----------------------------------------------------------------------------------
Čini se da će biti NUKE
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Re: Putin: - ‘Postigli smo ciljeve, povlačim vojsku iz Sirije’
Pregovori koji se vrše u Ženevi su izgleda već dogovoreni
2014-04-20
omg master yoda bio u pravu ;/ asila i ostali stručnjaci opet isfalivali ;(
btw rusi povlače? pa neće povući avijaciju? pa realno gledajući umjerenim kanibalima je ostalo sigurno 80-90% vojske živo i zdravo, nemogu dopustiti ponovo da se SAA ratuje s ovima bez zračne podrške.. pojesti će ih sa onim TOWovima
btw rusi povlače? pa neće povući avijaciju? pa realno gledajući umjerenim kanibalima je ostalo sigurno 80-90% vojske živo i zdravo, nemogu dopustiti ponovo da se SAA ratuje s ovima bez zračne podrške.. pojesti će ih sa onim TOWovima
Guest- Guest
Neće oni povući ništa. Ni avijaciju ni S-400. Potvrđeno je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-naredio-povlacenje-vojske-iz-sirije-postigli-smo-glavne-ciljeve/880993.aspx
stvarno... ovi se povlače.. čemu ovo? mislim meni je žalosno što sam ja ispao 100% u pravu, da kanibali neće biti pobjeđeni, ali kakvo povlačenje? opet će kanibali koji imaju kao hidra 7glava se obnoviti i šikati u napad...
ili ako Putin ne igra malo veću igru..
tima Putinu nije kao niti Americi u interesu završiti rat, nego slati arape put Europe.. jer da SAA pobjedi, staje rat, i onda deportacija iz Njemačke.. ovako će samo nadirati
stvarno... ovi se povlače.. čemu ovo? mislim meni je žalosno što sam ja ispao 100% u pravu, da kanibali neće biti pobjeđeni, ali kakvo povlačenje? opet će kanibali koji imaju kao hidra 7glava se obnoviti i šikati u napad...
tima Putinu nije kao niti Americi u interesu završiti rat, nego slati arape put Europe.. jer da SAA pobjedi, staje rat, i onda deportacija iz Njemačke.. ovako će samo nadirati
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Neće oni povući ništa. Ni avijaciju ni S-400. Potvrđeno je.
?
I ja vjerujem da je tako ali odakle ti info
2014-04-20
Koji strateg, cijeli svijet je njegova ploča:)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
preko_vode_do_slobode wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-naredio-povlacenje-vojske-iz-sirije-postigli-smo-glavne-ciljeve/880993.aspx
Žalosno je da si opet nasjeo
Naravno da Mr. Putin igra veću igru.
Do sada zapad nije mogao predviditi niti jedan njegov potez, to sami priznaju.
A šta tek sada razbijaju glave kad je rekao da su zadaci ispunjeni i da povlači glavne snage.
Tako su i Ameri najavili povlačenje iz Afganistana prije 8 god i iz Iraka isto
2014-04-20
nije valjda da se povlači avijacija...
Guest- Guest
Yehudi wrote:preko_vode_do_slobode wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-naredio-povlacenje-vojske-iz-sirije-postigli-smo-glavne-ciljeve/880993.aspx
Žalosno je da si opet nasjeo
Naravno da Mr. Putin igra veću igru.
Do sada zapad nije mogao predviditi niti jedan njegov potez, to sami priznaju.
A šta tek sada razbijaju glave kad je rekao da su zadaci ispunjeni i da povlači glavne snage.
Tako su i Ameri najavili povlačenje iz Afganistana prije 8 god i iz Iraka isto
gle kako meni nije jasno, tako niti vama nije jasno ;( ništa čekamo
Guest- Guest
Putin kaže da će se Rusija sada usredotočiti na intenziviranje diplomatskih napora u rješavanju sirijskog konflikta,
ali upozorava da će dvije ruske vojne baze u Siriji nastaviti funkcionirati.
Također, nije dao rok do kojeg bi se vojska trebala povući iz intervencije.
U ponedjeljak su u Ženevi, inače, nastavljeni mirovni pregovori između zaraćenih strana, a uz posredovanje ujedinjenih naroda.
'Rad naše vojske stvorio je uvjete za početak mirovnog procesa', rekao je Putin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ali upozorava da će dvije ruske vojne baze u Siriji nastaviti funkcionirati.
Također, nije dao rok do kojeg bi se vojska trebala povući iz intervencije.
U ponedjeljak su u Ženevi, inače, nastavljeni mirovni pregovori između zaraćenih strana, a uz posredovanje ujedinjenih naroda.
'Rad naše vojske stvorio je uvjete za početak mirovnog procesa', rekao je Putin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2014-04-20
Putin: - ‘Postigli smo ciljeve, povlačim vojsku iz Sirije’
PUTIN IZNENADIO SVE: ‘Postigli smo ciljeve, povlačim vojsku iz Sirije’
Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je povlačenje ruske vojske iz Sirije, javlja BBC.
“Smatram da je većina ciljeva postignuta. To je razlog zbog kojeg naređujem povlačenje većeg dijela naših trupa s teritorije Sirije, počevši od sutra“, rekao je Putin na sastanku u Kremlju, na kojem su bili ruski ministar obrane Sergej Šojgu i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, najavio kako će povlačenje ruskih trupa početi već u utorak.
http://net.hr/danas/iznenadna-odluka-ruskog-predsjednika-putin-naredio-povlacenje-ruskih-trupa-iz-sirije/
Guest- Guest
Deda se pokušava skinuti s aparata :D
2015-08-06
preko_vode_do_slobode wrote:
gle kako meni nije jasno, tako niti vama nije jasno ;( ništa čekamo
Tako reci.
2014-04-20
S drugim riječima, sjebala ga niska cijena nafte.
opet sam izdominirao marksiste u svojim prognozama ;/ (što me naravno ne raduje u ovom slučaju),
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:opet sam izdominirao marksiste u svojim prognozama ;/ (što me naravno ne raduje u ovom slučaju),
dijagram-
2015-08-09
Kojim? Da Damask pada do proljeća 2014 ili?preko_vode_do_slobode wrote:opet sam izdominirao marksiste u svojim prognozama ;/ (što me naravno ne raduje u ovom slučaju),
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Kojim? Da Damask pada do proljeća 2014 ili?preko_vode_do_slobode wrote:opet sam izdominirao marksiste u svojim prognozama ;/ (što me naravno ne raduje u ovom slučaju),
Assad pada i bježi u podmornici :D
2015-08-06
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Kurdi kapitulirali, Assad šalje vojsku sa sjever Sirije protiv Turske.
» PUTIN – NOVI „KRALJ SIRIJE“
» Putin šalje vojsku u BiH
» Blumberg: Kako su Putin i Erdogan izbacili Zapad iz Sirije
» Putin iskoristio rušenje suhoja da bi preuzeo potpunu kontrolu nad nebom iznad Sirije
» PUTIN – NOVI „KRALJ SIRIJE“
» Putin šalje vojsku u BiH
» Blumberg: Kako su Putin i Erdogan izbacili Zapad iz Sirije
» Putin iskoristio rušenje suhoja da bi preuzeo potpunu kontrolu nad nebom iznad Sirije
Page 1 of 6