Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
crvenkastiPrema Parentiju, američki cilj je bio da pretvori jugoslavenske narode u zemlje Trećeg sveta.
pa i bili smo dio treceg svijeta,yugovice nije trebalo pretvarati
pa i bili smo dio treceg svijeta,yugovice nije trebalo pretvarati
Clone Stormtrooper- Posts : 738
2016-02-19
Re: Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
"Početkom osamdesetih Jugoslavija je ostala bez novca za naftu pa su vladale redukcije. Vozila su mogla voziti svaki drugi dan, u zavisnosti od toga da li im se registraska pločica završavala na parni ili neparni broj.
Iz države niste mogli da iznesete više od nekoliko stotina maraka. Sve drugo tretiralo se kao prekršaj saveznih carinskih propisa.
Poteškoća je u tome što ste većinu brendiranih marki mogli kupiti samo napolju – u Trstu, Gracu, i tako dalje. Znate li da su 1981. svaki dan u nedelji bile redukcije struje? Oni rođeni sedamdesetih pisali su domaće zadatke pod svećama, televizija se nije gledala."
To sve stoji, toga se živo sjećam...
Iz države niste mogli da iznesete više od nekoliko stotina maraka. Sve drugo tretiralo se kao prekršaj saveznih carinskih propisa.
Poteškoća je u tome što ste većinu brendiranih marki mogli kupiti samo napolju – u Trstu, Gracu, i tako dalje. Znate li da su 1981. svaki dan u nedelji bile redukcije struje? Oni rođeni sedamdesetih pisali su domaće zadatke pod svećama, televizija se nije gledala."
To sve stoji, toga se živo sjećam...
Nesto nije u redu s ovim tekstom.
Nas je ucilo da vec zivimo bolje nego bilo tko na svijetu.
Kakvo crno 'bila bi" treba 'bili smo"najbolji na svijetu.
Nas je ucilo da vec zivimo bolje nego bilo tko na svijetu.
Kakvo crno 'bila bi" treba 'bili smo"najbolji na svijetu.
dijagram-
2015-08-09
marcellus wrote:
Poteškoća je u tome što ste većinu brendiranih marki mogli kupiti samo napolju – u Trstu, Gracu, i tako dalje.
Današnji fenseri, metroseksualci i sponzoruše bi pomrli za 3 dana. Jugoslavija je bila svetska sila samo u jednoj stvari. I još poneke su bile bolje nego danas.
yugoslavija je bila shebana ;nestasice, besmislena privreda,tvornice gradili samo da se ima gdje raditi a i ne prodavati proizvode .... 80' ucio sam iz marxizma kako je SFRJ najbolje organizirana drzava na svijetu;gospodarski i politicki, jedina drzava na svijetu koja je rijesila nacionalna pitanja za sva vremena ... bez obzira sto je stvarnost i okruzenje pokazivalo potpuno nesto drugacije ; inflacije,nepotizam,na Kosovu medjunacionalni sukobi ...
jugonastalgicari mogu samo da budu djeca rodjena nakon 90' ili srbi kojima nedostaje ta drzava jer su svi bili u jednoj drzavi ili potomci komunisticki funkcionera koji sad moraju raditi i zaraditi da bi posjedovali nesto (izgubili parazitske privilegije)!
jugonastalgicari mogu samo da budu djeca rodjena nakon 90' ili srbi kojima nedostaje ta drzava jer su svi bili u jednoj drzavi ili potomci komunisticki funkcionera koji sad moraju raditi i zaraditi da bi posjedovali nesto (izgubili parazitske privilegije)!
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Jugonostalgičari mogu da budu oni koji su u toj državi lepo živeli i proveli mladost. Na ličnom planu loša ekonomija i nestašice ne igraju nikakvu ulogu.Clone Stormtrooper wrote:yugoslavija je bila shebana ;nestasice, besmislena privreda,tvornice gradili samo da se ima gdje raditi a i ne prodavati proizvode .... 80' ucio sam iz marxizma kako je SFRJ najbolje organizirana drzava na svijetu;gospodarski i politicki, jedina drzava na svijetu koja je rijesila nacionalna pitanja za sva vremena ... bez obzira sto je stvarnost i okruzenje pokazivalo potpuno nesto drugacije ; inflacije,nepotizam,na Kosovu medjunacionalni sukobi ...
ja sam bio djete i bilo mi je lijepo jer drugi su crncili umjesto mene ,ja sam se igrao i parazitizirao ,sto ne mogu reci za svoje roditelje koji su morali raditi a nista zaradjivati novac je bio beskoristan od inflacije , a trebalo je placati rezije, moje skolovanje(koje je samo u teoriji besplatno ,sveske,olovke,one plave kecelje sve se moralo kupiti,prema tome platiti)
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Moji su uvek bili kratki sa parama ali bilo je i onih koji su dobro živeli. Naročito je bilo dobro za neke profesije kojima je odgovaralo veće tržište. Na primer glumcima, pevačima... Zato su oni danas najveći zagovornici Jugoslavije.
Para nema ni danas i odatle i lepo sećanje na YU. Problem nije u tome da li je YU valjala ili nije. Problem je što današnje države ne valjaju.
Para nema ni danas i odatle i lepo sećanje na YU. Problem nije u tome da li je YU valjala ili nije. Problem je što današnje države ne valjaju.
Danas je svima super. Raspadom Juge sve državice su sam profitirale.
Guest- Guest
Clone Stormtrooper wrote:ja sam bio djete i bilo mi je lijepo jer drugi su crncili umjesto mene ,ja sam se igrao i parazitizirao ,sto ne mogu reci za svoje roditelje koji su morali raditi a nista zaradjivati novac je bio beskoristan od inflacije , a trebalo je placati rezije, moje skolovanje(koje je samo u teoriji besplatno ,sveske,olovke,one plave kecelje sve se moralo kupiti,prema tome platiti)
Što ti je to "sveske"?
crvenkasti-
2014-04-17
Sveska je tekica, bilježnica. Joj kaj bi vi bez mene poliglotkinje, umrli u neznanju.
Guest- Guest
Eva wrote:Sveska je tekica, bilježnica. Joj kaj bi vi bez mene poliglotkinje, umrli u neznanju.
Znao sam i ja, samo se pravim glup da bih ispao bolji Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Na ruskom tetrad.
Guest- Guest
Od toga se ne buš najel, mislim od hrvatstva, jer su svi placevi u Saboru već zauzeti, pa bolje prestani se pravit blesav, da ne bi takav i ostal.crvenkasti wrote:Eva wrote:Sveska je tekica, bilježnica. Joj kaj bi vi bez mene poliglotkinje, umrli u neznanju.
Guest- Guest
Eva wrote:Od toga se ne buš najel, mislim od hrvatstva, jer su svi placevi u Saboru već zauzeti, pa bolje prestani se pravit blesav, da ne bi takav i ostal.crvenkasti wrote:Eva wrote:Sveska je tekica, bilježnica. Joj kaj bi vi bez mene poliglotkinje, umrli u neznanju.
Kasno je za sve, istrulilo.
crvenkasti-
2014-04-17
Onda jedino da Karamarku preotmeš ženu, a Tutlek nek plaća režije i kredit. Ak je mogel onaj kepec Tepeš maznut tuđu ženu, kaj ne bi i ti.crvenkasti wrote:Eva wrote:Od toga se ne buš najel, mislim od hrvatstva, jer su svi placevi u Saboru već zauzeti, pa bolje prestani se pravit blesav, da ne bi takav i ostal.crvenkasti wrote:Eva wrote:Sveska je tekica, bilježnica. Joj kaj bi vi bez mene poliglotkinje, umrli u neznanju.
Kasno je za sve, istrulilo.
Guest- Guest
tepeš prska ženu od antifašiste , a od crvenog ženu prska neki isto ustaša, pa ovaj gnjoji po forumu
Guest- Guest
Pa da je Juga opstala,danas bi bila kapitalistička zemlja.
Znači,ili bi imala ekonomski boom,ili bi doživjela ono što i njene države sljednice.
Jer,kako većina vas ovdje navodi ,Jugu je sjebao komunizam.
Jedno je sigurno. U sportu bi danas bili jači od Španjolske.
Znači,ili bi imala ekonomski boom,ili bi doživjela ono što i njene države sljednice.
Jer,kako većina vas ovdje navodi ,Jugu je sjebao komunizam.
Jedno je sigurno. U sportu bi danas bili jači od Španjolske.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
zapad, pre svega ameri i englezi, pa i francuzi, ne menjaju svoje politicke ciljeve.
oni su zeleli rekonstruisanu yugu, to nisu zeleli ni s.m. ni tudjman, obojica su imali
svoje razloge. u godinama raspada yuge s.m. je bio nepozeljan, politicki, ideoloski.
nakon pada berlinskog zida saveznici nisu uopste zeleli da polemisu sa ostacima
komunizma, odnosno, metastaze nisu imale bilo kakve sanse da ostvare bilo kakve
politicke ciljeve. to nisu mogli da prihvate mnogi srbi, iz ubedjenja da je pravda na
njihovoj strani. zapad je prihvatio tudjmana, jer je normalno bio kooperativan,
i kada je video da je s.m. odnosno srbija postala svojeglava. posebno nakon proterivanja
panica, za koga mnogi sumnjaju da je izgubio izbore. on nije imao kontrolu nad izborima,
to je cinjenica.
ali, isto tako znam da zapad ne menja svoje strateske ciljeve,ili iste
samo premodeluje, sto znaci, da je dugoricno, neki oblik yuge vrlo moguc.
verovatno ne savezna drzava, ali neko zajednicko trziste, sa objedinjenom
ekonomijom, dopunjujucim proizvodim programima, poljoprivredom, to
svakako. to vec u izveznom smislu i krece u tom smeru. nas " problem "
je jezik, i priblizno ujednacen mentalni profil ljudi. razlike postoje, ali nisu
drasticne. manje su svakako nego sto postoje izmedju francuza i nemaca.
oni su zeleli rekonstruisanu yugu, to nisu zeleli ni s.m. ni tudjman, obojica su imali
svoje razloge. u godinama raspada yuge s.m. je bio nepozeljan, politicki, ideoloski.
nakon pada berlinskog zida saveznici nisu uopste zeleli da polemisu sa ostacima
komunizma, odnosno, metastaze nisu imale bilo kakve sanse da ostvare bilo kakve
politicke ciljeve. to nisu mogli da prihvate mnogi srbi, iz ubedjenja da je pravda na
njihovoj strani. zapad je prihvatio tudjmana, jer je normalno bio kooperativan,
i kada je video da je s.m. odnosno srbija postala svojeglava. posebno nakon proterivanja
panica, za koga mnogi sumnjaju da je izgubio izbore. on nije imao kontrolu nad izborima,
to je cinjenica.
ali, isto tako znam da zapad ne menja svoje strateske ciljeve,ili iste
samo premodeluje, sto znaci, da je dugoricno, neki oblik yuge vrlo moguc.
verovatno ne savezna drzava, ali neko zajednicko trziste, sa objedinjenom
ekonomijom, dopunjujucim proizvodim programima, poljoprivredom, to
svakako. to vec u izveznom smislu i krece u tom smeru. nas " problem "
je jezik, i priblizno ujednacen mentalni profil ljudi. razlike postoje, ali nisu
drasticne. manje su svakako nego sto postoje izmedju francuza i nemaca.
Last edited by pizzon on 3/3/2016, 12:00; edited 2 times in total
Guest- Guest
Tepeš je našao neku jadnicu, jer ta koja njemu da, očito je lobotomizirana, a usput je bila žena hrvatskog policajca.preko_vode_do_slobode wrote:tepeš prska ženu od antifašiste , a od crvenog ženu prska neki isto ustaša, pa ovaj gnjoji po forumu
Guest- Guest
A ak već govorimo da je žena antifašiste, onda je to Hasina hanuma. On je jadan deklarirani antifašistEva wrote:Tepeš je našao neku jadnicu, jer ta koja njemu da, očito je lobotomizirana, a usput je bila žena hrvatskog policajca.preko_vode_do_slobode wrote:tepeš prska ženu od antifašiste , a od crvenog ženu prska neki isto ustaša, pa ovaj gnjoji po forumu
Guest- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Jugoslavija bi danas bila svetska sila
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Austrija: Sirija je žrtva borbe velikih sila za kontrolu nafte na Bliskom istoku
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» 24.mart.1999 NATO napao Srbiju ili tada SR Jugoslaviju
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Austrija: Sirija je žrtva borbe velikih sila za kontrolu nafte na Bliskom istoku
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» 24.mart.1999 NATO napao Srbiju ili tada SR Jugoslaviju
Page 5 of 6