Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
mozda ali ja se ne sjecam,mozda si ti malo stariji pa zato,ma cuj sta cu ti reci,ja imam tu lamupushu (petrolejku) za svaki slucaj,ko zna kad moze zatrebati,survival skills mogu koristiti u slucaju neke tepane,generalno yuga kao drzava i sistem u usporedbi za ovim danas su bili nedostiznibogomdani wrote:bilo ih je..sjecam se jer je isla brutalna prodaja dzepnih svjetiljki,par-nepar-voznja autima sa zadnjim parnim ili neparnim brojem..inflacija u MP6,ebeno brale..Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje,samo se sralo na tv o nekoj krizi a u biti ako si htio raditi posla je bilo a ako nisi htio raditi nego palamuditi onda bi bio neki socijalni slucaj i zavisio od neke pomoci iz opcine itd,a ono za bonove za gorivo jebiga,imao si autobus i vlak i mogao si stici gdje je trebalo i tako
covjek se ledio pred onolikim brojkama na banknotama...
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
Re: Da NATO nije uništio Jugoslaviju, danas bi bila u rangu velikih evropskih sila
Ebi ga..sve je stvar percepcije..i pozicije tada i sad u drustvu..ako imas love,dobro ti je u svakom sistemu i drzavi...Winter is coming wrote:mozda ali ja se ne sjecam,mozda si ti malo stariji pa zato,ma cuj sta cu ti reci,ja imam tu lamupushu (petrolejku) za svaki slucaj,ko zna kad moze zatrebati,survival skills mogu koristiti u slucaju neke tepane,generalno yuga kao drzava i sistem u usporedbi za ovim danas su bili nedostiznibogomdani wrote:bilo ih je..sjecam se jer je isla brutalna prodaja dzepnih svjetiljki,par-nepar-voznja autima sa zadnjim parnim ili neparnim brojem..inflacija u MP6,ebeno brale..Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje,samo se sralo na tv o nekoj krizi a u biti ako si htio raditi posla je bilo a ako nisi htio raditi nego palamuditi onda bi bio neki socijalni slucaj i zavisio od neke pomoci iz opcine itd,a ono za bonove za gorivo jebiga,imao si autobus i vlak i mogao si stici gdje je trebalo i tako
Guest- Guest
a ti bi Zrinki kuhao Kavicumarcellus wrote:DA juga nije propala, danas bismo bili Zimbabwe i drug tito bi jeo tortu za rođendan
Guest- Guest
bogomdani wrote:Ebi ga..sve je stvar percepcije..i pozicije tada i sad u drustvu..ako imas love,dobro ti je u svakom sistemu i drzavi...Winter is coming wrote:mozda ali ja se ne sjecam,mozda si ti malo stariji pa zato,ma cuj sta cu ti reci,ja imam tu lamupushu (petrolejku) za svaki slucaj,ko zna kad moze zatrebati,survival skills mogu koristiti u slucaju neke tepane,generalno yuga kao drzava i sistem u usporedbi za ovim danas su bili nedostiznibogomdani wrote:bilo ih je..sjecam se jer je isla brutalna prodaja dzepnih svjetiljki,par-nepar-voznja autima sa zadnjim parnim ili neparnim brojem..inflacija u MP6,ebeno brale..Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje,samo se sralo na tv o nekoj krizi a u biti ako si htio raditi posla je bilo a ako nisi htio raditi nego palamuditi onda bi bio neki socijalni slucaj i zavisio od neke pomoci iz opcine itd,a ono za bonove za gorivo jebiga,imao si autobus i vlak i mogao si stici gdje je trebalo i tako
Bas tako,treba se adaptirati novonastaloj situaciju,usput,dobar filmic za pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=48ROfan8tdU
2014-04-14
bukmarkano...uskoro slijede sranja,pa treba biti pripravan,da ne kažem Spreman..Winter is coming wrote:bogomdani wrote:Ebi ga..sve je stvar percepcije..i pozicije tada i sad u drustvu..ako imas love,dobro ti je u svakom sistemu i drzavi...Winter is coming wrote:mozda ali ja se ne sjecam,mozda si ti malo stariji pa zato,ma cuj sta cu ti reci,ja imam tu lamupushu (petrolejku) za svaki slucaj,ko zna kad moze zatrebati,survival skills mogu koristiti u slucaju neke tepane,generalno yuga kao drzava i sistem u usporedbi za ovim danas su bili nedostiznibogomdani wrote:bilo ih je..sjecam se jer je isla brutalna prodaja dzepnih svjetiljki,par-nepar-voznja autima sa zadnjim parnim ili neparnim brojem..inflacija u MP6,ebeno brale..Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje,samo se sralo na tv o nekoj krizi a u biti ako si htio raditi posla je bilo a ako nisi htio raditi nego palamuditi onda bi bio neki socijalni slucaj i zavisio od neke pomoci iz opcine itd,a ono za bonove za gorivo jebiga,imao si autobus i vlak i mogao si stici gdje je trebalo i tako
Bas tako,treba se adaptirati novonastaloj situaciju,usput,dobar filmic za pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=48ROfan8tdU
Guest- Guest
For Apartment ready
2014-04-14
Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje
e pa ja se i te kako sjećam... od pisanja zadaće uz petrolejku do nošenja bicikla na sedmi kat jer ne radi lift, nema struje... i smrdljive zelene salame iz dućana kom pol dana ne radi frižider...
Bilo kako bilo,hrvatska je bila dio juge a dok je trajalo,bilo je svakako ali ovo danas je ludilo ,lijepa zemlja a mladi ljudi bježe iz nje.......ostaju starčad i pemzioneri.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
kad to koje godine?marcellus wrote:Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje
e pa ja se i te kako sjećam... od pisanja zadaće uz petrolejku do nošenja bicikla na sedmi kat jer ne radi lift, nema struje... i smrdljive zelene salame iz dućana kom pol dana ne radi frižider...
2014-04-14
Barem si ostao u formi,aj ga sad nosi,oš kiflu,vuko bi jezik do 4 kata...marcellus wrote:Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
To s praznicima je obična bedastoća. Neću sad o ex SFRJ ali ako je Hrvatska u pitanju onda recimo da više slobodnih radnih dana od radnika u Hrvatskoj imaju mnoge druge države poput npr. Nizozemske, Švedske, Njemačke, Francuske... Imaju preko 40 slobodnih radnih dana a ekonomija im nije u curcu.debotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
u cemu bi se takmicila YU s navedenim drzavama ?
u broju drzavnih praznika bi pobijedila...sto jos ?
A čime bi bili konkurentni? Pa kaj nisu još prije godinu ili dvije iz Končara javno obznanili kako su najveći izvoznici transformatora u svijetu? Jesu! Sjetite se Antonova koji je sletio u ZGB kako bi transformator prebacio na Filipine.
Pa kaj je bila Pliva? Kaj nije RIZ izvozio odašiljače u J. Koreju? Je!
Kaj naši stručnjaci za brodogradnju i danas nisu na cijeni ali ne u Hrvatskoj? Jesu!
Torpedo, Podravka, da ne spominjemo drvnu i prehrambenu industriju, turizam...
Kaj mala Hrvatska nije imala tri firme s vlastitim razvojnim institutima? Je!
Ja samo spominjem Hrvatsku... a ne čitavu ex YU.
U čokoladi , šećerna tabla bi pomela konkurencijudebotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ovaj provo isti oni iz sjeverne Koreje, veliki vođa prdne a oni u transu masu
2015-08-15
Winter is coming wrote:kad to koje godine?marcellus wrote:Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje
sedamdesetih. Još je tile bio živ. A kasnije su kad je crko došle redukcije svega ostalog - od dizanja love iz banke do benzina (40 litara mjesečno, a truli stojadin je pio 12 po gradu)
kaja_333 wrote:U čokoladi , šećerna tabla bi pomela konkurencijudebotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
i meni se gadila. Lažna čokolada, lažna kava (divka), lažni novac (dinari), teško je reći što u toj državi nije bilo lažno. Radnici su se pravili da rade, a država se pravila da ih plaća.
marcellus wrote:Winter is coming wrote:kad to koje godine?marcellus wrote:Winter is coming wrote:ja se ne sjecam nikakvih redukcija struje
sedamdesetih. Još je tile bio živ. A kasnije su kad je crko došle redukcije svega ostalog - od dizanja love iz banke do benzina (40 litara mjesečno, a truli stojadin je pio 12 po gradu)
pa tad se i najviše djece pravilo dok nije bilo struje ili dok su bile te redukcije,kad je došla struja pička odma prestala biti najzanimljivija zanimacija
2014-04-14
A nemoj tako, pa bilo je fora mlijeko u vrećici , dok dođeš doma imaš pol litre:)marcellus wrote:kaja_333 wrote:U čokoladi , šećerna tabla bi pomela konkurencijudebotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
i meni se gadila. Lažna čokolada, lažna kava (divka), lažni novac (dinari), teško je reći što u toj državi nije bilo lažno. Radnici su se pravili da rade, a država se pravila da ih plaća.
2015-08-15
kaja_333 wrote:A nemoj tako, pa bilo je fora mlijeko u vrećici , dok dođeš doma imaš pol litre:)marcellus wrote:kaja_333 wrote:U čokoladi , šećerna tabla bi pomela konkurencijudebotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
I još te mama špota jer nisi uzeo ono koje ne curi. A svako curi.
omg,sad si me nasmijao dobro..:Dmarcellus wrote:kaja_333 wrote:A nemoj tako, pa bilo je fora mlijeko u vrećici , dok dođeš doma imaš pol litre:)marcellus wrote:kaja_333 wrote:U čokoladi , šećerna tabla bi pomela konkurencijudebotoijusto wrote:Nisu smeli da joj dozvole da se takmiči sa Nemačkom, Francuskom, a posebno ne sa Velikom Britanijom
I još te mama špota jer nisi uzeo ono koje ne curi. A svako curi.
2014-04-12
Bilo kako bilo ali vecinom sam se budio sa dignutim. A nije me tjeralo mokriti. Super je bilo.
2014-04-14
Ja sam j Jugi živio svega pet godina kad se raspala, i to svoji prvih pet, tako da mi ništa od toga nije ostalo u sjećanju osim nekih detalja...no ono što znam je sigurno da je bila već dugo u raspadu i da se nije rasformirala tako kako se rasformirala, urušila bi se sama od sebe...jednostavno projekt bez budućnosti u koji se nikad nije trebalo upuštati.
Guest- Guest
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Jugoslavija bi danas bila svetska sila
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Austrija: Sirija je žrtva borbe velikih sila za kontrolu nafte na Bliskom istoku
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» 24.mart.1999 NATO napao Srbiju ili tada SR Jugoslaviju
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Austrija: Sirija je žrtva borbe velikih sila za kontrolu nafte na Bliskom istoku
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» 24.mart.1999 NATO napao Srbiju ili tada SR Jugoslaviju
Page 3 of 6