Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
Piše: F.Ć.
Objavljeno prije 2 sata
Screenshot: HRT
MATE Rimac za Dnevnik HRT-a osvrnuo se na današnji sajam u Ženevi gdje je predstavio produkcijski concept_one, ali i njegovog "zločestog brata blizanca", Concept S.
"Predstavljanja su uvijek čista ludnica, nismo došli do daha cijeli dan, tek smo sada došli sebi. Samo danas su na našem štandu bila tri direktora velikih automobilskih firmi s kojima razgovaramo", rekao je Rimac.
"Mi se više predstavljamo kao proizvođač tehnologija za druge firme nego kao proizvođač automobila", dodao je Rimac odgovorivši na pitanje o količini automobila koje njegova tvrtka planira proizvesti.
"I dalje će nam ostati naglasak na tehnologiji", zaključio je.
Osvrnuo se i na poslovanje u Hrvatskoj.
"Živimo u globalnom svijetu, ne volim kukanje, nama je dobro. Stalno rastemo, ima nas preko 150, mislim da smo samo ove godine zaposlili 50-ak ljudi, a do kraja godine se mislimo poduplat.
Razmišljamo globalno, djelujemo lokalno, 90 posto zaposlenih su Hrvati. Ne bih se puno žalio, mislim da se ljudi u Hrvatskoj previše žale", rekao je Rimac
Piše: F.Ć.
Objavljeno prije 2 sata
Screenshot: HRT
MATE Rimac za Dnevnik HRT-a osvrnuo se na današnji sajam u Ženevi gdje je predstavio produkcijski concept_one, ali i njegovog "zločestog brata blizanca", Concept S.
"Predstavljanja su uvijek čista ludnica, nismo došli do daha cijeli dan, tek smo sada došli sebi. Samo danas su na našem štandu bila tri direktora velikih automobilskih firmi s kojima razgovaramo", rekao je Rimac.
"Mi se više predstavljamo kao proizvođač tehnologija za druge firme nego kao proizvođač automobila", dodao je Rimac odgovorivši na pitanje o količini automobila koje njegova tvrtka planira proizvesti.
"I dalje će nam ostati naglasak na tehnologiji", zaključio je.
Osvrnuo se i na poslovanje u Hrvatskoj.
"Živimo u globalnom svijetu, ne volim kukanje, nama je dobro. Stalno rastemo, ima nas preko 150, mislim da smo samo ove godine zaposlili 50-ak ljudi, a do kraja godine se mislimo poduplat.
Razmišljamo globalno, djelujemo lokalno, 90 posto zaposlenih su Hrvati. Ne bih se puno žalio, mislim da se ljudi u Hrvatskoj previše žale", rekao je Rimac
Re: Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
mislim da me u cijeloj priči sve više zanima kud ćemo sa svim akumulatorima iz tih auta..
Re: Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
moremo ih slati u svemir, ali ako ih se četvrtasto dizajnira, bolje ih slati u 3 zemlje kao građevinski materijalkic wrote:mislim da me u cijeloj priči sve više zanima kud ćemo sa svim akumulatorima iz tih auta..
2014-04-16
U ovom dijelu godine je zaposlio 50 novih ljudi, ukupno 150. Do kraja godine namjerava povećati na 300.kic wrote:mislim da me u cijeloj priči sve više zanima kud ćemo sa svim akumulatorima iz tih auta..
Misliš li još uvijek da prodaje maglu?
aben wrote:moremo ih slati u svemir, ali ako ih se četvrtasto dizajnira, bolje ih slati u 3 zemlje kao građevinski materijalkic wrote:mislim da me u cijeloj priči sve više zanima kud ćemo sa svim akumulatorima iz tih auta..
nije nego ljudi smatraju da će e-auto spasiti svijet, a isto ima veliki nusprodukt, kao i vjetroelektrane..
Ero, majketi, smiri se.
Koliko je ono autiju prodao?
Nekom? Bilo kome?
Nekom? Bilo kome?
2014-12-30
naravski, i jo to mislin, al ne ekološki, nego energetski spas.kic wrote:aben wrote:moremo ih slati u svemir, ali ako ih se četvrtasto dizajnira, bolje ih slati u 3 zemlje kao građevinski materijalkic wrote:mislim da me u cijeloj priči sve više zanima kud ćemo sa svim akumulatorima iz tih auta..
nije nego ljudi smatraju da će e-auto spasiti svijet, a isto ima veliki nusprodukt, kao i vjetroelektrane..
ljudi minjaju svit, i možda ga i upropastu, ne zun, ali to siguro ne će biti akumulatorima i vjetrenjačama
2014-04-16
to ni važno, 150 ljudi jede od togaveber wrote:Ero, majketi, smiri se.
Nekom? Bilo kome?
2014-04-16
Ero wrote:
Dobro, znači mijenja strategiju i način poslovanja, više ne proizvode i ne prodaju automobile, sad razvijaju tehnologije za druge proizvođače. No problem im je tu onda što nemaju već razvijene i patentirane neke tehnologije koje bi se moglo kupiti.
Lijepo je biti entuzijast, no to u poslovnom svijetu ne prolazi često. Nakon 5 godina pokušaja proizvodnje automobila sad pokušavati promjeniti smjer u razvoj tehnologija možda i bude uspješan poslovni potez, možda i ne. No ako ne uspije, koga će okriviti, državu, radnike, bivše profesore iz srednje škole?
Guest- Guest
Razvoj neke tehnoloske obrade je dobar put, ali trnovit.
2014-12-30
Treba mu jebat mater. Sve se moze oprostiti osim uspjeha. Daklem 150 ljudi na redovnoj placi koji svojom poptrosnjom vuku jos nekoliko ... Plan na 300 ove godine.Gad, djubre ercegovacko,skot. Bilo kako bio ali da DNRH ima nekih 1000 ovakovih, bila bi bez nezaposlenih. Da Bog da propao , koliko sutra. Koji ce vam kuki. Vama trebaju partijasi, ustashe, partizani , Mostovi i uhljebi. Tstststs Kila mozga...
2014-04-14
Mate još nije uspio, od kako je osnovao tvrtku tj. zadnjih 5 godina nema nikakv profit, on još ne ostvaruje zaradu iz koje bi plaćao svoje obveze, financira ga država, evo samo 2015 je od države dobio 2 milijuna kuna, mama-tata i neki kineski investitor kojem je prodao više od pola tvrtke. Mate više nije većinski vlasnik svog biznisa.abraham wrote:Treba mu jebat mater. Sve se moze oprostiti osim uspjeha.
A to što Mate priča lovačke priče okolo i voli se reklamirati, to nije uspjeh, to je hrana za gladan ego.
Last edited by deda na aparatima on 2/3/2016, 07:55; edited 1 time in total
Guest- Guest
za ča, jebote?deda na aparatima wrote:Mate još nije uspio, on još ne ostvaruje zaradu iz koje bi plaćao svoje obveze, financira ga država, evo samo 2015 je od države dobio 2 milijuna kuna, mama-tata i kineski investitor.abraham wrote:Treba mu jebat mater. Sve se moze oprostiti osim uspjeha.
A to što Mate priča lovačke priče okolo i voli se reklamirati, to nije uspjeh, to je hrana za gladan ego.
2014-04-16
Upitno je koliko je 2 milijuna kuna neki novac u toj industriji. Pogledajmo samo koliko dajemo nekim drugim 'industrijama'.
2014-04-12
nišće, dva miseca doprinosa, ali za dvo milijuna previše.maggie13 wrote:Upitno je koliko je 2 milijuna kuna neki novac u toj industriji. Pogledajmo samo koliko dajemo nekim drugim 'industrijama'.
2014-04-16
Pogledaj samo koliko dobijaju neke multinacionalne firme u RH.
2014-04-12
maggie13 wrote:Upitno je koliko je 2 milijuna kuna neki novac u toj industriji. Pogledajmo samo koliko dajemo nekim drugim 'industrijama'.
po podacima iz FINAe to mu je oko 75% prihoda
a tko zna, možda mu i dobar dio zaposlenih plaća država preko onog programa o radnom osposobljavanju za 1600/2400 kn mjesečno iz državnog proračuna
no kad čitaš jutarnji/večernji ili tako neke novine reko bi čovjek da je ostvario zvijezdani uspijeh
Guest- Guest
ne želin :(maggie13 wrote:Pogledaj samo koliko dobijaju neke multinacionalne firme u RH.
2014-04-16
drugin riječima, ako je, imomo malo autogradilište. i sa će uzesti još pedeset ljudi, pa još pedeset, i voila, too big to fail..deda na aparatima wrote:maggie13 wrote:Upitno je koliko je 2 milijuna kuna neki novac u toj industriji. Pogledajmo samo koliko dajemo nekim drugim 'industrijama'.
a tko zna, možda mu i dobar dio zaposlenih plaća država preko onog programa o radnom osposobljavanju za 1600/2400 kn mjesečno iz državnog proračuna
no kad čitaš jutarnji/večernji ili tako neke novine reko bi čovjek da je ostvario zvijezdani uspijeh
2014-04-16
iskreno,nije ni meni nesto simpatican,ali nesto novo radi.deda na aparatima wrote:maggie13 wrote:Upitno je koliko je 2 milijuna kuna neki novac u toj industriji. Pogledajmo samo koliko dajemo nekim drugim 'industrijama'.
2014-04-12
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 13 Svi su mislili da Rimac izmišlja, hrvatski mediji sada najavljuju otvaranje - nemački gigant stiže u Srbiju
» Japan sam sebi otpisao pola svog javnog duga kojeg duguje samom sebi :D
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
» Sajam automobila u Ženevi
» Japan sam sebi otpisao pola svog javnog duga kojeg duguje samom sebi :D
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
» Sajam automobila u Ženevi
Page 1 of 5