Tepešova stranka bi vojni rok, a on sam je služio civilni
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Tepešova stranka bi vojni rok, a on sam je služio civilni
A ti Sokrate? Jesi li ti vidio kakve vojske osim na televiziji?red wolf wrote:Oh, pa ti si se probudio...hehehehehehehehehehehehehevuksadinare wrote:Kuda ide ova drzava kad o vojsci i ratu zbore oni koji su bili od toga kilometrima daleko...ocito se kod nas desila tragicna zamjena teza
Guest- Guest
Sokrat je služio NWO , rod forumski trol
2014-04-15
Ako ju mogu finacirat ....a srezali su vojni proraćun tako da ......
Čisto koliko košta nišanđija obućeni ....a oni bi wraćali wojni rok a srezali wojni proraun ćim su došli ....e to neće ići a wi narodu prodajite i dalje maglu dok iza te priće režete wojni proraćun.
Obuka oficira i profesionalnih vojnika jedna je od najvećih stavki vojnog budžeta. Školovanje pilota i do milion evra
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:593228-Nisandzija-kosta-2000-
Čisto koliko košta nišanđija obućeni ....a oni bi wraćali wojni rok a srezali wojni proraun ćim su došli ....e to neće ići a wi narodu prodajite i dalje maglu dok iza te priće režete wojni proraćun.
Nišandžija košta 2.000 €
R. DRAGOVIĆ | 29. februar 2016. 20:02 | Komentara: 31Obuka oficira i profesionalnih vojnika jedna je od najvećih stavki vojnog budžeta. Školovanje pilota i do milion evra
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:593228-Nisandzija-kosta-2000-
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
NA 200 građana - jedan vojnik, računica je koja Srbiju svrstava među države regiona sa najbrojnijim oružanim snagama u odnosu na broj stanovnika. Obuka profesionalnih vojnika i budućih oficira jedna su od najvećih stavki među operativnim troškovima Vojske, koji godišnje prosečno iznose oko 27 milijardi dinara.
Školovanje jednog kadeta na Vojnoj akademiji, prema vojnom cenovniku, prosečno košta oko 400.000 dinara godišnje. Obrazovanje, praktična obuka, specijalizacija i održavanje forme na složenim borbenim sistemima, kakva se koriste u avijaciji ili PVO, dobacuje i do milion evra. Najskuplje je školovanje pilota lovačkih aviona, kao i operatora na raketnim i artiljerijskim sistemima.
Dubok vojni džep je neophodan i za osposobljavanje profesionalnih vojnika. Iako precizni podaci o "ceni koštanja" pešadinca ili artiljerca ne postoje, procenjuje se da najosnovniji vojni "dril" iznosi oko 100.000 dinara. Obuka nišandžije na tenku, primera radi, iznosi oko 240.000 dinara. U ovaj iznos ulaze potrošeni projektili, amortizacija sredstava, kao i ostali troškovi.
U Ministarstvu odbrane objašnjavaju da obuka oficira i vojnika nije jeftina, ali da se na njoj bazira efikasnost svake armije.
- Profesionalni vojnik prolazi obaveznu obuku i stiče specijalnost koju kasnije primenjuje tokom cele karijere. Najteži zadatak je održavanje tako stečene forme - objašnjavaju u Ministarstvu odbrane. - U vreme služenja vojnog roka obuka je trajala gotovo neprekidno. Neuporedivo više je koštala.
Vojni propisi predviđaju obavezu oficira da se državi radom oduži na školovanju. Prilikom upisa na Vojnu akademiju kadet se obavezuje da će četvorogodišnje školovanje otplatiti dvostruko dužim nošenjem oficirske uniforme. Onima koji žele da se "skinu" pre vremena ispostavlja se račun na kome je taksativno nabrojan svaki državni dinar koji su potrošili tokom boravka na Vojnoj akademiji.
Za razliku od oficira, obuka vojnika ne podleže krutom cenovniku i obavezi vraćanja novca. Od početka profesionalizacije vojske 2010. godine, ugovore je potpisalo 7.500 vojnika, a službu je napustilo oko 3.000 mladića i devojaka.
DOVOLjNO NOVCA ZA ZADATKE
DRŽAVE EU poslednjih godina smanjile su izdvajanja za oružane snage i svela ih na približno dva odsto BDP-a, što se pravda ekonomskom krizom, ali i promenom rizika i pretnji. Vojni budžet Srbije nešto je manji, ali, kako to potencira vojni vrh, "dovoljan za izvršavanje svih zadataka". Za oružane snage, među državama regiona, najviše izdvaja Grčka, čiji vojni budžet uveliko probija 2,1 posto BDP-a.
Školovanje jednog kadeta na Vojnoj akademiji, prema vojnom cenovniku, prosečno košta oko 400.000 dinara godišnje. Obrazovanje, praktična obuka, specijalizacija i održavanje forme na složenim borbenim sistemima, kakva se koriste u avijaciji ili PVO, dobacuje i do milion evra. Najskuplje je školovanje pilota lovačkih aviona, kao i operatora na raketnim i artiljerijskim sistemima.
Dubok vojni džep je neophodan i za osposobljavanje profesionalnih vojnika. Iako precizni podaci o "ceni koštanja" pešadinca ili artiljerca ne postoje, procenjuje se da najosnovniji vojni "dril" iznosi oko 100.000 dinara. Obuka nišandžije na tenku, primera radi, iznosi oko 240.000 dinara. U ovaj iznos ulaze potrošeni projektili, amortizacija sredstava, kao i ostali troškovi.
U Ministarstvu odbrane objašnjavaju da obuka oficira i vojnika nije jeftina, ali da se na njoj bazira efikasnost svake armije.
- Profesionalni vojnik prolazi obaveznu obuku i stiče specijalnost koju kasnije primenjuje tokom cele karijere. Najteži zadatak je održavanje tako stečene forme - objašnjavaju u Ministarstvu odbrane. - U vreme služenja vojnog roka obuka je trajala gotovo neprekidno. Neuporedivo više je koštala.
Vojni propisi predviđaju obavezu oficira da se državi radom oduži na školovanju. Prilikom upisa na Vojnu akademiju kadet se obavezuje da će četvorogodišnje školovanje otplatiti dvostruko dužim nošenjem oficirske uniforme. Onima koji žele da se "skinu" pre vremena ispostavlja se račun na kome je taksativno nabrojan svaki državni dinar koji su potrošili tokom boravka na Vojnoj akademiji.
Za razliku od oficira, obuka vojnika ne podleže krutom cenovniku i obavezi vraćanja novca. Od početka profesionalizacije vojske 2010. godine, ugovore je potpisalo 7.500 vojnika, a službu je napustilo oko 3.000 mladića i devojaka.
DOVOLjNO NOVCA ZA ZADATKE
DRŽAVE EU poslednjih godina smanjile su izdvajanja za oružane snage i svela ih na približno dva odsto BDP-a, što se pravda ekonomskom krizom, ali i promenom rizika i pretnji. Vojni budžet Srbije nešto je manji, ali, kako to potencira vojni vrh, "dovoljan za izvršavanje svih zadataka". Za oružane snage, među državama regiona, najviše izdvaja Grčka, čiji vojni budžet uveliko probija 2,1 posto BDP-a.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vojni rok treba vratiti i neka traje 40 godinah, mene ne kvači ni kao zaostatak.
No, ozbiljno. Vojni modul treba uvesti u školstvo od "jaslica" do "doktorata".
Kepeci Nabujanec, Tepeš i Haso meni su do pupka. Neš ti vojnika, junaka i geroja.
Guest- Guest
Sad si me podsjetila na Slavicu i Bernija..
2014-04-12
E pa baš tak nekak bi ja bila među ovim kepecima. Neš ti frajera, njegova glava mi služi kao šank.maggie13 wrote:Sad si me podsjetila na Slavicu i Bernija..
Guest- Guest
Jes'luda..dobro sam ja sitnica,pa imam više izbora..Eva wrote:E pa baš tak nekak bi ja bila među ovim kepecima. Neš ti frajera, njegova glava mi služi kao šank.maggie13 wrote:Sad si me podsjetila na Slavicu i Bernija..
2014-04-12
Višlja si od njih. Ni ja nisam Golijatica, ali oni su fakat pataljuci. 172 cm moja + 12 cm štikli za njih sam Diva
Guest- Guest
Dođeš oko 180..ako ne nosiš one s platformom..onda i više..Eva wrote:Višlja si od njih. Ni ja nisam Golijatica, ali oni su fakat pataljuci. 172 cm moja + 12 cm štikli za njih sam Diva
2014-04-12
Ne, nikakve platfornme. Normalne štiklice, poput ovih
Guest- Guest
tepes ce dobit slom zivacaEva wrote:Ne, nikakve platfornme. Normalne štiklice, poput ovih
samo kuci moze nositi takve kad navuce zavjese
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
A vidi ove komunističke:))
To bum obula za susret s našim forumskim desničarima
Guest- Guest
Eva wrote:Višlja si od njih. Ni ja nisam Golijatica, ali oni su fakat pataljuci. 172 cm moja + 12 cm štikli za njih sam Diva
A ostale dimenzije? Ono 60-90-60?
crvenkasti-
2014-04-17
Crvena, moja omiljena boja, ne možeš pogriešiti.Eva wrote:A vidi ove komunističke:))
Jok, 150-150-150crvenkasti wrote:Eva wrote:Višlja si od njih. Ni ja nisam Golijatica, ali oni su fakat pataljuci. 172 cm moja + 12 cm štikli za njih sam Diva
Guest- Guest
Šta si ti? Kontejner?Eva wrote:Jok, 150-150-150crvenkasti wrote:Eva wrote:Višlja si od njih. Ni ja nisam Golijatica, ali oni su fakat pataljuci. 172 cm moja + 12 cm štikli za njih sam Diva
Ne žalim zbog svoje tadašnje odluke, donijela mi je veliko iskustvo koje mi je pomoglo poslije u političkom radu. A zašto s 18 godina nisam išao u vojsku, nego sam upisao fakultet, išao za povjesničara, to je glupa dilema. Nije veći pravaš onaj tko je za militarizaciju Hrvatske. Znate, kad sam bio na novačenju, htio sam biti nekakva izvidnica, diverzant, jer sam bio sportaš, trenirao taekwondo, ali su me stavili u obično pješaštvo... Upisao sam fakultet i poslije se odlučio za civilno služenje, gdje sam stekao ogromno i korisno iskustvo.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Svi iskusni a u vladi većih amatera dosada ni bilo.
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Plenković nije služio vojni rok zbog - anemije
» To su ti ljuti hrvatski desničari: šef Suverenista traži obavezni vojni rok on sam je služio civilno
» Kako je Karamarko pojačao POA-u šogorom koji je civilno služio vojni rok i pritom primao plaću
» stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin"
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» To su ti ljuti hrvatski desničari: šef Suverenista traži obavezni vojni rok on sam je služio civilno
» Kako je Karamarko pojačao POA-u šogorom koji je civilno služio vojni rok i pritom primao plaću
» stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin"
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
Page 2 of 4