Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Page 9 of 13
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Da bi dobio pravi odgovor trebš znat postavit pravo pitanje.Starhemberg wrote:Nikad nije glupo pitanje, nego odgovor.
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Neće bit nikakvog vražjeg u mesijanskom društvu. Prvo ćeš naučit da vrag ne postoji.melkior wrote:Kakvo vražje mesijansko društvo? Jedini dijelovi "mesijanskog" mogu biti sveučilišta, a i ona samo ako sebe ne doživljavaju "mesijanskim". Oslobodi nas Bože, mesijanskog kompleksa jer ne zna se što je gore; kad idealisti daš vlast ili kad čitavo društvo poludi pa si umisli da je Boga uhvatilo za jaja!?Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
inače, ova pitanja su esencijalna za dobro društveno uređenje.
Za morsku travu ne znam.
to su odlike nemoralnog čovika, a ne društva. društvo ne more biti moralno ili nemoralno jer nema ljudski mozak. društvo more samol zabroniti ili dopustiti pojediuncu da bude debil. moje je mišljenje da svaki čovik imo pravo biti debil za svoj račun.
Kad se to riješi nećeš imati želju biti debil.
ono ča je nemoralno je zabrana ljudima da budu nemoralni za svoj račun, dakako.
Nije to nikakav mesijanski kompleks nego vrlo moguća ljudska budućnost- bez ratova i ideologija, opća ravnopravnost, život u miru i slobodi.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa to i velim- uz Božju pomoć.aben wrote:ne moremo, vlado. jedino ako nan bog pomogne da se preminimo. al da ti pravo rečin, jo se i ne bi minjo. neš ti grihov opsovati u sportu ili prometu, i gledati kolegicama u dekolte, ajde..Mad_Vlad wrote:Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
Kad mesijansko društvo uhvati maha, neće se rađat mentalno poremećeni. Naći ćemo lijek za to jer Bogu takve stvari nisu nemoguće.
Pa nije grijeh buniti se na nepravdu. Ne mora se baš psovat da bi izrazio svoju nelagodu ili srdnju. Pogledat u dekolte isto nije grijeh. Grijeh je ako se pomamiš za vlasnicom tog dekoltea a nije tvoja gospođa. Uostalom, to će biti najmnaji problem. Žene neće imati potrebu isticati svoju seksualnost toliko napadno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ma neće. Imaš još dobar vid sigurno.prckov wrote:e ako budes glido osusice ti ce oci od grihaaben wrote:ne moremo, vlado. jedino ako nan bog pomogne da se preminimo. al da ti pravo rečin, jo se i ne bi minjo. neš ti grihov opsovati u sportu ili prometu, i gledati kolegicama u dekolte, ajde..Mad_Vlad wrote:Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
Kad mesijansko društvo uhvati maha, neće se rađat mentalno poremećeni. Naći ćemo lijek za to jer Bogu takve stvari nisu nemoguće.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Misliš ljenčina? Ljudsko je tijelo ustrojeno za kretanje ne izležavanje.melkior wrote:Čovjek je najbliži Bogu ako se ne trudi - previše.Mad_Vlad wrote:Pa da- slobodna volja. Po njoj su ljudi ljudi.aben wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
to su odlike nemoralnog čovika, a ne društva. društvo ne more biti moralno ili nemoralno jer nema ljudski mozak. društvo more samol zabroniti ili dopustiti pojediuncu da bude debil. moje je mišljenje da svaki čovik imo pravo biti debil za svoj račun.
Bog se zasigurno ne izležava- treba održavat cijeli svemir. Nije to lak posao.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
Ovako bi odprilike bila knjizevnost u tom idealnom drustvu
2014-04-19
prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
Teleskop, mirno i čisto nebo te žena idealne zadnjice s kavom...
Da nisi zaspao prije vremena...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa eto, baš zabavno štivo.prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa, mirno društvo i jest ono čemu bi trebali težiti. Na kraju dana svak hoće svoj mir uživajući u plodovim svog dobrog rada.epikur37 wrote:aben wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Sloboda odlepršati nije kriterij za idealno nego za mirno društvo.
Inače sloboda jasno ima svoje granice samom činjenicom da živiš s nekim.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Kako bi moglo biti idealno društvo sa neidealnim ljudima.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ili idealno društvo je kao idealan frajer:) tj. nema ga.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne postoje idealni ljudi. Što uopće znači biti idealan?kaja_333 wrote:Kako bi moglo biti idealno društvo sa neidealnim ljudima.
Stvar je težiti istom ciju, svak na svoj način ali po moralnosti koju učimo putem.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Jebiga kad je bivsaepikur37 wrote:prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
prckov- Posts : 34547
2014-04-19
Idealan frajer je onaj koji je idealan za tebe.kaja_333 wrote:Ili idealno društvo je kao idealan frajer:) tj. nema ga.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Kajo!kaja_333 wrote:Ili idealno društvo je kao idealan frajer:) tj. nema ga.
2014-04-19
Jašta. Jebeš društvo u kojem ne možeš krasti i palamuditi, trpati plave kuverte u džepove i slično.marcellus wrote:Ero wrote:Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društvaUtopija je zamisao o idealnom društvu. Nastaju zbog nezadovoljstva stanjem društva. U povijesti je bilo više pokušaja stvaranja takvih zajednica. Nažalost, većinom su propale
http://www.24sata.hr/news/vecinom-propali-pet-pokusaja-stvaranja-idealnog-drustva-462341?utm_source=Vecernji&utm_medium=clanak&utm_campaign=RazmjenaPrometa
na sreću, većinom su propale
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
To pokrece ekonomijumarcus-t wrote:Jašta. Jebeš društvo u kojem ne možeš krasti i palamuditi, trpati plave kuverte u džepove i slično.marcellus wrote:Ero wrote:Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društvaUtopija je zamisao o idealnom društvu. Nastaju zbog nezadovoljstva stanjem društva. U povijesti je bilo više pokušaja stvaranja takvih zajednica. Nažalost, većinom su propale
http://www.24sata.hr/news/vecinom-propali-pet-pokusaja-stvaranja-idealnog-drustva-462341?utm_source=Vecernji&utm_medium=clanak&utm_campaign=RazmjenaPrometa
na sreću, većinom su propale
2014-04-19
Bivša a bila idealna. Kak to?prckov wrote:Jebiga kad je bivsa . Kak to?epikur37 wrote:prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
Nadmašio je u veličini guzice?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa to sam malo ubacio nadrealizma u svoju knjizevnost, sa kritickim osvrtom na realizam sartrovske osnoveMad_Vlad wrote:Bivša a bila idealna. Kak to?prckov wrote:Jebiga kad je bivsa . Kak to?epikur37 wrote:prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
2014-04-19
Nu, kak si ti to fino nadrealistički složio. Možemo li uskoro očekivati drugih radova na tu temu ili ništa do mesijanskog doba?prckov wrote:Pa to sam malo ubacio nadrealizma u svoju knjizevnost, sa kritickim osvrtom na realizam sartrovske osnoveMad_Vlad wrote:Bivša a bila idealna. Kak to?prckov wrote:Jebiga kad je bivsa . Kak to?epikur37 wrote:prckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
Mad_Vlad-
2014-05-02
U stvari, idealno društvo je bila prvobitna zajednica, smatram da se nikada nije smjela dopustiti njena degradacija u civilizaciju, za što su najviše krive žene: stalno nešto hoće, ne znaju ni same što, nezadovoljne, jezičave, ljubomorne, verbalne nasilnice, potpuno su izopačile kotač povijesti, posljednjih 10 000 godina samo nazadujemo, a sve zbog žena,ni civilizaciju nisu znale organizirati i urediti kako spada, samo su u potaji kvocale i muževe dovodile do ludila u kaos, u rat, u organiziranu religiju, u izopačene homoseksualne odnose, zbog njih su muškarci osnovali prve države, banke, sve, sve za pičku a ispalo je za kuracprckov wrote:Neki dan sam gledo kroz svoj idealni telesdkop. Idealno sam vidio planete koje kruze oko zvijezda u najudaljenijoj galaksiji. Onda mi je moja bivsa idealna zena donijela idealnu kavicu. Posrko sam je po relativno optimalnoj idealnoj brzini. Ona se udaljila tiho odnoseci sa sobom svoju idealnu guzu. Tad sam shvatio da guza nije bitna nego sto je oko mene sve idealno i u idealnom kontekstu. Sveprozimujuca idealnost bezvremenske kategorije me je ponukala da zahrcem slatko ali na kratko, da ne propustim puno od idealnosti moj bratko.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Putin nazvao Erdogana odmah nakon pokušaja puča i dao mu ogromnu podršku
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
Page 9 of 13