Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Page 8 of 13
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Leviathan2 wrote:pleme,epikur37 wrote:levi wrote:sto znaci idealan uopce,
Pravo pitanje.
Po meni je to društvo koje je našlo poticajan balans između individualnog i zajedničkog :)
svatko vodi svoju kucu s tim da se treba ucestvovati bez zadrske u akcijama od zajednicke koristi
solidarnost, ako se netko u plemenu najde u teskocama pleme mu je obvezno pomoci da izadje iz tih teskoca (ekonomskih zakonskih i inih)
solidarnost se ne moze koristit kao socijala u nekim drustvima nego samo dok traj epotreba, samo pleme natjera potrebitog da trazi izlaz iz te situacije koja je nepozeljna
svatko je samostalna jedinka i kao takva je odgovorna za svoja djela i postupke ali isto tako pleme ima odgovornost prema svakoj jedinci bez obzira na vrstu nepozeljnih situacija uzroka i veza
pleme se brine o sigurnosti svakog pripadnika isto tako pleme odlucuje o vrsti nadoknade ostecenom bez obzira da li je osteceni clan plemena ili je clan plemena ostetio nekog od nepripadnih, u slucaju da osteceni nije u zivotu pravo njegove trazbe pripada nukelusu porodice, zena djeca otac brat sestra
za rjesavanje problema u plemenu ako ih dvije strane ne mogu rijesit i koordiniranje odnosa prema nepripadnim je zaduzeno vijece starosta koje se obvezno mora sastat na zahtjev i radit na rjesavanju istog do kraja,
obrazovana socijalna vojna i sigurnosna politika se rjesavaju zborom svih zrelih pojedinaca, za provodjenje iste je odgovorno vijece starosta
nitko nema autoritet naredbe osim u slucajevima hitnje kad je svaki starosta zaduzen za svoj rejon i preuzima kompletnu brigu o ljudima i imovini
ima toga al previse sam i napisao
I dobro si napisao....
Sjećam se jedne stvari, u mom rodnom mjestu (tipično katoličko, podmajevičko) postojala je institucija koja se zvala Mirovno vijeće. Zadnji predsjednik je bio Jozo Francin, kao najugledniji u mjestu...te se ono sastajalo kako bi se riješile nesuglasice i parbe u mjestu. I kad ti pleme kaže da si kriv i da t to sljeduje...cijelo mjesto stoji iza toga.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:marcellus wrote:zakaj je ovaj zeko tak glup?
prehrana i dugo pred ekranom....
na kraju uvijek dođemo na to da je ljubo imao pravo... sardelice majka al šteta ih je trošit na beznadne
marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:zakaj je ovaj zeko tak glup?
prehrana i dugo pred ekranom....
na kraju uvijek dođemo na to da je ljubo imao pravo... sardelice majka al šteta ih je trošit na beznadne
Znači, naviljak i kanta vode...
2015-08-06
Kad mesijansko društvo uhvati maha, neće se rađat mentalno poremećeni. Naći ćemo lijek za to jer Bogu takve stvari nisu nemoguće.aben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
inače, ova pitanja su esencijalna za dobro društveno uređenje.
Za morsku travu ne znam.
to su odlike nemoralnog čovika, a ne društva. društvo ne more biti moralno ili nemoralno jer nema ljudski mozak. društvo more samol zabroniti ili dopustiti pojediuncu da bude debil. moje je mišljenje da svaki čovik imo pravo biti debil za svoj račun.
Kad se to riješi nećeš imati želju biti debil.
ono ča je nemoralno je zabrana ljudima da budu nemoralni za svoj račun, dakako.
Mad_Vlad-
2014-05-02
red wolf wrote:Ti si novinar...Zanimljivo...Vidiš, o tom životinjskom ti je govorio predsjednik SAD-a...Baš me zanima hoćeš li naći to...Ajde, uvjeri me da si novinar...marcellus wrote:zakaj je ovaj zeko tak glup?
zeko, radije bih ribao pod u peep showu nego tebe uvjeravao u bilo što
a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
Kad mesijansko društvo uhvati maha, neće se rađat mentalno poremećeni. Naći ćemo lijek za to jer Bogu takve stvari nisu nemoguće.
2014-04-16
Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
to su odlike nemoralnog čovika, a ne društva. društvo ne more biti moralno ili nemoralno jer nema ljudski mozak. društvo more samol zabroniti ili dopustiti pojediuncu da bude debil. moje je mišljenje da svaki čovik imo pravo biti debil za svoj račun.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ak misliš na ezekiela, u pravu si.melkior wrote:Ajme dosade. Nije ni čudo da Ga nitko ne ferma ni pol postoMad_Vlad wrote:Tu Dostojevski nije bio u pravu. Nitko ne može postati Bogom nadvladao bilo što. Možemo biti samo sličniji njemu.melkior wrote:Mad_Vlad wrote:Jebavanje kurvi i klanjanje bilo komu ili čemu drugom osim Bogu.Starhemberg wrote:Što bi to bilo?Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Tko uspije nadvladati bol i strah, taj će postati Bogom. Onda će biti novi život, nov će biti čovjek, sve će biti novo... I onda će se povijest dijeliti na dva dijela: od majmuna do uništenja Boga i od uništenja Boga do...
- Do majmuna?/Dostojevski, Demoni /
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
Kad mesijansko društvo uhvati maha, neće se rađat mentalno poremećeni. Naći ćemo lijek za to jer Bogu takve stvari nisu nemoguće.
Mad_Vlad-
2014-05-02
to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
2014-04-16
Kakvo vražje mesijansko društvo? Jedini dijelovi "mesijanskog" mogu biti sveučilišta, a i ona samo ako sebe ne doživljavaju "mesijanskim". Oslobodi nas Bože, mesijanskog kompleksa jer ne zna se što je gore; kad idealisti daš vlast ili kad čitavo društvo poludi pa si umisli da je Boga uhvatilo za jaja!?Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
2015-08-09
ne moremo, vlado. jedino ako nan bog pomogne da se preminimo. al da ti pravo rečin, jo se i ne bi minjo. neš ti grihov opsovati u sportu ili prometu, i gledati kolegicama u dekolte, ajde..Mad_Vlad wrote:Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
2014-04-16
Nista, za savrseno drustvo nam treba eugenika, neograniceni resursi i ukidanje rada bilo koje vrste. Legnes pod sljivu, travcicu medu zube i nirvana do pakistana.
PS. zaboravio sam i idealnu klimu
PS. zaboravio sam i idealnu klimu
2014-04-19
aben wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Sloboda odlepršati nije kriterij za idealno nego za mirno društvo.
Inače sloboda jasno ima svoje granice samom činjenicom da živiš s nekim.
2015-08-06
e ako budes glido osusice ti ce oci od grihaaben wrote:ne moremo, vlado. jedino ako nan bog pomogne da se preminimo. al da ti pravo rečin, jo se i ne bi minjo. neš ti grihov opsovati u sportu ili prometu, i gledati kolegicama u dekolte, ajde..Mad_Vlad wrote:Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
pa mirno društvo sa slobodom lepršanja jest idealno društvo.epikur37 wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.
Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.
Sloboda odlepršati nije kriterij za idealno nego za mirno društvo.
Inače sloboda jasno ima svoje granice samom činjenicom da živiš s nekim.
naravski da sloboda imo svoje granice. ali naše društvo trenutno nije slobodno ni u stvorima ke čak ni ti ne ćeš opravdati, recimo nisi slobodan proizvoditi metle.
2014-04-16
e a sve stvori imoju rok trajanja...prckov wrote:e ako budes glido osusice ti ce oci od grihaaben wrote:ne moremo, vlado. jedino ako nan bog pomogne da se preminimo. al da ti pravo rečin, jo se i ne bi minjo. neš ti grihov opsovati u sportu ili prometu, i gledati kolegicama u dekolte, ajde..Mad_Vlad wrote:Normalno da je drukčije. Možemo mi to samo ako hoćemo. Sve se može uz Božju pomoć.aben wrote:a dobro. to je unda drukčija stvarnost. ne moremo primjeniti na naš svit.Mad_Vlad wrote:
2014-04-16
Pa da- slobodna volja. Po njoj su ljudi ljudi.aben wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Last edited by Mad_Vlad on Wed 24 Feb - 22:02; edited 1 time in total (Reason for editing : krivo spelovanje)
Mad_Vlad-
2014-05-02
Čovjek je najbliži Bogu ako se ne trudi - previše.Mad_Vlad wrote:Pa da- slobodna volja. Po njoj su ljudi ljudi.aben wrote:to je najvažniji kriterij idealnoga društva.Mad_Vlad wrote:Ne moraš me čitat. Slobodan si odlepršat ak ti smeta.melkior wrote:Wtf? Joj ne opet...Mad_Vlad wrote:Kad mesijansko društvo uhvati mahaaben wrote:to ti ni istina. debili će se uvika rođati. pa nisi valjda nasje na ljevičarsku glupost da je društvo krivo za opačine pojedinaca?Mad_Vlad wrote:Nemoralni ljudi prave nemoralno društvo. Da bi društvo bilo moralno otpast će nemoralni pojednici.aben wrote:ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
2015-08-09
Da bi dobio pravi odgovor trebš znat postavit pravo pitanje.Starhemberg wrote:Nikad nije glupo pitanje, nego odgovor.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Putin nazvao Erdogana odmah nakon pokušaja puča i dao mu ogromnu podršku
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
Page 8 of 13