Ne muž, nego Bog je moj sudac
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 7 of 14
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Re: Ne muž, nego Bog je moj sudac
Laku noć
Ja ću ostat još malo zajebavati admine
Ja ću ostat još malo zajebavati admine
2014-04-16
:)
2014-04-16
Tek sam se danas pozabavila ovim linkom. Ono što mi je ostalo iz vjeronauka i što se tu i tamo čuje u crkvi jest da je moguć razvod "od stola i postelje" kako i piše na stranici:kic wrote:http://www.medjubiskupijski-sud-zagreb.net/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=109
-----------
Gotovo svaki bračni par jednom naiđe na krizu u braku zbog raznoraznih problema. Tada jedan ili oba partnera počinju razmišljati o rastavi, o prekidu zajedničkoga života. To ne mora značiti da je ženidba sklopljena nevaljano i da je potrebno obraćanje Sudu za postupak proglašenja ništavosti ženidbe. U slučajevima kada ne postoje kanonski razlozi za pokretanje parnice ništavosti ženidbe, a život bračnih drugova postaje nemoguć (npr. zbog preljuba ili fizičkog i psihičkog nasilja), Zakonik kanonskoga prava predviđa rastavu uz trajanje ženidbene veze, no ona ne dozvoljava sklapanje nove crkvene ženidbe.
-----------
Ako nema svih onih drugih navedenih razloga za proglašenje braka nevaljanim, ne vidim zašto bi ovakvo psihičko maltretiranje u našem primjeru bilo manji argument da se brak proglasi ništavnim.
Trinity-
2014-04-17
Obično je "Pale sam na svijetu". Moja se sestra htjela rastati još u prvim godinama braka, na što joj je moja (naša) majka rekla da si je sama birala muža, pa neka sada šuti i trpi. Više joj se nikad nije požalila. Rastala se nakon trideset godina pakla. Majka se teško miri s tim, a jedan brat uopće ne priča s njom. Toliko o podršci rodbine i to najbliže.Vegvísir wrote:Trinity wrote:Naravno, ovo je prva (i ispravna) reakcija na ovakvo ponašanje. A što ako žena ne radi? Kuda će? Tu su i djeca obično...Vegvísir wrote:Ma kakvo spašavanje braka s takvim samoljubivim kretenom koji ne vidi dalje od svog dupeta.
Održavanje takvog odnosa pod svaku cijenu je suludo i neodgovorno prema samom sebi. Poslati ga fino u tri krasne zbog takvog dugogodišnjeg sustavnog psihičkog maltretiranja, a ne trpjeti i pogotovo još razmišljati o suicidu kao izlazu iz takve situacije.
A eto, pomoglo bi usput i jadničku da ne bude više "nesretan".
Kako se nositi s takvom situacijom?
Malokad je jednostavno samo tako skupiti stvari i otići, a posebno u takvoj situaciji kad žena nema vlastiti izvor prihoda.
Što se tiče djece, mislim da je razvod ipak bolje rješenje, jer nikako ne može biti zdrava klima u kojoj otac pred njima ponižava i vrijeđa majku koja zbog svega skupa čak i razmišlja o samoubojstvu.
Međutim, koliko god bilo teško učiniti takav korak, vjerujem da se ipak nekako može (i mora) otići i snaći. Sigurno ta žena nije "Pale sam na svijetu", ima bar neke prijatelje, obitelj i rođake koji joj mogu pomoći za početak dok se ne snađe.
Trinity-
2014-04-17
A što kažeš da ga fino stavi na ignore (jer njemu očito imponira da ju pogađaju njegove riječi, što mu vjerojatno daje osjećaj da je u pravu) i da dalje radi po svome? Pa i nađe nekoga?oldie wrote:postoje 2 vrste terapija:Trinity wrote:genitalni_herpes wrote:militantni manipulator
Kratka i točna dijagnoza, evo malo proširene :
KOLIKO god pametna, privlačna ili uspješna osoba bila, uvijek može biti žrtva emocionalnog zlostavljanja. Evo nekoliko sigurnih znakova da je riječ o tome:
Nerijetko se zlostavljanje ne odnosi samo na ono fizičko, jer se netko može nalaziti u vezi u kojoj ga se ugnjetava i muči psihički, toliko da počinje prihvaćati takav obrazac ponašanja kao normalan.
Manipulacija: Emocionalni zlostavljači pravi su majstori za stvaranje osjećaja grižnje savjesti. Uvijek će je nametnuti kada se ne ponašate onako kako on/ona želi ili kada se želite izboriti za sebe. Često znaju ucjenjivati tako što govore da je veza gotova, a radi uvjerljivosti nerijetko su u stanju i zaplakati, otkriva site Healthcentral.
Izolira vas od prijatelja i obitelji: Svatko mora imati vremena kako za sebe, tako i za svoju obitelj i prijatelje. No ukoliko vam on/ona stalno prigovara ako niste s njim/njom, to je jasan znak da su posesivni i žele vas samo za sebe. To nije nikakav znak ljubavi, već jasan znak loše veze.
Svaljuje krivnju na druge: Ukoliko vaš partner/ica svaljuje krivnju na druge te nikada ne želi priznati da je i on/ona nešto skrivio/la, neka vam se upali crvena lampica!
Omalovažavanje i vrijeđanje: Ovo je također znak da nešto ne štima u vašoj vezi. Ako partner/ica koristi pogrdne riječi i verbalno vas omalovažava i ponižava, dobro razmislite želite li biti u vezi s takvom osobom.
Stalno su ljubomorni: Budući da ih muči gubitak kontrole nad određenim aspektima vašeg života, hvata ih ljubomora zbog svega i svašta – i na vaše prijatelje, obitelj, pa čak i ciljeve koje imate ili uspjehe koje postižete.
Uspješni su u zastrašivanju: Emocionalni zlostavljači znaju kako utjerati strah u kosti. To čak ne treba biti energično mahanje rukama, prijetnja, pa čak i šamar. Ponekad vam je samo nakon jednog pogleda jasno što misle i to je dovoljno da se preplašite.
---ne sjećam se od kuda sam ovo c/p---
A terapija? Za nju. Iz kršćanskog kuta gledajući?
- normalna (ljudska) ....odjebat to govno (razvest se)
- kršćanska....stat kuco (u nadi da će se kreten popravit, a neće!)
Trinity-
2014-04-17
Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!Trinity wrote:Nemoj tako...meni je i aben simpatičan...
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Baš si zločest !Patriot_1 wrote:Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!Trinity wrote:Nemoj tako...meni je i aben simpatičan...
Trinity-
2014-04-17
A šta je to podrška? Da ti neko govori šta oćeš čuti?Trinity wrote:Obično je "Pale sam na svijetu". Moja se sestra htjela rastati još u prvim godinama braka, na što joj je moja (naša) majka rekla da si je sama birala muža, pa neka sada šuti i trpi. Više joj se nikad nije požalila. Rastala se nakon trideset godina pakla. Majka se teško miri s tim, a jedan brat uopće ne priča s njom. Toliko o podršci rodbine i to najbliže.Vegvísir wrote:Trinity wrote:Naravno, ovo je prva (i ispravna) reakcija na ovakvo ponašanje. A što ako žena ne radi? Kuda će? Tu su i djeca obično...Vegvísir wrote:Ma kakvo spašavanje braka s takvim samoljubivim kretenom koji ne vidi dalje od svog dupeta.
Održavanje takvog odnosa pod svaku cijenu je suludo i neodgovorno prema samom sebi. Poslati ga fino u tri krasne zbog takvog dugogodišnjeg sustavnog psihičkog maltretiranja, a ne trpjeti i pogotovo još razmišljati o suicidu kao izlazu iz takve situacije.
Malokad je jednostavno samo tako skupiti stvari i otići, a posebno u takvoj situaciji kad žena nema vlastiti izvor prihoda.
Što se tiče djece, mislim da je razvod ipak bolje rješenje, jer nikako ne može biti zdrava klima u kojoj otac pred njima ponižava i vrijeđa majku koja zbog svega skupa čak i razmišlja o samoubojstvu.
Međutim, koliko god bilo teško učiniti takav korak, vjerujem da se ipak nekako može (i mora) otići i snaći. Sigurno ta žena nije "Pale sam na svijetu", ima bar neke prijatelje, obitelj i rođake koji joj mogu pomoći za početak dok se ne snađe.
I kada je sestra morala poslušati mater, ajde
2014-04-16
Ma nije, on je sola scriptura, nix pamet:)Trinity wrote:Baš si zločest !Patriot_1 wrote:Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!Trinity wrote:Nemoj tako...meni je i aben simpatičan...
2014-04-16
Patriot_1 wrote:Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!
aben wrote:Ma nije, on je sola scriptura, nix pamet:)
Opomena obojici.
Guest- Guest
Uuuuu
Patrijote, protestančino, da vidimo boiš li se narančastih vragova:)
Patrijote, protestančino, da vidimo boiš li se narančastih vragova:)
2014-04-16
Zašto meni?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!aben wrote:Ma nije, on je sola scriptura, nix pamet:)
Opomena obojici.
Pa ja sam iza ovog stavio smajlić,,,vidim,čovjek se voli zezat pa se šalim!
Uostalom,nije biti seljak,,,uvreda!A seljaćina,,pa "što veći seljak,to bolji krompir!"-kaže se!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Između ostalog i to. A ne "šuti i trpi ".aben wrote:A šta je to podrška? Da ti neko govori šta oćeš čuti?Trinity wrote:Obično je "Pale sam na svijetu". Moja se sestra htjela rastati još u prvim godinama braka, na što joj je moja (naša) majka rekla da si je sama birala muža, pa neka sada šuti i trpi. Više joj se nikad nije požalila. Rastala se nakon trideset godina pakla. Majka se teško miri s tim, a jedan brat uopće ne priča s njom. Toliko o podršci rodbine i to najbliže.Vegvísir wrote:Trinity wrote:Naravno, ovo je prva (i ispravna) reakcija na ovakvo ponašanje. A što ako žena ne radi? Kuda će? Tu su i djeca obično...Vegvísir wrote:Ma kakvo spašavanje braka s takvim samoljubivim kretenom koji ne vidi dalje od svog dupeta.
A taj "šuti i trpi" mi i sad digne živac jer se često upotrebljava baš kad su žene u pitanju. Takav zaključak je netko izvukao iz Biblije i nametnuo ženama, pa je eto i mojoj majci to pod normalno. A ovaj spomenuti brat je od nas svih "najbolji" vjernik, redovito se ide u crkvu, ispovijedi , pričesti i sve to, ali je prvi uperio prst u nju i odrekao je se doslovce. Mi ostali smo pomalo odmetnici.
Ima i ona : Ne sudite da ne budete suđeni....
Trinity-
2014-04-17
Aaa, prestrašia si se, pa ti bar imaš banova u rezimeu, kako se nisi dosad očeličia, ličanine?Patriot_1 wrote:Zašto meni?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ma seljačina,,,iz Dalmatinske Zagore!aben wrote:Ma nije, on je sola scriptura, nix pamet:)
Opomena obojici.
Pa ja sam iza ovog stavio smajlić,,,vidim,čovjek se voli zezat pa se šalim!
Uostalom,nije biti seljak,,,uvreda!A seljaćina,,pa "što veći seljak,to bolji krompir!"-kaže se!
2014-04-16
Trinity wrote:Između ostalog i to. A ne "šuti i trpi ".aben wrote:A šta je to podrška? Da ti neko govori šta oćeš čuti?Trinity wrote:Obično je "Pale sam na svijetu". Moja se sestra htjela rastati još u prvim godinama braka, na što joj je moja (naša) majka rekla da si je sama birala muža, pa neka sada šuti i trpi. Više joj se nikad nije požalila. Rastala se nakon trideset godina pakla. Majka se teško miri s tim, a jedan brat uopće ne priča s njom. Toliko o podršci rodbine i to najbliže.Vegvísir wrote:Trinity wrote:Naravno, ovo je prva (i ispravna) reakcija na ovakvo ponašanje. A što ako žena ne radi? Kuda će? Tu su i djeca obično...Vegvísir wrote:Ma kakvo spašavanje braka s takvim samoljubivim kretenom koji ne vidi dalje od svog dupeta.
A taj "šuti i trpi" mi i sad digne živac jer se često upotrebljava baš kad su žene u pitanju. Takav zaključak je netko izvukao iz Biblije i nametnuo ženama, pa je eto i mojoj majci to pod normalno. A ovaj spomenuti brat je od nas svih "najbolji" vjernik, redovito se ide u crkvu, ispovijedi , pričesti i sve to, ali je prvi uperio prst u nju i odrekao je se doslovce. Mi ostali smo pomalo odmetnici.
Ima i ona : Ne sudite da ne budete suđeni....
Jednom, dok smo grupno istraživali grijeh neumjerenosti u piću, ja htjedoh odustati i otić doma i prijatelj mi izreče sudbinske riči; veli mi on- izdrži.
I dan danas mi to puno znači, svaki put kad mi neki problem velik predamnon, napr moran maknuti veliku stenu, rečen sebi izdrži :)
Tako da ti je mama u pravu.
2014-04-16
Niste mi jasni VI pravi vjernici, nekako mi se čini dab tili siditi na dvi katride. nema, ili vako ili nako, ono ovce i novce je reklamna laž.
2014-04-16
Šteta što nema Iknara da te podupre...aben wrote:
Jednom, dok smo grupno istraživali grijeh neumjerenosti u piću, ja htjedoh odustati i otić doma i prijatelj mi izreče sudbinske riči; veli mi on- izdrži.
I dan danas mi to puno znači, svaki put kad mi neki problem velik predamnon, napr moran maknuti veliku stenu, rečen sebi izdrži :)
Tako da ti je mama u pravu.
A je , u pravu je, a ima i antidepresiva pa se lakše izdrži....
Trinity-
2014-04-17
Kakvi su to pravi vjernici? Koji si ti?aben wrote:Niste mi jasni VI pravi vjernici, nekako mi se čini dab tili siditi na dvi katride. nema, ili vako ili nako, ono ovce i novce je reklamna laž.
Trinity-
2014-04-17
Aben nema s kim pričati pa i nas malo (jeno dvoje) što ima nastoji isprovocirati svojim bljuzgama
bar da kaže nešto pametno nego samo naprđivanje
malo svratila, ali idem bjati cvijetiche
bar da kaže nešto pametno nego samo naprđivanje
malo svratila, ali idem bjati cvijetiche
immortal-
2014-04-16
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Similar topics
» SUDAC IMAO SLUHA
» sudac nema pišu :)
» Velečasni Sudac protiv Krišne i Višne
» Sudac Kolakušić: Lex Toda je protustavna katastrofa