Darvin na aparatima, HDZov ministar znanosti prska po evoluciji
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Darvin na aparatima, HDZov ministar znanosti prska po evoluciji
asilovski wrote:to je religijski zapis za ateiste to si mogao primijetiti da si išao u njihove grupe, grupacije, druženjaRiplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
Kakve veze ima ateizam s evolucijom?
Kada se nađu pričat o nečemu di veze nemaju...
Da i? I putin je malte ne svet čedama. Da li ga to diskvalificira?
To što budale koje su pročitale 2 knjige i misle da su kul što seru po ljudima veze nema sa znanošću
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
P.S. Jednom sam otišo da im jebem mater glupu i prestanu govoriti u moje ime. Pičke samo gledaju i šute.
pročitam sam članak , zanimljivo stajalište. i to je to, stajalište, i teorija, kao atomi i molekule radi raspršivanja i usmjeravanja energije.. evoluiraju spontano, mehanički.. u život.. ali opet, nemožeš sa time pobiti teorije novoga ministradeda na aparatima wrote:na molekularnoj razini se sve odvija po zakonima kemije i fizike, tj. stvari su gotovo mehaničke, oni pretpostavljam računaju općenito vjerojatnosti za neku kombinaciju, no ne uzimaju u obzir termodinamičke uvijete pri kojima se reakcije odvijaju, ako su termodinamički uvjeti specifični, onda se nikako ne mogu dogoditi sve mogućnosti, nego samo one specifične , npr. ako se neka reakcija odvija na 100°C, onda se ona neće odvijati na 0°C, sustav mora biti na 100°C, a sad ako računaš sve moguće reakcije pri svim mogućim temperaturama, onda dobiješ besmislene vjerojatnosti, pri specifičnim termodinamičkim uvijetima samo su odrećeni ishodi mogući, ne svi, ako imaš specifične uvjete za postanak života, onda će se to dogoditi 100%upravo_sa_jebachine wrote:što misliš o ovim statistički nevjerojatnim događajima, na koje se vade "moderni kreacionisti"?
Evo zanimljiv članak po kojem su fizičari na tragu tome zašto se mrtva materija u određenim uvjetima ponaša kao da je živa, ima veze s protokom energije i entropijom http://www.scientificamerican.com/article/a-new-physics-theory-of-life/
Guest- Guest
upravo_sa_jebachine wrote:pročitam sam članak , zanimljivo stajalište. i to je to, stajalište, i teorija, kao atomi i molekule radi raspršivanja i usmjeravanja energije.. evoluiraju spontano, mehanički.. u život.. ali opet, nemožeš sa time pobiti teorije novoga ministra
Koje teorije? Ne možeš pobiti ni to da je nevidljiva nindža ti kraj prozora i gleda te...ne znači da ima smisla
I nameće se svima redom, jednoumlje novog doba.asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
Guest- Guest
Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
Guest- Guest
Riplex wrote:upravo_sa_jebachine wrote:pročitam sam članak , zanimljivo stajalište. i to je to, stajalište, i teorija, kao atomi i molekule radi raspršivanja i usmjeravanja energije.. evoluiraju spontano, mehanički.. u život.. ali opet, nemožeš sa time pobiti teorije novoga ministra
Koje teorije? Ne možeš pobiti ni to da je nevidljiva nindža ti kraj prozora i gleda te...ne znači da ima smisla
da.. to da.
Thus, England argues that under certain conditions, matter will spontaneously self-organize.
He is making me think that the distinction between living and nonliving matter is not sharp,
zanimljivo
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
Kreacionisti pričaju gluposti. Eno ti video s bananom.
A to što se evolucija ne bavi postankom svemira, a niti života tebe očito ne dira.
iz big banga, prvo je bila čista energija, a onda se hlađenjem u nekom 000000000000000000000000000000000000000,1 dijelu sekunde pojavljuje prva materija itd..Starhemberg wrote:Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
problem je odakle prva čestica života, dok zanimljivo ovaj dedin link govori o tome da ne postoji značjana razlika između živog i neživog(:D na molekularnoj razini) , da je život spontano ali i nužno udruživanje atoma, i molekula radi kanaliziranja energije.. i onda objašnjava takve pojave u prirodi, tipa u prirodi je normalno kada zumirate snježnu pahuljicu vidjeti ovo..
onda je po logiki ove teorije, život ništa drugo nego zericu naprednije spontano prirodno udruživanje tih molekula, atoma itd.. ima smisla, sviđa mi se teorija, iako sa ovime nemožeš opet oboriti ministra(niti on tebe)
Guest- Guest
Kako nema razlike,..??'zivo meso traje,mrtvo se kvari,,hajmo genijalci moji,objasnite krucijalnu razliku..i zasto se meso mrtvo kvari..?
Guest- Guest
Kažem kako većina ateista diskutira, ne o teoriji evolucije (znam da ona nema veze s postankom svemira). I da, nisam kreacionist.Riplex wrote:Starhemberg wrote:Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
A to što se evolucija ne bavi postankom svemira, a niti života tebe očito ne dira.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Kažem kako većina ateista diskutira, ne o teoriji evolucije (znam da ona nema veze s postankom svemira). I da, nisam kreacionist.Riplex wrote:Starhemberg wrote:Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
To su internet ratnici, većinom dica. Kojima je to kul i u trendu. Budala ima svugdje. A tvrditi većina, je isto kada deboto tvrdi da je većina fratara pedofili
bogomdani wrote:Kako nema razlike,..??'zivo meso traje,mrtvo se kvari,,hajmo genijalci moji,objasnite krucijalnu razliku..i zasto se meso mrtvo kvari..?
O bokte
Riplex wrote:
Vjera i znanost su dvije kategorije koje se ne bave jedna drugom.
Za kvantnu fiziku se to ne bi moglo reći.
Ne bih sad o vedama i kvantnoj fizici, jer stvarno nema smisla to potezati na ovoj temi.
Fizičare kreacioniste nisam ja izmislio, oni postoje. Provjerljivo.
Ero wrote:Riplex wrote:
Ne bih sad o vedama i kvantnoj fizici, jer stvarno nema smisla to potezati na ovoj temi.
Za kvantnu fiziku bi se dalo puno toga reći.
Naravno da postoje, ali niti jedan ne tvrdi da je biblija istina od riči do riči.
Vjera je bazirana na vjeri. Znanost je također bazirana na vjeri. Koja je razlika? Pa ta što vjera priznaje da je bazirana na vjeri, a znanost baš i ne, osim ako je ne natjeraš silom logike. Vjera je u dakle tome daleko konzistentnija. Ali s druge strane, ako vjeri daš na volju, odvest će u fundamentalizam od kojeg će pucati ljudske kosti te će gorit ljudsko meso u vatri. Znanost pak vodi u tehnologiju koja proizvodi kompjutore i atomske bombe i na kraju pucaju ljudske kosti i gori ljudsko meso. Pa ti tu sad budi pametan :PRiplex wrote:Ero wrote:Ima ih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju. Zaqšto uvijek dižu frku oni koji ne vjeruju i misle da su u pravu?
Pa majkumu, u manjini su i zar misle da im se labrnja ne može zatvorit?
Ako budu inzistirali ja tvrdim da i hoće.
Nije tu pitanje vjere, nego činjenica i dokaza.
Kao što u pitanjima vjere nema mjestu tupljenju od strane wanna be cool debila, jer nešto ne točno piše u bibliji.
Guest- Guest
TO nije odgovor..umjesto kaljuzanja u terminima i prosipanjima sto slozenijih fraza,jednostavno odgovori..razlika izmedju mrtve i zive stanice..dakako ako nije nasilno unistena..Riplex wrote:bogomdani wrote:Kako nema razlike,..??'zivo meso traje,mrtvo se kvari,,hajmo genijalci moji,objasnite krucijalnu razliku..i zasto se meso mrtvo kvari..?
O bokte
Guest- Guest
aj daj malo o vedama i kvatnoj fizici, baš me zanima, kvatna fizika je svijet za sebeEro wrote:Riplex wrote:
Guest- Guest
Biblija je u nekom smislu nastavak Veda, a kvantna fizika već izvodi zaključke koji su skoro pa doslovce "prepisani" iz Veda.Riplex wrote:Ero wrote:Riplex wrote:
Za kvantnu fiziku bi se dalo puno toga reći.
Naravno da postoje, ali niti jedan ne tvrdi da je biblija istina od riči do riči.
Ti si onaj što misli da je Napoleon bio Francuz i živio u srednjem vijeku. Vidi se iz aviona da nemaš više od 4 razreda osnovne.bogomdani wrote:Kako nema razlike,..??'zivo meso traje,mrtvo se kvari,,hajmo genijalci moji,objasnite krucijalnu razliku..i zasto se meso mrtvo kvari..?
Kroz živo meso protječe krv koja donosi hranjive sastojke i odnosi otpadni materija, a antigeni se bore protiv bakterija koje uzrokuju raspadanje. Da ni ne pričam da se ni 'mrtvo meso' ne kvari na nižim temperaturama.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Pa ateisti čim izgube nit, odmah vade argument o glupim kreacionistima... naime, malo ih jebe objasniti odakle prva čestica materije iz koje je kao sve nastalo...Riplex wrote:asilovski wrote:jbg-a postoji i religija ateizam ona je puna govanaStarhemberg wrote:Pa i ne daje, puna je rupa, ipak se radi samo o teoriji.
poštenije je reći ne znam, nego lagati
no kad vjernicima kažeš ne znam odgovor na neko pitanje, oni to shvaćaju kao slabost, i poziv na ruganje nedostatku tvog svjetonazora koji eto ne može dati odgovore na sva pitanja, poput tog o postanku prve čestice iz koje je sve nastalo, iako je to pitanje najvjerojatnije glupo, jer najvjerojatnije nije postojala prva čestica, niti je sve nastalo iz prve čestice
njihov svjetonazor je bolji jer ima sve odgovore na sva pitanja, kad se pojavi novo pitanje, ne moraju ga istraživati, odgovor jednostavno izvuku iz stražnjice
Guest- Guest
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi ministar zdravstva najavio reformu: hrvati na aparatima :)
» Uhićen slovenski ministar gospodarstva, ministar policije odmah podnio ostavku
» ERDOGAN ODLUČIO: Turci nisu nastali od majmuna, izbacuje se Darvin iz škola
» Škoro provalio u hdzov kukuruz
» Novi ministar zdravstva najavio reformu: hrvati na aparatima :)
» Uhićen slovenski ministar gospodarstva, ministar policije odmah podnio ostavku
» ERDOGAN ODLUČIO: Turci nisu nastali od majmuna, izbacuje se Darvin iz škola
» Škoro provalio u hdzov kukuruz
Page 7 of 8