ERDOGAN ODLUČIO: Turci nisu nastali od majmuna, izbacuje se Darvin iz škola
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
ERDOGAN ODLUČIO: Turci nisu nastali od majmuna, izbacuje se Darvin iz škola
Turski nastavnici tvrde da je Darvinova teorija isuviše kompleksna za tinejdžere i da bi trebalo da sačekaju do fakulteta kako bi mogli da se suoče sa takvim sekularnim naučnim diskursom.
Турска је спремна да из програма средњих школа избаци Дарвинову теорију еволуције – “како би сачувала локалне и националне вредности”. Како пише Раша тудеј, Турска ће тиме постати друга предоминантно муслиманска земља која је донела такву одлуку, после Саудијске Aрабије.
Одлука би требало да ступи на снагу од 2019. године.
– Избацили смо контроверзне предмете за ученике који су у доби у којој не могу да разумеју проблематику – рекао је функционер Министарства образовања Aлпасан Дурмуш.
Према његовим речима, избацивањем Дарвинове теорије снагу ће добити “локалне и националне вредности турског друштва, а ту одлуку је подржао и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Дурмуш је додао и да часови религије и морала, који ће бити уведени као обавезни, не треба да буду у програму ђака првог, петог и деветог разреда, уколико сами не изаберу, преноси Б92.
У коментарима на овакву одлуку Министарства образовања наводи се да је то последица жеље власти да смањи утицај секуларизма који је увео оснивач модерне турске државе Кемал Aтатурк.
Групација оних који се противе Дарвиновој теорији тврди да је она “у тоталној супротности са исламским учењима”, док се на другој страни говори о потпуном прихватању или делимичном, уз налажење веза са исламским теоријама.
Турска је спремна да из програма средњих школа избаци Дарвинову теорију еволуције – “како би сачувала локалне и националне вредности”. Како пише Раша тудеј, Турска ће тиме постати друга предоминантно муслиманска земља која је донела такву одлуку, после Саудијске Aрабије.
Одлука би требало да ступи на снагу од 2019. године.
– Избацили смо контроверзне предмете за ученике који су у доби у којој не могу да разумеју проблематику – рекао је функционер Министарства образовања Aлпасан Дурмуш.
Према његовим речима, избацивањем Дарвинове теорије снагу ће добити “локалне и националне вредности турског друштва, а ту одлуку је подржао и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Дурмуш је додао и да часови религије и морала, који ће бити уведени као обавезни, не треба да буду у програму ђака првог, петог и деветог разреда, уколико сами не изаберу, преноси Б92.
У коментарима на овакву одлуку Министарства образовања наводи се да је то последица жеље власти да смањи утицај секуларизма који је увео оснивач модерне турске државе Кемал Aтатурк.
Групација оних који се противе Дарвиновој теорији тврди да је она “у тоталној супротности са исламским учењима”, док се на другој страни говори о потпуном прихватању или делимичном, уз налажење веза са исламским теоријама.
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
2017-04-17
Re: ERDOGAN ODLUČIO: Turci nisu nastali od majmuna, izbacuje se Darvin iz škola
naravno da nisu postali od majmuna,kad su vec majmuni...sto su prije bili,tko zna..
Guest- Guest
Pa to i u Banjaluci traze na Univerzitetu..
2016-11-17
http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbi-protiv-darwina-i-u-bih-traze-izbacivanje-teorije-evolucije-s-banjaluckog-sveucilista/972010.aspx
2016-11-17
govinda wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbi-protiv-darwina-i-u-bih-traze-izbacivanje-teorije-evolucije-s-banjaluckog-sveucilista/972010.aspx
dobro, to se slažem srbi nisu nastali od majmuna, srbi su nastali od turaka.
Guest- Guest
Ja, primjerice, ja sam nastao od oca četnika, a Hrvat.
Gdje ja spadam?
Gdje ja spadam?
crvenkasti-
2014-04-17
ti bi bio dobar Anglosaksonac
2017-04-17
Na đon moje cipele...crvenkasti wrote:Ja, primjerice, ja sam nastao od oca četnika, a Hrvat.
Gdje ja spadam?
2016-11-17
Gnječ wrote:govinda wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbi-protiv-darwina-i-u-bih-traze-izbacivanje-teorije-evolucije-s-banjaluckog-sveucilista/972010.aspx
dobro, to se slažem srbi nisu nastali od majmuna, srbi su nastali od turaka.
he he...dobar
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
isprintam ovo i pobacam u nekoliko Mošija...Gnječ wrote:
Guest- Guest
uh,njeai faca..student revolucionarpismejker wrote:isprintam ovo i pobacam u nekoliko Mošija...Gnječ wrote:
2016-11-17
uh,jesi faca..student revolucionarpismejker wrote:isprintam ovo i pobacam u nekoliko Mošija...Gnječ wrote:
2016-11-17
meni se darwinove teorije sviđaju
naročito ono kad raspravlja cijelo poglavlje o tome jesu li crnci uopće ljudska bića ili zasebna vrsta, ili kad rangira rase od aboridžina kao evolucijski najzaostalijih do bijelaca, ili ono kad piše da će u budućnosti sve rase i vrste između bijelaca i babuna izumrijeti jer su suvišne (znači sve ono od gorile i čimpanze do crnca i indijanca)
treba djecu učiti u školi darwina, treba....
naročito ono kad raspravlja cijelo poglavlje o tome jesu li crnci uopće ljudska bića ili zasebna vrsta, ili kad rangira rase od aboridžina kao evolucijski najzaostalijih do bijelaca, ili ono kad piše da će u budućnosti sve rase i vrste između bijelaca i babuna izumrijeti jer su suvišne (znači sve ono od gorile i čimpanze do crnca i indijanca)
2014-04-22
Gledajuci njegovu sliku - i ne mozes doci do drugog zakljucka nego da mu je stari majmun.
Inace, Erdoganu po tom pitanju svaka cast - ne mozes bit musliman i vjerovat u evoluciju, kad je Allah sve stvorio. S obzirom da su Turci birali Islamsku dzamahiriju - jasno je da vise ne mogu uciti majmunsko porijeklo. To je prepusteno majmunima u EU.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Puste tlapnje Marc..dok god zene sire noge Niggama,nema pojazni od izumiranja.,..dapace...stvara se jedna rasa,nit tam nit vam...evo i arapbe pohode Europu,a cure sve prposno se vrte u njihovim drustvima..Kad pogledas glistastobijele Svabe,e jebi ga...nije da je svabicama tezak izbor..marcellus wrote:meni se darwinove teorije sviđaju
darwin je previdio razvoj feminizma i emanćipaćije....a to je uhvatilo maha...
Jep ga Marc,mi izumiremo,bijelci..
Guest- Guest
pismejker wrote:Puste tlapnje Marc..dok god zene sire noge Niggama,nema pojazni od izumiranja.,..dapace...stvara se jedna rasa,nit tam nit vam...evo i arapbe pohode Europu,a cure sve prposno se vrte u njihovim drustvima..Kad pogledas glistastobijele Svabe,e jebi ga...nije da je svabicama tezak izbor..marcellus wrote:meni se darwinove teorije sviđaju
darwin je previdio razvoj feminizma i emanćipaćije....a to je uhvatilo maha...
Jep ga Marc,mi izumiremo,bijelci..
ajde bledoliki odite na sunce malo potamnite...zašto bledoliki potamne? eto pitanje je znanstvena enigma...
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Turska će iz škola izbacuje evoluciju, a poučavat će džihad kao nastavni predmet
» Skola plesa dekolonizira kurikul tako sto izbacuje audiciju za balet, naime to je elitisticko-bijelcaka umjetnicka forma
» Turci glasaju na lokalnim izborima , Erdogan bi mogao izgubiti velike gradove
» Turci iz Europe organizirano dolaze u Sarejevo, autobusi, redovi, dolazi Erdogan!
» Erdogan: Ruske firme za nas nisu više strane firme, to su naše firme
» Skola plesa dekolonizira kurikul tako sto izbacuje audiciju za balet, naime to je elitisticko-bijelcaka umjetnicka forma
» Turci glasaju na lokalnim izborima , Erdogan bi mogao izgubiti velike gradove
» Turci iz Europe organizirano dolaze u Sarejevo, autobusi, redovi, dolazi Erdogan!
» Erdogan: Ruske firme za nas nisu više strane firme, to su naše firme
Page 1 of 3