Štićena Milanovićeva kolona nije propustila vozilo Hitne
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Štićena Milanovićeva kolona nije propustila vozilo Hitne
Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2014/200%20sjednica%20Vlade//200%20-%2016.pdf
Nigdje ne piše da bivši imaju pravo na "štićenu kolonu".
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Ero wrote:
Komšinice, to razumijem, ali ono na štićenu kolonu vozila , e to ne razumijem.
PRAVILNIK O NAČINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
Članak 140.
Prilikom osiguranja štićene osobe dok se ista nalazi u koloni vozila pod pratnjom policijski
službenici koji osiguravaju štićenu osobu koriste posebna motorna vozila i sudionicima u
prometu izdaju usmene i pisane naredbe koristeći pritom svjetlosne i zvučne signale,
megafon, pločice STOP policija i drugo.
Ukoliko sudionik u prometu ne postupi sukladno naredbi policijskih službenika, a postoji
opasnost da će sigurnosno ugroziti štićenu osobu ili izvršiti napad na kolonu vozila pod
pratnjom i dovesti u opasnost život štićene osobe, policijski službenici koji osiguravaju
štićenu osobu i nalaze se u koloni vozila pod pratnjom, upotrijebit će posebna motorna vozila
kao sredstvo prisile na način da će kretanjem i položajem vozila odbiti napad i otkloniti
opasnost ugrožavanja života štićene osobe.
U sastavu kolone vozila pod pratnjom nalazi se najmanje jedno posebno motorno vozilo, a
ovisno od sigurnosne procjene i više vozila.
Guest- Guest
Ero wrote:Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2014/200%20sjednica%20Vlade//200%20-%2016.pdf
a kaj ti podrazumijevaš pod štićenjem osobe?
Guest- Guest
i u Bosni se ljudi žale,vele da kad neki predsjednik sreza ide na neko druženje prati ga pet crnih mrcina koji izguravaju sve sa ceste
vili40-
2015-08-02
ajte ovi su zlatni,jednom išao tuđman do plesa i ja slučajno u koloni,zacvikalo između dva šlepera,oni na motorima su doslovce tukli po šajbama vozača i pravili mjesto.....mora se znati red......kad vidiš to makni se ,jer oni su iznad zakona i pusti ih,nema bolesnih itd....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Ko tele u šarena vrata...Noor wrote:Ero wrote:
Pa jbte, ako sve štićene osobe iz prve kategorije iskoriste to pravo, ja u Ercegovinu idem brodom... Bari-Bar.
ne da ga koriste, nego ga se ne mogu odreći...
Imaju pravo na osobnu zaštitu, ali ne i na "štićenu kolonu".
"Štićenu kolonu vozila" imaš samo kad dolaze strani visoki državnici.
Last edited by Ero on 16/2/2016, 09:01; edited 1 time in total
A eto, ne razumijem koga i čega se boje? Jel možda naroda kojem su omogućili blagostanje? Pa ne bi im ljudi niš, osim možda zveknuli lopatom prek leđa, čist iz zahvalnosti za trud koji su uložili da im bude bolje.Ero wrote:Eva wrote:Nažalost ne samo da štićene osobe iz izvršne vlasti, pa i do perioda od 6 mjeseci nakon isteka roka obnašanja dužnosti, pravo na zaštitu imaju i članovi njihove uže obitelji, tako da ti troškovi mjesečno mogu iznositi od 25 k € na više.
25 k € se mi čini malo premalo. Da nisi mislila samo na jednokratno vozanje?
I tako pešest puta. Na mjesec.
Last edited by Eva on 16/2/2016, 09:05; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ero wrote:Ko tele u šarena vrata...Noor wrote:Ero wrote:
Pa jbte, ako sve štićene osobe iz prve kategorije iskoriste to pravo, ja u Ercegovinu idem brodom... Bari-Bar.
ne da ga koriste, nego ga se ne mogu odreći...
Imaju pravoi na osobnu zaštitu, ali ne i na "štićenu kolonu".
"Štićenu kolonu vozila" iamnš samo kad dolaze strani visoki državnici.
ko..ti tele? da, točno
jel? po kojem zakonu?
Guest- Guest
Davno sam polagala vozački, 1993., ali čini mi se da je u našem zakonu o cestovnom prometu na snazi članak u kojem se navodi da kolona ima apsolutno prednsot i nema odgovornost, ne citiram, ali to je kontekst. Oni su iznad svega i svih, mogu te i ubit na cesti, nitko nikome.vili40 wrote:i u Bosni se ljudi žale,vele da kad neki predsjednik sreza ide na neko druženje prati ga pet crnih mrcina koji izguravaju sve sa ceste
Guest- Guest
Noor wrote:Ero wrote:Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
Moj predsjednik se šeta po ljubljani uz diskretnu pratnju samo jednoga čovjeka.
Ponekad mi se dogodi da s Kučanom čekamo skupa na semaforu ...
Naravno, sam je u autu i uljudno si za pozdrav klimnemo glavom.
a što se Zokija tiče,njega i treba štititi maksimalno jer je sklon samoozljeđivanju.I nije mi jasno što ga puštaju da sam vozi bicikl,čudo da je još živ.
vili40-
2015-08-02
Dobro, ima, ni tu nije prekršen zakon. Ako smo za mienjanje toga prava, ja sam za.Eva wrote:Nažalost imaju. Sva prava su si dodijeli, tako da su oni na Olimpu a ostali smrtnici u glibu koji su im oni stvorili.Regoč wrote:Ne znam ima li pravo, ali znam da štićena kolona ima apsolutnu prednost. E, sad, ako nema pravo neka se oko toga diže frka, a ne oko toga što štićena kolona nije propustila hitnu jer ju ni ne mora propustiti.Ero wrote:Hoćeš reći da bivši premijer ima po zakonu pravo na "štićenu kolonu"?Regoč wrote:Da je Karamarko u pitanju, već bi nastao pakao oko ovoga. No, štićena kolona ima apsolutnu prednost tako da nema povrjede zakona.
Ne vjerujem da je tako formuliran zakon.
Na koliko kilometara dugu štićenu kolonu ima pravo po zakonu?
To su pravila .Eva wrote:Nažalost ne samo da štićene osobe iz izvršne vlasti, pa i do perioda od 6 mjeseci nakon isteka roka obnašanja dužnosti, pravo na zaštitu imaju i članovi njihove uže obitelji, tako da ti troškovi mjesečno mogu iznositi od 25 k € na više.
Ne kužim sto se ima protiv zakona i pravila ?
Fakat smo stvarno pičvajz drzava . Slučajna , svaki dan se potvrđuje
Zato i imaju prirez 18 %, da plate povlasticu što svaki dan mogu vidjeti Koli, Tomu, Zokija, Ranka, Rajka...vili40 wrote:U Zagrebu nikad dosadno,svako malo pa ljudi misle da je došao Obama.
To je dežela, tak je i u drugim demokratskim zemljama. No, znaš li ti da je Karamarkov sin štićena osoba i ima svog bodygarda već 7-8 godina, a tak i kćer?Ero wrote:Noor wrote:Ero wrote:Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
Guest- Guest
Bahatost, komšinice, bahatost...Oni jednostavno "nisu odavde".Eva wrote:A eto, ne razumijem koga i čega se boje?Ero wrote:Eva wrote:Nažalost ne samo da štićene osobe iz izvršne vlasti, pa i do perioda od 6 mjeseci nakon isteka roka obnašanja dužnosti, pravo na zaštitu imaju i članovi njihove uže obitelji, tako da ti troškovi mjesečno mogu iznositi od 25 k € na više.
25 k € se mi čini malo premalo. Da nisi mislila samo na jednokratno vozanje?
I tako pešest puta. Na mjesec.
Pretjerano i nepotrebno. Troše novce na pizdarije. A kad treba ljude liječit onda se nema.Sora wrote:To su pravila .Eva wrote:Nažalost ne samo da štićene osobe iz izvršne vlasti, pa i do perioda od 6 mjeseci nakon isteka roka obnašanja dužnosti, pravo na zaštitu imaju i članovi njihove uže obitelji, tako da ti troškovi mjesečno mogu iznositi od 25 k € na više.
Ne kužim sto se ima protiv zakona i pravila ?
Fakat smo stvarno pičvajz drzava . Slučajna , svaki dan se potvrđuje
Guest- Guest
Ero wrote:Noor wrote:Ero wrote:Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
onda, znači glumata samo kad dođe u HR?
čuj Kučan...pa on već 14 godina nije štićena osoba, ili je?
Guest- Guest
Ma to je meni sasvim OK. Neka...ali "štićena kolona vozila" za bivše, Bože me sačuvaj, di to još ima?Eva wrote:To je dežela, tak je i u drugim demokratskim zemljama. No, znaš li ti da je Karamarkov sin štićena osoba i ima svog bodygarda već 7-8 godina, a tak i kćer?Ero wrote:Noor wrote:Ero wrote:Eva wrote:Evo, Ero, informiraj se.
Afričke diktature i HR ponose se svojim vladarimaRegoč wrote:Dobro, ima, ni tu nije prekršen zakon. Ako smo za mienjanje toga prava, ja sam za.Eva wrote:Nažalost imaju. Sva prava su si dodijeli, tako da su oni na Olimpu a ostali smrtnici u glibu koji su im oni stvorili.Regoč wrote:Ne znam ima li pravo, ali znam da štićena kolona ima apsolutnu prednost. E, sad, ako nema pravo neka se oko toga diže frka, a ne oko toga što štićena kolona nije propustila hitnu jer ju ni ne mora propustiti.Ero wrote:Hoćeš reći da bivši premijer ima po zakonu pravo na "štićenu kolonu"?Regoč wrote:Da je Karamarko u pitanju, već bi nastao pakao oko ovoga. No, štićena kolona ima apsolutnu prednost tako da nema povrjede zakona.
Ne vjerujem da je tako formuliran zakon.
Na koliko kilometara dugu štićenu kolonu ima pravo po zakonu?
Guest- Guest
Sereš po običaju, sumnjam da se to ikada dogodilo. Svrha štićenja osobe jest njezina zaštita pa je normalno da postupci mogu biti i grublji prema onima koji ne postupe sukladno nalogu. Jasno je što je prioritet: zaštita osobe, a ne pravo prvenstva u prometu.v_vlado wrote:ajte ovi su zlatni,jednom išao tuđman do plesa i ja slučajno u koloni,zacvikalo između dva šlepera,oni na motorima su doslovce tukli po šajbama vozača i pravili mjesto.....mora se znati red......kad vidiš to makni se ,jer oni su iznad zakona i pusti ih,nema bolesnih itd....
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Oslo : Napadač oteo vozilo hitne pomoći i pokosio prolaznike
» Predsjednička kolona zapela za još jedno vozilo
» '' NIJE PROPUSTILA NI RTL DIREKT PALFI SADA KAŽE DA ĆE TUŽITI BUNJCA 'Rekao je da lažem oko puštanja snimke svađe u javnost, a on zapravo laže da nije bilo dogovora oko EU mandata' ''
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Kola Hitne pomoći puna eksploziva u Hanoveru
» Predsjednička kolona zapela za još jedno vozilo
» '' NIJE PROPUSTILA NI RTL DIREKT PALFI SADA KAŽE DA ĆE TUŽITI BUNJCA 'Rekao je da lažem oko puštanja snimke svađe u javnost, a on zapravo laže da nije bilo dogovora oko EU mandata' ''
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Kola Hitne pomoći puna eksploziva u Hanoveru
Page 2 of 8