MOST zadaje novi udarac Kolindi i HDZ-u
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
MOST zadaje novi udarac Kolindi i HDZ-u
ODBOR za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost uvrstio je na dnevni red sjednice Odbora koji se održava u četvrtak, raspravu o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića, potvrdio je Indexu predsjednik Odbora Ranko Ostojić.
Iako je rekao kako ne želi prejudicirati zaključak rasprave, doznajemo kako će Lozančić biti pozvan da govori pred Odborom, ali ne ovog četvrtka.
Josip Salapić, saborski zastupnik HDSSB-a koji je također član Odbora za unutarnju politiku Indexu je rekao kako će u četvrtak donijeti stav o Lozančiću, no također je bio i više nego jasan što misli o njegovoj smjeni.
"Javno sam govorio o tome da svaki put odluka o nečemu treba biti obrazložena. Nitko ne može osporiti pravo da netko bude razriješen, ako postoje zakonski uvjeti, ali uvijek je dobro da obje osobe koje su ključne, a to su premijer i predsjednica, zajedno potpišu odluku. Bilo bi manje nesporazuma. Ovo što se dogodilo nije dobro, veliki je razmak vremena i stječe se dojam da nije dogovoren konsenzus oko ovoga i zato su se otvorila pitanja saborskom Odboru.
Mi ćemo na sjednici Odbora koja je zakazana za četvrtak u 14 sati donijeti odluku hoćemo li zatražiti nadzor nad odlukom koju je dosad potpisala samo predsjednica o razrješenju Lozančića. Nismo dobili nikakvo obrazloženje zašto bi on trebao biti smijenjen osim predsjedničinog šturog priopćenja, tako da ništa od toga više ne znamo. Raspravljat ćemo na koji način će se izvršiti nadzor, iako Lozančić u četvrtak neće biti tamo, vjerojatno će ga se kasnije pozvati", rekao je Salapić, dodajući kako ipak još ništa nije zaključeno.
Još jedan udarac HDZ-u
Ovo će biti još jedan udarac HDZ-u od strane njihovog koalicijskog partnera MOST-a. Naime, nakon što je MOST protivno volji HDZ-a u petak dao glas da se na čelo Odbora za unutarnju politiku postavi Ranko Ostojić, ovo će biti još veće suprotstavljanje HDZ-u.
Glavni čelnik MOST-a Božo Petrov više puta je javno govorio da ne vidi razlog za Lozančićevu smjenu, a njegova stranka i dalje traži da se ravnatelj SOA-e prije odluke sasluša pred saborskim odborom.
Iako nam Ines Strenja Linić, članica Odbora iz redova MOST-a nije odgovarala na pozive i poruke vezano za odluku o Lozančiću, Petrov je bio jasan po pitanju Lozančića.
S druge strane šef HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prvi put se otvoreno usprotivio MOST-ovu uvjetu da ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić govori pred saborskim Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
Karamarko je u subotu izjavio da za to nema potrebe.
"Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla da više nema povjerenja u Lozančića i tu je priča završila", rekao je Karamarko.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/most-zadaje-novi-udarac-hdzu-i-kolindi-lozancica-ce-pozvati-da-govori-pred-odborom-za-unutarnju-politiku/875012.aspx
Iako je rekao kako ne želi prejudicirati zaključak rasprave, doznajemo kako će Lozančić biti pozvan da govori pred Odborom, ali ne ovog četvrtka.
Josip Salapić, saborski zastupnik HDSSB-a koji je također član Odbora za unutarnju politiku Indexu je rekao kako će u četvrtak donijeti stav o Lozančiću, no također je bio i više nego jasan što misli o njegovoj smjeni.
"Javno sam govorio o tome da svaki put odluka o nečemu treba biti obrazložena. Nitko ne može osporiti pravo da netko bude razriješen, ako postoje zakonski uvjeti, ali uvijek je dobro da obje osobe koje su ključne, a to su premijer i predsjednica, zajedno potpišu odluku. Bilo bi manje nesporazuma. Ovo što se dogodilo nije dobro, veliki je razmak vremena i stječe se dojam da nije dogovoren konsenzus oko ovoga i zato su se otvorila pitanja saborskom Odboru.
Mi ćemo na sjednici Odbora koja je zakazana za četvrtak u 14 sati donijeti odluku hoćemo li zatražiti nadzor nad odlukom koju je dosad potpisala samo predsjednica o razrješenju Lozančića. Nismo dobili nikakvo obrazloženje zašto bi on trebao biti smijenjen osim predsjedničinog šturog priopćenja, tako da ništa od toga više ne znamo. Raspravljat ćemo na koji način će se izvršiti nadzor, iako Lozančić u četvrtak neće biti tamo, vjerojatno će ga se kasnije pozvati", rekao je Salapić, dodajući kako ipak još ništa nije zaključeno.
Još jedan udarac HDZ-u
Ovo će biti još jedan udarac HDZ-u od strane njihovog koalicijskog partnera MOST-a. Naime, nakon što je MOST protivno volji HDZ-a u petak dao glas da se na čelo Odbora za unutarnju politiku postavi Ranko Ostojić, ovo će biti još veće suprotstavljanje HDZ-u.
Glavni čelnik MOST-a Božo Petrov više puta je javno govorio da ne vidi razlog za Lozančićevu smjenu, a njegova stranka i dalje traži da se ravnatelj SOA-e prije odluke sasluša pred saborskim odborom.
Iako nam Ines Strenja Linić, članica Odbora iz redova MOST-a nije odgovarala na pozive i poruke vezano za odluku o Lozančiću, Petrov je bio jasan po pitanju Lozančića.
S druge strane šef HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prvi put se otvoreno usprotivio MOST-ovu uvjetu da ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić govori pred saborskim Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
Karamarko je u subotu izjavio da za to nema potrebe.
"Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla da više nema povjerenja u Lozančića i tu je priča završila", rekao je Karamarko.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/most-zadaje-novi-udarac-hdzu-i-kolindi-lozancica-ce-pozvati-da-govori-pred-odborom-za-unutarnju-politiku/875012.aspx
Guest- Guest
Re: MOST zadaje novi udarac Kolindi i HDZ-u
Kod mene kažu da će na buru.Eva wrote:Bit će vruće u četvrtak
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ae, kako kome. Nekom će se razvitrit i razbistrit, a netko će se bome znojit i preznojavat.
Guest- Guest
Pa je bih se sa nekim volio i malo preznojavat.Eva wrote:Ae, kako kome. Nekom će se razvitrit i razbistrit, a netko će se bome znojit i preznojavat.
2014-04-22
Sve će proći kako treba. Tiho potpisuje, Odbor odobrava. A ako se raspadnu, ne može u bolje vrieme za HDZ jer bi stranački izbori u SDP-u pali u vrieme saborskih, a kako su raskoljeni, loše bi se proveli.
Last edited by Regoč on 15/2/2016, 11:39; edited 1 time in total
O čem ti sanjaš! Pazi da te muž ne skuži.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
Daleko bilo. Ona koja se sa njime preznojava,preznojava se radi materijalne koristi.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
2014-04-22
Ma šalim se, znam ja da ti imaš ukusa za razliku od ex tajnica.jastreb wrote:Daleko bilo. Ona koja se sa njime preznojava,preznojava se radi materijalne koristi.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
Guest- Guest
Da je zadnji na svijetu, njemu ne bih dala. To sam žene s pomanjkanjem ukusa mogu se s njim družit. Meni je odvratan.Regoč wrote:O čem ti sanjaš! Pazi da te muž ne skuži.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
Guest- Guest
Svakom svoje. No, tebe kao Židovku do srži, ipak zasliepljuje lova pa bi se ti lako podala.Eva wrote:Da je zadnji na svijetu, njemu ne bih dala. To sam žene s pomanjkanjem ukusa mogu se s njim družit. Meni je odvratan.Regoč wrote:O čem ti sanjaš! Pazi da te muž ne skuži.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
SOA ne može biti stranačka agenćija a to je bila swe do sada dok MOST nije došao pa naprawio kontru tj owo šta radi. Brawo MOST.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Hehe, to ipak ostaje samo u sferi nagađanja kaj bih ja. Dok se za gospođu predsjednicu zna da joj je organiziral intimnu proslavu rojsnog dana bez prisustva njenog supruga. Zato se i povampirila da Lozančić ne dospije pred Odbor, no MOST joj je poremetil planove, glasavši za Ostojića. I još uzgred budi rečeno, lik, Lozančić bil joj je na svadbi, kak čitam. Veselo, veselo.Regoč wrote:Svakom svoje. No, tebe kao Židovku do srži, ipak zasliepljuje lova pa bi se ti lako podala.Eva wrote:Da je zadnji na svijetu, njemu ne bih dala. To sam žene s pomanjkanjem ukusa mogu se s njim družit. Meni je odvratan.Regoč wrote:O čem ti sanjaš! Pazi da te muž ne skuži.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
Guest- Guest
Ovo je ujedno odgowor swima onima koji proglašawaju Hr ustaškom , sljedbeniom NDHa , Goblesowim režimom itd itd itd .....pa nisu tako izbori protekli ....SOA je sad oporbena jer je MOST udario kontru da to neče dat vladajuima pod kontrolu.
Jedna od prednosti treče političke partije.
Jedna od prednosti treče političke partije.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Apsolutno. Transparentnost i poštivanje Ustava i Zakona, iznad svega. Nitko nije i ne smije biti iznad zakona RH.
Guest- Guest
I tu se vidi sva prednost treće opcije. MOST radi odličan posao.
Guest- Guest
Znamo kakvu je karijeru ostvarila i što je sad, a ti možeš i dalje jamrati.Eva wrote:Hehe, to ipak ostaje samo u sferi nagađanja kaj bih ja. Dok se za gospođu predsjednicu zna da joj je organiziral intimnu proslavu rojsnog dana bez prisustva njenog supruga. Zato se i povampirila da Lozančić ne dospije pred Odbor, no MOST joj je poremetil planove, glasavši za Ostojića. I još uzgred budi rečeno, lik, Lozančić bil joj je na svadbi, kak čitam. Veselo, veselo.Regoč wrote:Svakom svoje. No, tebe kao Židovku do srži, ipak zasliepljuje lova pa bi se ti lako podala.Eva wrote:Da je zadnji na svijetu, njemu ne bih dala. To sam žene s pomanjkanjem ukusa mogu se s njim družit. Meni je odvratan.Regoč wrote:O čem ti sanjaš! Pazi da te muž ne skuži.Eva wrote:S Mamićem, kao i neke?
Osim drugova, na njih se to ne odnosi, oni mogu prisluškivati koga hoće čak i kada ne rade po zakonu, za njih zločin ubijanja ne može biti nakačen( u DNRH, u njemačkoj je druga priča, tamo će ona dvojica doživotno u bajtu)...Eva wrote:Apsolutno. Transparentnost i poštivanje Ustava i Zakona, iznad svega. Nitko nije i ne smije biti iznad zakona RH.
Guest- Guest
most ne vadi...
sto kaze obozavana lutkica na koncu ?
sto kaze obozavana lutkica na koncu ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Britanski parlament zadao novi udarac Brexitu
» Novi udarac za Borisa Džonsona, ministar za Brexit podnio ostavku
» Plenkiju glavobolje zadaje slavonski HDZ.Opet raskol u stranci